13 Temmuz 2014 Pazar

MANTARLI DOMATES DOLMASI TARİFİ

MANTARLI DOMATES DOLMASI TARİFİ
MALZEMELER
8 ADET İRİ DOMATES
300 GR MANTAR
1 ADET KURU SOĞAN...
2 DİŞ SARIMSAK
3 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 TUTAM MAYDANOZ
200 GR KAŞAR PEYNİR
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER

YAPILIŞI

TENCEREYE YAĞIMIZI KOYUP ISITIYORUZ SOĞAN VE SARIMSAKLARI DOĞRAYIP KAVURUYORUZ İÇİNE MANTARLARI
DOĞRAYIP İLAVE EDİYORUZ BİBERLERİ DOĞRAYIP KATIKTAN SONRA DOMATESLERİN İÇİNİ CIKARIP DOĞRUYORUZ
MANTARA İLAVE ETİKTEN SONRA BAHARATLARI VERDİKTEN SONRA DOMATESLERİN İÇİNİ DOLDURUYORUZ UZERİNE
KAŞAR PEYNİR VERDİKETEN SONRA 1 SU BARDAĞI SUYU ALTINA KOYUP
160 DERECE 25 DAKİKA FIRINLAYALIM FIRINLANDIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MİSKET KÖFTE ÇORBASI TARİFİ

MİSKET KÖFTE ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
400 gr dana kıyma
1 SU köftelik ince bulgur
1 soğan...
1 yumurta
2 diş sarımsak
pul biber
karabiber
maydanoz
tuz Terbiyesi için:
1,5-2 su bar. yoğurt
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
2 diş sarımsak Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı nane
pul biber

Köftelik malzeme güzelce yoğrulur ve un serpilmiş tepsiye ufak misketler şeklinde yapılarak dizilir. Diğer tarafta çorbanın terbiyesi için tüm malzemeler karıştırılır.(sarımsaklar dövülür) Ayrı bir tencerede çorbanın suyu kaynatılır ve yaptığımız terbiyenin üstüne mümkünse el kullanarak ya da sürekli karıştırılarak sıcak su eklenir.( yani çorbanın kesilmemesi için soğuk malzemenin üstüne kaynar suyu yavaş yavaş ekliyoruz ve bir taraftan da el veya çırpıcıyla sürekli karıştırıyoruz) Daha sonra tencere ocağa konur ve gene kaynayana kadar karıştırılır. Kaynayan malzemeye köfteler eklenir ve pişmeye bırakılır. Servis ederken 1 çay bardağı sıvı yağ tavada kızdırılır. Altı kapatılır, pul biber ve nane eklenir. Kaselere alınan çorbaların üstünden gezdirilir… Afiyet Olsun….

ERİŞTE ÇORBASI TARİFİ

ERİŞTE ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
1 tane soğan
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı erişte...
1 litre su(et suyuyla karışık)
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı nane
tuz, dilerseniz limon suyu

soğanları yemeklik doğruyoruz ve yağda kavuruyoruz. ( ben zeytinyağı kullandım) kavrulan soğanın üzerine unu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. daha sonra salça da ekliyoruz ve karıştırarak kavuruyoruz. yavaş yavaş suyu eliyoruz devamlı karıştırıyoruz. en son olarak erişteyi ekliyoruz ve ara ara karıştırarak pişiriyoruz. üzerine nane serpiyoruz ve yemeğimiz servise hazır. afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU MISIR ÇORBASI

TAVUKLU MISIR ÇORBASI

Malzeme

2 adet konserve mısır (400gr), 1 adet haşlanmış tavuk budu, 3-4 su bardağı tavuk suyu, 1 adet orta boy soğan, 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt, tuz ,karabiber ...

Yapılışı

Soğanı yemeklik olarak doğrayın. Tereyağını tencereye aktarın. Soğanları ilave edip soteleyin. Üzerine unu ilave edip 1-2 DK kadar karıştırın. 3 su bardağı tavuk suyu ve 1 çay bardağı mısırı ayırdıktan sonra kalan mısırları ilave edip bir süre karıştırın. El blenderinden geçirin. Daha sonra küçük küçük doğradığınız tavukları ve 1 su bardağı sütü ilave edip pişirmeye devam edin. Tuzunu ve karabiberini serptikten sonra kalan mısırları da ekleyip 2-3 DK pişirin. Sıcak olarak servis yapın

TAVUK HAŞLAMA TARİFİ

TAVUK HAŞLAMA TARİFİ
MALZEME
4 adet tavuk (but)
3 adet patates
4 adet kuru soğan ...
3 adet havuç
1 LT su
2 yemek kaşığı sıvı yağ

yapılışı
Tavuk butlarını doğrayın yaklaşık 1 litre içme suyunda haşlayın.
15-20 dakika haşlanınca patatesleri küp doğrayıp ekleyin.
Küçük boy soğanları bütün olarak, büyükse 4'e bölüp tencereye atın.
Havuçları dilimleyerek ilave edin.
15 dakika kadar daha pişirip butları çatalla kontrol ederek içlerinin piştiğinden emin olun.
Tabaklara koyup limon suyu ve karabiber ekleyerek afiyetle yiyiniz.
Tuz miktarını yerken isteğe göre ayarlayınız. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

11 Temmuz 2014 Cuma

MISIR GEVREKLİ BÖĞÜRTLEN TATLISI

MISIR GEVREKLİ BÖĞÜRTLEN TATLISI
Malzemel
250 gr corn flakes
3 paket bıtter cıkolata 80 gramlık
100 gr fındık yada cevız
200 gr labne peynır....
2 paket vısne jole
500 gr bogurtlen
2 paket sakızlı muhallebı
1 kılo sut 1 cay bardagı hındıstan cevızı

Tarif
Derin bir kapta mısır gevregı ve benmari erıtılmıs bıtter krema cevız karıstırılır.
Kelepçelı kalıbın alt kısmına fırın kağıdı konur karışım ıyıce bastırılarak yayılır.
Sut ve muhallebı karıstırılarak pısırılır..Pısen muhallebının ıcıne labne peynır ılave edılır mıkserle 3 dakıka cırpılır ve 1 cay bardagı hındıstan cevızı eklenır.
Kelepcelı kalıptakı mısır gevreklerının uzerıne dıkkatlıce dokulur uzerı duzeltılır.
Buz dolabında sogutulan tatlının uzerıne bogurtlenler dızılır.
Jole sıcak su ılavesı ıle hazırlanır bogurtlenlerın uzerıne dokulur buzdolabında ıyıce sogutulur. Servise hazır, afiyet olsun..
Devamını Gör

HAŞHAŞLI SARMA

HAŞHAŞLI SARMA
Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı ılık su...
1 paket İNTSANT maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr yumuşak TEREYAĞ
3 yemek kaşığı ezme haşhaş
1/2 çay bardağı sıvı yağ

üzerine:
yumurta sarısı, toz haşhaş

Tarif
Un, şeker, tuz, süt, su, maya bir kaba koyulup karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 3 eşit parçaya ayrılan hamurlar, yarım santim kalınlığında açılarak, aralarına üç parçaya bölünen yumuşak TEREYAĞ sürülüp, hamur dörde katlanır ve kenarda 20 dakika kadar bekletilir. merdaneyle tekrar açılan bezelere sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülerek rulo yapılıp 25 cm çapında bir tepsiye ortadan başlayarak yerleştirilir. yarım saat sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör
 

HAŞHAŞLI SARMA

HAŞHAŞLI SARMA
Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı ılık su...
1 paket İNTSANT maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr yumuşak TEREYAĞ
3 yemek kaşığı ezme haşhaş
1/2 çay bardağı sıvı yağ

üzerine:
yumurta sarısı, toz haşhaş

Tarif
Un, şeker, tuz, süt, su, maya bir kaba koyulup karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 3 eşit parçaya ayrılan hamurlar, yarım santim kalınlığında açılarak, aralarına üç parçaya bölünen yumuşak TEREYAĞ sürülüp, hamur dörde katlanır ve kenarda 20 dakika kadar bekletilir. merdaneyle tekrar açılan bezelere sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülerek rulo yapılıp 25 cm çapında bir tepsiye ortadan başlayarak yerleştirilir. yarım saat sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör
 

HAŞHAŞLI SARMA

HAŞHAŞLI SARMA
Malzemeler
4 su bardağı un
1 çay bardağı ılık süt
1,5 çay bardağı ılık su...
1 paket İNTSANT maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
100 gr yumuşak TEREYAĞ
3 yemek kaşığı ezme haşhaş
1/2 çay bardağı sıvı yağ

üzerine:
yumurta sarısı, toz haşhaş

Tarif
Un, şeker, tuz, süt, su, maya bir kaba koyulup karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğrulur. 3 eşit parçaya ayrılan hamurlar, yarım santim kalınlığında açılarak, aralarına üç parçaya bölünen yumuşak TEREYAĞ sürülüp, hamur dörde katlanır ve kenarda 20 dakika kadar bekletilir. merdaneyle tekrar açılan bezelere sıvı yağla karıştırılmış haşhaş sürülerek rulo yapılıp 25 cm çapında bir tepsiye ortadan başlayarak yerleştirilir. yarım saat sonra üzerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece fırında pişirilir. afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör
 

PATLICAN OTURTMA

PATLICAN OTURTMA
Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
200 gr orta yağlı kıyma
1 adet irice soğan
2 diş sarımsak
2 adet irice domates ( bir tanesi üzeri için)
2-3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası...
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz karabiber

Tarif
Alacalı olarak soyup bir parmak kalınlığında doğradığınız patlıcanları derin bir kapta hazırladığınız tuzlu suya koyun Bu hem patlıcanların kararmasını önleyecek hem de acısının çıkmasını sağlayacak.

Diğer tarafta yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları, bir çay bardağı sıvıyağda kavurmaya başlayın İsterseniz ,margarin ya da TEREYAĞDA   kullanabilirsiniz Fakat fazla yağ kullanmanızı önermem çünkü patlıcanlar da , kızaracağı için yemeğiniz çok yağlı olur.

Bir miktar öldürdüğünüz soğan ve sarımsakların içine ,kıymanızı ilave edin Kıyma bir miktar suyunu salıp , çektikten sonra, kabuklarını soyup küp  doğradığınız domatesleri ilave edin Sonraki sıra salçaları ilave edip , biraz da bu şekilde kavurmak.En son tuz ve karabiberi kendi damak zevkinize göre ilave edip , ocağı söndürebilirsiniz.

Tuzlu suda beklemiş patlıcanlarını kuruladıktan sonra, kızgın yağda önlü arkalı kızartıp kağıt havlu serilmiş bir tabağa aldınız mı yemek neredeyse bitmiş demektir.

Fırına vereceğiniz bir tepsiye ya da bir 1borcama, birer sıra patlıcanları dizip, üzerlerine, bir miktar kıymalı harçtan koyup , bir patlıcan dilimini üzerine koyun En üste de birer dilim domates ve bir parça biberle süsünü ihmal etmeyin.İki bardak kadar sıcak suyu ilave edip ,servisten önce yaklaşık bir yarım saat fırınlayın.

Afiyet osun.
Devamını Gör

SOĞAN KEBABI

SOĞAN KEBABI
(Yöre Gaziantep)
Malzemeler
500 gr. Yağlı Kıyma
1 kilo küçük olacak şekilde kuru soğan
Nar pekmezi/ekşisi
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz...
Limon suyu
Zeytin yağ

Tarif
Öncelikle soğanların kabuklarını soyun, soymayarak ta yapabilirsiniz, orijinali öyledir. Sonra etinize bir miktar tuz karabiber kırmızı biber atın ve karıştırın sonra etinizden ufak parçalar koparın ve yuvarlayarak bir soğan bir et şekilden tepsiye dizin. Dilerseniz; ortasına patates koyun, sonra bir kap da limon suyu zeytinyağı, kırmızı biber ve az tuz atarak soğan ve etin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 1-1,5 saat kadara pişirin. Piştikten sonra üzerine nar ekşisini dokun ve hafif tepsiyi oynatın ama dikkat edin şekli bozulmasın.
AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar