30 Haziran 2014 Pazartesi

JOLELİ KADAYİF TARİFİ

JOLELİ KADAYİF TARİFİ
MAZEMELER

KADAYİF İÇİN
1 KG KADAYİF
2OO GR TERE YAĞ...
ŞERBETİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SU
2 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

JOLESİ İÇİN
1 LT VİŞNE SUYU
1 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

YAPILIŞI
KADAYİFİ TEL TEL ACIYORUZ ERİTİYİMİZ TERE YAĞLA HARMANLIYORUZ TEPSİYE SERİP BASTIRIP 175 DERECE 20 DAKİKA
FIRINLIYORUZ ŞERBETİ HAZIRLIYORUZ SOĞUTMAYA BIRAKIYORUZ JOLEMİZ İÇİN TENCEREMİZE VİŞNE SUYUNU KOYUP
KAYNATIYORUZ İÇİNE ŞEKERİ İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ 2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTAYI SUYLA ACIYORUZ KAYNAYAN VİŞNE SUYUNA
İLAVE EDİYORUZ KOYU KIVADA JOLEMİZİ HAZIRLIYORUZ FIRINDAN ALDIĞIMIZ KADAYİFİN USTUNE ŞERBETİ İLAVE EDİYORUZ
ŞERBETİ ÇEKTİKTEN ONRA JOLEMİZİ USTUNE DOKUP VİŞNEYLE SUSLEYİP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

mısırlı arpa şehriye pilavı tarifi

mısırlı arpa şehriye pilavı tarifi
3 su bardağı arpa şehriye· 4 su bardağı su· 1 su bardağı konserve mısır· 1 kahve fincanı zeytinyağı· 2 adet kesme şeker· Tuz· 4 dal ince kıyılmış taze soğan· Yarım demet dere otu· 2 çorba kaşığı iri dövülm...üş ceviz.2 adet domates 2 adet biber

Tarif

Tencereye yağı koyun kızdırın.
şehriyenin yarısını koyun pembeleşinceye kadar kavurun.
Kalan şehriyeyi domates ve biberi ilave edin. 1-2 DK daha kavurup 4 bardak soğuk suyu ilave edin. Kaynayınca tuzu ve şekeri ilave edin ve ocağı kısın.
Kısık ateşte 15 DK pişirin.
Mısır, taze soğan, dere otunu ekleyerek harmanlayın.
Servis tabağına alın üzerine cevizi serpin afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

PERDE PİLAVI TARİFİ

PERDE PİLAVI TARİFİ
MAZEMELER
Pilav için:
* 2 su bardağı pirinç
* 4 yemek kaşığı TERE YAĞ
* 2 çorba kaşığı kuş üzümü...
* 1 su bardağı badem(haşlanıp kabuğu soyulmuş)
* 2 çorba kaşığı çam fıstığı
* 3,5 su bardağı tavuk suyu tuz ve karabiber

Hamuru için:

* 1 küçük margarin (aynı ölçüde TERE YAĞ olabilir)
* 2 yumurta
* 2,5 su bardağı un
* 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

1. Pirinç ayıklanıp yıkanır kaynamış tuzlu suda birkaç saat bekletilir.
2. Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.
3. Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizin. Donması içim dolaba koyun.
4. Kalan bademleri, fıstığı yağda pembeleştirin.
5. Aynı yağda süzülmüş pirinci birkaç kere çevrilir kaynar tavuk suyu konup pişirilir.
6. Yarım saat kapak açılmadan demlenir Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
7. Kavrulmuş fıstık badem ve kuş üzümü tuz karabiber ilave edilir.

Hamurun hazırlanışı:

8. Yağın yarısı ile 2 yumurta ve tuz ezilir;2,5 bardak unla yoğrulur Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.
9. İlk parça merdane ile 2-3mm kalınlıkta

açılır Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkmalı)
10. Aralarına minik parçalar halinde yağ koyup kalan yufkalar yerleştirilir.(Küçük üstü için ayrılır.)
11. Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur Araya küçük parçalara AYRILMIŞ tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)
12. En üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.
13. Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır Üste küçük yufka kapatılıp üzerine yağ sürülür.
14. Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA KREMALI SÜTLAÇ TARİFİ

FIRINDA KREMALI SÜTLAÇ TARİFİ
Malzemeler:
1,5 litre süt
2 su bardağı toz şeker (fazla şekerli olmasın derseniz 1,5 su bardağı olabilir)

1 su bardağı pirinç...

1 paket vanilya

3 yemek kaşığı mısır nişastası ya da pirinç unu

1 küçük paket çiğ krema (200 ml).

Fırında Sütlaç

Hazırlanışı:
Öncelikle pirinci iyice yıkadıktan sonra küçük bir tencerede 3 su bardağı soğuk ilave edip pirinçler yumuşak olana kadar haşlayın (tencerenin kapağını kapatmayın).

1,5 litre sütten 2 su bardağı sütü ayırıp geri kalan sütü tencereye dökün. Tencere de ki süt kaynama derecesine geldiğinde 1,5 su bardağı toz şekeri ve vanilyayı ilave edip karıştırın.
Ayırmış olduğumuz 2 su bardağı sütü bir kabın içerisine dökün, üstüne 3 yemek kaşığı nişastayı ilave edip karıştırın.
Tencere de kaynayan sütten nişastalı süte bir iki kepçe ilave edin, sonra tencereye döküp bağlayın. Dibi tutmaması için sürekli karıştırın, hafif koyu kıvama geldiğinde haşlanmış olan pirinçleri de ekleyip bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altını kapatın ve 1 küçük paket kremayı ilave edip karıştırın.
Minik güveç kaplara sütlacı paylaştırın ve tepsiye yerleştirin. (tepsinin tabanına bir miktar su ilave edin)
Fırının üst kısmına ya da ızgara kısmı var ise, yerleştirip sütlaçların üst kısımları kızarıncaya kadar bekletin.
Fırından çıkarıp oda sıcaklığında soğuttuktan sonra buzdolabına yerleştirebilirsiniz.
Afiyet olsun.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MANTARLI PİLAV TARİFİ

MANTARLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler:
◦200 gr mantar
◦2 adet soğan
◦1 çay bardağı sıvı yağ
◦1 çorba kaşığı kuş üzümü ...
◦2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
◦1,5 su bardağı pirinç
◦3 su bardağı sıcak su
◦1 tatlı kaşığı şeker
◦1 çay kaşığı tarçın
◦Tuz

Yapılışı:

1-Ön hazırlık olarak pirinçleri tuzlu suda bekletelim.

2-Mantarları dilimleyelim.

3-Soğanları küçük doğrayıp, sıvı yağda kavuralım.

4-Fıstıkları ilave edelim. Soğanlarla beraber pembeleşinceye kadar kavuralım. Mantarları ekleyelim.

5-Kapağını kapatarak mantarların bıraktığı suyu çekene kadar pişirelim.

6-Bu arada pirinçleri tuzlu sudan çıkarıp, süzelim. Birkaç su yıkayalım.

7-Tencerenin içine pirinçleri, 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 çorba kaşığı üzümü, tuzu ve 3 su bardağı sıcak suyu ekleyelim.

8-Tencerenin kapağını kapatarak pilavı pişirelim. Pişmesine yakın üstüne 1 tatlı kaşığı tarçını serpelim Piştikten sonra, ateşten alıp, tencerenin üzerine bir bez örtüp, kapağı kapatalım ve 10 dakika dinlenmeye bırakalım. Afiyet olsun!

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU KARNIBAHAR TARİFİ

TAVUKLU KARNIBAHAR TARİFİ
1mazemeler
1 küçük boy karnabahar,
1 kg göğüs eti (kemiksiz),
1 adet havuç,...
1 adet patates,
1 büyük soğan,
1 yemek kaşığı domates salçası,
tuz, su,
Üzeri için: Karabiber, pul biber,

Hazırlanışı:

İlk önce karnabaharları çiçek ayırıp yıkayıp, süzdürelim. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı koyduğumuz tencereye ilave edelim. Yıkayıp kuşbaşı doğradığımız tavukgöğsünü de ilave edelim. Yıkayıp, kuşbaşı doğradığımız tavukgöğsünü de ilave edelim. Tencerenin altını yakıp birlikte kavurmaya başlayalım.

Kavrulan bu malzemeye ortadan ikiye kesip yarım ay şeklinde doğradığımız havuçları ekleyelim. Arada sırada karıştırarak etlerin rengi dönene kadar kavuralım.

Daha sonra salçayı ilave edelim. Ardından küçük küçük çiçeklere ayırdığımız karnabaharları ve yemeklik doğradığımız patatesi ilave edelim. Bütün malzemeleri güzelce karıştıralım. Yeterince sıcak su ilave ederek pişirelim. Yemeği ocaktan almadan önce tuzunu ilave edip, altını kapatalım. Servis sırasında üzerine karabiber ve pul biber ekerek tepsiye koyup üstüne tavuk domates koyup 170 derece 25 dakika fırınlandıktan sonra servis edebilirsiniz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

İRMİK ÇORBASI TARİFİ

İRMİK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER:

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı yağ1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz ve dere otu isteye göre

YAPILIŞI:

2 kaşık yağ eritildikten sonra üzerine 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Sonra ateşten indirilir. Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı süt ilave edilir.

1 tatlı kaşığı tuz ilave edildikten sonra hafif ateşte, devamlı karıştırılarak 15 dakika pişirilir. Soğumadan servis yapılır. www.sefabdullahusta.com

buğdaylı maydanoz yemeyi tarifi

buğdaylı maydanoz yemeyi tarifi
mazemeler

2 bağ maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut...
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı yarma buğday haşlanmış
4 adet karışık biber
1 adet domates
3 dal taze soğan

yapılışı

tenceremizi ocağa alıyoruz yağımı koyuyoruz yağımız ısındıktan sonra salçamızı ilave ediyoruz salçamız ve baharatımız ilave ediyoruz iyice
kavuruyoruz ve sıcak suyumuzu ilave ediyoruz kaynadıktan sonra nohut ve yarma buğdayı ilave edip iyice kaynatıyoruz biber ve yıkadığımız maydanozu
ilave ediyoruz kaynamaya devam ediyor tuz ve domatesle 15 dakika kaynadıktan sonra servis ediyoruz

www.sefabdullahusta.com

EVDE PIRATİK EV YAPIMI DÖNER TARİFİ

EVDE PIRATİK EV YAPIMI DÖNER TARİFİ
1mazemeler
5 PARÇA ORTA YAĞLI DANA ANTRİKOT
KIYMALI HARÇ:
250 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA...
1 SOĞAN(RENDE)
3 DİŞ SARIMSAK(RENDE)
1 TAZE KR.BİBER-İNCE KIYILMIŞ,GÖRÜNÜCEK ŞEKİLDE-
2 YEŞİL BİBER-İNCE KIYILMIŞ,GÖRÜNÜCEK ŞEKİLDE-
1tatlı kaşığı KEKİK
1tatlı kaşığı TUZ
1Çay kaşığı K.BİBER
YAPIMI:
TÜM MALZEMELERİ YOĞURALIM VE RONDODAN GEÇİRELİM .
SIRASIYLA 1 ANTRİKOT 1 KIYMALI HARÇ OLARAK 10 KAT YAPALIM .ÖNCE STREÇ FİLMLE DAHA SONRA FOLYOYLA RULO YAPALIM(TAM RULO OLAMAYABİLİR ÇOK KATLI OLDUĞU İÇİN ZOR OLUYOR .)BUZLUĞA KALDIRALIM .DONUNCA İNCECİK KESELİM .1 GÜNÜ GEÇERSENİZ KESMENİZ ÇOK ZOR OLUR .BEN SABAH BUZLUĞA KOYDUM AKŞAM BUZLANINCA İNCECİK KESİP tavamıza yağımızı koyup kızartıyoruz yanında pilavla servis ediyoruz afiyet olsun

AFİYET ŞİFA OLSUN.............
www.sefabdullahusta.com

TAVUK İNCİK HAŞLAMA TARİFİ

TAVUK İNCİK HAŞLAMA TARİFİ
Malzemeler
6 adet tavuk incik veya baget
2 adet küçük boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet küçük boy patates...
2 adet defne yaprağı
Yeteri kadar su
Fındık yağı
Tuz

Yapılışı

İncikleri tencereye alıyoruz Üzerine su koyup ocağın altını yakıyoruz İncikler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz İncikleri süzüp derilerini alıyoruz Teflon tencerenin içine fındık yağı koyuyoruz Parmak şeklinde havuç ve soğanı doğrayıp ilave ediyoruz.2-3 dakika kavuruyoruz Üzerine incikleri dahil ediyoruz.2-3 dakika daha kavuruyoruz Yeteri kadar suyunu ilave ediyoruz İçerisine defne yaprağı koyuyoruz Kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz Haşlamamız kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alıyoruz Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz Tuzunu ilave edip suyunu ayarlıyoruz Pişince servis tabağına alıyoruz Üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ediyoruz.

Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PORTAKAL AROMALI ZEYTİN YAĞLI SARMA

PORTAKAL AROMALI ZEYTİN YAĞLI SARMA
malzemeler:
•4-5 adet kuru soğan
•1 çay bardağı zeytinyağı
•1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
•2 su bardağı pirinç...
•1 yemek kaşığı kuru nane
•1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı tarçın
•2 kesme şeker
•2 yemek kaşığı kuş üzümü
•yarım limonun suyu
•1 su bardağı kıyılmış maydanoz
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 çay bardağı kaynamış su
•yarım kg salamura asma yaprağı
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•2 su bardağı kaynamış su
1 adet portakal

hazırlanması:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2.2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz portakal kabuğunu rendeleyin içine ilave edin ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3.diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4.pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu yada portakal suyunuda ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar