30 Haziran 2014 Pazartesi

GUVEÇTE TAVUK ETLİ TÜRLÜ TARİFİ

GUVEÇTE TAVUK ETLİ TÜRLÜ TARİFİ
MAZEMELER
450-650 gr tavuk göğsü sote (1 paket)
• 2 orta boy soğan
• 2 orta boy patates
• 2 orta boy domates...
• 1 orta boy kabak
• 4 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış)
• 5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tarif
Tencereye sıvıyağı aktarıp kuşbaşı tavuk etini piyazlık doğranmış soğanları ilave edelim. 4-5 DK karıştırarak kavuralım. Sonra sırasıyla soyulmuş küp doğranmış kabağı ilave edip 2-3 DK kavuralım. Küp doğranmış patatesi, sarımsakları ilave edip 2-3 DK daha kavuralım. Salçayı ilave edip birkaç kez çevirelim. Haşlanmış bezelyeleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edelim. Sebzelerin seviyesine ulaşacak kadar sıcak su ilave edip ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Ateşten almadan 10DK önce tuz ve karabiber ekleyelim. Yemeği tek kişilik güveç kaplara paylaştırıp arzuya göre üzerine kaşar serperek ısıtılmış 230° ısılı fırında 15 dakika pişirelim. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ZEYTİN YAĞLI KARNIBAHAR TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI KARNIBAHAR TARİFİ
mazemeler
1 tane orta boy KARNIBAHAR
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane patates...
tuz
1/2 çay bardağı zeytin yağı

Tarif

Soğan ve havuçlar halka şeklinde doğranır ve yağda kavrulur.
üzerine küp doğranmış patates ve parçalanmış KARNIBAHAR eklenir tuzu atılır.
çok az su ilavesiyle kısık ateşte pişirilir

ZEYTİN YAĞLI YER ELMASI TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI YER ELMASI TARİFİ
MAZEMELER
1 kilo yerelması
1 adet havuç
1 baş soğan
1 kahve fincanı pirinç ...
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
limon suyu
dereotu

Yerelmalarını yıkayıp ayıklayın. kuşbaşı doğrayın, havucu kazıyıp tavla zarı şeklinde doğrayın, soğanı rendeleyin, tencereye soğanı, havucu ve yerelmasını koyun, üzerine zeytinyağını dökün, şeri ve tuzu ilave edin. Pirinçleri yıkayıp ekleyin, 2 bardak sıcak su ekleyip karıştırın. Tencereyi kapatıp hafif ateşte pirinçler uzayıncaya ve yer elması pişinceye kadar pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın. DEREOTU ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.

TERBİYELİ SULU KÖFTE TARİFİ

TERBİYELİ SULU KÖFTE TARİFİ
MAZEMELERİMİZ
200 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı galeta unu...
1 yemek kaşığı pirinç
Birkaç dal ince doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
2 adet küp doğranmış patates
1 adet küp doğranmış iri havuç (2 adet orta boy da olabilir)
5 su bardağı su

Terbiyesi İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1/4 limonun suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su

Kıyma, yıkanmış pirinç, soğan maydanoz, tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Tencereye sıvıyağ döküp önce havuçları kavurun. 3-4 dakika sonra patatesleri ilave edip bir kaç dakika daha patateslerle birlikte kavurmaya devam edin. 5 su bardağı suyu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri çorbaya ekleyin. Havuçlar yumuşamaya başlayınca bir kasede çırptığınız terbiye malzemelerini çorbaya ilave edin ve karıştırın. 5-6 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ÇEKME ARPA ŞEHRİYE TARİFİ

ÇEKME ARPA ŞEHRİYE TARİFİ
MAZEMELER
4 su bardağı arpa şehriye
500 gr dana kuşbaşı veya kemikli et kuzu olabilir
6 su bardağı su...
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Yapılışı:

Öncelikle eti yağsız tencereye (ben düdüklü tencere kullanıyorum, ama normal tencere de olur tabii) alalım ve kavurmaya başlayalım. Yapışmaya başlayınca zeytinyağını ekleyelim ve bir-iki defa daha karıştıralım. Tencereye su ve tuz-karabiber ekleyip eti pişmeye bırakalım.

Et haşlandıktan ve biraz ılındıktan sonra başka bir tencerede tereyağı hafifçe kızdırılır ve şehriyeler rengi dönene kadar kavrulmaya başlanır. Ilınan et suyu şehriyelere eklenir ve pilav şeklinde pişirilir. Suyunu çekmeye yakın etler de şehriyelere katılır ve karıştırılır. Ocak söndürülür, tencerenin kapağını kapatılırken tencerenin üzerine bir kağıt havlu serilir ve on dakika dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MEYVE AŞURE TARİFİ

MEYVE AŞURE TARİFİ
MAZEMELER

2 ADET ELMA
2 ADET MANDALİNA...
1 ADET PORTAKAL
2 ADET KİVİ
2 ADET KAYSI
200 GR KİRAZ
1 ADET NEKTALİ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET NAR
YAPILIŞI

TENCEREMİZE SUYUMUZU KOYUP KAYNATIYORUZ MEYVELERİMİ DOĞRUYORUZ SIRASINA GORE ELMA MANDALİNA PORTAKAL KATIP
DİYER MAZELERİ SONRA İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ ŞEKERİ İLAVE ETİKTEN SONRA NİŞASTAYI SUYLA ACIYORUZ
KAYNAYAN AŞUREMİZE İLAVE EDİYORUZ NAR. I İSTERSENİZ İÇİNE VEYA SUTUNE SULEME YAPIP KABLARA BOLDUKTEN
SONRA SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SOSLU SANDALDA CİYER FIRIN TARİFİ

SOSLU SANDALDA CİYER FIRIN TARİFİ
MAZEMELER
4 ADET PATATES
1 KG DANA CİYER
1 ADET KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK...
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER KEKİK
1 TUTAM MAYDANOZ

SOSU İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 ADET YEŞİL BİBER
2 ADET DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

KIZARTMAK İÇİN
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

PATATESLERİ SOYUYORUZ ORTADAN 2 YE BOLUP İÇİNİ OYUYORUZ YAĞDA KIZARTIYORUZ TEPİMİZE KOYUYORUZ SOĞANLARI DOĞRUYORUZ
KAVURUYORUZ CİYERLERİ İLAVE EDİP İYİCE KAVURUYORUZ İÇİNE BİBER DOMATESLERİ İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ BAHARATLARI
VERDİKTEN SONRA CANAK PATATESLERİN İÇİNİ DOLDURUYORUZ SOSUMUZU HAZIRLAYIP USTUNE DOKTUKTEN SONRA
170 DERECE 30 DAKİKA FIRINLADIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KABAK BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLA TARİFİ





KABAK BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLA TARİFİ
MAZEMELER
•4 adet kuzu pirzola
•2 adet KABAK
•1 çay bardağı süt...
•1 çorba kaşığı un
•2 çorba kaşığı kaşar peyniri ( rendelenmiş )
•1 adet domates
•2 adet sivri biber
•2 çorba kaşığı tereyağı
•3-4 dal maydanoz
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kekik
•Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Pirzola etleri kekik, karabiber ve tuzla ovarak MARİNE edip bekletelim. 2 adet kabak bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden delerek iyice közleyelim. Közlenmiş kabakları hafif soğuduktan sonra sapını keserek temizleyip ince ince kıyalım.

Bir tavaya tereyağını ilave edip kısık ateşte yağı eriterek unun kokusu çıkıp sararana kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulan unun üzerine kıyılmış kabakları ekleyip iyice karıştıralım. Üzerine sütü ve kaşar rendesini ilave edip birkaç taşım kaynatarak ocaktan alalım.

Kekik ve karabiberle MARİNE halinde beklettiğimiz pirzola etleri pişirmek için kalın tabanlı bir teflon tavayı ocağa alarak iyice ısıtıp pirzolaları arkalı önlü çevirerek kızartalım. Aynı tavada etlerin ardından sivri biberleri ve domatesleri dilimleyerek közleyelim.

Önceden hazırladığımız beğendiyi geniş bir servis tabağına yayarak üzerine kızartılmış pirzolaları ve közlenmiş domates dilimlerini ve biberleri döşeyelim. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servise sunalım
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KREM KREMALI MUHALLEBİ TARİFİ

KREM KREMALI MUHALLEBİ TARİFİ
MAZEMELER

Muhallebi:
----------------------------...
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un (ben 1 ölçü un, 1 ölçü nişasta kullanıyorum)
*8 çorba kaşığı şeker
*Vanilya veya dövülmüş damla sakızı
*Dilerseniz 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Kakao sosu:
--------------------------------------
*1 kahveci çay bardağı kakao
*1 çay bardağı su
*4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:

*Muhallebi malzemesini - yağ hariç - tencereye alın ve ocak üstünde karıştırarak kıvamını alana dek pişirin.
*Ocağı kapatıp , tercih ediyorsanız, yağı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
*10-15 dakika kadar mikserle çırpın ve kuplara paylaştırın.
*Küçük bir tencere veya sosluğa kakao sosu malzemelerini koyun ve ocak üstünde karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Bu esnada çok yoğun olmayan kıvama gelmiş olacaktır.
*Kupların üstüne kaşık KAŞIK bölüştürerek yayın.
*Bu esnada sosun bir kısmı siz FARKETMEDEN muhallebinin içine girebilir ve yerken içinden çıkan sürprizle karşılaşabilirsiniz, şaşırmayın.
*Dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat VEYE daha iyisi bir gece bekletin, ertesi gün soğuk servis edin
TERS CEVİRİP SERVİS EDİN.
*Dilerseniz servis esnasında nane yaprağı, HİNDİSTAN cevizi, FINDIK -ceviz-badem ANTEP fıstığı kırığı ile süsleyebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ

ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ
Malzemeler

2 Kaşık un
2 Kaşık nişasta
7 Kaşık şeker ...
1 Kilo süt
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ince çekilmiş çilek
Vanilya
Un ,nişasta ,şeker, süt, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır soğuduktan sonra yoğurt vanilya çilek koydum tekrar BELENDERDEN geçirdim çok hafif ve güzel bir puding oldu. süslemeyi mandalina ve kiviyle yapabiliriz

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Kayısılı üzümlü kek

Kayısılı üzümlü kek

Malzemeler,

1 su bardağı süt ...
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı kuru kayısı
1 kahve fincanı ceviz

Yapılışı,

Bir kaba yumurta ve şekeri ilave edin iyice çırpın
geri kalan bütün malzemeleri ekleyip karıştırın kek
kalıbını önce yağlayın sonra un serpin yapışmasını
engeller kek kalıbına dökün malzemeyi 180 derece
fırında 30 dakika pişirin .servise hazır

Afiyet olsun. www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar