24 Haziran 2014 Salı

İŞKEMBE ÇORBASI TERBİYEL SOSLU

İŞKEMBE ÇORBASI TERBİYEL SOSLU
750 gr işkembe ( Dana veya kuzu )
10-12 bardak su
2 Kahve fincanı sirke ( Tercihen üzüm sirkesi )
6-7 diş sarımsak
2 Kaşık un ...
2 Kaşık sıvı yağ
3 Yumurta sarısı & 5-6 Yemek kaşığı yoğurt ( 1. terbiye için )
3 Yumurta sarısı & 1 Limonun suyu ( 2. Terbiye için )
Kırmızı toz biber, Tuz
Hazırlanışı :
Temizlenmiş işkembenizi iyice yıkayın.
10-12 Bardak su ve tuz ile işkembelerinizi pişmeye bırakın.
İlk zamanlar suyunu köpürteceği için tencerenin kapağını kapatmamaya özen gösterin.
Kaynayan çorba suyunuzda sık sık oluşan köpükleri alarak uzaklaştırın.
Kaynama suyunuz durulup artık köpük üretmez hale gelince tencerenizin kapağını kapatın.
İşkembeleriniz pişip, tencerede 7-8 bardak 1nisbetinde su kalınca, bir delikli kepçe ile işkembelerinizi kenara alın.
Bu arada işkembe suyunuzu kısık ateşte pişirmeye devam edebilirsiniz.
İlk sıcaklığını atan işkembelerinizi keskince bir bıçak veya satırla ince ince kıyın.
Bu arada yeni bir tencerenin içine 2 kaşık sıvı yağ ile 2 kaşık un koyup, unun kokusu çıkana değin hafif ateşte kavurun.
İşkembe suyunuzdan bir kase alıp unu ve yağı güzelce ezdirin.
Kalan işkembe suyunu da süt süzgeci ile süzdürün ve tencereye alıp bir taşım kaynatın.
Doğradığınız işkembeleriniz de kaynayan suyunuza ilave edin.
Havanda dövülmüş 6-7 diş sarımsak ile 2 fincan sirkeyi bir kasede özleştirip kaynamakta olan çorbanıza katın.

Not : Sirke ve sarımsak tercih etmeyenler için bu işlemi serviste de yapabilirsiniz.

Limonlu Terbiye kullanacaksanız ;
3 Yumurtanın sarısı ile 1 limonun suyunu bir kasede özleşinceye değin çırpın.
Çorbanızı ateşten almanıza yakın, çorbanızın terbiyesini yavaşça fakat sürekli çorbayı çırparak birbirine yedirin.
Bu işlem sırasında çok dikkatli olmalısınız, aksi halde çorbanız içeriğindeki yumurtadan sebep kesilebilir.
Bir iki taşım terbiyesi ile kaynatıp altını kapatın.

Yoğurtlu Terbiye kullanacaksanız ;
3 Yumurta sarısı ile 5-6 yemek kaşığı yoğurdu iyice çırparak birbirine özleştirin.
Aynen limonlu terbiyede olduğu gibi; sürekli çırparak ve ağır ağır terbiyesini çorbaya katınız.
Bir iki taşım terbiyesi ile kaynatıp altını kapatın.
Bir tavada 2-3 kaşık sıvı yağ içerisinde toz biberi hafifçe yakıp, çorbanızın üzerine gezdirin.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YOĞURTLU ISPANAK KAVURMASI TARİFİMAZEMELER

YOĞURTLU ISPANAK KAVURMASI TARİFİMAZEMELER
- 1 bağ ıspanak
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- bir kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- tuz
Yapılışı: Ispanaklar güzelce yıkanıp ince ince kıyılarak 2-3 saat kevgirde bekletilir. Suyu süzülen ıspanaklar sıvı yağla birlikte bir tavaya alınarak , yapraklar iyice ölene kadar kavrulur. Ayrı bir tencerede 1 kaşık un yağsız olarak, rengi dönene, unun kokusu alınmaya başlanana kadar kavrulur. Kavurma işlemi bittikten sonra sarımsaklı sos hazırlanarak, kavrulmuş un ve ıspanaklar hep birlikte karıştırılır. Ispanak kavurması servis tabağına alınarak üzerine yağda öldürülmüş 1 tatlı kaşığı salçalı sos gezdirilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BALLI ZENCEFİLLİ TAVUK PİRZOLA TARİFİ

BALLI ZENCEFİLLİ TAVUK PİRZOLA TARİFİ
Malzemeler:
6-7 adet tavuk pirzola
3 çorba kaşığı SIVI YAĞ
3 çorba kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı bal...
yarım tatlı kaşığı zencefil kırmızı biber zerdeçal

Yapılışı:
Tavuk pirzolaların derilerini ayırın. Bir tavada soya sosu bal ve sıvıyağ karışımını . bir taşım kaynatın. Bir kaseye boşaltın. Aynı tavada (yıkamadan) baharatlarla ovduğunuz tavuk pirzolaları 10 DK kadar kızartın. Rengi dönmeye başlayınca ocaktan alın. Küçük bir fırın kabına tavuk pirzolaları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 220 derecelik fırında tavuk pirzolalar iyice kızarıncaya kadar pişirin. (yaklaşık 35-40 DK Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DEREOTLU ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMA TARİFİ

DEREOTLU ZEYTİN YAĞLI BİBER DOLMA TARİFİ
MAZEMELER
•1 kg. dolmalık biber,
•2 tane soyulmuş domates,
•2 su bardağı pirinç,
•8-10 kuru soğan,...
•1 yemek kaşığı kuş üzümü,
•1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
•2 tatlı kaşığı nane,
•2 tatlı kaşığı karabiber,
•yarım demet maydanoz,
•1 tatlı kaşığı limon tuzu veya yarım limonun suyu,
•1 tatlı kaşığı tarçın,
•2 kesme şeker,
•1 çay bardağı kaynamış su,
•yarım su bardağı zeytinyağı,
•tuz.

Hazırlanışı:
1.soğan ve fıstığı, fıstıklar pembeleşene kadar yarım su bardağı yağda kavurun. pirinci ayıklayıp suyunu süzün ve tencereye ekleyin. pirinçler tane tane olunca maydanoz hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin. kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
2.doğranmış maydanozu ekleyin, bir kez karıştırıp soğumaya bırakın. dolmalık biberleri yıkayıp, içlerini çıkarın. hazırladığınız içi dolmaların üzerinde biraz boşluk kalacak biçimde doldurun. üzerlerine bir dilim domates kapatın. dolmaları fazla derin olmayan bir tencereye tek sıra halinde dizin. yarılarına kadar gelecek biçimde kaynamış su ekleyin.
3.orta harlı (annemle harlı/hararetli tartışması yaptık ama o harlıda ısrar etti) ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. soğutup servis tabağına alın, limon dilimleri ve maydanoz ile süsleyin...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

HİNDİ BOYNU HAŞLAMASI TARİFİ

HİNDİ BOYNU HAŞLAMASI TARİFİ
MALZEMELER:
6 hindi boynu
2 havuç,
2 baş soğan,
1 kereviz,...
3 tane defne yap­rağı,
20 bardak su,
tuz.
Hindi yapılışı
Kereviz, havuç, soğan” iri iri” doğranır.
Büyük bir tencereye hindi ile birlikte konur. Tuz ve su ilave edi­lir. Ağzı kapanır. Etler pişinceye kadar haşlanır.• Pişen hindi alınır. Parçalandıktan sonra tabaklara konur.
• Tenceredeki su, sebzeler süzgeçte ezilerek süzülür.
Süzülen su hindi parçalarının üstüne döküldükten sonra servis yapılır

KURU DOLMA DOĞU USLU TARİFİ

KURU DOLMA DOĞU USLU TARİFİ
Malzemeler
:•10 adet Kuru patlıcan,
•10 adet kuru biber,
•1 su bardağı pirinç,
•1 adet büyük boy soğan,...
•4-5 yemek kaşığı sıvı yağda
•2 yemek kaşığı domates salçası,
•1 yemek kaşığı biber salçası,
•Tuz,
•Karabiber,
•Nane,
•Pul biber,
•3 yemek kaşığı nar ekşisi.

Hazırlanışı:1.Patlıcanları bol su koyduğunuz tencereye alıp orta ateşte kaynamaya başladıktan sonra 10 dakika haşlayın,
2.Biberleri de ekleyip 5 dakika daha kaynatın,
3.Ateştan aldıktan sonra 10 dakika daha suyun içinde tuttuktan sonra suyunu süzüp soğuk sudan geçirin,
4.Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda kavurun,
5.Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun,
6.Sıcak suda yıkayıp suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyip kavurun,
7.Tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırın ve 1 su bardağı su ekleyin,
8.Suyunu çekene kadara pişirip altını kapatın ve 1 yemek kaşığı nar ekşisi koyup karıştırın,
9.Patlıcan ve biberlerin 3/4'ünü harçla doldurup ağızlarını yapıştırın ve tencereye dizin,
10.İç harcını hazırladığınız tencereye 2 su bardağı su ve kalan nar ekşisini koyup durulayın ve bu suyu dolmaların üzerine dökün,
11.Kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Afiyet olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

mantarlı izmir köfte tarifi

mantarlı izmir köfte tarifi
mazemeler
•1 kg. kuzu kıyma
•2 baş soğan
•2 dilim bayat ekmek içi
•1 demet maydanoz...
•1 çorba kaşığı katıyağ
•1 tatlı kaşığı salça
•1 çay kaşığı karabiber
•yarım çay kaşığı kimyon
•3 bardak su
•1 yumurta
2oo mantar
2 adet patates
2 adet domates
2 adet biber
•tuz

Tarif
•Kıymaya, ince doğranmış maydanozu, karabiber ve tuzu, rendelenmiş soğan ve yumurtayı 1galeteunu ekleyerek yoğurun.
•Bunları parçalara ayırıp parmak büyüklüğünde yuvarlayın.
•Tepsiye dizerek fırına sürün.
•Piştikten patatesleri parmak doğrayın mantarları ve domates biberi sonra küçük bir kaba alıp katı yağda kavurduğunuz salça ve una 3 bardak su koyup 10 dakika kaynatıp köftelerin üzerine dökün.
•Bir müddette böyle kaynatıp arzu ettiğiniz garnitür ile servis yapın www.sefabdullahusta.com

KUZU ETLİ NOHUT PİLAVI TARİFİ

KUZU ETLİ NOHUT PİLAVI TARİFİ
MAZEMELER
•1 su bardağı nohut
• 300 gr kuşbaşı et
• 1,5 su bardağı pirinç
• 2 yemek kaşığı tereyağı ...
• 3 su bardağı kaynamış su
• Tuz
• Dilerseniz süslemek için biraz doğranmış maydanoz
hazırlanışı
NOHUT bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin.
• Ertesi gün NOHUT ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin.
• Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.
• Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın.
• Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın.
• Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hala bir miktar su kalacaktır.
• Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
• Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

kavunlu kuru meyve pilavı tarifi

kavunlu kuru meyve pilavı tarifi
mazemeler
250 gram pirinç
100 ml ayçiçeği yağı
400 ml sıcak et veya tavuk suyu
100 gram badem (kaynar suda bekletilip kabukları soyulmuş) ...
20 gram kuru kayısı (küp doğranmış)
20 gram kuru üzüm
50 gr kup doğranmış kavun kurutulmuş
1çay kaşığı dövülmüş kakule
1 çay kaşığı toz zencefil
1 çay kaşığı tarçın Tuz
Kuru meyveli pirinç pilavı tarifi hazırlanışı:
1.Pirinçleri bir kaba koyun, üzerine 4-5 parmak geçecek kadar ılık su ve bir miktar tuz ilave edin.
2.Yaklaşık 20 dakika pirinçleri bu şekilde bekletin.
3.Nişastasını atması için akan suyun altında birkaç kes yıkayın ve süzün.
4.70 ml ayçiçeği yağını bir tencerede kızdırın.
5.Pirinçleri ilave edip orta ateşte 4-5 dakika kavurun.
6.Kavrulmuş pirince sıcak et suyunu ekleyip karıştırın.
7.Tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın.
8.Yüksek ateşte pirinçler suyunu çekmeye başlayıp, göz
oluncaya kadar pişirin.
9.Ateşi kısın, tencerenin kapağını iyice kapatın.
10.Pilavı kısık ateşte istenilen diriliğe göre yaklaşık 10 dakika pişirin.
11.Pilav pişerken genişçe bir tavada kalan yağı kızdırın.
12.Bademleri, kuru üzümleri, küp doğradığınız kuru kayısıları, i ve kurutulmuş kavun ekleyip kızartın.
13.Kızarttığınız malzemelerin yağını süzdürerek bir kenara alın.
14.Pişen pilavın üzerine baharatları ekleyip tencere ile kapak arasına bir havlu koyun ve kapağı kapatın.
15.Pilavı bu şekilde 20 dakika dinlenmeye bırakın.
16.Pilav dinlendikten sonra fıstık, badem, üzün, erik ve kayısıyla da ekleyip tahta bir veya düz bir kevgirle pirinçleri ezmemeye özen göstererek karıştırın.
17.Sıcak servis yapın. www.sefabdullahusta.com

JOLELİ YULAFLI TATLI TARİFİ

JOLELİ YULAFLI TATLI TARİFİ

mazemeler
1 LT VİŞNE SUYU
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI VANİLYA...
2 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ
1 PAKET PASTA SUSU VE HİNDİSTAN CEVİZİ
SUSLEMEK İÇİN PORTAKAL VE KAYSI KULANIYORUZ
YAPILIŞI
VİŞNEYİ TENCEREYE KOYUN KAYNATIN İÇİNE TOZ ŞEKER VANİLYAYI İLAVE EDİN NİŞASTAYI SUYLA ACIN
JOLEMİZ KAYNAMA BAŞLAMAYA YAKIN İLAVE EDİP İYİE KAYNATIYORUZ KOYU BİR KIVAMDA ALTINI KAPATIYORUZ
TEPSİYE BİSKUVİLERİ DİZİP USTUNE JOLEYİ DOKUYORUZ 2. KATTA DA AYNISINI YAPIP USTUNU SUSLUYORUZ
SERVİS EDİYORUZ AFFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAHİN SOSLU TAVUK PİRZOLA

TAHİN SOSLU TAVUK PİRZOLA
MAZEMELER
4 ADET TAVUK PİRZOLA
4 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER...
1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER KEKİK
3 ADET DOMATES
4 ADET KARIŞIK BİBER

YAPILIŞI

GENİŞ BİR KABA YAĞIMIZI KOYUP TUM MAZELERİ İLAVE EDİP SOSU HAZIRLIYORUZ TAVUKLARI
İLAVE EDİP MARİNE EDİYORUZ DİNLEDİRİYORUZ 2 SAAT DİNLENDİKTEN SONRA IZGARADA PİŞİRİYORUZ
YANINDA DOMATES VE BİBERLERİ KÖZLEYİP PİŞİRDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar