8 Haziran 2014 Pazar

MİDYE TATLISI

MİDYE TATLISI
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
un...
ceviz
150 gr tereyağ
nişasta

Şerbet:

4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Tarif
Öncelikle şerbet için su ve şeker ocakta kaynatılıp ılımaya bırakılır. Hamuru hazırlamak için , nişasta, tereyağ ve ceviz hariç malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığın da bir hamur elde edilir.Hamur 20 eşit parçaya bölünür ve yarım saat dinlendirilir.Öncelikle 10 tane beze nişasta yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır ve açılan bezeler üst üste koyularak açabildiğimiz kadar oklava ile hamur büyültülür.Açtığımız hamuru rulo şeklinde sıkıca sarılır.Sardığımız hamur bir parmak genişliğinde kesilir ve yan yatırarak elimizle yada merdane ile biraz açılır ve arasına ceviz koyularak midye şekli verilir. Diğer 10 bezede bu şekilde yapılır ve tepsiye dizilir.Üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirilerek fırında pişirilir.Fırından çıkan tatlı ,soğutularak ılık şerbet üzerine dökülür ve 1-2 saat bekletilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

KAYMAKLI İNCİR TATLISI

KAYMAKLI İNCİR TATLISI

MALZEMELER
25 adet kuru incir
25 adet yarım ceviz
1 su bardağı irice doğranmış ceviz
1 su bardağı süt veya su (tamamen sizin tercihinize kalmış)
1 çay bardağı toz şeker
100 g kadar kaymak...
İsteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi

TARİF
İncirlerin saplarını kesip 1 saat kadar sıcak suda bekletiniz. 1-2 defa suyunu değiştirirseniz kurutulurken üzerine yapışan toz ve topraklardan kurtulmuş olursunuz. İncirler biraz yumuşayınca sapının altından ortasını yarıp içine aldığı kadar iri ceviz kırıkları ile doldurup, bir tencereye diziniz. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt veya su ekleyip, 20-25 dk pişiriniz.
Pişen incirleri servis yapacağınız tabağa dizip bir parça kaymak ve kaymağın üzerini yarım ceviz ile süsleyiniz. Ben son dokunuş olarak limon kabuğu rendesini eklemeyi seviyorum tatlıya bir ferahlık katıyor. Ama eklemek tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Afiyet olsun.
Devamını Gör

MEFTUNE

MEFTUNE

Malzemeler
500 gr kemikli kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı domates salçası
4 ad. orta boy patlıcan
3 ad sivri biber
4 ad orta boy domates
2 yemek kaşığı margarin,1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı  1pulbiber
  2,5 su bardağı ılık su
7-8 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı tane sumak

Tarif
Patlıcanları alaca soyup boylamasına dörde bölerek doğrayıp tuzlu suda bekletin. Et yıkanır tuz ve salçayla ovularak bir güvecin dibine yerleştirilir. üzerine margarinin yarısı parçalanarak konur ve kırmızı biber serpilir. Biber ve domates doğranır. tane sumak 1,5 su bardağı ılık suyun içine eklenerek 2-3 dakika kaynatılır ve 10 dakika bekletilir ve bir kaba sumağın suyu süzülerek alınır Patlıcanlar sudan çıkarılıp yıkanır ve güveçteki etlerin üzerine konur domates ve biberde eklenir sumak suyu ve 1 su bardağı su güvecin kenarında 1yavaşca içine akıtılır. Kalan yağ yemeğin üzerine konulup orta ateşte 50-60 dakika tuz eklenerek pişirilir pişince kapak açılarak dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır. Sıcak servis yapınız Afiyet olsun.
Devamını Gör

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

Malzemeler
4 su bardağı un
sıvı yağ
tuz
su

İçi için:...
400 gram mantar
250 gram ıspanak
1 soğan
tuz, karabiber

Tarif
4 su bardağı un, tuz ve sıvı yağı karıştırma kabına koyun su ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur.
içi için soğanlar yemeklik doğranıp tavaya konulur sıvıyağda sotelenir üzerine mantar ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve pişirilir.
Hazırlanan hamur bezelere ayrılır, tatlı tabağı büyüklüğünde açılır daha sonra hamurlar iki tarafıda yağlanarak üst üste konur ve hamur mardane ile tepsi büyüklüğünde açılır içine iç harç konarak sarılır ve yağlanmış tepsiye konur fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun. www.sefabdullahusta.com

ŞAKŞUKA TARİFİ

ŞAKŞUKA TARİFİ

Malzemeler
3-4 ad patates
2-ad patlıcan
7-8 ad yeşil biber
3 kırmızı biber

Sos için:...
1- 1 ad büyük boy kuru soğan
2- 4 ad domates
3- 3 diş sarımsak,tuz

Tarif
Patates ve patlıcanlar küp şeklinde doğranıp kızgın tavada kızartılır, biberler küçük boyutlarda doğranıp ayrıca kızartılır ve servis tabağına konulur. kurusoğan ince kıyılır, domatesler küp şeklinde doğranır sarımsak rendelenir ve tuz atıp kavrulur servis tabağındaki şakşukanın üzerine dökerek servis yapınız.Afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

PEYNİRLİ POĞAÇA

PEYNİRLİ POĞAÇA
malzemeler:

2 adet yumurta
150 gr. peynir
yarım adet limon
1 çay kaşığı karbonat
250 gr. margarin
aldığı kadar un...
üzerine için:
çöreotu
yapılışı: 1 adet yumurta sarısını ayırın. Kalan yumurtaları bir kaba aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peynir, limon suyu, karbonat, oda sıcaklığındaki margarin ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içine açın. İçine herhangi bir malzeme koymadan hamur parçalarını ikiye katlayın. Yağsız tepsiye dizin. Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çöreotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun…

Patlıcan soslu makarn

Patlıcan soslu makarn
MAZEMELERa
• Bir paket makarna
• 2 adet patlıcan
• 2adet yeşil biber
• 1 adet kırmızı biber...
• 2 adet domates
• 1 adet soğan
• 3 diş sarımsak
• sıvı yağ
• karabiber
• tuz

Patlıcan soslu makarna yapılışı:
1.Makarnaları sıcak su içerisinde haşlayalım ve ardından soğuk suyla süzelim.
2.Küçük küçük doğradığımız soğanları tava içerisinde soteleyelim.
3.Üzerine yeşil ve kırmızı biber de ekleyerek sotelemeye devam edelim.
4.Ardından kabuğu soyulmuş domatesler, onun ardından da yine küp doğranmış patlıcan ilave edelim.
5.Sarımsak, tuz ve karabiberi de eklenerek pişirelim.
6.Servis edileceği zaman makarna ile karıştırılır.
7.İsterseniz kıyma da ekleyip yapabilirsiniz.

Afiyet olsun…WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

kornişonlu beşemalli tavuk fırın

kornişon beşameli tavuk fırın
1mazemeler
1kg tavuk but
100 gr kornişon turşu
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet karışık biber...
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz kara biber pul biber
3 yemek kaşığı un
1su bardağı süt
100 gr kaşar peynir

yapılışı

tavukları doğruyoruz 1tençeremize yağımızı koyuyoruz tavukları kavuruyoruz içine 1biberliri doğrayıp ilave ediyoruz
salçamızı verip kavuruyoruz baharatları verdikten sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatıyoruz turşuları doğrayıp yıkıyoruz ilave ediyoruz yemek piştikten sonra tepsimize dokuyoruz 2inci tenceremize yağımızı koyup unumuzu kavuruyoruz 1 çay kaşığı kara biber verdikten sonra sütle beşamel sosumuzu acıyoruz ve sosumuzu tavukların üstüne gezdiriyoruz
kaşar peynirimizi rendeledikten sonra üstüne gezdiriyoruz 170 derece 35 dakika fırınlayıp servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

tarcınlı kazan dibi

tarçınlı kazan dibi

Malzemeler:

• 4 Bardak süt
• 1 Fincan pirinç unu...
• 1 Fincan nişasta
• 1 Bardak toz şeker
• 1 Fiske tuz.
Hazırlanışı:

Süt iyice kaynatılır, şekeri konur yine kaynatılır.
Ayrı bir kapta pirinç unu ve nişasta birlikte soğuk su ile duruca eritilir..
Kaynayan şekerli sütten birkaç kaşık pirinç unlu nişasta eriyiğine konur, hemen karıştırılır.
Üç numaradaki bu karışım kaynamakta olan süte yavaş yavaş karıştırılarak akıtılır. Bir tahta kaşıkla dibini de kazıyarak çabuk çabuk 20-30 dakika kadar iyice muhallebi koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Kalınca bir tepsiye gayet hafif yağ (sadeyağı olursa daha iyi olur) sürülür. Pişen muhallebi bir buçuk parmak kalınlığında düzgünce dökülür.
Kızgın ateş üzerinde kenarlardan başlayarak tepsiyi çevire çevire altının yanık bir hal alması temin edilir. Bu işlem biraz beceri isteyen bir iştir. Dibinin her tarafı güzelce tutturulduktan sonra ateşten alınır. İyice soğumaya terk edilir. Hatta buzdolabına konluur. Kare halinde parçalara kesilir. Bir ıspatula ile dibi kazınarak alınır, servis tabağına ters yüz edilerek konur. Üzerine gül suyu dökülür.
NOT: Kazandibi fırında pişirilirse fırının yalnız altı yakılır ve yalnız altı kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz hemen tepsi soğuk suya oturtularak, soğutulur. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BROKOLİ ÇORBASI

BROKOLİ ÇORBASI

Malzemeler:
* 300 gr brokoli
* 1 adet soğan
* 1 çorba kaşığı margarin...
* 600 ml et suyu
* 2 dilim tost ekmeği
* 2 tatlı kaşığı domates salçası
* 2 çorba kaşığı sıvıyağ
* 4 çorba kaşığı süt kreması
* Karabiber ve Tuz

Hazırlanması:
* Brokoliyi yıkayıp küçük parçalara ayırın. Dondurulmuş brokoli kullanıyorsanız, açılmasını bekleyin ve küçük parçalar halinde doğrayın.
* Soğanı soyup küp doğrayın.
* Büyük ve derin bir tencerede margarini eritin. Soğanı tencerede kavurun. Ardından brokoli ve et suyunu ekleyin. Karışımı kaynatıp 5 dakika kısık ateşte pişirin.
* Tost ekmeklerini, her iki yüzüne salça sürüp küçük küpler halinde doğrayın.
* Sıvıyağı bir tavada kızdırıp ekmek küplerini kızartın.
* Çorbanın içinden bir kaç brokoli tanesini alıp geri kalanını püre haline getirin.
* Çorbayı tekrar tencereye alıp ısıtın. Süt kremasını ilave edip tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Çorbayı servis tabaklarına alıp, ekmek kıtırları ve ayırdığınız brokoli taneleri ile süsleyip servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

rulo lokum pastası

rulo lokum pastası
1mazemeler
1 litre süt
1 büyük boy çay bardağı şeker
1 paket şekerli 1vanilin
6 yemek kaşığı un...
kibrit kutusu kadar tereyağı
1 paket kakaolu kare bisküvi
2 paket krem 1şanti (1 su bardağı süt ile)
damla çikolata
muz

Önce muhallebi için süt, şeker ve unu tencereye koyup pişirelim. Kıvamını aldıktan sonra tereyağı ve şekerli 1vanilini ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın. Siyah fırın tepsisine bisküvileri ufalayıp yayın. Sonra krem 1şantiyi hazırlayın. Muhallebi soğuduktan sonra ufalanmış bisküvinin üstüne döküp yayın. Muhallebinin üstüne de krem 1şantiyi yayın ve damla çikolatada döküp dolapta 15-20 dakika bekletin. Soğuduktan sonra 3 cm aralıklarla şerit halinde kesip sonra da enine tam ortadan kesin. Rulo şeklinde sarın ve üstüne muz dilimleyip koyun. isterseniz muz yerine pasta susu içine koya bilirsiniz afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar