8 Mayıs 2014 Perşembe

http://www.sefabdullahusta.com/


BASTİK TARİFİ

Malzemeler:
7 çorba kaşığı buğday nişastası
7 su bardağı su
2 bardak üzüm pekmezi ...
2 su bardağı şeker

Üzerİ İçİn:
Ceviz ve fıstık

Yapılışı:Nişasta 1 su bardağı su ıslatılır. 7 bardak kaynayan suya pekmez ve şeker eklenir. İyice kaynadıktan sonra ıslanan nişasta eklenip bir taşım kaynatılır. Servis tabağına yayılır.Soğuduktan sonra üzeri ceviz ve fıstıkla süslenir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
YAĞLAMA TARİFİ
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
Su
Tuz...
Harç için:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Unun ortasına mayayı ılık suda eritin. Maya iyice kabarınca tuz ve yeterince su ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesinden daha yumuşak olana kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin ve bezelere ayırın. Her bir bezeyi tavanızın büyüklüğünde açın. Teflon tavada yağsız arkalı önlü pişirin.
O sırada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için sıvı yağ tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra domates ve biber salçalarını ekleyin bir süre daha kavurun. Doğranmış domatesleri, yeşil biberleri ve kırmızı biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Su, tuz ve baharatları ekleyin ve pişmeye bırakın.
Harç piştikten sonra pişen her hamurun üzerine kıymalı harçtan koyup lavaşın üzerine yayın. Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve hamurları üst üste koyun. Üst üste koyduğunuz hamurları istenilen sayılarda porsiyonlara ayırın. Porsiyonların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
•ARPA ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI
MAZEMELER
1 çay bardağı arpa şehriye
•2,5 su bardağı yoğurt (500 gr.)
•1 yemek kaşığı un
•1 yumurta...
•1 su bardağı tavuk suyu ya da 1 adet bulyon
•3-4 su bardağı su
•Tuz
Üzerine:
•1 yemek kaşığı tereyağ
•Nane
Yapılışı:
•Arpa şehriyeler teflon tava yağ eklemeden hafif sararıncaya kadar kavrulur. (böylece hem kokulu ve daha lezzetli oluyor hem de ertesi güne kaldığında şehriye şişmiyor.)
•Çorba tenceresine kavrulan şehriye, yoğurt, un, yumurta ve biraz su eklenip çırpılır, ocağa alınır ve çorba kaynayana kadar sürekli karıştırılır. (bu yüzden başta suyu az koyup çabuk kaynamasını sağlamak mantıklı)
•Kaynadıktan sonra tavuk suyu ya da bulyon ve tuzu eklenir, kaynar su eklenerek kıvamı ayarlanır.
•Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15-20 dakika şehriyeler pişip çorba özleşene kadar pişirilir.
•Bir sosluk veya cezvede eritilen tereyağına eklenen naneyi, ister çorbaya ekleyip karıştırın, ister servis anında çorbanın üzerine gezdirin. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
ıIZGARA KÖFTE TARİFİ

mazemeler
1 kg köftelik kıyma
1 adet soğan
1 demet maydanoz ...
kalan bir dilim ekmek içi
tuz
2 DİŞ SARIMSAK

Et; bir kez makineden çekilir. Tuz, biber, maydanoz, soğan, ekmek içi ilave dilerek karıştırılır, tekrar makineden geçirilir, ufak ufak hazırlanır, yeneceği zaman ızgara ya da mangalda pişirilir. Patates, domates, biber vs. ile servis yapılır
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
vanın keşkeyi tarifi
Malzemeler
• 1 kg dana eti
• 1 kilo buğday (aşurelik)
• Kırmızı biber
• Tereyağı
• Tuz
Yapılışı
1. Akşamdan ıslatmış olduğunuz buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın.
2. İyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdayları bir süzgeç içine alın.
3. Suyunu süzün ve buğdayları ezin ya da mikserle çırpın.
4. Ayrı bir tencerede kaynayan etleri, et suyunun içerisinden çıkarın, tel olacak şekilde parçalayın.
5. Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdayları koyun, üzerine et suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
6. Yeterince et suyu koyduktan sonra (muhallebi kıvamında olmalı ) tel hazırlanan etleri buğdayın içine ilave edin.
7. Tahta kepçe ile keşkeği ezerek karıştırıp, iyice sakız gibi olacak kıvama gelinceye kadar pişirin.
8. Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı ile kavurduğunuz kırmızıbiberli sosu gezdirerek sıcak servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
BULGURLU TAVUK KANAT IZGARA
MAZEMELER
2 SU BARDAĞI BULGUR
1 ÇAY BARDAĞI KAVRULMUŞ TEL ŞEHRİYE
2 ADET KURU SOĞAN
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER
1 TATLI KAŞIĞI KURU NANE
2 DİŞ SARIMSAK
1 KG TAVUK KANAT
YAPILIŞI

 soğan sarımsakları doğrayıp yağla beraber kavuruyoruz bulgurumuzu ilave edip kavuruyoruz kavururken
1 adet biber ilave edip kavurmaya devam ediyoruzbaharatları ilave etikten sonra
suyumuzu veriyoruz dinlediriyoruz pilavımız dinlenirken tavuklarımızı hazırlayıp sosluyoruz
ızgaramızda pişiriyoruz  servis ederken tabağımıza bulgur ustune kanatları koyup servis ediyoruz
afiyet olsun  WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

7 Mayıs 2014 Çarşamba

HAMSİ TAVA TARİFİ

HAMSİ TAVA TARİFİ
Malzemeler

istenen miktarda hamsi
mısır unu
sıvıyağ ve tuz...

Hazırlanışı

- Balıkların içerini boşaltarak iyice yıkayalım.
- Bir kaba alıp yeterince tuzlayalım.
- Başka bir kaba mısır ununu koyarak balıkları tek tek una bulayalım.
- Tavaya sıvı yağ koyarak kızdıralım, balıkları tavaya dizelim. Altta kalan kısım kızardıktan sonra balıkları ters çevirelim ve bu şekilde hepsini kızartalım. Afiyet olsun…
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ETSİZ ÇİĞ KÖFTE

Etsiz çiğ köfte
Malzemeler
Dört su bardağı ince bulgur
İki adet kuru soğan
İki diş sarımsak...
Üç yemek kaşığı domates salçası
Dört yemek kaşığı biber salçası
Üç yemek kaşığı sıvı yağ
Üç tatlı kaşığı tuz
İki tatlı kaşığı pul biber
Bir tatlı kaşığı toz biber
Birbuçuk yemek kaşığı isot
ve taze soğan ile maydonoz

Etsiz Çiğ köfte Yapılışı

Genişçe bir kabımıza Bulguru , salçaları ve baharatları yoğurmak için alıyoruz , soğan ve sarımsağı robottan veya rendeden geçirerek püre şekline getiriyoruz. . Soğan ve sarımsağıda kabın içine boşaltıp 2 yemek kaşığı sıvı yağımızı döktükten sonra yoğurmaya başlıyoruz. Bulgur ile diğer malzemeler bir bütün haline geldikten sonra , üzerine hafif su döküp ( elimizi ıslatarak da yapabiliriz) çiğ köfte rengini ve şeklini alana kadar ( kurudukça az su dökün) yoğuruyoruz. Çiğ köftenin yumuşadığını elinizle hissettikten sonra ağzınıza götürüp tadına bakıp , damak zevkimize göre tadını ayarlıyoruz. En son maydonoz ve taze soğanı ilave edip birlikte bir kere daha yoğuruyoruz. Daha sonra elimizle parçalar koparıp, sıkıp şekil veriyoruz. En son olarak yeşillikler ve limon dilimleriyle süsleyip servis tabağına alıyoruz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
KAŞARPEYNİRLİ ALABALIK

 Ürün Özellikleri
  Malzemeler •6 alabalık •2 adet soğan •10-12 dal maydanoz •4 adet sivribiber •Yarım limon suyu •8-10 adet mantar •2-3 diş sarımsak •Tuz, karabiber, kimyon, kekik •Yarım çay bardağı zeytinyağı •300 gr. kaşar peyniri •2 adet domates •2 adet defneyaprağı Tarif •Soğan, piyazlık şekilde, biberler ve domates de küp küp olarak doğranır. •Mantar, maydanoz ve sarımsağı da doğranıp diğer malzemelerle karıştırılır. •Kaşar peyniri rendelenip yarısı bu karışıma eklenir. •Baharatları, defneyaprağı, limon suyu ve zeytinyağı da eklenip karıştırılır. •Alabalıklar yıkanıp kurulanır. •Fırın tepsisi yağlanıp sebze karışımı, balıkların içerisine pay edilir. •Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirilir. •Pişmeye yakınken kaşar peynirinin kalan yarısı balığın üzerine serpiştirilir. •Âfiyet olsun  WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KÜRT BÖREYİ

  • Kürt böreği

malzemeleri
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt...
250 gram tere yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytin yağ
Bir çimdik tuz
Bir paket pudra şekeri
 
Kürt böreği nasıl yapılır
 
Kürt böreği tarifi
 
Geniş bir yoğurma kabında unun ortasını açıp yoğurt, yoğurun yumurta, eritilmiş tere yağ, zeytin yağ dökün. Unun üzerine kabartma tozu ile tuzu serpin. Ardından hamuru en az 10 dakika yoğurun. Hazır olan hamuru elimizin içinde yuvarlayarak beze halinde 20 parçaya bölün. Her birini ayrı ayrı tepsiye sığacak kadar açın. Açarken eritilmiş margarin veya zeytinyağı sürün. Ardından üst üste fırın tepsisine döşeyin ve 170 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen kürt böreğini fırından çıkarın hafif soğuduktan farklı bir tat sonra dilimleyerek ve üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar