8 Mayıs 2014 Perşembe

YAĞLAMA TARİFİ
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
Su
Tuz...
Harç için:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Unun ortasına mayayı ılık suda eritin. Maya iyice kabarınca tuz ve yeterince su ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesinden daha yumuşak olana kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin ve bezelere ayırın. Her bir bezeyi tavanızın büyüklüğünde açın. Teflon tavada yağsız arkalı önlü pişirin.
O sırada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için sıvı yağ tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra domates ve biber salçalarını ekleyin bir süre daha kavurun. Doğranmış domatesleri, yeşil biberleri ve kırmızı biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Su, tuz ve baharatları ekleyin ve pişmeye bırakın.
Harç piştikten sonra pişen her hamurun üzerine kıymalı harçtan koyup lavaşın üzerine yayın. Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve hamurları üst üste koyun. Üst üste koyduğunuz hamurları istenilen sayılarda porsiyonlara ayırın. Porsiyonların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar