vanın keşkeyi tarifi
Malzemeler
• 1 kg dana eti
• 1 kilo buğday (aşurelik)
• Kırmızı biber
• Tereyağı
• Tuz
Yapılışı
1. Akşamdan ıslatmış olduğunuz buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın.
2. İyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdayları bir süzgeç içine alın.
3. Suyunu süzün ve buğdayları ezin ya da mikserle çırpın.
4. Ayrı bir tencerede kaynayan etleri, et suyunun içerisinden çıkarın, tel olacak şekilde parçalayın.
5. Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdayları koyun, üzerine et suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
6. Yeterince et suyu koyduktan sonra (muhallebi kıvamında olmalı ) tel hazırlanan etleri buğdayın içine ilave edin.
7. Tahta kepçe ile keşkeği ezerek karıştırıp, iyice sakız gibi olacak kıvama gelinceye kadar pişirin.
8. Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı ile kavurduğunuz kırmızıbiberli sosu gezdirerek sıcak servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
ŞEF ABDULLAH USTA İLE ANADOLU MUTFAĞI TGRT EU TGRT EU DA SUNUÇU YAPIMCI ŞEF ŞEF ABDULLAH USTA
8 Mayıs 2014 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK
Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ
-
▼
2014
(539)
-
▼
Mayıs
(20)
- ISPANAKLI PİZZA TARİFİ
- SARIMSAKLI LOR PEYNİRLİ POĞAÇA
- FASULYELİ KARA LAHANA MALZEMELER 1 bağ kar...
- avcı usulü biftek
- Tavuk Göğsü Tarifi Malzemelerimiz: 1/2 Paket ma...
- PATATESLİ KIYMALI AY ÇÖREYİMalzemeler 1 adet yumu...
- ÇİRİŞ TARATORmazemeler500 gr çiriş otu5 diş sarı...
- acılı urfa kebabı
- balkabağı çorbası
- http://www.sefabdullahusta.com/
- BASTİK TARİFİMalzemeler: 7 çorba kaşığı buğday ...
- YAĞLAMA TARİFİHamuru için: 4 su bardağı un 1 pa...
- •ARPA ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI MAZEMELER 1 çay b...
- ıIZGARA KÖFTE TARİFİmazemeler 1 kg köftelik kıy...
- vanın keşkeyi tarifiMalzemeler• 1 kg dana et...
- BULGURLU TAVUK KANAT IZGARA MAZEMELER 2 SU BARDA...
- HAMSİ TAVA TARİFİ
- ETSİZ ÇİĞ KÖFTE
- KAŞARPEYNİRLİ ALABALIK Ürün Özellikleri Malzeme...
- KÜRT BÖREYİ
-
▼
Mayıs
(20)
-
ETSİZ PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ Malzemele yarım kilo taze fasulye 2 orta boy patates 3 orta boy domates ... 1 tatlı kaşığı şeker ...
-
TAVUK SOTELİ PİLAV •pilav için; •1 su bardağı pirinç •2 su bardağı sıcak su •sıvıyağ tuz ... • Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavu...
SİNEMA VE KİTAP
- ANNA KARENİNA
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder