8 Mayıs 2014 Perşembe

vanın keşkeyi tarifi
Malzemeler
• 1 kg dana eti
• 1 kilo buğday (aşurelik)
• Kırmızı biber
• Tereyağı
• Tuz
Yapılışı
1. Akşamdan ıslatmış olduğunuz buğdayı geniş bir tencerenin içinde kaynatın.
2. İyice kaynayan ve ortalarından ayrılan buğdayları bir süzgeç içine alın.
3. Suyunu süzün ve buğdayları ezin ya da mikserle çırpın.
4. Ayrı bir tencerede kaynayan etleri, et suyunun içerisinden çıkarın, tel olacak şekilde parçalayın.
5. Büyük ayrı bir tencerenin içine kaynayan ve ezilen buğdayları koyun, üzerine et suyunu ve tuzunu ilave ederek karıştırın.
6. Yeterince et suyu koyduktan sonra (muhallebi kıvamında olmalı ) tel hazırlanan etleri buğdayın içine ilave edin.
7. Tahta kepçe ile keşkeği ezerek karıştırıp, iyice sakız gibi olacak kıvama gelinceye kadar pişirin.
8. Servis tabaklarına hazırladığınız keşkeğin üzerine tereyağı ile kavurduğunuz kırmızıbiberli sosu gezdirerek sıcak servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar