8 Mayıs 2014 Perşembe

•ARPA ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI
MAZEMELER
1 çay bardağı arpa şehriye
•2,5 su bardağı yoğurt (500 gr.)
•1 yemek kaşığı un
•1 yumurta...
•1 su bardağı tavuk suyu ya da 1 adet bulyon
•3-4 su bardağı su
•Tuz
Üzerine:
•1 yemek kaşığı tereyağ
•Nane
Yapılışı:
•Arpa şehriyeler teflon tava yağ eklemeden hafif sararıncaya kadar kavrulur. (böylece hem kokulu ve daha lezzetli oluyor hem de ertesi güne kaldığında şehriye şişmiyor.)
•Çorba tenceresine kavrulan şehriye, yoğurt, un, yumurta ve biraz su eklenip çırpılır, ocağa alınır ve çorba kaynayana kadar sürekli karıştırılır. (bu yüzden başta suyu az koyup çabuk kaynamasını sağlamak mantıklı)
•Kaynadıktan sonra tavuk suyu ya da bulyon ve tuzu eklenir, kaynar su eklenerek kıvamı ayarlanır.
•Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15-20 dakika şehriyeler pişip çorba özleşene kadar pişirilir.
•Bir sosluk veya cezvede eritilen tereyağına eklenen naneyi, ister çorbaya ekleyip karıştırın, ister servis anında çorbanın üzerine gezdirin. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar