7 Mayıs 2014 Çarşamba

KÜRT BÖREYİ

  • Kürt böreği

malzemeleri
4 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt...
250 gram tere yağ
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı zeytin yağ
Bir çimdik tuz
Bir paket pudra şekeri
 
Kürt böreği nasıl yapılır
 
Kürt böreği tarifi
 
Geniş bir yoğurma kabında unun ortasını açıp yoğurt, yoğurun yumurta, eritilmiş tere yağ, zeytin yağ dökün. Unun üzerine kabartma tozu ile tuzu serpin. Ardından hamuru en az 10 dakika yoğurun. Hazır olan hamuru elimizin içinde yuvarlayarak beze halinde 20 parçaya bölün. Her birini ayrı ayrı tepsiye sığacak kadar açın. Açarken eritilmiş margarin veya zeytinyağı sürün. Ardından üst üste fırın tepsisine döşeyin ve 170 dereceye ayarlı önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen kürt böreğini fırından çıkarın hafif soğuduktan farklı bir tat sonra dilimleyerek ve üzerine bolca pudra şekeri serpip servis edin. Afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar