21 Ağustos 2014 Perşembe

TAVUKLU BEZELYELİ PATATES TARİFİ

TAVUKLU BEZELYELİ PATATES TARİFİ
Malzemeler
2 Adet Tavuk Göğsü
3 Adet Patates
1 Su Bardağı Konserve Bezelye...
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Adet Soğan
2 Diş Sarımsak
2 Adet Havuç
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
2 Çay Kaşığı Tuz
Sıcak Su

Hazırlanışı

Tencereye sıvıyağını koyup halka doğradığımız sarımsak küp küp doğradığımız soğan ve havuçları koyup 2 dakika kadar kavuruyoruz orta büyüklükte doğradığımız tavukları ekliyoruz Tavuklar suyunu verip çekmeye başlayınca salçamızı,ve küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz, biraz kavurduktan sonra bezelyeleri ve yemeğimizin üzerini geçecek kadar sıcak suyu ekliyoruz Kaynamaya başlayınca sıvı tavuk bul yon ve tuzumuzu ekliyoruz Yemeğimizi kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

FIRINDA KAŞARLI TERE YAĞLI MANTAR TARİFİ

FIRINDA KAŞARLI TERE YAĞLI MANTAR TARİFİ
MALZEMELER
30 Adet Mantar
Tereyağı
Tuz...
1 Çay Bardağı Rendelenmiş Kaşar

Hazırlanışı

Mantarlarımızın kabuklarını soyup orta kısmını çıkartıyoruz, porsiyonluk güveçlerimizi yağlayarak, yıkadığımız ve her birinin ortasına tereyağı ve hafif tuz koyduğumuz mantarları koyuyoruz Yaklaşık olarak dört güveç oluyor fırın tepsimizin dibine biraz su koyduktan sonra güveçlerimizi içine yerleştiriyoruz Önceden 200 derece ısıttığımız fırında mantarlarımızı bir saat kadar pişiriyoruz Fırından çıkmalarına yakın kaşar peynirimizi serperek eriyince sıcak olarak servis ediyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

BEZELYELİ ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI

BEZELYELİ ŞEHRİYELİ PİRİNÇ PİLAVI
Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye...
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

Hazırlanışı

Pirincimizi 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Tenceremize sıvıyağımızı koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyerek 3 dakika daha kavuruyoruz ardından bezelye lirimizi ekleyerek karıştırıyoruz Sıcak suyumuzu ,tavuk 1bulyonmuzu ve tuzumuzu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriyoruz. AFİYET OLSUN

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MİLFOY KAPAMALI PİLAV TARİFİ

MİLFOY KAPAMALI PİLAV TARİFİ
Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1 Su Bardağı Konserve Bezelye...
3 Su Bardağı Sıcak Su
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
1 Tatlı Kaşığı Tuz
5 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

Hazırlanışı

Pirincimizi 1 saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Tenceremize sıvıyağımızı koyup şehriyelerimizi kavuruyoruz süzdüğümüz pirinçlerimizi ekleyerek 3 dakika daha kavuruyoruz ardından bezelye lirimizi ekleyerek karıştırıyoruz Sıcak suyumuzu ,tavuk 1bulyonumuzu ve tuzumuzu ekledikten sonra altını kısarak pişmeye bırakıyoruz Piştikten sonra üzerine kağıt havlu sererek dinlendiriyoruz.
Orta büyüklükte çorba kasesine milföyümüzü koyup içine soğuyan pilavımızı koyuyoruz Bohça şeklinde kapatarak yağladığımız tepsime hepsini diziyoruz Her bir milföyümüzün üzerine yumurta sarısını sürüp önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI
Malzemeler
1 Su Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek(Çok dağılmayacak şekilde)
2 Su Bardağı Bulgur
1 Adet Soğan...
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Adet Et Bul yon
1,5 Çay Kaşığı Tuz
4 Su Bardağı Sıcak Su

Hazırlanışı

Soğanımızı yarım ay şeklinde doğrayıp yağda hafif çevirdikten sonra, bulgurumuzu ve yeşil mercimeğimizi ekliyoruz.2 dakika kadar kavurduktan sonra sıcak suyu tuz ve ekliyoruz Pilavımızın altını kısarak pişmeye bırakıyoruz afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

TEL ŞEHRİYELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler
2 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
4 Su Bardağı Sıcak Su...
1 Çay Bardağı Tel Şehriye
1,5 Çay Kaşığı Tuz
1 Tablet Et Suyu

Hazırlanışı

Tenceremize sıvıyağımızı koyup şehriyemizi kızarana kadar çeviriyoruz Yıkayıp süzdüğümüz bulgurumuzu da ekleyip 2 dakika kadar kavuruyoruz Sıcak suyumuzu ,tuzumuzu ve tabletimizi ekleyip kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MAYDANOZLU;MISIRLI BULGUR PİLAVI TARİFİ

MAYDANOZLU;MISIRLI BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler
1,5 Su Bardağı Pilavlık Bulgur
2,5 Su Bardağı Sıcak Su
1 Çay Bardağı Mısır◦1 Adet Kırmızı Biber...
1 Adet Soğan
Çeyrek Demet Maydanoz
1 Tablet Et Suyu
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 ,5 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Sıvıyağda halka doğradığımız soğanları 2 dakika kadar kavuruyoruz küpü küp doğradığımız kırmızı biber ve mısırları ekliyoruz hafif çevirdikten sonra bulgurlarımızı ekliyoruz Bulgurların üzerine ince ince kıydığımız maydanoz ,sıcak su ,tuz ve tabletimizi ekleyerek altını kısıyoruz Suyunu çekince kapatıyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

GARNİTURLÜ PİLAV TARİFİ

GARNİTURLÜ PİLAV TARİFİ
Malzemeler
2 Su Bardağı Baldo Pirinç
500 Gr Hazır Garnitür
2,5 Su Bardağı Sıcak Su...
1 Tablet Sıvı Tavuk Bul yon
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Tere yağ
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ

Hazırlanışı

Pirinçlerimizi yarım saat öncesinden hafif tuzlu sıcak suda ıslatıyoruz Erittiğimiz yağımızın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi ilave edip,5 dakika kadar kavuruyoruz Üzerine hazır garnitürümüzü ilave edip biraz daha kavurduktan sonra sıcak su tavuk bul yon ve tuzumuzu ilave edip kısık ateşte pilavımız suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

LİMONLU KURABİYE TARİFİ

LİMONLU KURABİYE TARİFİ
Malzemeler
1 Paket Oda Sıcaklığında margarin
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ(Türk kahvesi)
3 Çorba Kaşığı Nişasta...
2 Çorba Kaşığı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu
1 Şişe Limon Suyu Esansı
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
Un

Hazırlanışı

Yoğurma kabımıza un hariç bütün malzemelerimizi koyuyoruz iyice karıştırıyoruz, elimize yapışmayacak kıvamda azar azar un ekliyoruz ve hamurumuzu toparlıyoruz Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarladığımız kurabiyelerimizi diziyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 30 dakika pişiriyoruz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

18 Ağustos 2014 Pazartesi

PAMUK MİSKET KÖFTE TARİFİ

PAMUK MİSKET KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
500 Gr. Kıyma
Yarım Adet Kuru Ekmek İçi
1 Çay Bardağı Su...
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Orta Boy Soğan

Hazırlanışı

Kıymamızın üzerine RONDODAN geçirdiğimiz bayat ekmek içini suyu tuzu yine RONDODAN geçirdiğimiz soğan ,en son ayrı bir kapta karıştırdığımız limon suyu ve karbonatı ekliyoruz Bütün malzemelerimizi yoğuruyoruz Küçük yuvarlak köfteler yapıp üzerin STREÇLEYEREK dolapta en az 9 saat bekletiyoruz Tavamıza hafif yağ koyup güzelce pişiriyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PATATES PURESİ YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU KÖFTE TARİFİ

PATATES PURESİ YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU KÖFTE TARİFİ
Patates Püresi İçin
5 Adet Patates
Yarım Su Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı...
1 Çay Kaşığı Tuz
Köfte İçin
500 Gr. Kıyma
1 Adet Yumurta
Yarım Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz

Beşamel Sos İçin
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Un
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Köftemiz için soğanı ve ekmek içini RONDODAN ayrı ayrı geçiriyoruz Sırasıyla kıyma ekmek içi soğan yumurta ve tuzumuzu bir kaba koyuyoruz ardından ayrı bir kapta karbonat ve limon suyunu karıştırıp ekliyoruz karışımımızı iyice yoğuruyoruz en son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ekleyerek köftemize şekil veriyoruz ve 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.

Kabuklarını soyup orta büyüklükte soyduğumuz patatesleri sıcak suda haşlayarak çatalla eziyoruz sonra sırasıyla içine yağ tuz ve sütümüzü koyarak iyice karıştırıyoruz Dibini yağladığımız bor camın dibine püremizi yayıyoruz.
Püremizin üzerine kızgın yağda kızar tığımız köfteleri diziyoruz Beşamel sosumuz için yağımızı ve unumuzu kavuruyoruz hafif pembeleşince sütümüzü ekleyerek hızlıca kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca tuzumuzu ekliyoruz iki dakika sonra altını kapatıyoruz.

HAZLADIĞIMIZ beşamel sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen YEMEYİMİZİN üzerine kaşar rendesi yayarak iki dakika daha fırında bekletip sıcak olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar