18 Ağustos 2014 Pazartesi

PATLICAN YATAĞINDA KAŞARLI KÖFTE TARİFİ

PATLICAN YATAĞINDA KAŞARLI KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
500 Gr. Kıyma
4 Adet Bostan Patlıcanı
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi...
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Adet Soğan
Çeyrek Demet İnce Kıyılmış Maydanoz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Çeyrek Kalıp Kaşar

Sos Malzemeleri
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Sıcak Su
Yarım Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Kıymamızın üzerine RONDODAN geçirdiğimiz bayat ekmek içini yumurtayı tuzu karabiberi yine RONDODAN geçirdiğimiz soğan ,maydanoz en son ayrı bir kapta karıştırdığımız limon suyu ve karbonatı ekliyoruz Bütün malzemelerimizi yoğuruyoruz Şekil verdikten sonra üzerini STIREÇLEYİP dolapta en az 4 saat bekletiyoruz.
Patlıcanları 1 saat kadar ılık ve tuzlu suda bekliyoruz Ardından kurulayıp çok kalın olmayacak şekilde halkalar keserek kızgın yağda kızartıyoruz yağının süzülmesi için rulo peçete üzerinde yarım saat bekletiyoruz Uygun büyüklükte bor camın dibini hafif yağlayıp kızarttığımız patlıcanları, üzerlerine köftelerimizi diziyoruz Sosumuz için bütün malzemeleri karıştırıp bor camın dibine döküyoruz Önceden 200 derece ısıttığımız fırında köftelerimizin üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen köftelerin üzerine kaşar koyup 2 dakika daha fırında tutarak sıcak olarak servis ediyoruz
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MAYDANOZLU KÖFTE TARİFİ

MAYDANOZLU KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
500 Gr. Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
Yarım Çay Bardağı Su...
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Adet Soğan
Çeyrek Demet İnce Kıyılmış Maydanoz
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Kıymamızın üzerine RONDODAN geçirdiğimiz bayat ekmek içini suyu tuzu karabiberi yine RONDODAN geçirdiğimiz soğan ,maydanoz en son ayrı bir kapta karıştırdığımız limon suyu ve karbonatı ekliyoruz Bütün malzemelerimizi yoğuruyoruz Şekil verdikten sonra üzerini STREÇLEYİP dolapta en az 3 saat bekletiyoruz Tavamıza hafif yağ koyup güzelce pişirdikten sonra sıcak olarak servis edebiliriz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

İNEGÖL KÖFTE TARİFİ

İNEGÖL KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
500 Gr. Kıyma
Yarım Adet Kuru Ekmek İçi
1 Çay Bardağı Su...
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karbonat
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
2 Adet Orta Boy Soğan
Kıymamızın üzerine RONDODAN geçirdiğimiz bayat ekmek içini suyu tuzu yine RONDODAN geçirdiğimiz soğan ,en son ayrı bir kapta karıştırdığımız limon suyu ve karbonatı ekliyoruz Bütün malzemelerimizi yoğuruyoruz Şekil verdikten sonra üzerini STREÇLEYİP dolapta en az 9 saat bekletiyoruz Tavamıza hafif yağ koyup güzelce pişirdikten sonra sıcak olarak servis edebiliriz
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

15 Ağustos 2014 Cuma

NANELİ DOMATESLİ FIRIN MAKARNA TARİFİ

NANELİ DOMATESLİ FIRIN MAKARNA TARİFİ
Malzemeler
Yarım Paket Boru Makarna
Sıcak Su
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
Sos İçin
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Un
1 Su Bardağı Süt
3 Adet Domates
2 Dal Nane
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Kalıp Süzme Peynir
1 Çay Bardağı Kaşar Peyniri Rendesi

Hazırlanışı

Makarnamızı sıcak ve tuzlu suda haşlıyoruz,(çok fazla haşlamamaya özen gösterelim) sosumuz için ayrı bir tavaya yağımızı koyup unumuzu bir iki dakika çeviriyoruz ardından kabukları soluyup küp doğranmış domateslerimizi ve sütümüzü ekliyoruz, sürekli karıştırarak bir iki taşım sosumuzu kaynatıyoruz Nanemizi ve tuzumuzu ekleyerek altını kapatıyoruz
Haşlanan makarnamızı süzüp içine sosumuzu ve ezdiğiniz süzme peynirimizi ekleyerek karıştırıyoruz, orta büyüklükte bor camın dibini margarinle yağladıktan sonra karışımımızı döküp önceden 200 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Fırından çıkınca üzerine kaşar rendesi serpip sıcak olarak servis ediyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SEBZE ÇEŞNİLİ KAVRULMUŞ MAKARNA

SEBZE ÇEŞNİLİ KAVRULMUŞ MAKARNA
Malzemeler
1 Paket Burgu Makarna(istediğiniz iki çeşit makarnayı da karıştırabilirsiniz.)
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
3 Tatlı Kaşığı Toz Sebze Çeşnisi...
Sıcak Su
Hazırlanışı
Tenceremize sıvıyağı koyup makarnamızı kızarana kadar kavuruyoruz üzerine hafif geçecek kadar sıcak suyumuzu ekleyerek sebze çeşnimizi katıyoruz Yemeğimizin altını kısarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz. SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ROKA PESTOLU SPAGETTİ MAKARNA

ROKA PESTOLU SPAGETTİ MAKARNA
Malzemeler
1 Paket Spagetti
1 Bağ Roka
8-9 Dal Maydanoz...
4 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Diş Sarımsak
5 Çorba Kaşığı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Mayonez
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
Kaşar Peyniri Rendesi
1 Çorba Kaşığı Tuz

Hazırlanışı
Sosumuz için yıkanıp doğranmış rokaları zeytinyağını ve sarımsakları 1rondoya koyup eziyoruz Ardından maydanozlarımızı ekliyoruz tekrar 1rondo dan geçiriyoruz En son yoğurt ve mayonezi ekleyerek hepsini çekiyoruz.Makarnamızı tuzlu ve sıcak suda haşlayıp süzüyoruz Tencereye tereyağını koyup eritiyoruz süzdüğümüz makarnayı yağda çeviriyoruz en son roka peste sosumuzu ekleyip 5 dakika kadar karıştırıyoruz Spagettimizi servis tabağına alıp kaşar rendesiyle servis edebiliriz.
Devamını Gör

FIRINDA KIYMALI BEŞEMAL SOSLU FIRIN MAKARNA

FIRINDA KIYMALI BEŞEMAL SOSLU FIRIN MAKARNA
Malzemeler
1 Adet Soğan
250 Gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
1 Paket Kalın Boru Makarna
1 Çorba Kaşığı Tuz(Haşlama Suyuna)
Çeyrek Kalıp Beyaz Peynir
Yarım Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar
Beşamel Sos İçin
3 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Un
4 Su Bardağı Süt
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Makarnamızı tuzlu suda haşlıyoruz haşlarken 1 çorba kaşığı sıvı yağımızda ilave ediyoruz haşlanan makarnamızı süzüyoruz Tavamıza kalan sıvıyağını koyup küp doğradığımız soğanları ve kıymayı ekleyerek kavurmaya başlıyoruz pişmeye yakın isteğe göre karabiber ve tuzunu (1 çay kaşığı )ekleyerek altını kapatıyoruz Beşamel sos için tenceremize margarinimizi koyup unumuzu kavuruyoruz hafif rengi değişince sütümüzü ilave edip hızlı hızlı karıştırıyoruz Tuzumuzu ilave edip kaynayınca altını kapatıyoruz.

Beşamelimizin içine süzdüğümüz makarnayı ve küçük küçük doğradığımız beyaz peyniri ekliyoruz güzelce karıştırıyoruz Bor camımızın dibini sıvıyağ ile güzelce yağlayıp makarnamızın yarısını döküyoruz arasına kıymalı harcımızı döküp kalan makarnamızı üzerine ekliyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında makarnamız kızarana kadar pişiriyoruz en son kaşarlarımızı ilave edip hafif kızarttıktan sonra çıkartıyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SEBZELİ TAVUK NUGGETLİ MİDYE MAKARNA

SEBZELİ TAVUK NUGGETLİ MİDYE MAKARNA
Malzemeler
Yarım Paket Midye Makarna
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç Rendesi...
1 Adet Kabak Rendesi
1 Diş Sarımsak Rendesi
1 Adet Çarliston Biber
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
12 Adet Kızartılmış Tavuk NUGGET
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

Hazırlanışı

Makarnamızı tuzlu ve sıcak suda haşlayıp süzüyoruz Tenceremize sıvıyağı koyup küçük küçük doğradığımız soğanı ve sarımsak rendesini 1 dakika kadar çevirip rendelenmiş havuç kabak ve küçük küçük doğradığımız biberlerimizi ekliyoruz,sebzelerimizin pişmesine yakın salçamızı ve tuzumuzu ekleyip bir iki çevirdikten sonra makarnamızı ekleyip karıştırıyoruz Servis aşamasında tavuk NUGGETLERİMİZİ üzerine koyup servis ediyoruz afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU SEBZELİ NODDELE

TAVUKLU SEBZELİ NODDELE
Malzemeler
1 Paket NODDELLA
1 Adet Soğan
1 Adet Havuç...
1 Adet Kabak
2 Diş Sarımsak Rendesi
2 Adet Tavuk Göğsü
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
6,5 Çorba Kaşığı Soya Sosu
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çorba Kaşığı Nişasta(2 Çorba kaşığı su ile sulandırılmış)

Hazırlanışı

NODDELLA LARIMIZI sıcak tuzlu suda 6 dakika haşladıktan sonra süzüyoruz Bu arada bütün sebzelerimiz ve tavuğumuz
en olarak kesilecek Tenceremizde sıvıyağda sarımsak rendesi soğan ve havucumuzu 2 dakika kadar kavurduktan sonra tavuklarımızı ekliyoruz Tavukların hafif rengi değişince kabaklarımızı da ekliyoruz Yemeğimizi 15 dakika arada karıştırarak kısık ateşte pişiriyoruz Soya sosumu ekledikten sonra yemeğimizi karıştırıyoruz ve tavuklarımız pişene kadar yemeğimizi sosta pişiriyoruz Pişen yemeğimize sulandırılmış nişastayı ekleyerek 2 dakika sonra altını kapatıp süzdüğüm NODDELLA LARIMIZI ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz sıcak olarak servis ediyoruz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

3 Ağustos 2014 Pazar

PATLICAN SOSLU SPAGETTİ MAKARNA TARİFİ

PATLICAN SOSLU SPAGETTİ MAKARNA TARİFİ
Malzemeler
1 paket kepekli spagetti makarna
2 adet domates
2 patlıcan ...
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
zeytinyağı
biber
maydanoz

Spagetti paketini talimat göre tuzlu suda haşlayın süzün tencerede yağı ısıtın makarnayı karıştırın tencereye yağınızı koyup soyduğumuz doğradığımız patlıcanları soteliyoruz içine domates baharatları verdikten sonra makarnayı karıştırıp maydanozla süsleyip servis edin Afiyet olsun.
www.sefabdullahusta.com

TAVUK KIYMALI KABAK MUSAKA TARİFİ

TAVUK KIYMALI KABAK MUSAKA TARİFİ
malzemeler
1 kg kabak
300 gr tavuk kıyma
2 büyükçe domates...
5 yemek kaşığı yağ
2 orta boy soğan
1 demet dereotu
2-3 sap taze nane
Tuz- karabiber
1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı

•Soğanları incecik doğrayıp yağla birlikte ateşe koyun
•Arada karıştırarak kıymayı katın
•Kıyma suyunu çekerken, doğranmış domates, tuz ve kırmızı biber salça koyup biraz daha pişirin
•Kabakların kabuklarını kazıyıp yıkadıktan sonra yarım parmak inceliğinde yuvarlak dilimler halinde doğrayın
•Kabakları kızartın tepsiye yayın
•Üzerine de kıymalı içten yayın üzerine domates koyduktan sonra istiyorsak üzerine beşamel sos hazırlayıp üzerine döke biliriz
170 derece 30 dakika fırınlandıktan sonra süsleyip servis ediyoruz afiyet olsun www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar