26 Temmuz 2014 Cumartesi

PATATES ÇORBASI TARİFİ

PATATES ÇORBASI TARİFİ
Yarım kg patates, 6~7 dilim pastırma, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı krema, 3~4 su bardağı tavuk suyu ve su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek ay çiçek yağı, Tuz, Karabiber Kekik

Patates çorbası hazırlanışı: 1 yemek kaşığı tereyağını tencerede eritin. İri küp şeklinde doğradığınız soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp ş...eklinde doğradığınız patatesleri ekleyip 5-6 dakika soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve kekik yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra çırpıcıdan geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa alıp kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmezse tekrar sıcak su ilavesi yapın. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı ay çiçek yağını ısıtın. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyip soteleyin. Pastırmaları çorbaya ilave edip karıştırın veya servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine SERVİS EDİN
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.CO
Devamını Gör

Muhallebili kadayıf tatlısı

Muhallebili kadayıf tatlısı
malzemeleri:
500 gr kuru kadayıf
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ,...
1 çay bardağı şeker,
1 tatlı kaşığı tarçın
, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
Muhallebisi için: 1 litre süt, 1 paket toz şan ti, 1,5 çay bardağı şeker, 1 su bardağı un, vanilya

Muhallebili kadayıf tatlısı hazırlanışı: Tere yağ ve sıvı yağ karışımında kuru kadayıfları kavurun. Şeker ilave edip kavurmaya devam edin. Tarçın ve cevizi ekleyerek altını kapatın.
Muhallebi için; 1 paket toz şan tiyi 1 çay bardağı sütle çırpıp buzdolabına koyun. Kalan sütü, şekeri ve unu tencereye alıp karıştırarak pişirin. Kaynayınca vanilyayı ekleyip mikserle 6-7 dakika kadar çırpın. Muhallebinin ilk sıcaklığı çıkınca dolapta bekleyen şan tiyi içine katıp karıştırın. Servis tepsisine kavrulan kadayıfın yarısını yayın. Üzerine muhallebiyi dökün. Kadayıfın kalanıyla da üstünü kapatın. Buzdolabında bekletip servis yapın. Muhallebili kadayıf tatlısı artık hazır, afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

VANIN ACEM KÖFTESİ TARİFİ

VANIN ACEM KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler:
1 kg yağsız kıyma
10 adet yumurta
1 su bardağı nohut ...
YARIM çay bardağı pirinç
YARIM çay bardağı kırmızı mercimek
YARIM çay bardağı ince bulgur
5 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet soğan
2 yemek kaşığı reyhan
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber

Yapılışı:

1 adet yumurta haşlanır. Yarım çay bardağı pirinç ve kırmızı mercimek birleştirilip yıkanır ve süzülür. Süzülen malzemeler yoğurma kabına alınır ve yarım çay bardağı ince bulgur eklenir. 2 yemek kaşığı reyhan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1'er tatlı kaşığı karabiber, pul biber serpilip 1 kilo yağsız kıyma ve küçük küçük doğranmış 1 adet soğan ilave edilip tüm malzemeler birbiriyle özleşene kadar köfte iyice yoğrulur. Haşlanan yumurtalar soyulur ve köfte harcıyla kaplanır. Kalan köfte harcından da misket büyüklüğünde toplar yapılır. Köftelerin pişeceği tencerede 1 adet yemeklik doğranmış soğan sıvı yağ ile kavrulur. Diriliğini kaybeden soğanlara halka kesilen yeşil biberler eklenir. 1 yemek kaşığı salça ve küp doğranan domatesler ilave edilip diriliğini kaybedene kadar sotelenir. Su dökülüp kaynatılır ve köfteler tek tek atılır. Köftelerin ardından akşamdan ıslatılmış nohut ilave edilip pişirilir. Acem Köftesi servise hazırdır.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

VANIN CİYER KÖFTESİ TARİFİ

VANIN CİYER KÖFTESİ TARİFİ
Malzemeler
500 gram kuzu ciğer
1 kase köftelik bulgur
2 adet soğan...
3 adet sivri biber
4 adet domates
1 yemek kaşığı reyhan
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı köfte baharatı
1 çay kaşığı karabiber

Sosu için
100 gram tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber

Üzeri için
1 tutam bağ taze soğan
1 bağ bağ maydanoz

Yapılışı
500 gram ciğer yıkanıp çekilir. Doğranan 3 sivri biber kıyılıp, 2 soğan aynı şekilde çekilir. 1 kase köftelik bulgur, soğan ciğer ve biber karıştırılıp yoğrulmaya başlanır. Üstüne 2 tatlı kaşığı pul biber serpilir. 4 domatesin kabukları soyulup, çekilir. Çekilen domatesler sıvı yağda kavurulup üstüne su eklenerek pişirilir. Yoğrulan ciğer ve bulgurdan köfteler yuvarlanıp, Üstüne bastırılıp ortasında parmakla çukur açılır. Kaynayan domates suyuna bir tatlı kaşığı pul biber ve tuz serpilip hazırlanan köfteler içine atılarak pişirilir. Haşlanan ciğer köfteleri servis tabağına alınıp, Eritilen tereyağında yakılan pul biberli sos ciğer köftelerinin üstüne dökülüp, Üstüne doğranan taze soğan ve maydanoz serpilir.

Ciğer köftesi sunuma hazırdır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇİPORTA TARİFİ

ÇİPORTA TARİFİ
Malzemeler
1 tutam semiz otu
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz...
1 tutam arapsaçı
1 tutam ebegümeci
1 tutam gelincik
1 tutam kaz ayağı
1 tutam radika
1 tutam yaban pırasası
1 tutam taze soğan
1 tutam sirken otu
1 adet GIRIT kabağı
2 adet taze patates
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
6 adet domates
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı
Birer tutam semiz otu arapsaçı, ebegümeci, dere otu, maydanoz kaz ayağı yaban pırasası, radika, gelincik, taze soğan ve sirken otu ayıklanıp doğranır. Yeşillikler harmanlanıp, taze patatesler soyulur. Ayıklanan otlar yıkanıp suda bekletilir. 1 kuru soğan irice doğranıp, zeytinyağında kavurulur. Üstüne bir yemek kaşığı salça koyulup, suda bekletilen yeşillikler patatesler, doğranan GİRİT kabağı ,sivri biberler EKLEYİP pişirilmeye başlanır. Doğranan 6 domates yeşilliklerin üstüne dökülüp, tuz serpilir. Pişen yemek soğuması için servis tabağına alınır.

CİPORTA sunuma hazırdır AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PEPEÇURA TARİFİ

PEPEÇURA TARİFİ
MALZEMELER
1 kilo siyah kokulu üzüm saplarından ayrılmış
1,5 su bardağı şeker
Yarım çay bardağı nişasta...
Yarım çay bardağı mısır unu
6 su bardağı su

Hazırlanışı

•Üzümleri iyice yıkayıp su ve şekerle birlikte tencereye atın, kaynattıktan sonra ocaktan alıp tel süzgeçten geçirin Yaklaşık 5 su bardağı kadar üzüm suyu elde edin, 4 su bardağını bir tencereye alın, 1 su bardağı yada nişasta ve mısır unu karıştırın,10 dk. kadar karıştırarak kaynatın, muhallebi kıvamına geldikten sonra kaselere boşaltıp, soğuduktan sonra servis yapın…
•Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PEYNİRLİ PİZZA TARİFİ

PEYNİRLİ PİZZA TARİFİ
MALZEMELER
1 adet mayalanmış ekmek hamuru
yarım kangal sucuk
közlenmiş kırmızı biber(kışın biber kullanmadığımız için buzluktaki biberi kullandık)...
250gr mantar
tel peynir (Kars yöresi)
Sosu için:
1 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı kekik
3 yemek kaşığı su

Hazırlanışı

•YAPILIŞI
Hazır hamurumuzu yağlanmış teflon tepsimize elimizle düzgün bir şekilde yayıyoruz.
Sos malzemesini bir kasede karıştırıp hamurun üzerine sürüyoruz.
Doğradığımız mantar ve sucukları tepsiye eşit bir şekilde yayıyoruz.
Közlenmiş kırmızı biberleri de ekleyerek pizzamızı önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
Pişmesine 5dk kala yıkanmış tel peynirleri ilave ediyoruz.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

VAN Çatal Tatlısı TARİFİ

VAN Çatal Tatlısı TARİFİ
Tarifi Malzemeler:
3 yemek kaşığı yoğurt
3 adet yumurta
yarım su bardağı süt...
1 kase ceviz
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 kase nişasta
250 gram margarin
YARIM limon
yarım su bardağı zeytin yağı
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 kase şeker
3 kase su
1 dilim taze limon

Çatal Tatlısı Tarifi Yapılışı:
Hamur için üç yumurta kırılır ve üzerine 3 yemek kaşığı yoğurt eklenir. Bir buçuk su bardağı süt, kabartma tozu ve yarım limonun suyunu eklediğimiz hamur harcı un eklenerek çırpılır. Kıvamını bulunca yoğur lan hamur iki bezeye bölünür. Bezeler üzeri örtülerek dinlendirilir. Bu sırada iki kase şekere 3 kase su eklenerek şerbet kaynatılır. Bir paket margarin de tavada eritilir. Dinlenen bezeler nişasta serpilerek açılır. Açılan hamurun üzerine eritilen yağ sürülerek katlanır. Aynı işlem 2 kez daha yapılır ve yağlanan hamur dolapta dondurulur. Donan beze tekrar açılır ve şeritler halinde kesilir. Tavada ısıtılan zeytinyağında hamur şeritler çatala sarılarak kızartılır. Kızartılan tatlılar şerbete batırılıp servis tabağına alınır ve üzerine ceviz serpilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TENCEREDE ŞİŞ KEBAB TARİFİ

TENCEREDE ŞİŞ KEBAB TARİFİ
Yapılışı : Domatesler orta büyüklükte parçalara ayrılır. Biberler üç parçaya bölünür. Soğanların parçalanmamasına dikkat edilerek domatesler gibi doğranır. Daha sonra hazırladığımız malzemeyi ve kuş başı etleri aynen şiş kebap yapar gibi çöplere bir et bir sebze gelecek şekilde dizilir. Hazırladığımız şişleri bir büyük kaşık tereyağı koyduğumuz genişçe bir tencerede iyice esmerleşinceye kadar çevrilir. Bütün şişler hazır olduğunda başka bir tencereye bir yada büyüklerine göre iki domates rendelenir. Bir biber ufak ufak doğranır. Birazda yağ eklenerek sos hazırlanır. Sonra hazırlanan şişlerde tencereye koyularak yarım saat kısık ateşte pişirilir
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

AĞRI Davet kebabı TARİFİ





AĞRI Davet kebabı TARİFİ
Malzemeler
500 gr dana kuşbaşı
2 bardak pirinç
4 bardak et veya tavuk suyu...
3 yemek kaşığı sıvıyağ, tuz
2-3 uzun patlıcan

Hazırlanışı
Patlıcanları uzunlamasına incecik dilimleyip kızartın. Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çektirin.
Etleri 3 yemek kaşığı sıvıyağ ilavesiyle suyunu salıp çekene dek kısık ateşte kavurun Pirinci sıvıyağda normal pilav yapar gibi kavurup ocağın altını kapatın.
Kızarmış patlıcan dilimlerini yuvarlak bor cam veya tepsinin kenarına yerleştirin. Ortaya kavurduğunuz etleri koyun etlerin etrafına kavurduğunuz pirinci yerleştirin.
Patlıcanları et ve pirinçlerin üzerine gelecek şekilde kapatıp et suyu ve tuzunu yavaşça ilave edin. Bor camın kapağını kapatıp 180 C fırında pirinçler şişene dek pişirin Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BİTLİS CİYER TABLAMASI TARİFİ

BİTLİS CİYER TABLAMASI TARİFİ
MALZEMELER
1 koyun ciğeri
4 su bardağı ince bulgur
Tuz ...
karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan otu
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
3-4 çorba kaşığı tereyağı


hazırlanışı

•Koyun ciğerini ince ince kıyın ya da kıyma makinasında çekin bulguru ekleyip iyice yoğurun. Tuz, karabiber ve reyhan otu ilave edip köfte hamuru haline getirin.
• Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın. Yassılaştırarak 1 cm kalınlığında köfteler yapın. Köfteleri 20-25 dakika dinlendirin. Bir tencereye su doldurup kaynatın. Köfteleri kaynar suda pişirip süzgeçle servis tabağına alın.
• Tereyağını küçük bir tavada eritin. Kırmızı toz biberi ekleyip kızdırın. Köftelerin üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar