13 Temmuz 2014 Pazar

BEZELYELİ MİSKET KÖFTESİ TARİFİ

BEZELYELİ MİSKET KÖFTESİ TARİFİ
malzemeler
•500 gram dana eti kıyması
•300 gram bezelye içi
•100 gram haşlanmış patates...
•100 gram ekmek içi
•2 adet arpacık soğanı
•1 adet yumurta
•Un
•Tereyağı
•Maydanoz
•Rendelenmiş kaşar peyniri
•Tuz
•Karabiber


HAZIRLANIŞI


•Haşlanmış patatesleri ezdikten sonra dana eti kıyması ile yoğurun. İçine yumurta, 2 çorba galeta unu veya su ile ıslatılmış ve ufalanmış ekmek, doğranmış maydanoz, bir tutam tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
•Yoğurduktan sonra köftelere misket şekli verip una bulayın. Una bulanmış köfteleri tavada tereyağı ve doğranmış arpacık soğanı ile pembeleşinceye kadar soteleyin.
•Tavaya bezelye ilave edip 10 dakika pişirip servis ediyoruz ister seniniz sulu bıraka bilirsiniz sonra servis yapın afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YUMURTALI KÖFTE TARİFİ





YUMURTALI KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
1 KG DANA KIYMASI
1 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GALETE UNU...
1 YEMEK KAŞIĞI KÖFTE HARCI
1 ADET SARIMSAK
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON KOFTE BAHARATI

İÇ MAZEMESİ
KAÇ TANE KÖFTE YAPACAK SAK ONA GORE YUMURTA HAŞLAYALIM

SOSİÇİN
2YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ PUL BİBER
1 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI

SOĞAN SARIMSAKLARI RENDELEYİP TUM MAZELERELE KÖFTEYİ YOĞURUYORUZ KÖFTEMİZİ ÇOK İYİ
YOĞURALIMKİ CATLAMASIN
HAZIRLADIKTAN SONRA YUMURTA HAŞLANDIKTAN SONRA SOĞUTUYORUZ
KÖFTEMİZİ BEZELERE BOLUYORUZ İÇ Lİ KÖFTE GİBİ AMA İÇİNE YUMURTA KOYUP KAPATIYORUZ
160 DERECE 25 DAKİKA FIRINLIYORUZ KÖFTE PİŞERKEN SOSUMUZU HAZIRLIYORUZ TABAĞIMIZI
SUSLEYİP SOSU ALTA DOKUYORUZ CIKAN KÖFTEYİ USTUNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

EV USLU BASTIK TARİFİ

EV USLU BASTIK TARİFİ
malzemeler
7çorba kaşığı buğday nişastası
7 su bardağı su
2 bardak üzüm pekmezi ...
2 su bardağı şeker
Ceviz ve fıstık ÜZERİ İÇİN

Yapılışı
Nişasta 1 su bardağı su ıslatılır. 7 bardak kaynayan suya pekmez ve şeker eklenir. İyice kaynadıktan sonra ıslanan nişasta eklenip bir taşım kaynatılır. Servis tabağına yayılır Soğuduktan sonra üzeri ceviz ve fıstıkla süslenir.
Tarifin videosunu izlemek için
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DERE OTLU ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ TARİFİ

DERE OTLU ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER
•Yarım kilo kök kereviz
•2 adet orta boy havuç
•2 adet orta boy patates...
•2 adet orta boy soğan
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•tuz, 4-5 dal dereotu
•2 adet portakal (portakallarınızın su az çıkarsa 3. portakalı ilave edin)

Yapılışı:

Kerevizler, patatesler kabukları soyularak kare doğranır, havuçlar soyulur ve serçe parmak kalınlığında ve uzunluğunda doğranır.

Tencerenin en alt kısmına soğanlar ince rendelenerek zeytinyağı ile beraber konulur. Doğranmış kereviz, havuç, patates üzerine konulur. 2 adet portakalın suyu dökülür, tuz ilave edilir. Ocağın üzerine alınır. Önce orta kuvvette ateş üzerinde tencere ısındıktan sonra kısık ateşte sebzeler pişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.

Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirilir, genişçe bir servis kasesine aktarılır. İnce doğranmış dereotu ile süslenir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

LİMON VE PEYNİRLİ POĞAÇA

LİMON VE PEYNİRLİ POĞAÇA
malzemeler:

2 adet yumurta
150 gr. peynir...
yarım adet limon
1 çay kaşığı karbonat
250 gr. margarin
aldığı kadar un
üzerine için:
çöreotu
yapılışı: 1 adet yumurta sarısını ayırın. Kalan yumurtaları bir kaba aktarın. Üzerine ufalanmış beyaz peynir, limon suyu, karbonat, oda sıcaklığındaki margarin ve aldığı kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içine açın. İçine herhangi bir malzeme koymadan hamur parçalarını ikiye katlayın. Yağsız tepsiye dizin. Üzerine, ayırdığınız yumurta sarısını sürüp, çöreotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

afiyet olsun… www.sefabdullahusta.com

KUZU ETLİ MEFTUNE

KUZU ETLİ MEFTUNE

Malzemeler
500 gr kemikli kuşbaşı kuzu eti
1 tatlı kaşığı domates salçası...
4 ad. orta boy patlıcan
3 ad sivri biber
4 ad orta boy domates
2 yemek kaşığı margarin,1 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı PULBİBER
2,5 su bardağı ılık su
7-8 diş sarımsak, 3 yemek kaşığı tane sumak

Tarif
Patlıcanları alaca soyup boylamasına dörde bölerek doğrayıp tuzlu suda bekletin. Et yıkanır tuz ve
salçayla ovularak bir güvecin dibine yerleştirilir. üzerine margarinin yarısı parçalanarak konur ve kırmızı biber serpilir. Biber ve domates doğranır. tane sumak 1,5 su bardağı ılık suyun içine eklenerek 2-3 dakika kaynatılır ve 10 dakika bekletilir ve bir kaba sumağın suyu süzülerek alınır Patlıcanlar sudan çıkarılıp yıkanır ve güveçteki etlerin üzerine konur domates ve biberde eklenir sumak suyu ve 1 su bardağı su güvecin kenarında yavaş ÇA içine akıtılır. Kalan yağ yemeğin üzerine konulup orta ateşte 50-60 dakika tuz eklenerek pişirilir pişince kapak açılarak dövülmüş sarımsak eklenip karıştırılır. Sıcak servis yapınız Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ACI SOSLU BABAGANNUŞ TARİFİ

ACI SOSLU BABAGANNUŞ TARİFİ
Malzemeler
4 ad orta boy kemer patlıcan
1 ad orta boy domates
1 ad orta boy kuru soğan...
4 diş sarımsak
2 ad kırmızı sivri biber
1 demet maydanoz

Sos için:
1- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
2- 2 çay kaşığı tuz
3- kırmızı PULBİBER karabiber

Tarif
Patlıcanları yıkayıp iyice kuruladıktan sonra çatalla 7-8 yerden delin. kömür fırın yada ocak ateşinde iyice yumuşayıncaya kadar közleyip kabuklarını soyun. Derin bir kaba 4 su bardağı su ve 1 adet limon suyunu aktarıp közlenmiş patlıcanları bu suda yaklaşıp 15 DK bekletin. Patlıcanları süzüp kesin Bir bıçakla incecik doğradıktan sonra derin bir kaba koyun. Diğer taraftan soyduğunuz domatesi küp doğrayın. Kuru soğanları yemeklik doğrayın. Sarımsakları doğrayın. Biberleri doğrayın. Yağı derin bir tava yada tencerede kızdırıp soğan, sarımsak ve biberleri kavurun. Doğranmış domates ve patlıcanı koyup kavurmaya devam edin. Tuz, karabiber kırmızı biber, PULBİBER ilave edip ocaktan alın.
( maydanoz ile süsleyebilirsiniz) Afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

LABNE PEYNİRLİNMISIR BÖĞÜRTLEN TATLISI

LABNE PEYNİRLİNMISIR BÖĞÜRTLEN TATLISI
MALZMELER
250 gr CORN FLAKS
3 paket BITTER ÇİKOLLATA 80 GR
100 gr fındık yada CEVİZ ...
200 gr LABNE PEYNİR
2 PAKET VİŞNE JÖLE
500 gr BORTLEN
2 PAKET MUHALLEBİ
1 KİLO sut 1 cay BARDAĞI HİNDİSTAN CEVİZİ

Tarif
Derin bir kapta mısır GEVREYİ ve benmari ERİTİLMİŞ BİHTER krema ceviz karıştırılır.
Kelepçeli kalıbın alt kısmına fırın kağıdı konur karışım iyi ce bastırılarak yayılır.
Sut ve muhallebi karıştırılarak pişirilir ..pişen muhallebinin içine LABNE peynir ilave edilir mikserle 3 dakika çırpılır ve 1 cay bardağı 1hindıstan cevizi eklenir
kelepçeli kalıptaki mısır 1gevreklernin üzerine dikkatlice dökülür üzeri düzeltilir
Buz dolabında soğutulan tatlının üzerine 1bögürtlenler dizilir
jöle sıcak su ilavesi ile hazırlanır böğürtlen üzerine dökülür buzdolabında iyice soğutulur Servise hazır, afiyet olsun.. www.sefabdullahusta.com

ACI BİBERLİ ŞAKŞUKA TARİFİ

ACI BİBERLİ ŞAKŞUKA TARİFİ

Malzemeler
3-4 ad patates
2-ad patlıcan...
7-8 ad AÇI yeşil biber
3 kırmızı biber

Sos için:
1- 1 ad büyük boy kuru soğan
2- 4 ad domates
3- 3 diş sarımsak tuz

Tarif
Patates ve patlıcanlar küp şeklinde doğranıp kızgın tavada kızartılır, biberler küçük boyutlarda doğranıp ayrıca kızartılır ve servis tabağına konulur. kuru soğan ince kıyılır, domatesler küp şeklinde doğranır sarımsak rendelenir ve tuz atıp kavrulur servis tabağındaki ŞAKŞÜKANIN üzerine dökerek servis yapınız Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

CEVİZLİ KAYMAKLI İNCİR TATLISI

CEVİZLİ KAYMAKLI İNCİR TATLISI

MALZEMELER
25 adet kuru incir
25 adet yarım ceviz...
1 su bardağı irice doğranmış ceviz
1 su bardağı süt veya su (tamamen sizin tercihinize kalmış)
1 çay bardağı toz şeker
100 g kadar kaymak
İsteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi

TARİF
İncirlerin saplarını kesip 1 saat kadar sıcak suda bekletiniz. 1-2 defa suyunu değiştirirseniz kurutulurken üzerine yapışan toz ve topraklardan kurtulmuş olursunuz. İncirler biraz yumuşayınca sapının altından ortasını yarıp içine aldığı kadar iri ceviz kırıkları ile doldurup, bir tencereye diziniz. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt veya su ekleyip, 20-25 DK pişiriniz.
Pişen incirleri servis yapacağınız tabağa dizip bir parça kaymak ve kaymağın üzerini yarım ceviz ile süsleyiniz. Ben son dokunuş olarak limon kabuğu rendesini eklemeyi seviyorum tatlıya bir ferahlık katıyor. Ama eklemek tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MANTARLI VE ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

MANTARLI VE ISPANAKLI KOL BÖREĞİ

Malzemeler
4 su bardağı un
sıvı yağ...
tuz
su

İçi için:
400 gram mantar
250 gram ıspanak
1 soğan
tuz, karabiber

Tarif
4 su bardağı un, tuz ve sıvı yağı karıştırma kabına koyun su ile hamur kulak memesi kıvamında yoğrulur.
içi için soğanlar yemeklik doğranıp tavaya konulur sıvıyağda sotelenir üzerine mantar ilave edilir ve sotelenmeye devam edilir mantarlar suyunu bırakıp çektikten sonra doğranmış ıspanaklar ilave edilir ve pişirilir.
Hazırlanan hamur bezelere ayrılır, tatlı tabağı büyüklüğünde açılır daha sonra hamurlar iki tarafında yağlanarak üst üste konur ve hamur merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır içine iç harç konarak sarılır ve yağlanmış tepsiye konur fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Afiyet Olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar