11 Temmuz 2014 Cuma

KAYMAKLI İNCİR TATLISI

KAYMAKLI İNCİR TATLISI

MALZEMELER
25 adet kuru incir
25 adet yarım ceviz
1 su bardağı irice doğranmış ceviz...
1 su bardağı süt veya su (tamamen sizin tercihinize kalmış)
1 çay bardağı toz şeker
100 g kadar kaymak
İsteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi

TARİF
İncirlerin saplarını kesip 1 saat kadar sıcak suda bekletiniz. 1-2 defa suyunu değiştirirseniz kurutulurken üzerine yapışan toz ve topraklardan kurtulmuş olursunuz. İncirler biraz yumuşayınca sapının altından ortasını yarıp içine aldığı kadar iri ceviz kırıkları ile doldurup, bir tencereye diziniz. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt veya su ekleyip, 20-25 dk pişiriniz.
Pişen incirleri servis yapacağınız tabağa dizip bir parça kaymak ve kaymağın üzerini yarım ceviz ile süsleyiniz. Ben son dokunuş olarak limon kabuğu rendesini eklemeyi seviyorum tatlıya bir ferahlık katıyor. Ama eklemek tamamen sizin damak zevkinize kalmış.

PATLICANLI ŞİŞ KEBAB

PATLICANLI ŞİŞ KEBAB

MAZEMELER
1 kg patlıcan (alaca soyulmuş)
300 gr dana kıyma ...
3-4 adet domates
8-9 adet çarliston biber
2 adet soğan
1 demet MADANOZ
1 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı biber
1 tatlı kaşığı sumak
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
YAPILIŞI
Alaca soyulmuş patlıcanlarımız 1'er parmak kalınlığında halka doğrayıp tuzlu suyun içine atalım ( patlıcanın acısını alması için) Diğer taraftan kıyma, rendelenmiş soğan, maydanoz, ufalanmış ekmek, 1 yumurta, baharatlar, ezilmiş sarımsak, maydanoz ve biber salçamızı kaba alıp iyice yoğuralım. Hafif sert bir kıyma karışımı olması gerek. Hazırladığımız karışımdan patlıcan halkaları ile aynı boyda yuvarlak köfteler hazırlayalım ve köftelerimizi yarım saat kadar dolapta bekletelim.

Daha sonra patlıcanlarımızı yağda çok hafif kızartalım ( çok az yumuşaması yeterli olacaktır.) Domateslerimizi de halka şeklinde 1er parmak kalınlığında keselim, biberlerimizi de büyüklüğüne göre göz kararı 2'ye, 3e keselim ve dolaptan köftelerimizi çıkarıp sırasıyla patlıcan, köfte , domates, biber, ... şeklinde şişlere dizelim ve bir tepsiye sıralayalım (toprak tepsi bulabilirseniz harika olur) üzerine 1 su bardağı su içerisinde 1 tatlı kaşığı biber salçası ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağı karıştırıp kebaplarımızın üstüne dökelim ve 175 derecede ısıtılmış fırına verip 20-25 kadar pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Malzemeleri

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Malzemeleri
•4 orta boy patlıcan
•5 orta boy domates
•1 orta boy soğan
•5 diş sarımsak...
•Maydanoz
•2 yeşilbiber
•Tuz
•Zeytinyağı
•2 çay kaşığı şeker
yapılışı

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Tarifi Hazırlanışı
•Küp şeklinde doğradığımız soğanı ve doğradığımız sarımsağı normal yemekten biraz bol olacak şekilde zeytinyağında kavurun.
•Doğradığımız yeşilbiberleri ekleyip kavurmaya devam edin Patlıcanı küp şeklinde doğrayıp, 15 dakika tuzlu suda bekletin.
•Patlıcanları süzüp, biberlerin arkasından tencereye ekliyoruz.
•Biraz kızarana kadar yağda kavuruyoruz.
•Biraz tuz ve 2 çay kaşığı şeker ekleyelim.
•İyice kavurunca 1 çay bardağı su ekleyip, su çekene kadar bekleyin.
•Suyunu çekince yemeklik doğranmış domatesleri ekleyelim.
•Pişmeye yakın ince kıyılmış maydanozları ekleyip bir çay bardağı daha su ilave edelim.
•Piştikten sonra altını kapatıp servis tabağına döküp, soğutuyoruz.
•Pişen zeytinyağlı patlıcan yemeğini soğuk olarak ikram edelim.
www.sefabdullahusta.com

SARIMSAKLI TAVUK SUYU ÇORBASI

SARIMSAKLI TAVUK SUYU ÇORBASI

Tavuk suyu için:

1 kg. kadar kemikli tavuk...
6-7 bardak su
1 soğan
5-6 adet tane karabiber
1 tane küçük damla sakızı

Terbiyesi için:
1 bardak yoğurt
1 yumurta sarısı
Yarım limon suyu

Sos için:
1 çay bardağı kadar sirke
5 diş sarımsak
ve
4 kaşık margarin
3 kaşık un
Pul biber
Tuz

Yapılışı:

Önce tavuğu diğer malzemelerle birleştirip yumuşayana kadar haşlayın. Damla sakızı hem çok hoş bir aroma katıyor hem de tavuğun o istenmeyen kokusunu yok ediyor. Haşlandıktan sonra içindeki soğan ve karabiberleri alın, etleri içini ufak ufak didin.

Ayrı bir tencerede 3 kaşık margarin ve unu kavurun. Unun kokusu çıkınca içinde tavuk etlerini dittiğiniz tavuk suyunu ilave edin, bir yandan da bir el çırpıcısıyla çırpın ki topaklanmasın. Ayrı bir yerde terbiyesi için yoğurt, yumurta sarısı ve limon suyunu çırpın. Biraz sıcak tavuk suyundan ilave edip ılıklaştırın. Sonra hazırladığınız terbiyeyi yavaş yavaş ilave edin ve çırpmaya devam edin. Bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatın. Tuzu bu aşamada ekleyin ki kesilmesin.

İki çeşit sosla servis etmenizi tavsiye ediyorum. Bir yerde sirke ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın. Ben elma sirkesini tercih ediyorum. Küçük bir tavada da 1 kaşık margarin ve arzu ettiğiniz kadar pul biberi kızdırın. Tereyağlı sosu çorbalarınızın üzerine gezdirin. Herkes sirkeli sosu sevmiyor bu nedenle sirkeli sosu ortaya koyun ve arzu ettiğiniz kadar ekleyin.
www.sefabdullahusta.com

TAVUK YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ

TAVUK YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
Malzemeler:
1 su bardağı pilavlık bulgur
300 gr tavuk göğsü
1 su bardağı yeşil mercimek...
1 adet soğan
½ su bardağı sıvı yağ
2 silme çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı kaynar su
Yeterince karabiber
Salçanız acı değilse PULBİBER ilave edin
1.5 silme tatlı kaşığı tuz

Yapılışı: MERCİMEYİ ayıkladım yıkadım Bir tencereye aldım üzerini dört-beş parmak geçecek su ile kaynamaya bıraktım Mercimekler yumuşayıncaya kadar HAŞLAYIN tavukları haşlayın didikleyin Yaklaşık 20dk.Çok haşlanmayacak çünkü pilavla birlikte de pişecek Haşlanan mercimekleri süzgeçte süzülmeye bıraktım.
Soğanı soydum yıkadım ve yemeklik doğradım.
Sıvı yağı pişirme tenceresine aldım Soğanları ilave ettim pembeleşinceye kadar orta hararetli ocakta ara sıra karıştırarak kavurdum.
Kavrulan soğanın üzerine salçaları ekledim Kokusu gidene kadar kavurdum Üzerine tuz ve ilave edilecekse PULBİBER ekleyin karıştırın.
Yıkayıp süzdürdüğüm bulgurları ekledim Karıştırarak kavurdum.
Süzgeçte süzülen mercimekleri de ekledim karıştırdım Üzerine kaynar suyu ekledim.
Önce harlı ateşte fokurdama olduğunda kısık ateşte kapağı kapalı pişirdim.
Üzerine 3 kat kağıt havlu yaydım.10-15dk.dinlendirdim. tavuğu servis tabağına üzerine koyup servis ediyoruz
lezzetine lezzet katıyor. Sıcak servis yaptım.
Afiyet olsun,
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU YEŞİL MERCİMEK YEMEYİ

TAVUKLU YEŞİL MERCİMEK YEMEYİ
MAZEMELER
200 gram tavuk göğsü
1 su bardağı yeşil mercimek
1 adet soğan...
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı salça
Yeteri kadar su
Tuz, PULBİBER

YAPILIŞI;

Tavuk etini kuşbaşı şekline doğrayın ve ya haşlayın en son üstüne koyun servise yakın . Ayıklanmış mercimeği bir kaba alıp, üzerine çıkacak kadar su ekleyin ve 2-3 saat bekletin. Suyunu süzün ve birkaç kez yıkayın. Yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında hafif kavurun. Salça ve tavuk etini ekleyip, birkaç kez çevirin. Mercimek, tuz ve PULBİBER katıp, karıştırın. Üzerini geçecek kadar su katın ve pişmeye bırakın. Mercimek yumuşayıncaya ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.

PAÇANGA BÖREYİ TARİFİ

PAÇANGA BÖREYİ TARİFİ
İÇİ için
1 PAKET YUFKA
2 YEMEK KAŞIĞI SUSAM VEYA ÇOREK OTU
Pastırma {ya da DOĞRADIĞIMIZ sucuk}...
Kaşar rendesi
Domates
Çarliston biber

Yufkaları yağ ve su karışımıyla yağlayıp, ortadan ikiye katladım. Daha sonra üçgenler kesip, iri sigara böreği sarar gibi sardım.
Üzerine 1 yumurta ile sütü karıştırıp sürdüm. Ve fırınladım 1Orjinali kızartılıyor ama zaten yeteri kadar kalorili, böyle de lezzetli oluyor AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KAGITTA ÇİNEKOP TARİFİ

KAGITTA ÇİNEKOP TARİFİ
Malzemeler
500 GR ÇİNEKOP
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2′şer adet soğan ve sivri biber...
4 adet domates, tuz, karabiber
Yarım bağ maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
4 adet yağlı kağıt ya da alüminyum folyo
Yapılışı
ÇİNEKOPLARI temizledikten sonra bol suyla yıkayıp, suyunu süzün. Ayrılmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin (balığın düz olması için). Yağı tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek, soteleyin. Pembe-leşince kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip, harcı dört eşit parçaya ayırın. Yağlı kağıdı veya alüminyum folyoyu tezgaha serin. ÇİNEKOPUN bir tanesini kağıdın ortasına koyun. Harcı ÇİNEKOPUN ALTINA yayın ve tereyağının bir kısmını üzerine koyup, diğer CİNEKOP ile kapatın. Kağıdı kenarlarından sıkıca kapatın. Diğer ÇİNEKOPLARA da aynı işlemi uygulayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak servis yapın WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TERE YAĞLI HAYDARİ TARİFİ

TERE YAĞLI HAYDARİ TARİFİ
1mazemeler
1 su bardağı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı beyaz peynir
1 iri diş sarımsak...
Tuz
Kuru nane
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin

Tarif:
1. Sarımsağı ezelim. Peyniri çatalla parçalayalım.
2. Sarımsak, yoğurt, peynir rendesi, tuz, nane ve tere yağını karıştıralım.
3. Servise hazır. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

PATATESLİ PİRİNÇLİ ÇORBA TARİFİ

PATATESLİ PİRİNÇLİ ÇORBA TARİFİ
MAZEMELER
•8 su bardağı su veya varsa et suyu
•yarım su bardağı pirinç
•2 adet orta boy patates...
•yarım demet maydanoz
•tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı tere yağ
Yapılışı:

Pirinçler yıkanır ve tencereye konur üzerine 8 bardak su ilave edilerek ocağa konur pirinçler az yumuşayınca minik küp şeklimde doğranmış patatesler eklenir tuz ve karabiber eklenerek patatesler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir indirmeden önce ince doğranmış maydanoz eklenir üzerine tere yağla servis edin. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇUBUK MULFEY BÖREK TARİFİ

ÇUBUK MULFEY BÖREK TARİFİ
Bir kare milföy hamurundan 6 tane çubuk çıkıyor. İstediğiniz miktara göre milföy hamuru çıkarıp, tezgahta biraz buzunun erimesi için bekleyin. Buzu çözülünce oklavayla biraz açın. Tek tarafa doğru açın, maksat çubukların boyunu uzatmak. Sonra uzun uzun 6 eşit parçaya kesin. Üzerine çok az su ile açılmış yumurta sarısı sürün. İster susam, ister çörekotu, hatta isterseniz biraz kaşar peyniri rendesi ile süsleyin ve 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirin. (Fırın kağıdı kullanmayı unutmayın yada fırın tepsisini yağlamayı unutmayın WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar