11 Temmuz 2014 Cuma

EV USLU TAVUKLU İSKENDER TARİFİ

EV USLU TAVUKLU İSKENDER TARİFİ
MAZEMELER
1 kg tavuk göğsü eti
1 adet tırnak pide
1 kase yoğurt...
*domates
salça
sıvıyağ

Yapılışı ;
- Bir sütlük içinde sıvıyağı hafif kızdırın ve salçayı kavurun. Salça kavrulduktan ve çiğ kokusunu kaybettikten sonra sıcak su ekleyerek sos kıvamında inceltin.
- Salça İSKENDER sosunu içine 1 adet kesme şeker, 1 tatlı kaşığı sirke atarak tadını verin. Tuzunu ayarlayın ve ılık olarak kalmasını sağlayın.
- Bir tavayı ısıtın ve tavukları dolabın buzluk kısmında 5 saat dondurun ince ince kesin yada kızartın baharatla ve tabağınız süsleyin servis edin afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAHİN SOSLU TAVUK IZGARA

TAHİN SOSLU TAVUK IZGARA
MALZEMELER
1 KG TAVUK GOĞUS
2 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ...
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER
2 ADET DOMATES
YAPILIŞI

TAVUKLARI IZGARALIK ACIYORUZ TAHİN VE DİYER MAZEMEYİ KARIŞTIRIYORUZ
TAVUKLARI KARIŞTIRIP DİNLEDİRİYORUZ DİNLENDİKTEN SONRA IZGARADA PİŞİRİYORUZ
YANINDA DOMATES BİBER KOZLEYİP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BALLI TAVUK IZGARA

BALLI TAVUK IZGARA
MALZEMELER
500 GR TAVUK GOĞUS
1TATLI KAŞIĞI BAL
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI...
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON

YAPILIŞI
TAVUKLARI IZGARALIK ACIYORUZ MAZEMEYİ KARIŞTIRIYORUZ
TAVUK LARI MARİNE ETTİKTEN SONRA IZGARDA PİŞİRİYORUZ
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MAYDANOZLU TAVUK KÖFTESİ

MAYDANOZLU TAVUK KÖFTESİ
malzemeler
1 Tavuk
2 Adet yumurta
2 Çorba kaşığı tereyağı ...
3 Çorba kaşığı un
2 yemek kaşığı galeta unu
1 tutam maydanoz
tuz

Tavuğun derisi çıkarılır, kemikleri ayrılır, ve deri kıyma makinesinden geçirilir, 2. geçirilişte ekmek ve ya galeta unu tuz ve kuyruk yağı da katılır. Bu kıma yumurta ve maydanoz katılarak iyice yoğrulduktan sonra köfteler haline getirilerek, una bulanır, ağır ateşte ya da teflon tavadaki tereyağında pişirilir. ve ya ızgarada pişirin afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

MISIR UNLU BEYAZ PEYNİR KIZARTMASI TARİFİ

MISIR UNLU BEYAZ PEYNİR KIZARTMASI TARİFİ
MALZEMELER

300 GR BEYAZ PEYNİR
200 GR KAŞAR PEYNİR...
3 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
2 ADET YUMURTA
1 SU BARDAĞI UN
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER

KIZARTMAK İÇİN
1 SU BARDAĞI MISIR UNU
2 ADET YUMURTA
KIZARTMAK İÇİN
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

BEYAZ PEYNİR VE KAŞAR PEYNİRİ RENDELİYORUZ YUMURTA UN MISIR UNU BAHARATLARLA
YOĞURUYORUZ KOYU KIVAMDA OLACAK KOFTEMİZE ŞEKİL VERİP AYARLIYORUZ 2 ADET YUMURTAYI
KIRIP DUZ BİR TABAĞA MISIR UNU KOYUYORUZ TAVAMIZDA 1 SU BARDAĞI YAĞIMIZI ISITIYORUZ
KÖFTELERİ ÖNCE YUMURTAYA SONRA MISIR UNU BULADIKTAN SONRA YAĞDA KIZARTIYORUZ
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BUĞDAYLI BAMYA ÇORBASI TARİFİ

BUĞDAYLI BAMYA ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
300 GR BAMYA
100 GR HAŞLANMIŞ YARMA BUĞDAY
1 YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI...
2 ADET DOMATES
4 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER

YAPILIŞI

TENCEREYE YAĞIMIZI KOYUP SALÇAYI KAVURUYORUZ İÇİNE DOĞRADIĞIMIZ DOMATESLİ İLAVE EDİP
KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ BAHARATLARI VERDİKTEN SONRA İSTEDİYİMİZ MİKTARDA SU İLAVE
EDİYORUZ KAYNAMAYA BAŞLAYINCA İÇİNE YARMA BUĞDAY VE BAMYALA 10 DAKİKA KAYNADIKTAN
SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAZE NANELİ MISIRLI CACIK TARİFİ

TAZE NANELİ MISIRLI CACIK TARİFİ
MALZEMELER
300 GR YOĞURT
1 TUTMAM TAZE NANE
150 GR MISIR...
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI KURU NANE VE PUL BİBER

YAPILIŞI

NANEYİ DOĞRUYORUZ İÇİNE MISIR YAĞ TUZ KURU NANE KATIP YOĞURTLA
KARIŞTIRDIKTAN SONRA İÇİNE AZ PUL BİBERİ FARKLI LEZET KATIYOR
SEVİYORSANIZ DENEYİN KARIŞTIRIN DOLAPTA SOĞUDUKTAN
SONRA SERVİS EDİN AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

TAVUKLU HUNKAR BEYENDİ TARİFİ

TAVUKLU HUNKAR BEYENDİ TARİFİ
TAVUKLU HARCIN MALZEMELERI
◦ 300 GR TAVUK DOSU
◦ 1 YESIL BIBER
◦ 1 KURU SOGAN...
1 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 ADET DOMATES
2 ADET BİBER
◦ SIVIYAG
◦ ZEYTINYAGI
◦ TUZ


BEGENDI ICIN MALZEMELER
◦ 4 ADET PATLICAN
◦ LIMON SUYU
◦ 1 DIS SARIMSAK
◦ 1 YEMEK KASIGI UN
◦ 2 SU BARDAGI SUT
◦ ZEYTINYAGI
◦ KARABIBER TUZ
◦ MOZARELLA PEYNIRI

YAPILISI ONCELIKLE PATLICANLARI KOZLEMEKLE BASLIYALIM SONRA TAVUK HARCININ MALZEMELERIN DOGRAYIP KAVURALIM DIGER TARAFTADA BESAMEL SOSU YAPMAYA BASLAYALIM BEN SIVIYAG KULLANIYORUM BU SOSU BILMEYEN YOKTUR SANIRIM YINEDE BEN BIR TARIF EDEYIM SIVIYAG VEYA TEREYAGINDA UNUMUZU KAVURUYORUZ KOKUSU CIKMAYA BASLAYINCA SUT EKLYIP KARISTIRALIM KIVAMI AKICI OLACAK KIVAMI OLUNCA ICINE BIRAZ KARABIBER EKLIYORUZ BU KADARCIK TARIFIMIZE DONELIM KOZLENEN PATLICANLARI SOUYUP BICAKLA IYICE EZILECEK SEKILDE DOGRAYALIM ICINE LIMON SUYU SIKALIM BIR DIS SARIMSAGI DA EKLEYELIM PATLICANLARI OCAK USTUNDE BESAMEL SOSLA BULUSTURUP KASAR PEYNIRI EKLEYELIM PEYNIR ERIYINCE ALTINI KAPATALIM SERVIS TABAGINA BEGENDIMIZI ALIP UZERINE PISMIS OLAN TAVUKLU HARCI YAYALIM AFIYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MELHEM ÇORBASI TARİFİ

MELHEM ÇORBASI TARİFİ
MALMELER
5 su bardağı et suyu
1 adet soğan
1/2 su bardağı kırmızı mercimek...
1/2 su bardağı kırık pirinç
4 adet ince doğranmış çarliston biber
2 adet domates
6-7 sap maydanoz
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
tuz ve karabiber

MELHEM Çorbası Tarifi
TENCEREYE iki yemek kaşığı sıvı yağ konup küp DOĞRADIĞIMIZ soğanlar ve sarımsakları kavurun. Sonra ince doğranmış biber ve rendelenmiş domatesleri de ekleyerek 5 dakika daha kavurun. Artık mercimek, pirinç ve et suyunu da katarak 25 dakika daha pişirin. Tuz, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu da ekleyip bir TAŞIMLIK daha ateşte BIRAKIN Çorbanız hazır. Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUK KIYMALI KAPUSKA YEMEYİ TARİFİ

TAVUK KIYMALI KAPUSKA YEMEYİ TARİFİ
MALZEMELER
2 kg beyaz lahana
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı kalın pilavlık bulgur...
1 yemek kaşığı domates salçası ( istenirse ek olarak 1 tatlı kaşığı biber salçası )
2 diş SARIMSAK
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
300 GR TAVUK KIYMASI
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı sıcak su

Yapılışı

Lahanayı, bıçakla küçük parçalara bölün. İyice yıkayıp suyunu süzün. Soğanı küp doğrayın ve tencerede sıvı yağla sotelemeye başlayın. Renkleri hafif solmaya başlayınca KIYMAYI salça ve pul biberi ekleyip karıştırın. Salçalar iyice kavurulunca lahanaları ilave edin. Ocağın altını yarıma alın ve lahanayı pişirmeye devam edin. Lahana şeffaflaşmaya başlayıp hafif yumuşayınca, tencereye 2 su bardağı sıcak su ekleyin. Yemek kaynamaya başlayınca bulguru ilave edin. Karıştırmadan tuzunu atın. Bulgur ve lahana pişince hafifçe karıştırıp suyu azaldıysa sıcak su ilave edin. Dikkat edin kapuska ne çok çorba gibi, ne de pilav gibi olmalıdır. İkisinin ortasında olan yemeğinizi sıcak halde, turşu, yeşil soğan ile servis yapabilirsiniz..
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KARIŞIK PİDE TARİFİ

KARIŞIK PİDE TARİFİ
Malzemeler
Hamur için:
1 kg un
20 gram yaş maya, tuz...
Yeteri kadar su
Kıymalı iç için:
Yarım kg kıyma
1 adet orta boy soğan
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber PULBİBER
Peynirli iç için:
4 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Sucuklu iç için:
Yarım kangal halka doğranmış sucuk
Ispanaklı iç için:
Yarım kg ıspanak
1 adet küçük boy soğan
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber PULBİBER
Üzeri için:
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
Karışık Pide Yapılışı
MAYAYI suda eritin. Un ve tuzu bir kaseye alın. Mayalı suyu ilave edip kulak memesinden yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerine nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin. Hamurdan 4 adet portakal büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamur parçasını unla birlikte açıp istediğiniz şekli verin. Kıymalı iç için, kıyma, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve PULBİBER kavurun. Ocağın altını kapatmaya yakın ince kıyılmış maydanozu ekleyin. 1-2 dakika daha kavurduktan sonra ılınması için bir kenara alın. Ispanaklı iç için, ayıklanmış ve kıyılmış ıspanak, ince kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve PULBİBER
harmanlayın. Sıvıyağda kavurduktan sonra ılınmaya bırakın. Pide hamurunun içine kıymalı, kaşarlı,
sucuklu ve ıspanaklı içten birer parça yan yana olacak şekilde yerleştirin. Kalan hamurlar ve iç harçları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine tereyağı sürüp, sıcak olarak servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar