11 Temmuz 2014 Cuma

MAFİŞ TATLISI

MAFİŞ TATLISI
MALZEMELER:
4 yumurta
7 kaşık dolusu un
1 DİLİM limon suyu...
1 çay kaşığı karbonat
1 kaşık zeytinyağı
Kızartmak için sıvıyağ
ŞURUBU:
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 DİLİM limon suyu
YAPILIŞI : Şurup 20-25 dakika kaynatılıp soğumaya bırakılır. Hamuru içinse önce
yumurtalar ve daha sonra bütün malzemeler mikserle karışıp kızgın yağa kaşıkla dökülür.
Kızarınca soğuk şuruba atılır üstüne Hindistan cevizi pasta süsüyle
süsledikten sonra servis ediyoruz afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

PİLAV ÜSTÜ DÖNER

PİLAV ÜSTÜ DÖNER
MALZENMELER:
2 BUYUK PARCA bonfile
200 GR ORTA YAĞLI KIYMA
Tuz ...
Karabiber

YAPILIŞI
ÖNCE KIYMAYI TUZ VE KARABİBER İLE YOĞURUN Bonfileler ile ayni BUYULUKTE yuvarlak bir sekil verin. İKİ bonfilenin ARASINA YERLEŞTİRİN

Eti STREC filime sarıp , BUZLUĞA kaldırın. Ertesi gün kesmeye BAŞLAMADAN 45 dakika önce buzluktan çıkarın. Keskin bir bıçak ile ÇOK ince dilimler halinde kesin. GENİŞ bir tavada kızartmaya BAŞLAYIN Çok fazla kızartmayın, ince oldukları İÇİN HEMEN yanabilirler.

GELENEKSEL DÖNER PİRİNÇ PİLAVIN USTUNE ERTİLMİŞ TERE YAĞIN içine domates SALÇASI ve domates rendesi pişirilip ÜZERİNE DOKULUP SERVİS EDİLİR AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SUSAMLI SİMİT TARİFİ

SUSAMLI SİMİT TARİFİ
MALZEMELER
5 su bardağı un
1 paket kuru maya
1 çorba kaşığı TERE YAĞ...
Yarım çay bardağı ZEYTİN YAĞI
1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı mahlep
Alabildiği kadar ılık su
Üzerine susam

YAPILIŞI
Öncelikle bir çay bardağı sütü ılıtıp içine maya ve şekeri katıp kabarmasını bekleyin.

Büyük bir yoğurma kabına unun koyup ortasını açın İçine TERE YAĞ ZEYTİN YAĞI tuz ve mahlep 'le kabaran MAYALI sütü ekleyin.Yoğurmaya devam edin. Sonra bir miktar unu yoğurabilmek için ılık su ekleyin Güzelce yoğurup üzerine nemli bir bez örtüp dinlendirin.

SUSAMLI SİMİT KURABİYE TARİFİ

SUSAMLI SİMİT KURABİYE TARİFİ
malzemeler
1 paket yumuşak margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt...
1 yumurta ( akı üzeri için )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz ve aldığı kadar un
Üzeri için: Bol susam

YAPILIŞI:
Yumuşak margarin, sıvıyağ, yoğurt ve yumurta sarısını güzelce karıştırın.
Karışıma unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip, güzelce yoğurun.
Hamuru merdane ile yarım cm. kalınlığında açın ve kalıpla kesin.
Bir tabağa yumurta akını, başka bir tabağa bol susam koyun.
Kalıpla kestiğiniz kurabiyeleri önce yumurta akına, sonrada susama batırın.
Yağladığınız yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin.
180 derecede susamlar hafif kızarana kadar pişirin.
Sonrada çayınızın yanına servis edip, afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIYMALI PATATES MANTISI

KIYMALI PATATES MANTISI
MALZEMELER:
5 adet haşlanmış patates
Maydanoz
Tuz...
Karabiber
İç Harcı İçin :
2 adet soğan
200 gr. Kıyma
1 kase yoğurt
Sıvıyağ Tuz
Karabiber
Üzeri İçin :
1 Kase çırpılmış yoğurt
Sarımsak
1 Çorba kaşığı tereyağı
1 Çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI:

Haşlanmış patatesleri geniş bir kaseye rendeleyiniz. Üstüne ince doğranmış MAYDANOZU ekleyiniz. İçine tuz ve karabiber katıp karıştınız. Hazır olan PATATES harcından cevizden biraz büyük parçalar alıp yuvarlayınız. Servis tabağına koyduktan sonra ortasına bastırarak çukur açınız. İçini hazırlamak için soğanları yemeklik doğrayınız tavaya sıvıyağ katıp soğanları pembeleşene kadar kavurunuz. Üstüne kıymayı katıp kıymaları da kavurunuz. İstediğiniz miktarda tuz ve karabiber katıp karıştırınız kıymalarda kavrulduktan sonra ocaktan alınız. Kıymalı harcı PATATES çanaklarının içine paylaştırınız. Üstüne birer kaşık çırpılmış sarımsaklı yoğurt dökünüz. Tavada tereyağı ve kırmızı biberi kızdırıp yoğurdun üstüne döküp servise sununuz. Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DERE OTLU ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ TARİFİ

DERE OTLU ZEYTİN YAĞLI KEREVİZ TARİFİ
MALZEMELER
•Yarım kilo kök kereviz
•2 adet orta boy havuç
•2 adet orta boy patates...
•2 adet orta boy soğan
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•tuz, 4-5 dal dereotu
•2 adet portakal (portakallarınızın su az çıkarsa 3. portakalı ilave edin)

Yapılışı:

Kerevizler, patatesler kabukları soyularak kare doğranır, havuçlar soyulur ve serçe parmak kalınlığında ve uzunluğunda doğranır.

Tencerenin en alt kısmına soğanlar ince rendelenerek zeytinyağı ile beraber konulur. Doğranmış kereviz, havuç, patates üzerine konulur. 2 adet portakalın suyu dökülür, tuz ilave edilir. Ocağın üzerine alınır. Önce orta kuvvette ateş üzerinde tencere ısındıktan sonra kısık ateşte sebzeler pişinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirilir.

Piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirilir, genişçe bir servis kasesine aktarılır. İnce doğranmış dereotu ile süslenir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

6 Temmuz 2014 Pazar

CEVİZLİ VANİLYALI PUDİNG TARİFİ

CEVİZLİ VANİLYALI PUDİNG TARİFİ
MALZEMELER
1 LİTRE SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI MISIR NİŞASTASI
1 YUMURTA...
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET VANİLYA
50 GR TEREYAĞ
1 yemek kaşığı CEVİZ İÇİ
1 ADET NAR

YAPILIŞI

1 BARDAK SÜTÜ AYIRIP, KALANI ATEŞE KOYUYORUZ.
1 BARDAK SÜTÜN İÇİNE NİŞASTAYI KOYUP ERİTİYORUZ 1 YUMURTAYI İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ.
KAYNAYAN SÜTE KARIŞIMI YAVAŞ YAVAŞ DÖKÜP HIZLICA KARIŞTIRIYORUZ.
OCAGI SÖNDÜRDÜKTEN SONRA ŞEKERİ YAĞI VE VANİLYAYI İLAVE EDİP ÇIRPIYORUZ.
KULPLARA BOŞALTTIKTAN SONRA SOĞUTUYORUZ.
GÖNLÜMÜZE GÖRE CEVİZ NARLA SÜSLEYİP SERVİS EDİYORUZ.
AFİYET OLSUN.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ZEYTİN YAĞLI MANTAR TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI MANTAR TARİFİ
MALZEMELER
500 GR mantar
1 tane kuru soğan
3 diş sarımsak...
2 tane kırmızı biber
2 tane dolmalık biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber,
YAPILIŞI: Soğanı piyazlık doğrayalım. Zeytinyağında kıyılmış sarımsakla beraber kavuralım Dolmalık biber ve kırmızı biberi de JULYEN doğrayarak ilave edelim. Mantarları suda hızlıca yıkayalım ve bir süzgece alalım. Doğrayalım ve tavadaki diğer malzemelerin içine atarak suyunu salıp çekene kadar kavuralım. En son tuzunu ve baharatları koyarak tatlandıralım. Sıcak servis yapalım. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIYMALI YOĞURTLU MAKARNA TARİFİ

KIYMALI YOĞURTLU MAKARNA TARİFİ
Malzemeler
1 PAKET MAKARNA
yoğurt
3-4 diş SARIMSAK...
200 gr kıyma
Soğan
Pul biber
1 yemek kaşığı domates salçası
sıvı yağ
süslemek için MAYDANOZ

Hazırlanışı:
Kaynar tuzlu suda makarnalar haşlanır Soğuk sudan geçirilir.
Yoğurt, dövülmüş SARIMSAK ile karıştırılır.
sıvı yağla soğanı hafif pembeleştirin, üzerine kıymayı ve salçayı koyun ve kavurun. Tuzunu ve pul biberini ilave edin.
Servis tabağına makarna konur, üzerine yoğurt ve kıymalı sos gezdirilir. süslemek için MAYDANOZ kullanabilirsiniz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ

DÜĞÜN ÇORBASI TARİFİ
MAZEMELER
• 250 gr. küçük küçük doğranmış sotelik koyun eti
• 1 yumurta sarısı
• 3 çorba kaşığı un...
• 1 limonun suyu
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
• 1 su bardağı süt
• 4 su bardağı su
YAPILIŞI
Eti tencereye koyun. Ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Ayrı bir kasede un, tuz, limon, süt ve yumurtayı çırpın. Karıştırarak yavaş yavaş çorbaya ilave edin.

Un kokusu gidinceye kadar kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.
Arzuya göre üzerine kırmızı biberli tereyağı gezdirerek servis yapın
afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

NOHUTLU PİLAV TARİFİ

NOHUTLU PİLAV TARİFİ
MAZEMELER
•2 Su bardağı pirinç,
•1 Çay bardağı nohut,
•2 Yemek kaşığı TERE YAĞ ,...
•3.5 Bardak su veya et suyu,
•Tuz

 Yapılışı:

NOHUTU ayıklayıp akşamdan ılık su ile ıslatın. Ertesi sabah nohutları haşlayın. (Düdüklü tencere tercih edin) .Pirinci sıcak su ile ıslatın.15-20 dakika sonra ıslanan pirinci süzüp yıkayın. Tereyağını tencerede eritin. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri yağa ilave edip iyice kavurun. Kavrulan pirinçlerin üzerine 3.5 bardak sıcak su ve tuz ekleyin. Kaynamaya başlayınca haşlanmış nohutları koyup pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Ateşin altını kısıp demlendikten sonra sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN
www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar