5 Temmuz 2014 Cumartesi

EV USULU İSFENDİYAR KEBAP TARİFİ





EV USULU İSFENDİYAR KEBAP TARİFİ
Malzemeler
köfte için
500 gr. Dana Kıyma
2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı...
1 Adet Soğan
2Adet Domates
3 adet sivri biber
1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
2 Dilim Bayat Ekmek
1 Adet Yumurta
1 Çay Kaşığı Karabiber
1 Çay Kaşığı Kimyon
3 Su Bardağı Kaynar Su
1 Çay Bardağı Kızartma Yağı
1 Tatlı Kaşığı Tuz

sosu için
2-3 adet patlıcan
1 bardak yoğurt
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI:
köfteyi hazırlanıp fırınlanıyor sosu hazırlayın
Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve bıçakla iyice kıyın. Bir tavada tereyağı tuz karabiber ve közlenmiş patlıcanları karıştırın. Patlıcanlar soğuduktan sonra yoğurt ile karıştırıp servis tabağına alın. Köfteleri ızgarada kızartıp uzunlamasına bıçakla kesin salçalı sosu verin ve patlıcanlı karışımın üzerine dizin. Yanında köz biber ve domates dilimleri ile servis yapın. Afiyet olsun… WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ETSİZ KURU FASULYE TARİFİ

ETSİZ KURU FASULYE TARİFİ
1mazemeler
•2 Su Bardağı Kuru Fasulye
•5 Yemek Kaşığı Sıvıyağı Zeytinyağı kullandım
•1 Adet Soğan...
•1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
•1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
•5 Su Bardağı SU
2 adet kırmızı biber

Hazırlanışı

2 Su bardağı kuru fasulye ayıklanır ve yıkanır. Uygun bir tencere içerisine alınır ve üzeri üç parmak geçesiye kadar soğuk su ile doldurulur Bir kabın içerisinde fasulyeler bir gece boyunca bekletilir. Sabah, fasulyenin suyu değiştirilir ve tencere ocak üzerine alınır. Yüksek ısı da tencere kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır. Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilir En düşük ısı da fasulyeler 40 dakika süre ile haşlanır. Süre bitiminde fasulyeler süzülecek ve soğuk
sudan geçirilecek. Soğan yemeklik doğranır. 5 Su bardağı kaynar su hazır edilir Tencereye, 5 Yemek kaşığı sıvıyağı katılır Yemeklik olarak doğradığımız, 1 Adet soğan konur Düşük ısı da, soğanlar çevrilerek en az 5 dakika kavrulur.1 Tatlı kaşığı domates salçası, 1 Tatlı kaşığı biber salçası ilave edilir, yine düşük ısı da kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. 5 Su bardağı kaynar su bu karışımın üzerine dökülür ve haşlanmış kuru fasulye karıştırılır Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilir. ocaktan alıyoruz afiyet olsun www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

ETSİZ TÜRLÜ TARİFİ





ETSİZ TÜRLÜ TARİFİ
1mazemeler
2 adet patlıcan
2 adet patates
2 adet kabak ...
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet sivri biber
2 adet domates
yarım kaşık salça
yarım çay bardağı zeytinyağı
karabiber, kimyon, tuz

Yapılması
patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın
yağ içinde soğanı havucu katın kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun
ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
patlıcan, patates ve kabakları katın karıştırın
üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar "30 dakika" pişirin
Tarif bizden yapması sizden, hadi kolay gelsin. www.sefabdullahusta.com

HAMBURGER EKMEKLİ BÖREK

HAMBURGER EKMEKLİ BÖREK
Malzemeler;
-1 kg. ıspanak yada pazı
-8 adet hamburger ekmeği(misafirlerin sayısına göre sayıyı arttırabilir yada azaltabilirsiniz)
-1 adet soğan...
-biraz sıvıyağ
-tuz
-karabiber
-pul biber
-hamburgerleri ıslatmak için 1 kase süt

Beşamel sos için;
-3 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-3 yemek kaşığı yağ(1 yemek kaşığı zeytinyağı,2 yemek kaşığı tere yağ)
-tuz
-karabiber

Üzeri için;
-rendelenmiş kaşar

Yapılışı Öncelikle soğan doğranır ve tencerede sotelenir Ispanak yada pazı ilave edilir ve biraz sotelenir.(ben pazı kullandım)Tuz pul biber ve karabiber ilave edilir.
Beşamel sos için bir tencereye yağ konur eriyince un ilave edilir Pembeleşmeden kavrulur Süt ilave edilir Çırpma teli ile karıştırılarak pişirilir Tuz ve karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
Hamburger ekmeklerinin üst kısmı tencere kapağı gibi derin bir şekilde kesilir Bir kase görünümü elde edilir Ekmeklerin HERYERİNİ süt ile iyice ıslatılır.(ıslatmazsanız kuru olabilir.)
Hamburger ekmeklerinin içine pazı yada ıspanaktan koyulur.
Onun üzerine de beşamel sos dökülür ve tekrar üzerine kaşar rendesi koyulur.
200 C'de kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirilir Sıcak servis yapılır AFİYET OLSUN...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Fırında Kaşarlı Köfte TARİFİ

Fırında Kaşarlı Köfte TARİFİ
malzemeler;
500gr köftelik kıyma
1 yumurta
1 kuru soğan...
Bayat ekmek içi
karabiber
pul biber
tuz
Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Kaşarlı Köfte yapılışı;
Kaşar peyniri hariç diğer malzemelerin hepsi karıştırdıktan sonra köftelik harç elde edilir. Fırın tepsisine yağlı kağıt serildikten sonra köfte için cevizden biraz büyük parça ele alınır ve önce avucumuzun içinde yuvarlanır sonra baş parmak ile ortasına oyuk açılarak tepsiye konur. Bu işlemin ardından kalan harca da aynı işlem yapılır ve ortası oyulan köftelerin içine bolca kaşar peyniri ilave edilir sonra fırına verilir. Kaşarlar eriyip kızarana kadar köfteler pişirildikten sonra çıkarılıp servis yapılır.
Afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DORT MEVSİM PİLAVI

DORT MEVSİM PİLAVI
ISPANAK İÇİN
200 GR ISPANAK
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU ...
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

SALÇALI PİLAV İÇİN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU
2 TATLI KAŞIĞI SALÇA
1 ADET DOMATES
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

SAFRANLI PİLAV İÇİN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU
1 ÇAY KAŞIĞI SAFRAN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI KÜŞ ÜZÜMÜ

SADE PİLAV
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU
2 YEMEK KAŞIĞIZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI KURU ÜZÜM
1 YEMEK KAŞIĞI ÇAM FISTIK

YAPILIŞI 4 TANE AYRI AYRI TENCERDE PİLAVIMIZI HAZIRLIYORUZ ISPANAK HAŞLAYIN SUYUNU PİLAVA VERİN PİLAVIMIZ
DİNLENDİKTEN SONRA KEK KALIBIZA SIRASINA GORE KAT KAT PİLAVIMIZI KOYUP BASTIRIYORUZ AYNI İŞLEMİ
TUM PİLAVIMIZI HAZIRLADIKTAN SONRA KALIBI ACIYORUZ SUSLEDİK TEN SONRA SERVİS EDİYORUZ MUTLAKA
DENEYİM ÇOK BEYENECEKSİNİZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIŞ ÇORBASI TARİFİ

KIŞ ÇORBASI TARİFİ
MAZEMELER
- 300 ml Et Suyu
- 1 Adet Havuç
- Yarım Adet Kereviz ...
- 2 Çorba Kaşığı Mısır Konservesi
- Yarım Adet Patates
- 2 Çorba Kaşığı Pirinç
- 800 ml Su
- 200 ml Süt
- 2 Çorba Kaşığı Un
- Kararında Karabiber, Tuz
Süsü İçin
- Kararında Maydanoz
Hazırlanışı
Pirinci su ile birlikte tenceremize koyup kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirelim. Et suyunu iri rendelenmiş patatesi, iri rendelenmiş kerevizi ve iri rendelenmiş havucu ilave edip sebzeler pişene dek yüksek ateşte kaynatalım. Süt ve unu iyice karıştırdıktan sonra kaynayan çorbaya azar azar ilave edelim. Koyulaşıncaya kadar 2-3 DK daha karıştırarak pişirelim. Tuz, karabiber ilave edip ocaktan indirdiğimiz çorbamızı, maydanoz ile süsleyip servis yapalım. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Kastamonu Etli Ekmeği

Kastamonu Etli Ekmeği
Malzemeler
Hamur için
Un
Yeteri kadar su...
Tuz
Kıymalı İçi için 20-25 adet için
1 kg kıyma (1 kere çekilmiş az yağlı)
4 adet orta boy soğan
1 su BARDAĞI su
Karabiber, kimyon, pul biber
Bir çay tabağında çok az sıvıyağ Pişen tarafa sürmek için)
Yapılışı: Hamur için unu bir karıştırma kabına alın. Tuzunu ekleyip iyice karıştırın. Yapacağınız miktara göre su ekleyip yumuşak ve yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurun. Bir kenarda 20-30 DK kadar dinlendirin.
bu arada kıymalı içi hazırlayın. Soğanları ince ince doğrayın inceltin. Yalnız çok kaybolmamasına özen gösterin. Baharatlarını ve en son da suyu ekleyip iyice karıştırın. İç malzemenin de en az 15 DK dinlenmesi gerekir. Baharatların kıymayla özdeşleşmesi için.
Hamurunuz dinlendikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve unlu bir zemine dizin bu parçaları. Her birini oval şeklinde açın ve yukarıda resimde olduğu gibi iç yayın. Eklediğimiz su, için kolay sürülmesini sağlayacaktır. Üst kısmını kapatıp kenarlarını bastırarak yapıştırın ve ısınmış teflon tavada yada saçta pişirin. Pişen tarafı ile çevirin ve fırça ile çok az sıvıyağ sürün. Arzuya göre tereyağı da sürebilirsiniz. İki tarafı da pişince temiz bir havlu serili tepsiye alın. Ayran veya başka bir içecekle servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ

ARPA ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ
MAZEMELER
•2 Su Bardağı Pirinç
•3,5 Su Bardağı Su
•1 Çay Bardağı Arpa Şehriye...
•1 Tatlı Kaşığı Tuz
•6 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
•1 FİSKE
•1 Adet (tavuk) Bul yon

Yapılışı
•Pirinci derin bir kaba koyun, üzerine yarım limonu iri iri doğrayın ve 1 tatlı kaşığı tuzu serpin. Pirinci bir parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin. Yarım saat (suyu ılık olana kadar) bekletin.
•Pirinci süzün ve musluğun altında, pirinçten akan su, berraklaşıncaya kadar yıkayın.
•Teflon tencereye, sıvıyağı koyup ısıtın (dikkat edin yanmasın, sadece ısıtın) arpa şehriyeyi ekleyip, kavurmaya başlayın. Şehriyelerin rengi, kahverengiye dönünce, pirinçleri ekleyin ve pirinçlerin uç kısımları şeffaflaşana kadar kavurun.
•Ayrı bir kapta, 3,5 su bardağı kaynar suda 1Bulyonu eritin. Pirinci ıslatırken kullandığınız limonları da suyun içine sıkın, şekeri ekleyin.
•Kavrulan şehriyeli pirince, sulu karışımı ekleyin. Bir iki kez karıştırın.
•1 dk. kadar hızlı ateşte, daha sonra ateşi kısarak 8-10 dk. kadar pişirin. Pirinçlerin üzeri göz olup, suyunu çekince ocağı kapatın.
•Kapağın altına kağıt havlu koyarak, 15 dk. kadar demlenmesini sağlayın
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

4 RENK PİLAVI TARİFİ

4 RENK PİLAVI TARİFİ
ISPANAK İÇİN
200 GR ISPANAK
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU ...
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

SALÇALI PİLAV İÇİN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU
2 TATLI KAŞIĞI SALÇA
1 ADET DOMATES
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ

SAFRANLI PİLAV İÇİN
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU
1 ÇAY KAŞIĞI SAFRAN
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 YEMEK KAŞIĞI KÜŞ ÜZÜMÜ

SADE PİLAV
2 SU BARDAĞI PİRİNÇ
2 SU BARDAĞI SICAK SU
2 YEMEK KAŞIĞIZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ
1 YEMEK KAŞIĞI KURU ÜZÜM
1 YEMEK KAŞIĞI ÇAM FISTIK

YAPILIŞI 4 TANE AYRI AYRI TENCERDE PİLAVIMIZI HAZIRLIYORUZ ISPANAK HAŞLAYIN SUYUNU PİLAVA VERİN PİLAVIMIZ
DİNLENDİKTEN SONRA KEK KALIBIZA SIRASINA GORE KAT KAT PİLAVIMIZI KOYUP BASTIRIYORUZ AYNI İŞLEMİ
TUM PİLAVIMIZI HAZIRLADIKTAN SONRA KALIBI ACIYORUZ SUSLEDİK TEN SONRA SERVİS EDİYORUZ MUTLAKA
DENEYİM ÇOK BEYENECEKSİNİZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

pastırmalı kuru fasulye tarifi

pastırmalı kuru fasulye tarifi
1mazemeler
•Yarım kilo kuru fasulye
•100-150 gr. pastırma
•2 adet orta boy kuru soğan...
•3 adet sivri biber•1 adet orta boy domates
•2 yemek kaşığı tere yağ
•2 yemek kaşığı sıvıyağ
•1 tatlı kaşığı acı biber salçası
•1 yemek kaşığı domates salçası
•Tuz, pul biber
Yapılışı:
•Fasulyeler akşamdan ayıklanır ve ıslatılır. Bir taşım kaynatılır ve suyu değiştirilmeden 1 gece bekletilir.
•Yemek yapılacağı zaman suyu süzülür ve tekrar yıkanıp üzerini 3 parmak geçecek kadar su eklenerek ateşe konulur, kaynadıktan sonra altı kısılır kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirilir.
•Kuru soğanlar küp doğranır ve ayrı bir tencereye alınır, 2 yemek kaşığı sıvıyağ eklenerek pembeleşene kadar kavrulur.
•Soğanlar pembeleşince biber salçası, domates salçası, tuz ve kırmızı biber ilave edilerek biraz daha kavrulur ve yumuşamış olan fasulyeye ilave edilir.
•15-20 dakika daha fasulyeleri pişirdikten sonra pastırmalar ister dilimlenerek ister bütün olarak tereyağı ile birlikte fasulyeye katılır, üzerine dilimlenmiş biber ve domatesler dizilir Kapağı kapalı olarak 5-10 dakika daha kısık ateşte pişirilir
www.sefabdullahusta.comm

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar