30 Haziran 2014 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZLİ KABAK TATLISI

HİNDİSTAN CEVİZLİ KABAK TATLISI
1mazemeler
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz ...
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Kabak Tatlısı

Hazırlanışı
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ZEYTİN YAĞLI KURU BÖRULCE TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI KURU BÖRULCE TARİFİ
MALZEMELER
500 gr kuru börülce
1 adet büyük boy kuru soğan
3 diş sarımsak...
1 adet çarliston biber
2 adet patates
2 ADET HAVUÇ
Zeytin yağ Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
-Börülceler bir gece önceden limonlu sıcak suda bekletilir.
-Suyu değiştirilerek haşlanır.
-Tencereye zeytin yağ alınıp ince ince doğranan kuru soğan ve sarımsaklar kokusu çıkana kadar sotelenir.
-Çarliston biber ufak ufak doğranır.
- Patatesler irice doğranır.
-Sotelenen soğanlara salça ve domates ilave edilerek karıştırılır.
-Biber ve sonra patates eklenip karıştırılarak bir müddet kavrulur.
-Tuz ve şeker eklenip haşlanan börülceler ilave edilerek karıştırılır.
-Bir kaç damla limon suyu gezdirilir.
-Bir bardak sıcak su eklenip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
-Servisten önce kıyılmış maydanozla süslenir.
Afiyet Olsun… WWW.SEFABDULLAHUSTA.COMA

Kremalı sütlaç tarifi

Kremalı sütlaç tarifi
malzemeleri
1 litre süt
2 çay bardağı pirinç
1 Su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta...
200 ml krema (1 küçük kutu olanlardan)
1 paket şekerli VANİLYA
Kremalı sütlaç tarifi Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın.
Tencereye sütü toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın.
Nişastayı bir kaseye üzerini geçecek kadar su koyarak eritin ve kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. 2-3 DK kaynadıktan sonra kremayı ekleyin.
Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine VANİLYA ekleyip karıştırın Servis yapacağınız tabaklara kaselere paylaştırın ve arzu ederseniz üzerine tarçın serpip buzdolabında soğutun. servis edin afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

29 Haziran 2014 Pazar

PASTIRMALI PATATES ÇORBASI

PASTIRMALI PATATES ÇORBASI

Malzeme
500 gr Patates (2-3 orta boy patates), 6-7 dilim pastırma, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı krema, 3-4 su bardağı tavuk suyu ve su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek zeytin 1yağıyağı tuz, karabiber, kekik

Yapılışı

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Üzerine iri küp şeklinde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyip 5-6 DK soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve kekik yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderinden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa koyup kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmez ise tekrar sıcak su ilavesi yapın. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağı yağın koyup ısıtın. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyip soteleyin. Pastırmaları çorbaya ilave edip karıştırın veya servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine ekleyip servise sunun.
www.sefabdullahusta.com

GÜL DOMATESLİ KEBAB

GÜL DOMATESLİ KEBAB
MAZEMELER
2 KG DOMATES
500 GR TAVUK KIYMASI
1 ADET KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIM SAK...
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER KİMYON
1 TUTAM MAYDANOZ
4 ADET SİVRİ BİBER
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI İRMİK

YAPILIŞI

SOĞAN SARIMSA RENDELİYORUZ İÇİNE İRMİK KOYUP YOĞURUYORUZ BİBER SALÇASI BAHARATLARI İLAVE ETİKTEN SONRA
TAVUK KIYMASINI İLAVE EDİP YOĞURUYORUZ MAYDANOZU VERDİKTEN SONRA GENİŞ BİR TEPSİMİZE DOMATESLERİ 4 DE BOLUYORUZ
KOPARMIYORUZ HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI İÇ HARCIMIZI KOYUP TEPSİYE DİZİYORUZ TUM DOMATESLERİ BİTİR DİKTEN SONRA
TEPSİNİN ALTINA YAĞ VE SUYU KOYUYORUZ 150 DERECE 40 DAKİKA FIRINLANDIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
SEF.ABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

TAVUKLU ÖDEMİŞ KÖFTESİ

TAVUKLU ÖDEMİŞ KÖFTESİ
MAZEMELER
1 KG TAVUK KIYMASI
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER...
YAPILIŞI

MAZEMEYİ KARIŞTIRIN YOĞURUN 3 SAAT DİNLEDİRİ URFA KEBAB ŞEKLİNİ VERDİKTEN SONRA TAVANIZDA
1 YEMEK KAŞIĞI YAĞLA PİŞİRİYORUZ TAVA MIZA KOYDUĞUMUZDA ALTI KIZARDIKTAN SONRA USTUNU
CEVİRİP PİŞİRİYORUZ AFFİYET OLSUN YANINDA SALATAYLA ENFES OLUYOR WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KADAYİFLİ MEYVE JOLELİ PASTA

KADAYİFLİ MEYVE JOLELİ PASTA
MAZEMELER
1 KG KADAYİF
1 LT KAYSI SUYU
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA...
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 ADET SİYAH ERİK
2 ADET NEKTALİ
2 ADET ŞEFTALİ
2 ADET YEŞİL ELMA
2 ADET ARMUT
1 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ
200 GR TERE YAĞ

YAPILSI

KADAYİFİ TEL TEL ACIP ERİTİYİMİZ TERE YAĞLA HARMANLIYORUZ TEPSİYE SERİYORUZ İYİCE BASTIRIP 170 DERECE 15 DAKİKA
FIRIN LAYIP TEZGAHA ALIYORUZ JOLEİÇİN TENCEREMİZE MEYVE SUYU TOZ ŞEKER KOYUP KAYNATIYORUZ KAYNADIKTAN SONRA
NİŞASTAYLA BAĞLIYORUZ KOYU BİR KIVAM ALDIKTAN SONRA KENARA ALIYORUZUZERİNE MEYVELERİ DİLİMLEYİP SERİYORUZ
USTUNE JÖLEMİZİ KOYUP MEYVEYLE SUSLUYORUZ HİNDİSTAN CEVİZİYLE SUSLEDİKTEN SONRA SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Pirinçli Kabak Mezesi

Pirinçli Kabak Mezesi

Malzemeler:
•4 tane kabak
•1 çay bardağı pirinç...
•1 demet dereotu
•2 çorba kaşığı mayonez
•1 su bardağı yoğurt
•1 su bardağı dövülmüş ceviz
•Tuz
•3 çorba kaşığı sıvıyağ
Yapılışı:
Kabağı rendeleyip bir tencereye koyalım.
İçine yıkanmış pirinç tuz ve sıvıyağı ekleyip 1 çay bardağı su ilave edip pirinçler pişip kabaklar suyunu çekene kadar pişirelim.
Pişince iyice soğumasını bekleyelim.
Soğuyan kabaklı pirincin içine yoğurt, mayonez, ceviz ve doğranmış dereotu koyup karıştıralım.
Dolapta bir kaç saat soğutalım.
Süslemek için közlenmiş bir tane kırmızıbiberi kesip süsleyelim.
Afiyet olsun.. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

köz patlıcanlı gece gündüz yemeyi

köz patlıcanlı gece gündüz yemeyi

3 adet bostan patlıcan
500 gr kemiksiz tavuk göğsü
500 gr dana kuş başı et ...
2 adet kuru soğan
2 adet domates
4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pul biber

yapılışı

patlıcanları köz leyiıp soyuyoruz yağla kavuruyoruz 1 adet kırmızı biberle hazırladıktan sonra ocağımıza 2 tane tencere
koyuyoruz etleri ayrı ayrı koyup kavuruyoruz soğanları ve sarımsakları doğrayıp tavuk ve etlerimize pay ediyoruz kara
biber defne yaprağını pay ediyoruz tavuğumuza ayrı kırmızı etlerimize ayrı baharat ve salçayı verdikten sonra sıcak suyu
veriyoruz domates biberleri verip suyunu çekene kadar kaynatıyoruz tuzu ilave edip altını kapatıyoruz servis tabağına ortasına
patlıcan sosumuzu koyuyoruz kenarına kırmızı etleri 1koyürüz 1diyer yanına beyaz etleri koyup servis ediyoruz
www.sefabdullahusta.comm
Devamını Gör

KONİŞONLU BEŞEMELİ TAVUK FIRIN

KONİŞONLU BEŞEMELİ TAVUK FIRIN
MAZEMELER
1kg tavuk but
100 gr KONİŞON turşu
2 yemek kaşığı domates salçası
4 adet karışık biber...
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz kara biber pul biber
3 yemek kaşığı un
1su bardağı süt
100 gr kaşar peynir

yapılışı

tavuk ları
 doğruyoruz tenceremize. yağımızı koyuyoruz tavukları kavuruyoruz içine biberliri doğrayıp ilave ediyoruz
salçamızı verip kavuruyoruz baharatları verdikten sonra 2 su bardağı sıçak su ilave edip kaynatıyoruz turşu ları doğra
yıp yıkıyoruz ilave ediyoruz yemeyimiz piştikten sonra tepsimize dokuyoruz 2inci tenceremize yağımızı koyup unumuzu kavur
ruyoruz 1 çay kaşığı kara biber verdikten sonra sütle beşemel sosumuzu acıyoruz ve sosumuzu tavukların usne gezdiriyoruz
kaşar peynirimizi rendeledikten sonra ustune gezdiriyoruz 170 derece 35 dakika fırınlayıp servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

fındıklı KATMİ

fındıklı KATMİ
1mazemeler
1 kg tavuk but
2 su bardağı 1pirinç
4 su bardağı tavuk suyu...
2 yemek kaşığı kırılmış fındık
1 yemek kaşığı susam
5 diş sarımsak
1çay kaşığı tuz kara biber pulbiber

yapılışı

tavuğumuzu iyice haşlıyoruz ve kemiklerinden ayırıyoruz pirnçleri yıkayıp suzuyoruz tenceremize yağımızı koyuyoruz
pirnçleri kavuruyoruz kavururken önce susam sonra fındıkları ilave ediyoruz baharatları verdikten sonra tavuk suyumuzu
veriyoruzdiklediyimiz tavukların yarısını ilave edip 15 dakika dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz servis tabağına
koyduğumuz yemeyimizin ustune kalan tavukları koyup servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar