29 Haziran 2014 Pazar

EZURUMUN VAZ GEÇİLMEYEN LEZETİ KADAYİF DOLMA TARİFİ

EZURUMUN VAZ GEÇİLMEYEN LEZETİ KADAYİF DOLMA TARİFİ
MAZEMELER

500 gr tel kadayıf
100 gr ceviz İÇİ

şerbeti İÇİN
5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim taze limon

kızartmak için
6 adet yumurta sarısı
2su bardağı sıvı yağ

yapılışı

şerbetimi. HAZIRLIYORUZ ve soğutmaya bırakıyoruz yumurtanın sarısını çırpıyoruz yağımızı tavaya koyuyoruz ve ısıtıyoruz  KADAYİFİ
  tel acıyoruz ve bir avuç kadar alıp seriyoruz İÇİNE CEVİZ  içi koyup sarıyoruz sardığımız KADAYİFLERİ  önce yumurtaya ve kız GIN yağda
kızartıyoruz kızardıktan sonra şerbetin İÇİNE  koyuyoruz şerbeti ÇEKTİKTEN sonra servis ediyoruz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

kıymalı kabak MUSAKA yemeyi

kıymalı kabak MUSAKA  yemeyi
MAZEMELER

300 gr dana kıyması
1 adet kuru soğan...
5 adet orta boy kabak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 diş sarımsak
1 adet domates
1 tatlı çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
4 adet karışık biber
1 tutam maydanoz

yapılışı

kabakları yıkayıp halka doğruyoruz yağda kızartıyoruz yağını süzüyoruz fırın kabına alıyoruz tencereye soğanları koyuyoruz yağla
beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz kıymayı ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz salçamızı ve baharatları verdik ten
sonra 3 su bardağı sıcak suyu veriyoruz iyice kaynatıyoruz kaynadıktan sonra kızardığımız kabakların üstüne ilave ediyoruz üstüne biberli ve
domatesleri doğrayıp koyuyoruz 180 derece 30 dakika fırınladıktan sonra maydanozla süsleyip servis ediyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler:

Tavuklu Bamya Tarifi İçin Malzemeler:
MAZEMELER

500 gr temizlenmiş bamya
300 gr küçük doğranmış tavuk eti...
4-5 diş minik doğranmış sarımsak
1 kaşık domates salçası
2 adet orta boy doğranmış domates
1,5 adet limon suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Ön Hazırlık:
Bamyaları yıkayıp ayıkladıktan sonra bir kabın içine koyarak, üzerine limon suyunu domatesleri ve tuzu ekleyip 1 saat bekletin.
Hazırlanışı:
Tencereye yağı koyup eti ekleyerek yağın görüntüsü şeffaflaşana kadar sarımsakları ve salçayı katıp tekrar soteleyin. Üzerine beklettiğiniz bamyaları ilave ederek, tencerenin kapağını kapatıp sararmaları için 10 DK kısık ateşte sadece bir kez karıştırıp bekleyin. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip pişirmeye devam edin. Yemek suyunu çektikçe pişmemişse, sıcak su ilave edebilirsiniz.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PASTIRMALI POĞAÇA

PASTIRMALI POĞAÇA
MAZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT...
1 PAKET YAŞ MAYA
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MAZEMESİ
200 GR PASTIRMA
2 ADET SİVRİ BİBER
1 TUTAM MAYDANOZ

ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI
GENİŞ BİR KABA YAŞ MAYA SÜTU KOYUP ERİTİYORUZ DİYER MAZEMELER LE KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ
HAMURUMUZ ELİME VE KABIMIZA YAPIŞMAYACAK KIVAMDA HAZIRLIYORUZ HAMURU BEZELERE AYIRIYORUZ İÇ MAZEMEMİZİ. PASTIRMA
BİBER VE MAYDANOZ LARI DOĞRAYIP HARMANLIYORUZ HAMURUMUZUN İÇİNE İÇ HARCIMIZI KOYUP KAPATIYORUZ UZERİNE
YUMURTA SARISI SUREREK ÇATALLA ŞEKİL VERİYORUZ İSTEYE GORE USTUNE SUSAM VEYA ÇOREKOTUNU DOKE BİLİRİZ 170 CC
40 DAKİKA FIRILAYIP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIYMALI POĞAÇA


KIYMALI POĞAÇA
MAZEMELER
1 ÇAY BARDAĞI ILIK SU
1 SU BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI ILIK SÜT
1 PAKET YAŞ MAYA...
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
2 ÇAY KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR UN

İÇ MAZEMESİ
300 GR DANA KIYMASI
1 ADET KURU SOĞAN
1 TUTAM MAYDANOZ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
ÜZERİ İÇİN
1 ADET YUMURTA SARISI

YAPILIŞI
GENİŞ BİR KABA YAŞ MAYA SÜTU KOYUP ERİTİYORUZ DİYER MAZEMELER LE KULAK MEMESİ KIVAMINDA HAMUR ELDE EDİYORUZ
HAMURUMUZ ELİME VE KABIMIZA YAPIŞMAYACAK KIVAMDA HAZIRLIYORUZ HAMURU BEZELERE AYIRIYORUZ İÇ MAZEMEMİZİ.KIYMAMIZI SOĞAN
LARI KAVURUYORUZ BAHARATLARI İLAVE EDİP SOĞUTTUKTAN SONRAMAYDANOZLA HARMANLIYORUZ HAMURUMUZUN İÇİNE İÇ HARCIMIZI KOYUP KAPATIYORUZ UZERİNE
YUMURTA SARISI SUREREK ÇATALLA ŞEKİL VERİYORUZ İSTEYE GORE USTUNE SUSAM VEYA ÇOREKOTUNU DOKE BİLİRİZ 170 CC
40 DAKİKA FIRILAYIP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
IYMALI POĞAÇA

KIRMIZI SAKSIDA SEBZE SALATASI

KIRMIZI SAKSIDA SEBZE SALATASI
MAZEMELER
3 ADET KIRMIZI PANCAR
2 ADET HAŞLANMIŞ HAVUÇ
2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES...
100 GR KONSERVE BEZELYA
2 ADET SİVRİ BİBER
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TUTAM MAYDANOZ

YAPILIŞI
PANCARLARI HAŞLIYORUZ KABUĞUNU SOYUP ORTADAN 2 YE AYIRIP İÇİNİ ALIYORUZ HAŞLADIĞIMIZ SEBZELERİ DOĞRAYIP
HARMANLIYORUZ İÇİNE YOĞURT VE MAYDANOZU İLAVE ETİKTEN SONRA PANCARLARIN İÇİNİ DOLDURUYORUZ SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MİSKET KÖFTELİ KUS KUS TARİFİ

MİSKET KÖFTELİ KUS KUS TARİFİ
MAZEMELER
2 KUS KUS
1 adet soğan...
2 adet sivri biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı

SOS İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Su
-----------KÖFTE MALZEMELERİ------------
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz - karabiber PUL BİBER KİMYON

Tarif Aşamaları

Adım1

Yemeklik doğradığımız soğan ve sıvı yağda kavuralım. Salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Adım2

kus kusu ilave edelim biraz kavuralım ve suyunu katarak kısık ateş de pişirelim. Köftenin malzemesini kasemize alalım ve karıştırıp yoğuralım.

Adım3

Elimizin ortasında yuvarlayalım. Tavaya bir kaç kaşık sıvı yağ alıp kızarana kadar pişirelim. Yazın hazırladığımız bir şişe domates sosunu ilave ederek pişirmeye devam edelim.

Adım4

Pişen köftemizi servis tabağına hazırladığımız pilavın üzerine gezdirelim. sosumuzu uzerine doktukten
sonra servis ediyoruz Afiyet olsun .. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ALBURA BASTI

KALBURA BASTI
mazemeler

3 su bardağı un+2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt...
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

İçi için;
1 kase iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.Hamuru için olan malzemeleri bir kaba alın iyice yoğurun.Unu eklerken 2 çorba kaşığını kontrollü olarak ekleyin un kalınlığımız farklı olabilir.Yumuşak ve şekil verilen bir hamur elde edin.30 dakika hamuru dinlendirin.Rendeyi alın ceviz büyüklüğündeki hamuru rendeye bastırarak açın.İçine cevizi koyup hamuru şekli bozmadan sarın.Yağlanmış tepsiye dizin.200 derecede iyice kızartın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SICAK TATLIYA SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜN.

HAŞHAŞLI POĞAÇALAR

HAŞHAŞLI POĞAÇALAR
MALZEMELER
•Hamuru İçin;
•125 g oda sıcaklığında TEREYAĞ
•1 adet yumurta...
•1 çay bardağı AYCİCEK YAĞI
•1 çay bardağı ılık süt
•1 çay bardağı ılık su
•1 tatlı kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 paket Yuva Kuru Maya
•Aldığı kadar un
•İç Malzeme;
•3 adet haşlanmış patates
•1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peynir
•1 çay kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı PULBİBER
•Üstü İçin;
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 çay bardağı su
•Mavi haşhaş

HAZIRLANIŞI

Hamur için derin bir kaseye toz maya ılık su süt tozşeker ve tuz alınıp KARIŞTIRIP maya eritilir. Üstüne bir tepsi örtülüp 5 dakika bekletilir. Yumurta ve TEREYAĞ eklenip iyice elle karıştırılır. Unu yavaşça eklenerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurun üstü kapatılarak 1 saat bekletilir. Bu arada iç malzeme için patatesler haşlanıp çatalla iyice ezilir İçine tuz ve PULBİBER eklenir en son rendelenmiş kaşar peynir ilave edilip iyice karıştırılır. Bir kasede pekmez ve su karıştırılarak eritilir.

Mayalanan hamurdan parçalar alınıp elle açılır içine malzeme konulup kapatılarak yuvarlanır. Pekmezli suya batırılıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Tüm hamur bitince üstlerine haşhaş serpilip bıçakla iki kenarlarına çizikler atılır. Tekrar 30 dakika bekletilir. Önceden ISILTILMIŞ 240 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. ben üzerini karışık süsledim siz sade haşhaşlada yapa bilirsiniz

AFİYET OLSUN...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

sivasın etli pilavı

sivasın etli pilavı

mazemeler
Yarım kg koyun eti
Yarım kg bulgur...
1 soğan
1 kaşık tereyağı
1 su b. nohut

Alatı için:
tane karabiber
karanfil
5 baharat

HAZIRLANIŞI:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat , tane karabiber ve karanfil
ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da
terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu
ve ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek servis edin afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

DİYET KEBABI

DİYET KEBABI
MAZEMELER
1 PAKET YUFKA
500 GR TAVUK KIYMASI
1 ADET KURU SOĞAN...
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 TUTAM MAYDANOZ
UZERİ İÇİN
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER

YAPILIŞI

ÖNCE SOĞAN SARIMSAKLARI RENDELİYORUZ TAVUK KIYMASINI VE DİYER MAZEMELERLE HARÇ HAZIRLIYORUZ
YUFKALARI SERİP HARCI İÇİNE KOYUYORUZ RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ YARIM ŞAR PARMAK ŞEKLİNDE KESİYORUZ
TEPSİYE DİZİYORUZ 170 CC 35 DAKİKA FIRIN LADIKTAN SONRA USTUNE YOĞURT TERE YAĞ DOKUP SERVİS EDİYORUZ AFİYET
OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar