19 Haziran 2014 Perşembe

MUMBAR DOLMA TARİFİ

MUMBAR DOLMA TARİFİ
•MAZEMELER
1 kg koyun veya keçi bağırsağı
•1 çay bardağı bulgur
•Yarım çar bardağı pirinç
•1 adet orta boy soğan...
•1 tatlı kaşığı salça
•5 dal maydanoz
1 kaşık•Karabiber
•1 yemek kaşığı kuru reyhan (nane veya kekik de olabilir)
•Toz kırmızı biber, tuz
•Temizlemek için limon ve sirke

Bumbar dolması nasıl Yapılır genelikle doğuda çok seviliyor
•Öncelikle bağırsakları ters çevirip, bir kaç kez yıkayın. İçine bir yemek kaşığı sirke ve bir tatlı kaşığı tuz atıp ovalayın. 2-3 saat sonra yıkayın ve yeniden sirke ve tuz atın. Bu işlemi 3 kez tekrar edin. 4. turda yarım limon suyu ve kabuklarını ekleyip ovalayın. 2 saat kadar da bu şekilde kalsın. Son olarak durulayın. Bağırsaklar artık doldurulmaya hazır.
•Soğanı yemeklik doğrayıp, 2 yemek kaşığı zeytin yağında çevirin.
•Salçayı ekleyin. Bulgur ve pirinci ekleyip 1.5 çay bardağı su ilave edin. Suyunu çekince ince doğranmış maydanoz tuz, karabiber ve reyhanı katın.
•Bağırsakların yağlı kısmı, doldurulduğunda içte kalacak şekilde doldurulmalı. Bağırsağın ucunu baş parmağınızla, işaret parmağınızın ortasına sıkıştırın ve diğer elinizle ucu içe doğru ittirin.
•İç pilavdan elinizle alıp parmak uçlarınızla bağırsakları bir yandan doldurup, bir yandan içe doğru iteleyin. Aslında çok kolay bir iştir. Bir kez görmek, yapabilmeniz için yeterlidir.
•Bumbar dolmasını düdüklü tencereye koyup, üzerine sıcak su ekleyin. Düdük ötmeye başladıktan sonra 45 dakika pişirin.
•Pişen bumbar dolmasını, çok az zeytinyağında arkalı önlü kızartın. Kırmızı biber serpip, bir iki daha çevirin.
•Dilimleyerek servis edin.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KIRMIZI BEYAZ KÖFTE

KIRMIZI BEYAZ KÖFTE
MAZEMELER
1 kg dana kıyması
1adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet yumurta...
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kimyon kofte baharatı
3 yemek kaşığı galete unu
1 yemek kaşığı köfte harcı
tavuk köfte için
mazemeler
1kg derili tavuk kıyması
1adet kuru soğan
1diş sarımsak
1 adet yumurta
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kimyon kofte baharatı
5 yemek kaşığı galete unu
1 yemek kaşığı köfte harcı

yapılışı

soğan ve sarımsağı rendeliyip ayrı ayrı köftemizi hazırlıyoruz tavuk köftesi cıvık olursa galete ununu az daha
vere bilirsiniz köftelere şekil verdikten sonra ayrı ayrı ızgaramızda pişiriyoruz yanında sebze közleye
bilirsiniz isterseniz patates kızartabilirsiniz sosda çok yakışıyor afiyet olsun sefabdullahusta

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

İtalyan salatası tarifi

İtalyan salatası tarifi
mazemeler
3 adet havuç
3 adet patates
250 gr. iç bezelye
8-10 dilim jambon...
50 gr. füme dil
8-10 adet kornişon turşu
Yarım su bardağı mayonez
Tuz

Tarif

Havuçların üzerini bir bıçak yardımıyla kazıyın
Bezelye iriliğinde doğrayın
Pateteslerin kabuğunu soyduktan sonra onları da bezelye iriliğinde doğrayın
Sıcak suda bezelyeleri, havuçları ve patatesleri yumuşayana kadar haşlayın
Suyunu süzerek başka bir kaba aktarıp soğumasını bekleyin
Jambon ve füme dilini ince uzun dilimler halinde doğrayın
Sebzelerin üzerine ekleyin
Küçük doğranmış kornişon turşu ve mayonezle karıştırarak servis yapın
www.sefabdullahusta.com

GUVEÇTE ABE KEBABI

GUVEÇTE ABE KEBABI
mazemeler
500 gr ayıklanmış iç bezelye
500 gr kuşbaşı kuzu eti
2 havuç
2 patates...
200 gr arpacık soğan
50 gr mısır
1 yemek kaşığı domates salçası
- Zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik
6 YUFKA
1 su bardağı nohut
Yumurta sarısı hamurun üstüne sürmek için

Önce kuzu etlerini pişirdim. Bunun için düdüklü tencereyi önce boş olarak kızdırdım. Yeterince ısındığından emin olunca zeytinyağı koydum. Etleri ilave ettim birkaç dakika hiç karıştırmadım. Daha sonra karıştırarak etlerin harlı ateşte suyunu bırakmadan kavrulmasını sağladım. Birkaç dakika daha kavrulduktan sonra etleri kaplayacak kadar sıcak suyunu ekledim. Kapağını kapattım, pim çıktıktan sonra 15 dk pişirdim. Diğer yanda soğanı ilave etim haşlanmış nohut ve mısırı yemeyimiz kapatmaya yakın ilave ediyoruz ve. Patates ve havucu küçük küpler halinde doğradım. Bir çelik tencereye zeytinyağı ve soğanları koydum. Bir çimdik tuz ilavesiyle soğanları pişirmeye başladım. Soğanları yanmadan şeffaflaşana kadar pişirdim. Havuçları ilave ederek kavurmaya devam ettim. Ardından patatesleri ekledim pişirmeye devam ettim. Sebzeler sotelenince bir kaşık salçayı ekleyip salçanın da kavrulmasını sağladım. Bezelyeleri tencereye ilave ettim ardından düdüklüde pişmiş etleri suyuyla birlikte ekledim. Tuzunu, karabiberini ve kekiği ilave ettim. Bence abe kebabı olmazsa olmaz baharatı kekik, büyük bir lezzet katıyor yemeğe. Tüm malzemeleri sebzeler pişene kadar kısık ateşte pişirdim. Yemek fazla suyunu çektikten sonra güveçlere paylaştırdım.yufkaları hafif
sonra yuvarlak kalıplar halinde kestim. Güveçlerin üzerine kapak yaptım. Artan yufkaların üzerine süs yaptım. Bir yumurta sarısını biraz zeytinyağı ile karıştırdıktan sonra hamurların üzerine fırça ile sürdüm. 200 derece fırında hamurlar pişip üzeri kızarana kadar 30 dk kadar pişirdim. Fırını kapattıktan sonra bir süre fırında güveçleri kendi sıcaklığı ile dinlendirip sonra servis yaptım. www.sefabdullahusta.com

LOR PEYNİRLİ DOMATES ÇORBASI

LOR PEYNİRLİ DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
1Litre domates suyu
50 gr lor peynir isteye gore kulanıyoruz
1Tatlı kaşığı 1tereyağ
1Çorba kaşığı un...
2Su bardağı ılık süt
2Su bardağı ılık su
Tuz karabiber
Üzeri için rendelenmiş kaşar
Arzuya göre lor peynirini süzme yoğurt ile karıştırıp kaşar yerine kullanabilirsiniz öylede çok
güzel oluyor.

Tereyağını tencerede eritip Unu ekleyip kokusu gidene kadar karıştıralım Azar azar ılık süt ilave edip karıştırmaya devam edelim Sos haline gelince ılık su ve domates suyunu ekleyelim Devamlı karıştırarak kaynatalım Tuz ve karabiberi ilave edip lor peyniri ilave edip ocaktan alalım Servis yaparken üzerini rende kaşar ile süsleyip afiyetle yiyelim.
Afiyet olsun.... www.sefabdullahusta.com

Sütlü Balkabağı Tatlı

Sütlü Balkabağı Tatlı
Malzemeleri
1Yarim kilo bal kabağı
1-2 bardak toz seker,
1 bardak süt
2 yemek kaşığı nişasta ...
isteye gore meyve

Kabakların kabuklarını soyup, kesin ve yıkayın. ufak ufak doğrayın haşlayın suyunu çektikten sonra sutu ilave edip kaynatmaya devam
ediyoruz toz şekerimizi ilave edip kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı nişastaya bağlayıp soğutup servis ediyoruz afiyet olsun istediyiniz
meyvele süsleye bilirsiniz sefabdullahusta www.sefabdullahusta.com

BOL ACILI URFA KEBABI TARİFİ

BOL ACILI URFA KEBABI TARİFİ
Urfa Kebabı (acısız Adana)
Urfa Kebabını bilenlerimiz çoktur patlıcanlı yapılır bizde Adana Kebabını acısız isteyenlere Urfa Kebabı tarzı yani 1patlıcansız şeklinde olanını yaparlar veya bu kebap karabiber ha...tta 1köri gibi baharatlarla da yapılabilir Farklı bir tada sahip olduğundan Adana Kebabından kesinlikle ayrı tutulması gerekir Yapılışı kolay görünür fakat etinin özelliği ve pişirilişindeki hünerle gerçek lezzeti ortaya çıkar.

Malzemeler
500 gr 1azyağlı zırhlanmış kuzu kıyma,
100 gr kuzu kuyruk yağı,
tuz karabiber
Yapılışı
Eti kuyruk 1yağını,tuzu ve karabiberi karıştırıp 15 dakika kadar yoğuralım buzdolabında 4-5 saat kadar bekletelim,enli şişlere kendine özgü şeklini vererek dizelim mangaldaki ateş duman çıkmayacak hale geldikten sonra şişleri ateşe biraz da uzak kalacak şekilde dizelim,15-20 dakikada kızarana kadar pişirelim arada bir çevirelim ve kararmaması için yağını pidenin arasına alarak alalım yanında közlenmiş biber domates ve salatayla servis yapalım
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BAL KABAK HELVASI

BAL KABAK HELVASI
MAZEMELER
•1 adet bal kabağı
•2 su bardağı şeker
•1 kahve fincanı dövülmüş fındık
•1 kahve fincanı dövülmüş ceviz...
•Yarım limonun suyu
Kabak helvası nasıl yapılır
kabak tatlısı
Kabak helvası yapılışı: bal kabağı soyulup genişçe bir kaba rendelenir. Bir tencereye,1 kahve fincanı su, limonun suyu ve şeker ilave edilerek kaynatılır. Kaynamaya başlayan şerbetin içine kabak rendesi avuç içinde iyice sıkılarak ilave edilir. Kısık ateşte bal kabağı cam gibi olana kadar pişirilir. Pişen balkabağı servis tabağına alınırken üzerine kaşığın tersiyle bastırılarak sıkıştırılır. Dövülmüş ceviz ve fındıkla üzeri süslenerek servis edilir. Şimdiden afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE

PATATESLİ ÇİĞ KÖFTE
MAZEMELER
4 Adet patates
• 2 adet domates
• 1 su bardağı bulgur
• 1 demet maydanoz...
• 1 yemek kaşığı biber salçası
•2 yemek kaşığı 1zeytinyağ
•1 çay kaşığı kimyon
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz

Patatesli Çiğ Köfte Tarifi Yapılışı
Patatesli Çiğ Köfte Tarifi ; Değişik tatlara bir yenisini daha ekledik. Çiğ köftenin hemen hemen her türlüsü yapılmakta bunların arasında en çok tercih edilenler arasına kolaylıkla girebilmektedir. Aşağıda listesini verdiğimiz malzemeleri kolaylıkla bulacağınıza inanıyoruz. Şimdiden afiyet olsun.
Çiğ Köfte Tarifi :
Hazırlanışı:
Öncelikle Orta boy patatesleri yıkayıp 1soydukdan sonra haşlamaya bırakıyoruz haşlama işlemi 1bittikden sonra derin bir kabın içerisine 2 domates rendeleyerek ıslatıp beklemeye alıyoruz Bekleme süresi 5 dakika sonrasında biber salçasını ve rendelenen patatesi koyarak yoğurma 1şlwmine başlıyoruz. Bu arada elimizi soğuk suyla nemlendirmeyi unutmayalım yoğurma işleminin kolay olması için 10 dakika yoğurmaya devam ediyoruz sonrasında karabiber kimyon, pul biber ve tuzumuzu ekleyip bir 10 dakika daha yoğurma işlemine devam ediyoruz Yoğurma işlemi bittik den sonra bir parça alarak elimiz ile köfte şeklinde temizlenmiş marul ile 1birlikde servis yapabiliriz… Afiyet Olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇIRPMA KABAK

ÇIRPMA KABAK
MAZEMELER
Malzemeler:
4 adet kabak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet köy biberi
 5 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı:
Yemek yapılmaya başlanılmadan önce kabakların kabukları temizlenir ve yıkanır daha sonra kare doğranır Aynı şekilde domatesler ve biberlerde temizlendikten sonra kara kare doğranıp ayrı bir yerde bekletilir. Daha sonra kuru soğan yemeklik olarak doğranıp, zeytinyağında kavrulur. Ardından salça ilave edilip hafif çevrildikten sonra kabaklar ilave edilir ve karıştırılır. Küçük küçük doğranmış biberler kabağın üzerini kaplayacak şekilde örtülür. En üstüne de domatesler ilave edilip tuzu atılır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAHİNLİ KABAK TATLISI

TAHİNLİ KABAK TATLISI
Malzemeler:
1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş kabak
3,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı tahin...

Yapılışı:
1.Soyup 3-4 parmak kalınlığında dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alın.
2.Üzerlerine 3,5 su bardağı toz şekeri serpip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin.
3.Sabah sulanan kabakların üzerinde şeker kalıntısı kalıp kalmadığına bakın. Kalmışsa alt üst edip suya karışmasını sağlayın.
4.Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağınızın en ufak gözüne koyun ve ocağı en düşük seviyede açın.
5.Kabakları ağır ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakın. 40 dakika sonunda bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. (Bıçak rahat batıyorsa pişmiştir.) Eğer daha pişmesi gerekiyorsa 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
6.Pişen tatlıyı tencereden bir TEPSİYE alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın.
7.Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar