ETLİ SEBZELİ BULGUR PİLAVI TARİFİ
MALZEMELER
250 gram kuşbaşı kuzu eti
1,5 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı tereyağı
2 adet kırmızı kapya biber
1 adet kabak
2-3 adet sivri biber
1 adet soğan
2 adet domates
2-3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kuru nane
Zeytinyağı
Tuz, karabiber
yapılışı
Patlıcanların baş kısımlarını kesip kabuklarını alaca soyun. Soyduğunuz patlıcanları küçük küçük doğrayıp acılarının çıkması için tuzlu su dolu bir kabın içine bırakın. Kabağın çekirdekli kısımlarını ayıklayın ve küp doğrayın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sivri biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp doğrayın. Domatesleri küp doğrayın. Kırmızı kapya biberlerin çekirdekli kısımlarını ayıklayıp küp doğrayın. Sarımsakları doğrayın. Tencereyi ocağa alıp ısıtın. Isınınca 3 yemek kaşığı zeytinyağı ve kuzu etlerini ilave edip 3-4 dakika kavurun. 1 bardak su ilave edip kapağını kapatın, 10 dakika pişirin. Doğradığınız soğanları ilave edip 1-2 dakika pişirin. Kabakları, biberleri ve sarımsakları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Salça ilave edip karıştırın. Bulgurları ekleyip 1-2 dakika kavurun. Doğradığınız patıcanları, domatesleri, tuzunu ve 2 bardak sıcak su ilave edip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte 8-10 dakika pişirin. Tereyağı, kuru nane ve karabiber ilave edip yağ eriyene kadar karıştırın afiyet olsunwww.sefabdullahusta.com
ŞEF ABDULLAH USTA İLE ANADOLU MUTFAĞI TGRT EU TGRT EU DA SUNUÇU YAPIMCI ŞEF ŞEF ABDULLAH USTA
19 Ocak 2016 Salı
6 Ekim 2014 Pazartesi
SÜTLU MANTAR ÇORBASI
SÜTLU MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
10-15 Adet Orta Büyüklükte Mantar
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
3 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Soğan
3 Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Su
Çeyrek Demet MAYDANOZ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tablet Tavuk Suyu
Hazırlanışı
Küçük bir tencerede sıvıyağımızda küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı 1-2 dakika çeviriyoruz Mantarlarımızın kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz ve soğanlarımıza ilave ediyoruz.10 dakika kadar kavuruyoruz Bir çimdik tuz ilave ediyoruz ve tenceremizin altını kapatıyoruz.
Orta büyüklükte tenceremizde margarin ve unumuzu güzelce kavuruyoruz Sütümüzü ve suyumuzu hızlı hızlı hızlı karıştırarak ilave ediyoruz.(çorbanın yoğunluğuna göre su ilavesini arttırabilirsiniz Topaklanma olursa çorbamızı BELENDER dan geçiriyoruz.Çorbamız kaynayınca tavuk tabletimizi ve tuzumuzu ilave ederek 10 dakika kadar çorbamız koyulaşana kadar karıştırıyoruz Mantarlarımızı ilave ediyoruz 10 dakika daha kaynatıyoruz En son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ilave ederek çorbamızın altını kapatıyoruz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
MALZEMELER
10-15 Adet Orta Büyüklükte Mantar
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Çorba Kaşığı Sıvıyağ...
3 Çorba Kaşığı Un
1 Adet Soğan
3 Su Bardağı Süt
Yarım Su Bardağı Su
Çeyrek Demet MAYDANOZ
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Tablet Tavuk Suyu
Hazırlanışı
Küçük bir tencerede sıvıyağımızda küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı 1-2 dakika çeviriyoruz Mantarlarımızın kabuklarını soyup küçük küçük doğruyoruz ve soğanlarımıza ilave ediyoruz.10 dakika kadar kavuruyoruz Bir çimdik tuz ilave ediyoruz ve tenceremizin altını kapatıyoruz.
Orta büyüklükte tenceremizde margarin ve unumuzu güzelce kavuruyoruz Sütümüzü ve suyumuzu hızlı hızlı hızlı karıştırarak ilave ediyoruz.(çorbanın yoğunluğuna göre su ilavesini arttırabilirsiniz Topaklanma olursa çorbamızı BELENDER dan geçiriyoruz.Çorbamız kaynayınca tavuk tabletimizi ve tuzumuzu ilave ederek 10 dakika kadar çorbamız koyulaşana kadar karıştırıyoruz Mantarlarımızı ilave ediyoruz 10 dakika daha kaynatıyoruz En son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ilave ederek çorbamızın altını kapatıyoruz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
YARMALI YOĞURT ÇORBASI
YARMALI YOĞURT ÇORBASI
Malzemeler
1 Su Bardağı Haşlanmış Yarma
7 Su Bardağı Sıcak Su
2 Çorba Kaşığı Un...
1 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
Sos Malzemeleri
1 Çorba Kaşığı Tere yağ
1 Çay Kaşığı Nane
Yarım Çay Kaşığı Pul biber
Hazırlanışı
Yumurta un ve yoğurdumuzu iyice çırpıyoruz Tenceremize sıcak suyumuzu koyup yarmalarımızı ekliyoruz Kaynamakta olan suyumuzdan bir iki kepçe alıp yoğurtlu karışımımıza ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ki çorbamızda kopmalar olmasın Çırptığımız karışımımızı çorbamıza ilave edip hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz Kaynayan çorbamıza tuz ve da ekliyoruz.(Çorbanın yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayıp su ilave edebilirsiniz.)15 dakika kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak çorbamızı pişiriyoruz Sosumuz için cezvede tereyağını eritip üzerine baharatlarımızı ekliyoruz biraz kızdırdıktan sonra , servis aşamasında çorbamızın üzerine gezdiriyoruz. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
1 Su Bardağı Haşlanmış Yarma
7 Su Bardağı Sıcak Su
2 Çorba Kaşığı Un...
1 Adet Yumurta
1,5 Su Bardağı Yoğurt
1 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Adet Sıvı Tavuk Bul yon
Sos Malzemeleri
1 Çorba Kaşığı Tere yağ
1 Çay Kaşığı Nane
Yarım Çay Kaşığı Pul biber
Hazırlanışı
Yumurta un ve yoğurdumuzu iyice çırpıyoruz Tenceremize sıcak suyumuzu koyup yarmalarımızı ekliyoruz Kaynamakta olan suyumuzdan bir iki kepçe alıp yoğurtlu karışımımıza ekleyip hızlıca karıştırıyoruz ki çorbamızda kopmalar olmasın Çırptığımız karışımımızı çorbamıza ilave edip hızlıca karıştırmaya devam ediyoruz Kaynayan çorbamıza tuz ve da ekliyoruz.(Çorbanın yoğunluğunu isteğinize göre ayarlayıp su ilave edebilirsiniz.)15 dakika kadar kısık ateşte ara ara karıştırarak çorbamızı pişiriyoruz Sosumuz için cezvede tereyağını eritip üzerine baharatlarımızı ekliyoruz biraz kızdırdıktan sonra , servis aşamasında çorbamızın üzerine gezdiriyoruz. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
PATATES PÜRESİ YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU KÖFTE TARİFİ
PATATES PÜRESİ YATAĞINDA BEŞAMEL SOSLU KÖFTE TARİFİ
Malzemeler
Patates Püresi İçin
5 Adet Patates
Yarım Su Bardağı Süt...
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
Köfte İçin
500 Gr. Kıyma
1 Adet Yumurta
Yarım Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz
Beşamel Sos İçin
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Un
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Köftemiz için soğanı ve ekmek içini RONDO dan ayrı ayrı geçiriyoruz Sırasıyla kıyma ekmek içi soğan yumurta ve tuzumuzu bir kaba koyuyoruz ardından ayrı bir kapta karbonat ve limon suyunu karıştırıp ekliyoruz karışımımızı iyice yoğuruyoruz en son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ekleyerek köftemize şekil veriyoruz ve 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kabuklarını soyup orta büyüklükte soyduğumuz patatesleri sıcak suda haşlayarak çatalla eziyoruz sonra sırasıyla içine yağ tuz ve sütümüzü koyarak iyice karıştırıyoruz Dibini yağladığımız bor camın dibine püremizi yayıyoruz.
Püremizin üzerine kızgın yağda KIZARTIĞIMIZ köfteleri diziyoruz Beşamel sosumuz için yağımızı ve unumuzu kavuruyoruz hafif pembeleşince sütümüzü ekleyerek hızlıca kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca tuzumuzu ekliyoruz iki dakika sonra altını kapatıyoruz.
Hazırladığımız beşamel sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen yemeğimizin üzerine kaşar rendesi yayarak iki dakika daha fırında bekletip sıcak olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
Patates Püresi İçin
5 Adet Patates
Yarım Su Bardağı Süt...
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
Köfte İçin
500 Gr. Kıyma
1 Adet Yumurta
Yarım Ekmek İçi
1 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz
Beşamel Sos İçin
2 Çorba Kaşığı Margarin
1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Çorba Kaşığı Un
3 Su Bardağı Süt
1 Çay Kaşığı Tuz
Üzeri İçin
1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Köftemiz için soğanı ve ekmek içini RONDO dan ayrı ayrı geçiriyoruz Sırasıyla kıyma ekmek içi soğan yumurta ve tuzumuzu bir kaba koyuyoruz ardından ayrı bir kapta karbonat ve limon suyunu karıştırıp ekliyoruz karışımımızı iyice yoğuruyoruz en son ince ince kıydığımız maydanozlarımızı ekleyerek köftemize şekil veriyoruz ve 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kabuklarını soyup orta büyüklükte soyduğumuz patatesleri sıcak suda haşlayarak çatalla eziyoruz sonra sırasıyla içine yağ tuz ve sütümüzü koyarak iyice karıştırıyoruz Dibini yağladığımız bor camın dibine püremizi yayıyoruz.
Püremizin üzerine kızgın yağda KIZARTIĞIMIZ köfteleri diziyoruz Beşamel sosumuz için yağımızı ve unumuzu kavuruyoruz hafif pembeleşince sütümüzü ekleyerek hızlıca kaynayana kadar sürekli karıştırıyoruz kaynamaya başlayınca tuzumuzu ekliyoruz iki dakika sonra altını kapatıyoruz.
Hazırladığımız beşamel sosu köftelerimizin üzerine gezdiriyoruz Önceden 180 derece ısıttığımız fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz Pişen yemeğimizin üzerine kaşar rendesi yayarak iki dakika daha fırında bekletip sıcak olarak servis ediyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
GARNİTÜRLÜ İRİ KÖFTE
GARNİTÜRLÜ İRİ KÖFTE
Malzemeler◦500 Gr. Dana Kıyma
1 Adet Soğan
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
1 Adet Yumurta...
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz
4 Çorba Kaşığı Garnitür
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Hazırlanışı
Soğanları ve ekmek içini ayrı ayrı RONDODAN geçiriyoruz Genişçe bir kaseye kıyma ekmek içi soğan yumurta baharatlar sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz ardından ayrı bir kasede karbonat ve limon suyunu karıştırıp kıymamıza ekliyoruz ve KARIŞTIRIYORUZ En son garnitür ve ince ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz ve köfte harcımızı 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kıymamızdan avuç içi kadar parçalar alıp yuvarlıyoruz ,biraz büyük köfteler yapacağız Yağladığımız uygun büyüklükte bor cama köftelerimizi diziyoruz Bor camımızın üzerini alüminyum folyo ile kaplıyoruz Önceden 200 derece ısıttığımız fırında ilk 20 dakika fırınımızın alt üst fan ayarında pişiriyoruz ardından alüminyum folyoyu çıkartıp fırınımızın fan ayarını kapatıyoruz ,normal alt üst ayarında köftelerimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet OLSUN www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
Malzemeler◦500 Gr. Dana Kıyma
1 Adet Soğan
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
1 Adet Yumurta...
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz
4 Çorba Kaşığı Garnitür
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat
Hazırlanışı
Soğanları ve ekmek içini ayrı ayrı RONDODAN geçiriyoruz Genişçe bir kaseye kıyma ekmek içi soğan yumurta baharatlar sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz ardından ayrı bir kasede karbonat ve limon suyunu karıştırıp kıymamıza ekliyoruz ve KARIŞTIRIYORUZ En son garnitür ve ince ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz ve köfte harcımızı 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kıymamızdan avuç içi kadar parçalar alıp yuvarlıyoruz ,biraz büyük köfteler yapacağız Yağladığımız uygun büyüklükte bor cama köftelerimizi diziyoruz Bor camımızın üzerini alüminyum folyo ile kaplıyoruz Önceden 200 derece ısıttığımız fırında ilk 20 dakika fırınımızın alt üst fan ayarında pişiriyoruz ardından alüminyum folyoyu çıkartıp fırınımızın fan ayarını kapatıyoruz ,normal alt üst ayarında köftelerimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet OLSUN www.sefabdullahusta.com Devamını Gör
EV YAPIMI HAMBURGER TARİFİ
EV YAPIMI HAMBURGER TARİFİ
Malzemeler
6 Adet Hamburger Ekmeği
400 Gr. Dana Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi...
1 Adet Soğan Suyu(rendeleyip suyunu sıkabilirsiniz)
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Marul
6 Adet Salatalık Turşusu
Ketçap
Mayonez
Hazırlanışı
Köftemiz için kıyma soğan suyu baharatlar ve blender dan geçirdiğimiz ekmek içini yoğuruyoruz
Köfterimizi tost makinesini hafif yağladıktan sonra kapağı açık bir şekilde ızgarasında çevirerek pişiriyoruz.Ekmeklerin içine sırasıyla marul, köfte, ketçap, mayonez, salatalık turşusu yerleştiriyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
6 Adet Hamburger Ekmeği
400 Gr. Dana Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi...
1 Adet Soğan Suyu(rendeleyip suyunu sıkabilirsiniz)
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Marul
6 Adet Salatalık Turşusu
Ketçap
Mayonez
Hazırlanışı
Köftemiz için kıyma soğan suyu baharatlar ve blender dan geçirdiğimiz ekmek içini yoğuruyoruz
Köfterimizi tost makinesini hafif yağladıktan sonra kapağı açık bir şekilde ızgarasında çevirerek pişiriyoruz.Ekmeklerin içine sırasıyla marul, köfte, ketçap, mayonez, salatalık turşusu yerleştiriyoruz.
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
KULPTA BİSKÜVİLİ MÜZLU MUHALEBİ TATLISI

Malzemeler
3 Adet Muz
2 Kahve Fincanı TÜRK kahvesi)un...
Çeyrek kalıp terem margarin
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Paket PETİBOR Bisküvi
1 Paket Yulaflı Bisküvi
Hazırlanışı
Muhallebimiz için yağımızı eritiyoruz üzerine unumuzu ekleyerek hızlıca karıştırıyoruz (topaklanmaması için),hafif pembeleşince sütümüzü ekliyoruz iyice çırpıyoruz kaynamaya başlayınca şekerimizi ekliyoruz 5 dakika sonra vanilyamızı ekleyerek bir taşım kaynattıktan sonra altını kapatıyoruz Bisküvilerimizi RONDODAN geçiriyoruz sıra kuplarımızı hazırlamaya geldi.
Kulplarımızın dibine sırasıyla muhallebi bisküvi muhallebi muz bisküvi muhallebi koyuyoruz Bu işlemi bütün kuplarımıza uyguluyoruz En üste isteğe göre tekrar muz ve fıstık ile süsleme yapabilirsiniz.
Afiyet OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
HASAN PAŞA KÖFTESİ
HASAN PAŞA KÖFTESİ
Malzemeler
400 Gr. Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan...
1 Adet Yumurta
15 Dal Maydanoz
Çay Kaşığının Ucuyla Karabiber
Çay Kaşığının Ucuyla Kimyon
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
Püre İçin
3 Adet Haşlanmış Patates
1 Çay Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
Sos İçin
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1,5 Su Bardağı Sıcak Su
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
Hazırlanışı
Kıymanın üzerine sırasıyla RONDO dan geçirdiğimiz ekmek içi ve soğan, yumurta, ince ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğuruyoruz Püre için sıcak olan patatesleri ezip içine süt tereyağı ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.Köftemize şekil vermek için, avuç içi büyüklüğünde kıyma alıp yuvarlıyoruz, ortasını hafif bastırarak kenarlarından çanak olacak olacak şekilde şekillendiriyoruz.
Yağladığımız bor cama köftelerimizi dizip önceden 200 derece ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişiriyoruz Fırından çıkarıp püremizi köftelerin ortasına bolca yerleştiriyoruz sosumuz için sıcak suya domates salçası ve tuzu ekleyerek KARIŞTIRIYORUZ Köftemizin her yerine sosumuzu gezdirdikten sonra tekrar fırına atıp 15 dakika sonra çıkarıyoruz. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler
400 Gr. Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan...
1 Adet Yumurta
15 Dal Maydanoz
Çay Kaşığının Ucuyla Karabiber
Çay Kaşığının Ucuyla Kimyon
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
Püre İçin
3 Adet Haşlanmış Patates
1 Çay Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
Sos İçin
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1,5 Su Bardağı Sıcak Su
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
Hazırlanışı
Kıymanın üzerine sırasıyla RONDO dan geçirdiğimiz ekmek içi ve soğan, yumurta, ince ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğuruyoruz Püre için sıcak olan patatesleri ezip içine süt tereyağı ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.Köftemize şekil vermek için, avuç içi büyüklüğünde kıyma alıp yuvarlıyoruz, ortasını hafif bastırarak kenarlarından çanak olacak olacak şekilde şekillendiriyoruz.
Yağladığımız bor cama köftelerimizi dizip önceden 200 derece ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişiriyoruz Fırından çıkarıp püremizi köftelerin ortasına bolca yerleştiriyoruz sosumuz için sıcak suya domates salçası ve tuzu ekleyerek KARIŞTIRIYORUZ Köftemizin her yerine sosumuzu gezdirdikten sonra tekrar fırına atıp 15 dakika sonra çıkarıyoruz. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
İSLİM KEBABI
İSLİM KEBABI
Malzemeler
5 Adet İnce Uzun Patlıcan
250 Gr. Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi...
2 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Yumurta
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Yenibahar
Çay Kaşığının Ucuyla Karabiber
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
Sos Malzemeleri
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Sıcak Su
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı alacalı soyup yarım saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Köfteler için kıymanın üzerine BILENDIR dan geçirdiğimiz ekmek içi ve soğanı yumurtayı ve baharatları ekleyerek iyice yoğurarak, yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz Patlıcanlarımızı kurulayıp her birini uzunlamasına dört parçaya kesiyoruz.
Patlıcanlar dilimlerini kızgın yağda arkalı önlü kızartıp peçete serili bir tabağa alıyoruz Kıymamızdan on tane olacak şekilde yuvarlak köfteler yapıyoruz ve kızartıyoruz Sıra geldi kebabımıza şekil vermeye, iki adet patlıcan dilimini artı olacak şekilde tezgaha koyup ortasına bir adet köfte koyuyoruz Önce üstteki patlıcan kenarını sonra alttakini olacak şekilde köfteyi sarıp kürdan yardımla ortasından sabitliyoruz Üzerine dilimlediğimiz domates ve biberi yerleştiriyoruz.
Bütün patlıcan ve köftelere bu işlemi uyguluyoruz dibini hafif yağladığımız BORCAMA köftelerimizi diziyoruz sosumuz için bütün malzemeleri karıştırıp BOR CAMIN kenarından döküyoruz İslim kebabımızın üzerini folyoyla kaplayıp önceden 200 derece ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişirdikten sonra, folyoyu çıkarıp 10 dakikada üzerinin kızarması için bu şekilde bekletiyoruz.
Afiyet OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Malzemeler
5 Adet İnce Uzun Patlıcan
250 Gr. Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi...
2 Adet Orta Boy Soğan
1 Adet Yumurta
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Yarım Çay Kaşığı Yenibahar
Çay Kaşığının Ucuyla Karabiber
2 Adet Domates
3 Adet Sivri Biber
Sos Malzemeleri
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
2 Su Bardağı Sıcak Su
Yarım Çay Kaşığı Tuz
Hazırlanışı
Patlıcanlarımızı alacalı soyup yarım saat kadar ılık ve hafif tuzlu suda bekletiyoruz Köfteler için kıymanın üzerine BILENDIR dan geçirdiğimiz ekmek içi ve soğanı yumurtayı ve baharatları ekleyerek iyice yoğurarak, yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz Patlıcanlarımızı kurulayıp her birini uzunlamasına dört parçaya kesiyoruz.
Patlıcanlar dilimlerini kızgın yağda arkalı önlü kızartıp peçete serili bir tabağa alıyoruz Kıymamızdan on tane olacak şekilde yuvarlak köfteler yapıyoruz ve kızartıyoruz Sıra geldi kebabımıza şekil vermeye, iki adet patlıcan dilimini artı olacak şekilde tezgaha koyup ortasına bir adet köfte koyuyoruz Önce üstteki patlıcan kenarını sonra alttakini olacak şekilde köfteyi sarıp kürdan yardımla ortasından sabitliyoruz Üzerine dilimlediğimiz domates ve biberi yerleştiriyoruz.
Bütün patlıcan ve köftelere bu işlemi uyguluyoruz dibini hafif yağladığımız BORCAMA köftelerimizi diziyoruz sosumuz için bütün malzemeleri karıştırıp BOR CAMIN kenarından döküyoruz İslim kebabımızın üzerini folyoyla kaplayıp önceden 200 derece ısıttığımız fırında 40 dakika kadar pişirdikten sonra, folyoyu çıkarıp 10 dakikada üzerinin kızarması için bu şekilde bekletiyoruz.
Afiyet OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
5 Ekim 2014 Pazar
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK
Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ
-
▼
2022
(44)
-
▼
Haziran
(43)
- Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) ...
- Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)'
- Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
- Fırınlanmış Peynir Helvası
- Süt Helvası
- Sabuniye Helvası
- Dondurmalı İrmik Helvası
- Fıstık Ezmeli Melty Kek
- Çikolatalı Melty Kek
- Pırasalı ve Yufkalı Frittata
- Brokolili Frittata
- İtalyan Kabaklı Frittata
- Jambonlu Frittata
- Mantarlı Domatesli Frittata
- Sebzeli Frittata
- Çikolatalı Sufle
- Ispanaklı Lazanya
- Köz Patlıcanlı Bruschetta
- Kestaneli Kup
- Sofistike Somon Füme (Peynirli)
- Kolay Tiramisu
- Soslu Biftek
- Deniz Ürünleri Salatası
- Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Fasulye Konservesi
- Patlıcan Konservesi
- Biber Konservesi
- Domates Konservesi
- Karışık Sebze Konservesi
- Vegan Waffle Tarifi
- Çilek Soslu Kuzu Kol
- Portakal Soslu Tavuk Eti Haşlama
- portakal soslu hindi bonfile
- portakal soslu et
- Orman Meyveleri Soslu Bonfile
- Böğürtlen Soslu Bonfile
- Enginarlı Sufle
- Www.sefabdullahusta.com
- Yemekler www.sefabdullahusta.com
- Hatay Peynirli İrmik Helvası
- Fırınlanmış Peynir Helvası
-
▼
Haziran
(43)
-
ETSİZ PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ Malzemele yarım kilo taze fasulye 2 orta boy patates 3 orta boy domates ... 1 tatlı kaşığı şeker ...
-
TAVUK SOTELİ PİLAV •pilav için; •1 su bardağı pirinç •2 su bardağı sıcak su •sıvıyağ tuz ... • Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavu...
SİNEMA VE KİTAP
- ANNA KARENİNA