6 Ekim 2014 Pazartesi

GARNİTÜRLÜ İRİ KÖFTE

GARNİTÜRLÜ İRİ KÖFTE
Malzemeler◦500 Gr. Dana Kıyma
1 Adet Soğan
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
1 Adet Yumurta...
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz
Çeyrek Demet Maydanoz
4 Çorba Kaşığı Garnitür
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
1 Çay Kaşığı Karbonat

Hazırlanışı

Soğanları ve ekmek içini ayrı ayrı RONDODAN geçiriyoruz Genişçe bir kaseye kıyma ekmek içi soğan yumurta baharatlar sıvıyağ ve yumurtayı ekleyip güzelce yoğuruyoruz ardından ayrı bir kasede karbonat ve limon suyunu karıştırıp kıymamıza ekliyoruz ve KARIŞTIRIYORUZ En son garnitür ve ince ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz ve köfte harcımızı 2 saat kadar dolapta bekletiyoruz.

Kıymamızdan avuç içi kadar parçalar alıp yuvarlıyoruz ,biraz büyük köfteler yapacağız Yağladığımız uygun büyüklükte bor cama köftelerimizi diziyoruz Bor camımızın üzerini alüminyum folyo ile kaplıyoruz Önceden 200 derece ısıttığımız fırında ilk 20 dakika fırınımızın alt üst fan ayarında pişiriyoruz ardından alüminyum folyoyu çıkartıp fırınımızın fan ayarını kapatıyoruz ,normal alt üst ayarında köftelerimizin üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet OLSUN www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar