6 Ekim 2014 Pazartesi

HASAN PAŞA KÖFTESİ

HASAN PAŞA KÖFTESİ
Malzemeler
400 Gr. Kıyma
Yarım Adet Bayat Ekmek İçi
1 Adet Soğan...
1 Adet Yumurta
15 Dal Maydanoz
Çay Kaşığının Ucuyla Karabiber
Çay Kaşığının Ucuyla Kimyon
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz
Püre İçin
3 Adet Haşlanmış Patates
1 Çay Bardağı Süt
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Çay Kaşığı Tuz
Sos İçin
1,5 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1,5 Su Bardağı Sıcak Su
Çay Kaşığının Ucuyla Tuz

Hazırlanışı

Kıymanın üzerine sırasıyla RONDO dan geçirdiğimiz ekmek içi ve soğan, yumurta, ince ince doğranmış maydanoz ve baharatları ekleyerek yoğuruyoruz Püre için sıcak olan patatesleri ezip içine süt tereyağı ve tuzu ekleyerek karıştırıyoruz.Köftemize şekil vermek için, avuç içi büyüklüğünde kıyma alıp yuvarlıyoruz, ortasını hafif bastırarak kenarlarından çanak olacak olacak şekilde şekillendiriyoruz.
Yağladığımız bor cama köftelerimizi dizip önceden 200 derece ısıttığımız fırında yaklaşık olarak 40 dakika pişiriyoruz Fırından çıkarıp püremizi köftelerin ortasına bolca yerleştiriyoruz sosumuz için sıcak suya domates salçası ve tuzu ekleyerek KARIŞTIRIYORUZ Köftemizin her yerine sosumuzu gezdirdikten sonra tekrar fırına atıp 15 dakika sonra çıkarıyoruz. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar