3 Ağustos 2014 Pazar

LATTE

LATTE
Malzemeler
2 Paket 3′ü Bir arada
2 Su Bardağı Soğuk Süt
5-6 Adet Buz...

Kreması İçin
Yarım Su Bardağı Soğuk Süt
Yarım Paket Kremşanti

Hazırlanışı

Süt ve toz kremşantimizi çırpıp dolapta soğuması için 10 dakika kadar bekletiyoruz Blender buzumuzu koyup küçük parçalara ayırıyoruz üzerine soğuk süt ve kahvemizi ilave edip hepsini tekrar çekiyoruz Bardaklara kahvemizi döküp üzerine kremamızı pasta kreması sıkacağı yardımıyla güzelce sıkıp üzerini isteğe göre renkli şekerleme ile süsleyebilirsiniz. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

NANELİ LİMONATA

NANELİ LİMONATA
Malzemeler
5 Adet Limon
5 Büyük Bardak Soğuk Su
1 Büyük Bardak Sıcak Su...
7 Dal Taze Nane
10 Çorba Kaşığı Şeker

Hazırlanışı

Sıcak suyumuza şekerimizi koyup iyice karıştırıyoruz limonlarımızı güzelce yıkayıp kabuklarını rendenin büyük tarafıyla rendeliyoruz Limonlarımızın suyunu sıkıyoruz soğuk suyumuza ekleyip karıştırıyoruz.

Şekerli suyumuzu ve limon kabuklarımızı da limonatamıza ekliyoruz En son nane yapraklarımızı RONDODAN geçirip ekliyoruz,güzelce karıştırıp dolapta soğuması için bekletiyoruz

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇİLEKLİ MİLKSHAKE

ÇİLEKLİ MİLKSHAKE
Malzemeler
1 Büyük Su Bardağı Soğuk Süt
20 Adet Çilek
2 Tatlı Kaşığı Bal...

Hazırlanışı

Çileklerimizi blender dan geçiriyoruz, ardından bal ve sütümüzü ekleyerek bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra soğuk olarak servis ediyoruz
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

VİTAMİN KUPASI

VİTAMİN KUPASI
Malzemeler
1 Büyük Su Bardağı Süt
1 Adet Havuç
1 Adet Portakal...
3 Tatlı Kaşığı Bal
1 Adet Muz

Hazırlanışı

Blender MIZA havuç atıp çok ufak olacak şekilde parçalıyoruz ardından portakal ve muzumuzu ekleyip püre haline 1getiriryoruz en son bal ve sütümüzü ekliyoruz iyice döndürdükten sonra vitamin kupamız hazır. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KARIŞIK MEYVELİ BALLI MİLKSHAKE

KARIŞIK MEYVELİ BALLI MİLKSHAKE
Malzemeler
2 Su Bardağı Soğuk Süt
1 Adet Muz
1 Adet Şeftali...
1 Adet Elma
1 Tatlı Kaşığı Bal

Hazırlanışı

Meyvelerimizin kabuklarını soyup orta büyük LUKKTE hepsini doğruyoruz BELENDIRIMIZADA koyuyoruz üzerine süt ve balımızı ekleyerek BLENDERDEN geçiriyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KAVUN SORBE

KAVUN SORBE
Malzemeler
3 Büyük Dilim Kavun
3 Çorba Kaşığı Şeker
1 Çorba Kaşığı Limon Suyu...

Hazırlanışı

Kavunları dilemlere ayırıp limon suyu ve şekeri ilave ederek rondodan geçiriyoruz..Buzdolabı kabına koyup buzdolabının derin dondurucu kısmına kaldırıyoruz.Toplamda 6 saat kadar dolapta kalması gerekiyor. Burada önemli olan nokta, her saat başı sorbemizi çatalla kristalize olana kadar ezmek karıştırmak.İyice donup kirstalize olan sorbemiz soğuk soğuk yenmeye hazır
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KARPUZ SORBE

KARPUZ SORBE
Malzemeler
3 Büyük Dilim Karpuz
3 Çorba Kaşığı Şeker
5 Çorba Kaşığı Su...
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu

Hazırlanışı

Su ve şekeri 5 dakika kısık ateşte kaynatıp soğumaya bırakıyoruz Karpuzların çekirdeklerini ayırıp RONDO dan geçiriyoruz üzerine limon suyu ve şerbetimizi ekliyoruz KARIŞTIRIYORUZ Buzdolabı kabına koyup buzdolabının derin dondurucu kısmına kaldırıyoruz Toplamda 6 saat kadar dolapta kalması gerekiyor. Burada önemli olan nokta, her saat başı SORBEMİZİ çatalla kristalize olana kadar ezmek karıştırmak İyice donup KIRISTALİZE olan SORBEMİZ soğuk soğuk yenmeye hazır AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PUDİNG SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ PORTAKALLI KEK

PUDİNG SOSLU HİNDİSTAN CEVİZLİ PORTAKALLI KEK
Malzemeler
3 Adet Yumurta
1 Su Bardağı Şeker
1 Su Bardağı Süt...
Yarım Su Bardağı Sıvıyağ
2 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
1 Şişe Limon Suyu Aroması
1 Adet Portakal Kabuğu Rendesi
2 Çorba Kaşığı Hindistan Cevizi
8 Çorba Kaşığı Un

Üzeri İçin
1 Paket Hindistan Cevizli Kakaolu Puding
3 Su Bardağı Süt
Renkli Pasta Süsleri

Hazırlanışı

Yumurta aklarını 5 dakika kadar CIRPIYORUZ ardından şekerimizi ekleyerek 5 dakika daha çırpıyoruz, yumurta sarılarını ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz Sütü ve sıvıyağını ekliyoruz CIRPIYORUZ sonra sırasıyla vanilya kabartma tozu limon aromasını ekliyoruz çırpıyoruz Unumuzu ekliyoruz iyice KARIŞTIRIYORUZ en son HİNDİSTAN cevizi ve portakal kabuklarını EKLİYEREK kaşık yardımıyla KARIŞTIRIYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DONUT TARİFİ

DONUT TARİFİ
Malzemeler
3 Su Bardağı Süt
1 Paket Kuru Maya
8 Çorba Kaşığı Toz Şeker...
Yarım Çay Kaşığı Tuz
2 Adet Çırpılmış Yumurta
1 Paket Vanilya
50 Gr.margarin(oda sıcaklığında)
Un(Elimize hafif yapışacak kıvamda)

Sosu İçin
1 Paket Sıvı Krema
2 Paket 80 Gr. Sütlü Çikolata
2 Paket 80 Gr. Bitter Çikolata

Süslemek İçin
Hindistan Cevizi
Renkli Pasta Süsleri
Fındık

Hazırlanışı

Ilık sütü mayayı şekeri tuzu ,yumurtayı ve 3 su bardağı unu ekleyerek derin bir kapta yoğuruyoruz Ardından küp kesilmiş tereyağını vanilyayı ve elimize hafif yapışacak kıvam olana kadar unumuzu ekleyerek güzel yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz Yoğurulan hamurumuzun üstünü örterek 1 saat ılık bir yerde dinlendiriyoruz.

Dinlenen hamurumuzu un ile oklava yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde açıyoruz Orta büyüklükte bir bardak ile yuvarlaklar çıkararak ortalarını ise küçük bir kola kapağı yardımıyla deliyoruz Çok kızgın olmayan yağda 1donutlarımızı arkalı önlü rengini çok değiştirmeden kızartıyoruz.
Kızaran 1donutlarımızı havlu kağıt serili tepsilere çıkartıyoruz ve soğuması için bekletiyoruz Biz bu arada sosumuzu hazırlamaya başlayabiliriz Krema mazı ocakta kaynatmadan ısıtıyoruz içine çikolatalarımızı kırıp karıştırarak eritiyoruz. Soğuyan DONUTLARIMIZ çikolata sosuna batırıp süzdürdükten sonra pasta süslerimize batırarak süslüyoruz Üzerindeki sos soğuyunca servis edebiliriz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

YANAR DAĞ PASTASI

YANAR DAĞ PASTASI
Malzemeler
1 Adet Kakaolu Pasta ban
1 Paket Sade Kremşanti
1 Su Bardağı Süt...
5 Adet Halley
2 Adet Muz
1 Paket Ahududulu Böğürtlenli Sos
2 Tatlı Kaşığı Kahve
Su Bardağı Ilık Su
1,5 Tatlı Kaşığı Şeker

Hazırlanışı

Meyveli sosumuzu bir su bardağı su ile sürekli karıştırarak kaynatıyoruz bir dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz Kremşantimizi süt ile iyice çırpıyoruz içine küp doğradığımız HALLEYLERİ ile muzlarımızı da ekleyerek 5 dakika kadar buzdolabında soğutuyoruz.

PASTABANIMIZI ıslatmak için kahvemizi hazırlıyoruz(ılık suyumuza kahve ve şekerimizi ekleyip KARIŞTIRIYORUZ PASTABANIMIZIN altını geniş bir tabağa koyup üzerini kahve ile ıslatıyoruz Kalan PASTA BANIMIZI 8 eşit üçgene kesiyoruz Biz sadece 7 parçayı kullanacağımız için kalan bir parçayı küp doğrayıp kremşantimizin içine karıştırıyoruz.
Kestiğimiz üçgen KENLERİNDE kahve ile ıslatıyoruz Krem ŞANTİLİ iç harcımızı kenarlarında hafif boşluk bırakarak kubbe biçiminde pasta TABANIMIZ üzerine sürüyoruz Her bir üçgen parçamızı aralarında bir parmak boşluk kalacak şekilde üzerine diziyoruz İyice soğuyan meyveli sosumuzu pastamızın üzerinden döküyoruz BOYLECE yanardağ görüntüsü ortaya çıkıyor.İsterseniz hemen isterseniz yarım saat dolapta bekletip servis edebilirsiniz

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

PANCAKE

PANCAKE
Malzemeler
2 Tane Yumurta
3 Yemek Kaşığı Toz Şeker
1 Su Bardağı Süt...
1,5 Su Bardağı Un
1 Paket Vanilya
1 Paket Kabartma Tozu

Hazırlanışı

Yumurta ve şekeri çırpıyoruz süt un kabartma tozu ve vanilyayı EKLEYEREK kek hamurundan biraz daha yoğun kıvamlı bir hamur elde ediyoruz Tavamızı hafif yağlayıp hamurumuzdan çorba kaşığı ile alıp tavaya aralarında boşluk bırakarak 4-5 adet döküyoruz Sürekli çevirerek arkalı önlü hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz Bu ölçülerden yaklaşık olarak 17-18 adet PANKEİ çıkıyor Sıcak olarak bal reçel pudra şekeri ile servis edebiliriz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar