3 Ağustos 2014 Pazar

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU MUHALLEBİ TARİFİ

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler
4 Adet Muz
2 Kahve Fincanı TÜRK kahvesi)un
Çeyrek kalıp terem margarin...
4 Su Bardağı Süt
1 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya

Sos İçin
1 Paket Çikolata Sos
2,5 Su Bardağı Süt

Hazırlanışı

Muhallebimiz için yağımızı eritiyoruz üzerine unumuzu ekleyerek hızlıca KARIŞTIRIYORUZ (topaklanmaması için),hafif pembeleşince sütümüzü ekliyoruz iyice CIRPIYORUZ kaynamaya başlayınca şekerimizi ekliyoruz 5 dakika sonra vanilyamızı ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz Pişen muhallebimizi ocaktan alıp 3 adet muzumuzu içine dilimliyoruz ve RONDO don geçiriyoruz.

Çikolata sosumuz için tencereye sütümüzü koyup toz karışımımızı ekliyoruz sürekli karıştırarak kaynatıyoruz iki dakika sonra ocaktan alıyoruz Kuplarımızın dibine yarım kepçe sosumuzdan döküp üzerine muzlu muhallebimizi döküyoruz hafif sıcaklığı gidince kalan muzumuzu dilimleyip üzerine koyuyoruz çikolata sos ile süsleyip soğuk olarak servis ediyoruz
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PASTANE USULÜ ÇİKOLATA SOSLU UN KURABİYESİ

PASTANE USULÜ ÇİKOLATA SOSLU UN KURABİYESİ
Malzemeler
250 Gr Oda Sıcaklığında (Margarin)
1 Kahve Fincanı Sıvıyağ(Türk Kahvesi)
1 Çay Bardağı Pudra Şekeri...
2 Çorba Kaşığı Nişasta
1 Paket Vanilya
Elimize Yapışmayacak Kıvamda Un(hemen hemen 4 su bardağı kadar)

Üzeri İçin
2 Paket 80 Gr. Sütlü Çikolata
1 Paket 80 Gr. Bitter Çikolata
Hazırlanışı
Un hariç bütün MALZEMELERİ karıştırıyoruz unumuzu azar azar ilave edip hamurumuzu güzelce yoğuruyoruz, şekil vermeye başlamadan çikolatalarımızı benmari usulü ERİTİP hafif soğumaya bırakıyoruz Hamurumuzdan cevizden biraz küçük parçalar alarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye yuvarlak şekil verip diziyoruz
Önceden 170 derece ısıtılmış fırında kurabiyelerimizin pembeleşmesine izin vermeden yaklaşık olarak 20 dakika pişiriyoruz Fırından çıkarıp soğuyunca benmari usulü erittiğimiz çikolatayı sıkma torbasına koyup ucunu çok az delerek kurabiyelerimizin üzerine şeritler halinde sıkıyoruz SIKTIĞIMIZ çikolatalar sertleşince servis edebiliriz AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇİKOLATLI FİNGER PASTASI

ÇİKOLATLI FİNGER PASTASI
Malzemeler
3 Paket Fin ger Bisküvi
2 Paket Çikolatalı Puding
4 Su Bardağı Süt...
1 Paket Meyveli Sos
3 Çay Bardağı Su
1 Paket Sütlü Kare Çikolata
Çekilmiş Antep Fıstığı

Hazırlanışı

İlk olarak meyveli sosumuzu yapıyoruz suyumuzdan 3 çorba kaşığı ayırıp küçük bir kaba koyuyoruz, geri kalanını tencerede kaynatıyoruz Ayırdığımız kısma meyveli sosumuzu döküp karıştırıyoruz Ocaktaki suyumuz kaynayınca sosumuzu içine döküp bir iki taşım kaynatarak soğumaya bırakıyoruz Toz pudingimizi süt ile ocakta pişiriyoruz Kelepçeli kek KALIBIMIZIN dışını folyo ile kaplıyoruz Bisküvilerimizi kalıbın kenarlarına diziyoruz altına ince bir kat puding gezdiriyoruz üzerine sırasıyla 3 kat, bisküvi ve puding yerleştiriyoruz Kalan bisküvilerimizi 1rondodan geçirip en üste döküyoruz onun üzerine sosumuzu gezdirip dolapta en az 5 saat dinlendiriyoruz Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz hafif sıcaklığı gidince kelepçeli kalıptan çıkardığımız pastamızın üzerine şeritler halinde gezdiriyoruz fıstıklarımızı üzerine döküyoruz pastamız dağılmasın diye kenarlarını KURDALE yardımıyla bağlıyoruz Çikolataların sertleşmesi için yarım saat daha pastamızı dolapta dinlendiriyoruz AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ

ETLİ YAPRAK SARMA TARİFİ
Malzemeler
Bir Kilo Yaprak
1 Adet Soğan
250 Gram Kıyma...
1 Su Bardağı Pirinç
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
Çeyrek Demet Maydanoz
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Nane
2 Çay Kaşığı Tuz

Üzeri İçin
2 Su Bardağı Yoğurt
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
2 Çorba Toz Kırmızı Biber
Nane

Pişme Aşamasında
Sıcak Su
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

İç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz Soğanımızı küçük küçük doğruyoruz Üzerine kıymamızı pirincimizi doğranmış maydanozu, sıvıyağımızı, salçamızı, kimyon, yenibahar nane ve tuzumuzu ekledikten sonra bütün malzemelerimizi güzelce yoğuruyoruz Ardından sıcak suda 3 dakika haşladığımız taze yapraklarımızı süzüp sarma işlemine başlıyoruz Sarma işlemi bittikten sonra, tenceremizin dibine yaprakların sap KISIMLARI ve bir iki yaprak koyarak üzerine sardığımız sarmaları diziyoruz Yemeğimizi ocağa koymadan tuzunu ve yağını ilave ediyoruz Yapraklarımızın üzerine orta büyüklükte bir tabak koyuyoruz kenar kısmından yaprakların üzerine hafif geçecek kadar sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Yemeğimiz piştikten sonra 1 saat kadar dinlendirip servis aşamasında üzerine yoğurt ve eritilmiş tere yağında kızdırdığımız toz kırmızı biberi gezdirip nane ile süslüyoruz.
Devamını Gör

ETLİ BİBER DOLMA TARİFİ

ETLİ BİBER DOLMA TARİFİ
Malzemeler
10 Adet Dolmalık Biber
250 Gr. Kıyma
1 Adet Büyük Soğan...
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Su Bardağı Baldo Pirinç
1 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Nane
Yarım Çay Kaşığı Karabiber
Sıcak Su

Sosu İçin
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ
1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Çay Kaşığı Nane

Hazırlanışı

Biberlerimizi yıkayıp temizliyoruz Harcımız için bütün malzemelerimizi karıştırıyoruz(soğanlarımızı küçük küçük doğruyoruz.)Tenceremize sosumuz için sıvıyağımızı koyup SALÇAMIZI ve naneyi ekliyoruz bir iki taşım kaynattıktan sonra harcımızla doldurduğumuz biberlerimizi diziyoruz(biberlerimizin ağzını domatesle kapatabiliriz).Biberlerimizin üzerine bir çimdik tuz serpiyoruz ve biberlerimizin yarısına gelecek şekilde sıcak su ekliyoruz Biberlerimizi kısık ateşte pişiriyoruz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar