16 Temmuz 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI İRMİK TOPLARI TARİFİ

ÇİKOLATALI İRMİK TOPLARI TARİFİ
MALZEMELER
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker
1 litre süt...
1 paket vanilya
1 paket krem ŞANTİ

süslemesi için;
renkli süs şeker
Hindistan cevizi
çikolata
fıstık
İrmik, şeker ve sütü orta ateşte sürekli karıştırarak göz olana kadar pişiriyoruz. Piştikten sonra ılımasını bekliyoruz ve ılındıktan sonra krem ŞANTİ ekliyoruz karıştırıyoruz. Daha sonra yarım kaşık alarak yuvarlak toplar yapıyoruz. Dışlarını süslemek için Hindistan cevizi, çikolata, fıstık, renkli süs şekere batırıyoruz.
Şeklini koruması için buzdolabında bekletiyoruz. Afiyet olsun

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PEKMEZLİ CITIR RULO TARİFİ

PEKMEZLİ CITIR RULO TARİFİ
MALZEMELER
3 adet baklavalık yufka
1 çorba k. sıvıyağ
2 çorba k. pekmez ...
2,3 çorba k. ceviz (iri dövülmüş)
üzerine
biraz pudra şekeri
Hazırlanışı
Baklavalık yufkaları tezgahta üst üste koyun. Önce sıvıyağı, pekmezi her yerine yumurta fırçası yardımı ile sürün. Cevizleri eşit şekilde serpin. Yufkanın uzun kenarından sıkıca rulo şeklinde sarın. İki parmak kalınlığında kesin. Yağlı kaşıt serili fırın tepsisine dizin. 175 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına dizin. Üzerlerine pudra şekeri serpin AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ

KOLAY EV BAKLAVASI TARİFİ
MALZEMELER
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ...
1 adet kabartma tozu
1 tatlı kaşığı sirke
yarım çay kaşığı tuz
un
kırılmış ceviz ya da fındık
200 gr margarin
mısır nişastası

şerbeti için;
4 bardak şeker
5 bardak su
bir kaç damla limon suyu
Yumurtayı, sütü, sıvı yağı, sirkeyi, kabartma tozunu ve tuzu yoğurma kabına boşaltın ve alabildiğince un ekleyerek ortalama YUMUŞAKTA bir hamur elde edinceye kadar yoğurunuz Hazırladığınız hamuru 30 eşit parçaya bölünüz
Bu parçaları tek tek tabak büyüklüğünde açarak aralarına nişasta serpip 10 ar 10 ar üst üste koyun
10 ARALIKLI olarak grupladığımız bu üç parçadan parçalardan her birini merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirin.
Merdane ile açtığınız hamurların aralarına ceviz ya da fındık serperek üst üste yerleştirin
Dilediğiniz şekilde kesin ve üzerine her yerine eşit şekilde gelmesine dikkat ederek eritilmiş yağı dökün. Artık fırına sürebilirsiniz..
Şerbetin yapılışı; 4 bardak şeker ve 5 bardak suyu tencereye koyup 5 DK kaynattıktan sonra alın. şerbetin içerisine bir kaç damla limon damlatarak 1-2 DK daha kaynatın
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PAZI SARMA BULGURLU TARİFİ

PAZI SARMA BULGURLU TARİFİ
MALZEMELER
1 bağ pazı
1 su bardağı ince köftelik bulgur
1 yemek kaşığı tepeleme un...
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet küçük boy soğan
1 yemek kaşığı tere yağ
4 diş SARIMSAK
3 bardağı yoğurt
1 çay bardağı su

Bulguru aynı daha önce vermiş olduğumuz gibi hazırlayıp yoğurun. Tek farkı onda yumurta olmasıdır. Ayrı bir tencerede 3-4 su bardağı suyu kaynatın. Yıkayıp, temizlediğiniz ve saplarınız kestiğiniz pazıları bu kaynamış suya batırıp hemen çıkarın ve soğuk su dolu bir kaba atın. Hazırladığınız bulgurlu içi pazılara sarın- aynı dolma gibi – Bir tencerede 3 su bardağı suyu kaynatın. 1/2 tatlı kaşığı tuz atıp, makarna haşlar gibi pazıları haşlayın ve sonrasında süzüp bir kaba alın. Bir taraftan SARIMSAKLARI soyun ve ezin. Yoğurdun içine katıp iyice karıştırın. Pazıları servis tabağına alın üstüne sarmısaklı yoğurdu gezdirin. Bir tavada eritmiş olduğunuz tereyağını da yoğurdun üstüne gezdirin. Afiyet olsun..
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

VİŞNELİ YAPRAK SARMA TARİFİ

VİŞNELİ YAPRAK SARMA TARİFİ
MALZEMELER
500 gr. yaprak
• 500 gr. pirinç
• 250 gr. çekirdeği alınmış vişne...
• 500 gr. ince kıyılmış kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı limon suyu
• 1 çorba kaşığı toz şeker
• Nane 2 yemek kaşığı, 1 çay kaşığı tarçın, 2 tatlı kaşığı tuz
• 1-1,5 su bardağı Zeytinyağı(bir kısmı üzeri için ayrılır.)
• 1 su bardağı su
• 1 su bardağı vişne suyu(dondurulmuş vişnelere bir su bardağı su ekleyip bekletilir)
YAPILIŞI
1. Yapraklar hafif dirice haşlanıp suyu süzülür. Soğumaya bırakılır.
2. Soğanlar incecik doğranır.
3. Pirinç yıkanıp, süzdürülür.
4. Geniş bir tencere içine zeytinyağı konur. Isıtılır.
5. Soğanlar ilave edilip kavrulup, pembeleştirilir.
6. Süzülen pirinçler eklenir biraz kavrulduktan sonra şeker ve limon eklenip şeffaflaşıncaya kadar kavurmaya devam edilir. (limon tane tane olmasını şeker parlak olmasını sağlıyor.)
7. 1 bardak su ve 1 bardak vişne suyu ilave edilip kısık ateşte suyu çektirilir.
8. Islatıp suyunu aldığımız vişnelerin yarıdan fazlası dolmanın içine ilave edilir.
9. Tuz, tarçın, nane eklenip karıştırılır ve ağzı kapalı olarak demlenmeye bırakılır.
10. Haşlanıp suyu süzdürülen yaprakların sapları koparılıp sarma için hazırlanır.
11. Yaprakların geniş kenarına hazırlanan harçtan, yaprağın büyüklüğüne göre 1-1,5 tatlı kaşığı konur ve önce yanlar sonra arkada kalan parçası harcın üzerine doğru kapatılıp, sigara böreği sarar gibi sarılır. Harç bitene kadar aynı işleme devam edilir.
12. Tencere içine dizilir. Sarmaları tencereye dizerken aralarına ayırdığımız vişneler serpiştirilir. Üzerine bir miktar tuz ve zeytinyağı gezdirildikten sonra 1 su bardağı sıcak su eklenip üzerine ağırlık yapması için bir tabak ve tencerenin kapağı kapatılıp, harlı ateşte kaynatılır. (tabak yerine kalan parça yapraklarda kapatılabilir.
13. Kaynadıktan sonra altı kısılıp orta ateşte pişirmeye devam edilir. Ara sıra suyu kontrol etikçe çektikçe birer bardak sıcak su eklenerek pişmesi sağlanır. Piştikten sonra kapağı hiç açılmadan, piştiği tencere içinde soğumaya bırakılmalıdır.
14. Soğuduktan sonra servis edilir.
15. Afiyet olsun.
NOT:
a) Dolmalar ve sarmaların suyu 3 defada verilmelidir.
b) Piştikten sonra tencerede kalan vişne taneleri blenderden geçirilip sarmaların üzerine dökülerek de servis edilebilir.
c) Sardığım yaprakları genellikle harcı kavurduğum tencere(yıkamadan)içine dizip pişirmeyi tercih ediyorum. Daha lezzetli olduğunu düşünüyorum
www.sefabdullahusta.com

ELMALI KABAK TATLISI

ELMALI KABAK TATLISI
MALZEMELER
750 gr bal kabağı (kabuğu soyulmuş)
yarım su bardağı esmer şeker
1 çay kaşığı tarçın ...
5 adet ceviz içi
1 adet elma

üzerine
1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Elmalı Kabak Tatlısı
Hazırlanışı
KABAĞI genişçe bir tencereye dizin ve üzerine esmer şeker serpin. Bir gece bu

şekilde bekletip, ertesi gün kısık ateşte kabak yumuşayana kadar pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın ve bir çatal yardımıyla ezin. İçine tarçın ve dövülmüş ceviz içi katın. Elmanın kabuğunu soyup, elinizle sıkıp suyunu aldıktan sonra kabağın içine ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırın ve yuvarlak çember kalıpların içine pay edin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra kalıptan çıkarın ve üzerine hindistancevizi serperek, servis yapın Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

15 Temmuz 2014 Salı

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ

ÇÖKERTME KEBABI TARİFİ
MALZEMELER
1 kg patates
600 gr biftek
2 soğan...
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kekik
Kızartmak için

Ayçiçek yağı
Sos için
3 domates
1 su bardağı domates püresi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
Maydanoz

Patateslerin kabuklarını soyup kibrit çöpü kalınlığında doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu döküp patatesleri iyice kurulayın ve kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alın. Soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.

Etleri şerit halinde kesin ve soğanlara ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biber ekleyin. Sos için, domatesleri rendeleyip zeytinyağında kavurun. Domates püresini ekleyip kısık ateşte 10 dakika pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına patatesleri yayın. Üzerine etleri yerleştirip sarımsaklı yoğurt gezdirin. Sos ekleyin ve maydanoz la çökertme kebabı süsleyelim servis edelim AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PIRATİK EV USULU PİZZA TARİFİ

PIRATİK EV USULU PİZZA TARİFİ
MALZEMELER
1 ekmek hamuru
1 kutu ton balığı
6 yemek kaşığı konserve mısır ...
5 adet siyah zeytin
2 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı ketçap
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı taze kaşar (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 adet domates
2 adet sivri biber

1.Soğanları yarım ay şeklinde doğrayıp, 1 kaşık margarinle pembeleştirin.
2.İçine ketçap, domates salçası, karabiber, tuz ve 1 kahve fincanı su katıp, 2 dakika kaynatın.
3.Pizza tepsisini zeytinyağıyla yağlayın.
4.Ekmek hamurunu tepsiye kenarlarını yükselterek incecik yerleştirin.
5.İçine, hazırladığınız karışımı yayın.
6.Kekiği tuz serper gibi serpiştirip üzerine mısır, ton balığı, ince halka şeklinde doğranmış domatesleri ve çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri koyun.
7.175 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
8.Sıcak servis yapın.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PALAMUT IZGARA TARİFİ

PALAMUT IZGARA TARİFİ
Malzemeler:

1 adet palamut
1 adet büyük soğan...
2 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
tuz
karabiber
kekik
maydanoz
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanması:

Balıklar temizlenip tuzlu suda 10-15 dakika haşlanır. Soğuyan balıkların kılçıkları çıkarılıp etleri ince ince kıyılır. Etler ufalanmış ekmek içi rendelenmiş soğan karabiber kekik maydanoz ve yumurtalarla yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır. Kızdırılmış yağda kızartılır. Kağıt peçeteye alınıp sıcak servis yapılır
www.sefabdullahusta.com

EV USULU LOKUM TARİFİ

EV USULU LOKUM TARİFİ
MALZEMER
1 kg süt
10 yemek kaşığı irmik
10 yemek kaşığı şeker...
1-2 yemek kaşığı tereyağı
2 paket muzlu puding
100 gr Hindistan cevizi

Süt, 2 paket puding, irmik ve şeker tencereye alınır ve sürekli karıştırarak yaklaşık 15-20 DK pişirilir. Ocağın altı kapanır ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir iyice yedirilir.
Daha sonra bu karışım soğumaya alınır, arzu eden dipfrizinde de hızlıca dondurabilir ama benimkinde yer yok diye ben buzdolabımda soğuttum..
İyice soğuduğuna emin olduğumuz zaman 2 paket Hindistan cevizini geniş düz bir tabağa döküyoruz, bir kaseye ellerimizi ıslatmak için su koyuyoruz…
Avuçlarımızı ıslatarak hazırlamış olduğumuz harçtan ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayıp Hindistan cevizli tabağa koyuyor yuvarlayarak her yerine bulanmasını sağlıyoruz ve bu işlem malzeme bitene kadar devam ediyor..
ardından isterseniz eğer kürdan la batırabilirsiniz her lokuma ama benimkiler kürdan tutmazdı sanırım biraz irice yaptım çünkü ceviz büyüklüğü kadar. Daha küçük fındık gibi yaptığımda kürdan batırıyorum her birine ve o şekilde de şık bir pasta süsüyle daha güzel sunum oluyor AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

FIRINDA HAMSİ TAVA

FIRINDA HAMSİ TAVA
MALZEMELER
750 gr. hamsi
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz...
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz, karabiber
YAPILIŞI

Hamsiler iyice yıkanır temizlenir. Bir fırın tepsisine piyazlık doğranmış soğanlar ve kıyılmış maydanozlar üzerine de hamsiler dizilir. Tuz, karabiber serpilir, sıvıyağ gezdirilir. 180 derecede balıkların üzeri kızarana kadar pişirilir AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar