15 Temmuz 2014 Salı

EV USLU BASTIK TARİFİ

EV USLU BASTIK TARİFİ
malzemeler
7çorba kaşığı buğday nişastası
7 su bardağı su
2 bardak üzüm pekmezi ...
2 su bardağı şeker
Ceviz ve fıstık ÜZERİ İÇİN

Yapılışı
Nişasta 1 su bardağı su ıslatılır. 7 bardak kaynayan suya pekmez ve şeker eklenir. İyice kaynadıktan sonra ıslanan nişasta eklenip bir taşım kaynatılır. Servis tabağına yayılır Soğuduktan sonra üzeri ceviz ve fıstıkla süslenir.
Tarifin videosunu izlemek için
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

13 Temmuz 2014 Pazar

YUMURTALI KÖFTE TARİFİ

YUMURTALI KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
1 KG DANA KIYMASI
1 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GALETE UNU...
1 YEMEK KAŞIĞI KÖFTE HARCI
1 ADET SARIMSAK
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON KOFTE BAHARATI

İÇ MAZEMESİ
KAÇ TANE KÖFTE YAPACAK SAK ONA GORE YUMURTA HAŞLAYALIM

SOSİÇİN
2YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ PUL BİBER
1 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI

SOĞAN SARIMSAKLARI RENDELEYİP TUM MAZELERELE KÖFTEYİ YOĞURUYORUZ KÖFTEMİZİ ÇOK İYİ
YOĞURALIMKİ CATLAMASIN
HAZIRLADIKTAN SONRA YUMURTA HAŞLANDIKTAN SONRA SOĞUTUYORUZ
KÖFTEMİZİ BEZELERE BOLUYORUZ İÇ Lİ KÖFTE GİBİ AMA İÇİNE YUMURTA KOYUP KAPATIYORUZ
160 DERECE 25 DAKİKA FIRINLIYORUZ KÖFTE PİŞERKEN SOSUMUZU HAZIRLIYORUZ TABAĞIMIZI
SUSLEYİP SOSU ALTA DOKUYORUZ CIKAN KÖFTEYİ USTUNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

İşkembeli Nohut TARİFİ

İşkembeli Nohut TARİFİ
malzemeler
•1 kg dana işkembesi
•2 su b haşlanmış nohut
•1 soğan...
•3 diş sarımsak
•1 çorba k biber salçası
•1 çorba k domates salçası
•mısırözü yağı
•tuz
•karabiber
•su

İşkembeli Nohut yemek tarifi
İşkembeyi yıkayıp temizledikten sonra bir iki diş sarımsak, tane karabiber ve defne yaprağı ile iyice kaynatın. Kaynayınca küp doğrayın. Diğer tarafta soğanı ve sarımsağı mısırözü yağında kavurun. Üzerine işkembeleri ekleyerek haşlanan sudan dökerek pişmeye bırakın. Biraz kaynayınca üzerine nohut ve karabiber ekleyerek pişirin. Dilerseniz yanında turşu ile servis yapabilirsiniz...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAHİNLİ BURSA LOKUM EKMEYİ TARİFİ

TAHİNLİ BURSA LOKUM EKMEYİ TARİFİ
MALZEME
1 tatlı kaşığı bira mayası
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta sarısı...
2 adet patates
2 kaşık tahin
2.5 su bardağı süt
çörek otu
ceviz içi
1 kg un
susam
tarçın
bahar
tuz
Bir karıştırma kabı içine bira mayası, süt, toz şeker ve bir yemek kaşığı unu KARIŞTIRIP kabartın ve içine 1 kilo unun içine boşaltın. Önceden haşlanmış ve ezilmiş iki orta boy patates, biraz tuz ve yarım litre sütle yoğurun ve mayalanmasını bekleyin. Mayası kıvama geldiğinde portakal büyüklüğünde bir parça koparın, yağlanmış tepsi üzerinde elle yassıltın ve üzerine dövülmüş ceviz, biraz toz şeker, tarçın ve bahar serpin. Bir-iki kaşık da tahin döküp, rulo haline getirin. Hamur BİTİNCEYE kadar işleme devam edin. Hazırlanan rulolar olduğu gibi tepsiye konulup pişirilir ve sonradan kesilir Pişirmeden önce biraz kabarması için bekletin, üzerlerine fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu serpin. Fırından çıktıktan sonra üzerine ıslak bezle örtün ve böylece yumuşak olmasını sağlayın Afiyet Olsun….
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ISPANAKLI DEVE KÜŞÜ KÖFTE TARİFİ

ISPANAKLI DEVE KÜŞÜ KÖFTE TARİFİ
MALZEMELER
1 KG DANA KIYMASI
1 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GALETE UNU...
1 YEMEK KAŞIĞI KÖFTE HARCI
1 ADET SARIMSAK
1 ADET KURU SOĞAN
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
1 ÇAY KAŞIĞI KİMYON KOFTE BAHARATI

ISPANAK İÇİN
500 GR ISPANAK
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ PULBİBER

SOSİÇİN
2YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ PUL BİBER
1 SU BARDAĞI SU

YAPILIŞI

SOĞAN SARIMSAKLARI RENDELEYİP TUM MAZELERELE KÖFTEYİ YOĞURUYORUZ KÖFTEMİZİ
HAZIRLADIKTAN SONRA ISPANAĞI KAVURUYORUZ KAVRULDUKTAN SONRA SOĞUTUYORUZ
KÖFTEMİZİ BEZELERE BOLUYORUZ İÇ Lİ KÖFTE GİBİ İÇİNE ISPANAK DOLDURUP KAPATIYORUZ
160 DERECE 25 DAKİKA FIRINLIYORUZ KÖFTE PİŞERKEN SOSUMUZU HAZIRLIYORUZ TABAĞIMIZI
SUSLEYİP SOSU ALTA DOKUYORUZ CIKAN KÖFTEYİ USTUNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

VANIN AYVA AŞI TARİFİ

VANIN AYVA AŞI TARİFİ
500 gr orta boy ayva
1 SU bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 adet orta boy soğan
1 adet limon...
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı Antep salçası
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
Yapımı:

Ayvaları soyup çekirdeklerinden temizleyiniz ve sonrada küp doğrayınız. . Bu pişirme süresinde küp doğradığınız ayvaları limonlu su da bekletiniz. Bu arada soyulmuş soğanları ufak ufak doğrayıp sarımsak üzerine ilave ediniz ve soğanlar pembeleşinceye kadar pişiriniz. Gerekirse çok az su ilave edebilirsiniz. Salça ve baharatları ilave ettikten sonra bir kaç dakika daha pişiriniz ve sonra da limon suyunda bekletilmiş ayvaları ve yeşil mercimek ilave ediniz. Bu şekilde 3-5 dakika daha pişiriniz. En son nar suyunu ekleyip ocaktan aliniz. Böylelikle yemeğimiz servise hazır olacaktır, ayva aşını bulgur pilavı ile yemenizi tavsiye ederiz. Afiyet olsun

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU KADIN BUDU KÖFTESİ TARİFİ

TAVUKLU KADIN BUDU KÖFTESİ TARİFİ
MALZEMELER
500 gr tavuk kıyması
1 çay bardağı pirinç
1 adet soğan...
2 adet yumurta (bir adet yumurtanın sarısı kıyma içerisine konulacak, kalan yumurta akı ve yumurta köfteleri bulamak için.)
Az miktarda ekmek içi
Tuz, kekik, nane
Kızartmak için sıvı yağ
Köfteleri bulamak için un

Yapımı :

İlk olarak 1 çay bardağı pirinci tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzerek soğanı rendeleyelim. Kıymayı bir kaba alalım ve içerisine 1 adet yumurta sarısı ile haşladığımız pirinci, az miktarda ekmek içi ve baharatları ekleyip yoğuralım. Köfte harcından parçalar koparıp oval köfteler hazırlayalım. Yumurtaları çırpalım. Köfteleri sırasıyla un ve yumurtaya bulayalım. Yağı tavada hafif kızdırıp köftelerimizi kızartalım. Kağıt havlu üzerine alıp servis tabağına dizelim ve servis edelim.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇİNGENE PİLAVI TARİFİ

ÇİNGENE PİLAVI TARİFİ
Malzemeler

Pirinç (1 su bardağı)
Bulgur (1 su bardağı)...
Tereyağı (2 çorba kaşığı)
Su (2.5 su bardağı)
Tuz ve Karabiber

Püf Noktası

Dilerseniz et suyu da ekleyebilirsiniz. Çingene Pilavını yanında sarımsaklı cacık ile servis edebilirsiniz. İçine soğan, domates
YAPILIŞI
1- Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve kızdırın.

2- Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün.

3- Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin. Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırın.

4- Üzerine 2.5 su bardağı sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 10 dakika kaynatın. demledikten sonra servis edelim afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PATATESLİ GALETA UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ

PATATESLİ GALETA UNLU ÇITIR BÖREK TARİFİ
MALZEMELER
4 adet yufka
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım çay bardağı su...
Yarım çay bardağı süt
İç Harcı İçin:
4 adet haşlanmış patates
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Karabiber, Tuz, Pul biber
Üzeri İçin:
1 adet yumurta
1 çay bardağı su

Galeta unu

Hazırlanışı:

İç harç için haşlanmış patates ezilir, sıvı yağ ve baharatlarla karıştırılır. Arzuya göre biraz beyaz peynir veya rendelenmiş kaşar eklenebilir.

Bir yufka tezgaha serilir. Yağ, su, süt çırpılarak yapılan sos, yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürülür. 2. yufkada diğer yufkanın üzerine serilir ve yine üzerine sostan sürülür. Üst üste olan yufkalar 8 üçken parça olacak şekilde kesilir. Üçgenlerin geniş tarafına iç harçtan 2 yemek kaşığı konulup biraz gevşek bir sigara böreği şeklinde sarılır. Sarılan börekler çırpılmış yumurta ve su karışımına tamamen batırılıp, galeta ununa bulanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Diğer 2 yufka içinde aynı işlem gerçekleştirilir. Börekler 180 derecede ısıtılmış fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

NANELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

NANELİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER
1 yumurta
2çorba kaşığı un
1 su bardağı süt...
2 su bardağı yoğurt
Bol Nane

Yumurta, yoğurt ve süt çırpılır. Tenceredeki bir kaşık una yavaş yavaş eklenerek topaklanmaması için çırpılarak karıştırılır. Kaynayana dek karıştırmak gereklidir. Pişmesine yakın bir avuç nane eklenir. Servis edilirken tercihe göre katı yağ eklenebilir. Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KREPLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ

KREPLİ MANTARLI TAVUK TARİFİ
MALZEMELER
1 yumurta,
2,5 su bardağı süt,
2 su bardağı un, ...
1 çay kaşığı tuz,
1/4 çay bardağı sıvı yağ,
İçinin malzemesi:
400 gr tavuk göğüs eti,
300 gr mantar,
1 kutu krema,
Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
Krep malzemelerini derin bir kaba koyalım ve mikserle pütürlü olmaması için iyice çırpalım. .
Ocağımızın büyük kısmını açalım , teflon tavayı kızdıralım az miktarda yağ koyalım, yağı tavaya yayalım ve bir kepçe hamuru tavaya dökelim. Dairesel hareketle tavayı hafif sallayarak hamurumuzun yuvarlak yayılmasını sağlayalım.
Tava sallandığında krepimiz tavadan ayrılıyorsa krep ters çevrilir krepin kenarını kaşıkla ile kaldırarak tavadan ayırabilirsiniz) diğer yüzü de pişirilir. 2-3 krepten sonra gerektiğinde yağ koyalım. Tüm hamur bitene kadar bu işlemler tekrarlanır. ( 10 adet krep çıkıyor benim tava ile)
Tavuk etini ve mantarları yıkayıp ( mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmasını engellemiş oluruz) kuş başı doğrayalım. yayvan bir tencerede birlikte pişmeye bırakalım. Malzememiz pişip suyu azaldığında , tuz, karabiber, ve kremamızı ilave edip 5-6 dakika daha pişirelim. Kremamız sulu kalsın.
Tüm kreplerimizin içine bu harcımızdan koyup rulo yapalım , açılmaması için üzerine 2 kürdan saplayalım. Bu şekilde de servis yapabiliriz, Ya da 1borcama dizelim, kalan suyu üzerine döküp az miktarda kaşar rendeleyip fırında ısıtabiliriz.
Afiyet olsun...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar