11 Temmuz 2014 Cuma

KREMALI MULFEY TATLISI

KREMALI MULFEY TATLISI
Malzemeler
•Milföy hamuru (her bir kare dört parçaya kesilecek şekilde, istenilen miktarda kullanılabilir)
•1 yumurta
•1 su bardağından biraz az toz şeker...
•4 yemek kaşığı un
•2 su bardağı KREMA
•50 gr margarin
•1 paket şekerli VANİLYA
•Pudra şekeri

Kremayı önceden yapıp oda sıcaklığında soğutmamız gerekiyor. Tencereye süt hariç tüm malzemeyi koyup ocağın ALTINI kısık açıp hızlıca karıştırıyoruz ve sütü yavaş yavaş ekliyoruz. Sütün tamamını ekledikten sonra ocağı orta ateşte açıyoruz ve koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Dilerseniz blender kullanabilirsiniz. Krema soğurken önceden buzluktan çıkardığımız milföy hamurlarını artı şeklinde dörde bölüyoruz. 4 eşit kare parça elde etmiş oluyoruz. Benim kremamdan 3 milföy hamuruna yetecek kadar çıktı. Yani 12 parça PASTA oldu. Sonrasında yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı diziyoruz ve kızarana kadar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Milföy hamurları soğuduklarında ikiye bölüp oda sıcaklığında soğumuş kremamızı içlerine tatlı kaşığı ile dolduruyoruz ve üzerlerine pudra şekeri döküp servis yapıyoruz WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

HAVUÇLU YAĞSIZ KEK TARİFİ

HAVUÇLU YAĞSIZ KEK TARİFİ
Malzemeler:
2 büyük boy havuç
1 kase ceviz ( ufalanmış)
1 vanilya...
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı süt
4 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: Pudra şekeri ve tarçın karışımı

Yapılışı:
Havuç ve ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılır, en son rendelenmiş havuç ve cevizler eklenip tekrar karıştırılır. 180C'de yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine süzgeç yardımıyla tarçın ve pudra şekeri karışımı dökülür.

Afiyet şeker olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Malzemeler:
2 büyük boy havuç
1 kase ceviz ( ufalanmış)
1 vanilya...
1 kabartma tozu
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
yarım çay bardağı süt
4 yumurta
2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için: Pudra şekeri ve tarçın karışımı

Yapılışı:
Havuç ve ceviz hariç tüm malzemeler karıştırılır, en son rendelenmiş havuç ve cevizler eklenip tekrar karıştırılır. 180C'de yaklaşık 45 dakika pişirilir.
Soğuduktan sonra üzerine süzgeç yardımıyla tarçın ve pudra şekeri karışımı dökülür.

Afiyet şeker olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PORTAKALI ZEYTİN YAĞLI PIRASA TARİFİ

PORTAKALI ZEYTİN YAĞLI PIRASA TARİFİ
MAZEMELER
1 kilo pırasa
- 1 büyük veya 2 ince havuç
- 1 kahve fincanı dolusu pirinç...
- 1 portakalın suyu
- 1 kahve fincanı dolusu zeytinyağı
- Tuz

Pırasaları yıkadıktan sonra, isterseniz düz, isterseniz verev şekilde dilimleyin. Havuçları da ince ince dilimleyin. Tencereye pırasaları, havuçları ve iyice yıkadığınız pirinci, mümkün olduğunca eşit şekilde dizin. (Biraz pırasa, üzerine biraz havuç, üzerine pirincin , sonra yine pırasa gibi…) En üste portakalın suyunu, tuzu ve zeytinyağını ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Havuçlar piştiğinde, yemeğiniz hazır.

Not: Portakal suyu tatlı olduğundan, fazladan şeker koymadık. Eğer pırasanız tencereye koyarken çok kuruysa, portakal suyu yanında biraz da su ekleyin. Pırasanın suyunu, dibi tutmasın diye arada bir kontrol etseniz iyi olur. Diğer zeytinyağlılarda olduğu gibi, bir gece buzdolabında bekletirseniz lezzeti artacaktır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MANTARLI BEŞAMELLİ KABAK DİZME TARİFİ

MANTARLI BEŞAMELLİ KABAK DİZME TARİFİ
1mazemeler
1 Kg Kabak
200 gr Yağsız Kıyma
300 gr mantar...
1 Adet Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Adet Domates
2 Diş SARIMSAK
3 Dal Dereotu
Tuz, Karabiber
Beşamel Sos Malzemesi
1 Kahve Fincanı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
1.5 Su Bardağı Süt
1 Kahve Fincanı Kaşar Peyniri Rendesi
Tuz
Tarif
Soğanları ince doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin. Tuz ve karabiber serpip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin.
Domateslerin kabuklarını soyup küçük küpler halinde DOĞRAYIN İnce kıyılmış SARIMSAKLARLA birlikte kıymaya ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar pişirin.
Kabakları temizleyip dörde bölün. Kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün. Haşlanmış kabakları fırın kabına yerleştirin sırasına göre mantarı aralara dizelim. Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı yayın.
Başka bir kapta tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ilave edip karıştırarak pişirin. Tuzunu ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın. Sosu kıymalı harcın üzerine boşaltın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar 15-20 DK Pişirin. Dereotuyla süsleyip sıcak servis yapalım
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Cevizli Şekerpare

Cevizli Şekerpare
Malzemeler
3 yumurta, 3 çorba kaşığı margarin, 1 çay bardağı kıyılmış ceviz,1 çay bardağı pudra şekeri,1 çay bardağı irmik, 1 çay bardağı HİNDİSTAN CEVİZİ
cevizi, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya, aldığı kadar un
Şerbeti için: 2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker ...

Tarif
Yumurta, margarin, kıyılmış ceviz ve şekeri elinizle iyice yoğurun. Üzerine irmik, HİNDİSTAN CEVİZİ cevizi, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip hamuru ele yapışmayacak kıvama getirin. Elinizle istediğiniz şekli verin. 200 derecedeki fırında 25 dakika pişirin. Bu arada şerbeti için su ve şekeri 5 dakika kadar kaynatın, soğumaya bırakın. Şekerpareyi fırından alın, sıcakken üzerine soğuk şerbeti dökün, iyice çekince ikram edin. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

LİMONLU BAMYA TARİFİ

LİMONLU BAMYA TARİFİ
Malzemeler:
1 kg bamya
1 orta boy kuru soğan
2 adet domates ...
1 y. k. domates salçası
3 y. k. zeytin yağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet limon

Yapılışı:
Soğanı ufak ufak doğrayın sıvı yağla kavurun salçasını ekleyin biraz daha kavurup bamyayı ekleyin (bamyaları yazın alıp limonlu su da bir taşım kaynattım ve dondurucuya atmıştım .İnşallah bamya mevsiminde daha detaylı paylaşırım) . Limonu sıkın .Kabukları soyulmuş ve ufak ufak doğranmış domatesleri ekleyin( limonu domateslerin üzerine sıkmayın domatesten önce sıkın limonun asidi domatesin tadını değiştiriyor.).biraz karıştırıp yaklaşık 3 su bardağı kaynamış su ekleyin tuzunu ve kara biberini katın 30 dakika da pişer .Pişmeye yakın zeytin yağını da ekleyin.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ERİKLİ KAKAOLU PUDİNG TARİFİ

ERİKLİ KAKAOLU PUDİNG TARİFİ
Malzemeler :
1 tatlı kaşığı vanilya
4,5 su bardağı süt
1 tutam tuz...
1 yumurta sarısı
50 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı kakao
4 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
300 gr erik

Hazırlanışı :
Öncelikle geniş bir tencerenin içerisine un , kakao ve nişastayı koyup karıştırıyoruz Ardından karışımın üzerine yumurta sarısı ve 1 su bardağı süt ilave edip çırpıyoruz Devamında kalan sütü de ekleyerek karışımı iyice karıştırıyoruz Karışım kaynamaya başladığında 1 dakika daha kaynatıp içine vanilya ,tereyağı ve şekeri ekleyip mikser ile 2 dakika çırpıyoruz altını kapatıp doğradığımız erikleri içine katıp karıştırıp ve kaselere bölüştürüyoruz üzerini erikle süsledikten sonra Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

PIRATİK BABA DAĞ KEŞKEYİ TARİFİ

PIRATİK BABA DAĞ KEŞKEYİ TARİFİ
MAZEMELER
3 su bardağı yarma buğday
1.5 LT suyla ıslatıyoruz
500 gr GERDAN eti...
1 LT suda haşlıyoruz
200 gr tere yağ
1tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
1 tutam maydanoz

yapılışı

buğdayı bir gün öncesinden ıslatıyoruz ertesi gün yıkayıp. bol suda haşlıyoruz buğdayımız 1haşlanınırken etleri iyice
haşlıyoruz ve buğday süzüyoruz etlerin suyla kaynatıyoruz içine tuz ve 2 yemek kaşığı tere yağ veriyoruz iyice kaynatıyoruz
yemeyiniz kaynarken etlerimizi didikliyoruz KEŞKEYİN MİZİN içine ilave ediyoruz 30 dakika kaynayıp özleştik ten sonra
servis tabağına alıyoruz üzerine tere yağ ve kırmızı toz biber irimi ısıtıp üzerine gezdiriyoruz maydanozla süslendikten sonra servis e
ediyoruz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PIRATİK İTALYAN SALATASI TARİFİ

PIRATİK İTALYAN SALATASI TARİFİ
MALZEMELER
250gr MACAR SALAMI
300gr salatalık turşu
1 küçük kavanoz kapari...
1 büyük boy mayonez

HAZIRLANIŞI
Macar salamı ince ince doğranıyor, sonra geniş bir kaba konuluyor ardından turşular minik minik doğranıp oda kabın içine atılıp karıştırılıyor. Ardından kapariler de süzülüp kaba atılıp hepsi mayonezle karıştırılıyor son OLARAKTAN kalan mayonezle ve kaparilerle tabak süsleniyor.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SOSLU YOĞURTLU MANTI TARİFİ

SOSLU YOĞURTLU MANTI TARİFİ
Malzemeler
•3 su bardağı un
•1 yumurta
•Yarım bardaktan bir az fazla su...
•Tuz
•300gr. kıyma
•Küçük boy soğan
•Tuz, karabiber
•Yeteri kadar salça
•Yoğurt
•4-5 diş sıramsak

Yapılışı

1.Unu derince bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açın, ortasına yumurtayı tuzu ekleyin ve azar azar undan alarak yoğurmaya başlayın. Bu sırada yavaş yavaş su ilave edin. Unutmayın mantı hamuru sert olur o yüzden suyun en azından yarısını azar azar ilave edin. Yeterli gelirse geri kalan suyu eklemeyebilirsiniz. Kulak memesi kıvamından daha sert bir kıvamda bir hamur elde edin ve dinlenmeye bırakın.
2.Bu sırada iç harcını yapmaya başlayın. Kıymanın üzerine soğanı rendeleyin. Tuzu, karabiberi ve az miktarda salçayı ekleyin ve yoğurun. (salça isteğinize bağlı)
3.Dinlenen hamuru açabileceğiniz büyüklükte bezelere ayırın ve çok ince olmamak kaydıyla 1-2 cm kalınlığında açın. Küçük kareler şeklinde kesin ve içlerine küçük parçalar halinde kıymalı harçtan yerleştirin. İçlerini kıymayla doldurduğunuz mantıları üçgen şeklinde kapatın. Biriktirdiğiniz tepsinin altına un serpin ki yapışmasın. (ayrıca mantıların üzerlerine de un serpin ki birbirine yapışmasın)
4.Mantıları yaptıktan sonra tuzlu suda haşlayın. Haşlandıktan sonra çıkarıp soğumaya bırakın.
5.Mantılar soğuduktan sonra rendelenmiş sarımsakla karıştırdığınız yoğurdun içine atın ve ezmeden karıştın.
6.Üzerine yağda kırmızı biber ve nane yakarak ve salçalı sosunu la servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

SEBZELİ ÇİNEKOP TARİFİ

SEBZELİ ÇİNEKOP TARİFİ
Malzemeler
500 GR ÇİNEKOP
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2′şer adet soğan ve sivri biber...
4 adet domates, tuz, karabiber
Yarım bağ maydanoz
3 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı
ÇİNEKOPLARI temizledikten sonra bol suyla yıkayıp, suyunu süzün. Ayrılmayacak şekilde uzunlamasına ortadan ikiye kesin (balığın düz olması için). Yağı tencereye koyup, yemeklik doğranmış soğanları ilave ederek, soteleyin. Pembe-leşince kabukları soyulmuş domatesleri ve sivri biberleri ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Karabiber ve tuzunu ayarlayıp, ocaktan alın. İnce kıyılmış maydanozu ilave edip, harcı dört eşit parçaya ayırın. veya . ÇİNEKOPUN hepsini önce sebzeleri alta üzerine ÇİNEKOPLARI dizin 170 derece 25 dakika fırınlandıktan sonra servis ediyoruz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar