5 Temmuz 2014 Cumartesi

ETİMEKLİ SALATA TARİFİ

ETİMEKLİ SALATA TARİFİ

MAZEMELER
1 PAKET ETİMEK
•yarım kilo yoğurt...
•2 yemek kaşığı mayonez
•üzeri için;
4 ADET HAŞLANMIŞ yumurta
•kornişon turşu
•közlenmiş kırmızı biber
•zeytin
•semiz otu yada yeşil soğan

Hazırlanışı

ETİMEKLERİ dikdörtgen BORCAMA dizin
•ayrı bir yerde yoğurt ve mayonezi karıştırın ve ETİMEKLERİN üzerine dökün bir iki saat bekletin
HAŞLANMIŞ yumurtanın beyazını rendeleyip sarısını ezin
•közlenmiş biber zeytin YEŞİL soğanı kornişonu küçük küçük doğrayın
•bunlarla salatınızı renk uyumuna göre süsleyin
•soğuk olarak servis edin. AFİYET BAL ŞEKER OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

BUTUN BEYAZ LAHANA DOLMASI TARİFİ

BUTUN BEYAZ LAHANA DOLMASI TARİFİ
MAZEMELER
2 su bardağı dolmalık pirinç
* 2-3 tane büyük boy ince kıyılmış kuru soğan
* 1 su bardağı zeytinyağı...
* 1 fincan dolmalık fıstık
* 1 fincan dolmalık üzüm
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* Yarım demet kıyılmış dereotu
* Yarım demet kıyılmış taze nane
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı karabiber
* Tuz, pul biber
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* İsteğe göre 1 çay kaşığı yenibahar
* Büyük bir kase ince kıyılmış lahana

YAPILIŞI
MAZEMEYLE İÇ PİLAVINIZI HAZIRLAYIN İÇİNE DERE OTUNU İLAVE ETİKTEN SONRA SOĞUTMAYA BIRAKIN LAHANANIN İÇİNİ
CIKARIN 5 TANE YAPRAK AYIRIN İÇ PİLAVIMIZI LAHANANIN
İÇİNİ DOLDURUYORUZ 5 ADET LAHANA YAPRAĞINI USTUNU KAPATTIK TAN SONRA TENCERE KOYUP YARISINA KADAR
SUYLA HAŞLIYORUZ 30 DAKİKA HAŞLAN DIKTAN SONRA
TEPSİYE CIKARIP 170 DERECE 20 DAKİKA FIRINLANDIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

MISIRLI PİLAV TARİFİ

MISIRLI PİLAV TARİFİ
Malzemeler
1 kase baldo pirinç
2 kase kaynar su veya et suyu
1 yemek kaşığı margarin
5 yemek kaşığı sıvı yağ...
5 yemek kaşığı konserve mısır
tuz

Yapılışı

Sıvı yağı ve margarini teflon bir tencereye koyup eritiyoruz Yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri yağa katıyoruz Kısık ateşte pirinçler şeffaflaşana kadar yaklaşık 23 DK karıştırıyoruz Üzerine kaynar suyu veya et suyunu döküyoruz tuzunu ilave edip karıştırıyoruz Suyunu biraz çekince 5 yemek kaşığı mısırı ilave ediyoruz Suyunu iyice çekince pişip pişmediğini kontrol edip (pişmediyse su ekleyebilirsiniz) altını kapatıyoruz Üstüne havlu peçete kapatıp 10 DK dinlendiriyoruz Servis yapabilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KUŞBAŞI ETLİ ÇÖKERTME KEBABI

KUŞBAŞI ETLİ ÇÖKERTME KEBABI

Malzeme

750 gr dana veya kuzu kuşbaşı eti...
, 1 adet soğan
, 2-3 diş sarımsak,
1 çay bardağı sıvıyağ,
tuz, karabiber, pul biber,
,2 su bardağı yoğurt,
2-3 diş sarımsak
3 adet büyük boy kızartmalık patates, kızartmak için sıvıyağ, yeteri
domates sosu için

200 GR domates rendesi 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı sıvı yağı, tuz, karabiber

Yapılışı

Dana veya kuzu kuşbaşı etini daha küçük parçalara kesin. Tencereye koyun. Kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Ardından etler pişene kadar ara ara az sıcak su ilavesi yapın. Bu arada patateslerin kabuğunu soyun. Çok ince kibrit çöpü şeklinde kesin Nişastası gidene kadar bol suda iyice yıkayın. Ardından bol buzlu suyun içine koyup bekletin Soğanları ve sarımsakları yemeklik olarak doğrayın. Ayrı bir tavaya sıvıyağ koyun. Üzerine soğan ve sarımsakları ekleyip 3-4 kadar soteleyin. Pişen etlerin üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip 2-3 DK daha pişirin. Son olarak tuz ve arzu ettiğiniz baharatları da ekleyin. 2 DK daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Diğer yanda da sos tenceresine tereyağını ve sıvıyağı koyup zerine domates püresini ekleyin. 2-3 DK kısık ateşte pişirin. 1 çay bardağı kadar su, tuz ve karabiberi ekleyip pişirmeye devam edin. 3-4 DK sonra ocaktan alın. Kızartma tenceresine bol sıvıyağı dökün ve iyice ısıtın. Tencereye sığacak kadar patatesi kevgire alarak fazla suyunu dökün. Elinize kağıt havlu alarak üzerindeki fazla suyu alın. Kızgın sıvıyağa dökerek kızartın. Servis için önce patatesi sonra sarımsaklı yoğurdu üzerine eti en son olarak ta domates sosunu dökün.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ

TEL ŞEHRİYELİ PİLAV TARİFİ
MAZEMELER
•1 kahve fincanı tel şehriyesi
•4 çorba kaşığı tereyağı
•3 bardak su ...
•2 bardak pirinç
• Tuz


TEL ŞEHRİYELİ PİLAV yemeğinin hazırlanışı:
Pirinçleri ayıklayın, bir tencereye pirinçlerin üzerini örtecek miktarda sıcak, ancak kaynar olmayan su koyun. 20 dakika kadar bekletin. Nişastası kaybolana kadar yıkayıp, süzün. Bir tencereye tereyağını koyarak hafifçe kızdırın. 3 bardak suyla, tuz ilave edip, kaynamaya bırakın. Diğer taraftan tel şehriyesini yağda pembeleşene kadar çevirin. Kevgirle yağdan alıp, içinde bol kaynar su olan bir tencereye koyun, yarım saat kadar haşlayın. Pilav suyu iyice kaynayınca pirinçlerle şehriyeyi birlikte tencereye atın. Bir - iki defa karıştırıp tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekinceye kadar önce kuvvetli, sonra orta ısıdaki ateşte pişmeye bırakın. Tencereyi ateşten almadan önce pilavı bir defa karıştırıp servis tabağına koyun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ZEYTİN YAĞLI KABAK TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI KABAK TARİFİ
MAZEMELER
1 Kg Kabak
2 Baş Soğan
3 Diş Sarımsak...
3 Tane Domates
1/2 Çay Bardağı Pirinç
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
Dereotu

Yemeğin Tarifi

Kabakları yıkayıp doğrayın Küp doğranmış soğanı ve sarımsağı zeytinyağında kavurun Rendelenmiş domatesi ilave edip biraz daha pişirin Kabak pirinç dereotu tuzu da ilave edip karıştırın Çok az su ekleyip kısık ateşte pişirin
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU BROKOLİ TARİFİ

TAVUKLU BROKOLİ TARİFİ
MAZEMELER
Yarım kg brokoli
Yarım kg tavuk kuşbaşı
1 çorba kaşığı salça ...
1 çay bardağı çiçek yağı
1 adet kuru soğan
Tuz
2 su bardağı sıcak su

Brokoli bütün olarak sirkeli suda yarım saat bekletilir. Bu arada ince kıyılmış soğan yağda pembeleştirilir. Üzerine tavuk eti atılır. Suyunu bırakıp, çekince salça eklenir. Birkaç kez çevirdikten sonra yıkanmış, parçalara ayrılmış, çiğ brokoli ilave edilir. 5 dakika kadar susuz çevrilir. Tuz atılır, su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılır. Kaynama noktasına geldikten sonra ateş kısılır, yarım saat daha pişirilir.

PİYAZ SALATASI TARİFİ

PİYAZ SALATASI TARİFİ
MALZEMELER
1 bardak haşlanmış kuru FASULYE
1 adet domates
1 adet kuru soğan...
1 adet sivri biber
10 dal MAYDANOZ
10 dal dereotu
1 adet limon suyu
tuz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
isterseniz 1 adet haşlanmış yumurta
isterseniz PULBİBER

HAZIRLANIŞI

Akşamdan FASULYEYİ ıslatalım Sabah haşlayıp üzerinde biriken köpükleri alalım Haşlanmış FASULYELERİ derin bir kaseye alalım, üzerine doğranmış domates soğan sivri biber MAYDANOZ ve dereotlarını ekleyelim İsterseniz haşlanmış yumurtayı da doğrayıp ekleyebilirsiniz bütün yemeklerinize ekleyin olur mu Bir kasede limon suyu, tuz ve zeytinyağını çırpın salatamızın üzerinde gezdirin Afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

HAVUÇ TARATOR TARİFİ

HAVUÇ TARATOR TARİFİ
Malzemeler
1 kg havuç
250 gr yoğurt
2 diş sarımsak...
1 çay bardağı sıvı yağ
yeteri kadar tuz
Yapılışı
Havuçlar rendelenir. Yağ ile ölünceye kadar kavrulur, soğumaya bırakılır. Bu arada yoğurt sarımsak ve tuz karıştırılır havuçlar soğuyunca yoğurtla karıştırılıp servis tabağına alınır, kızarmış ekmek dilimleri eşliğinde servis edilir. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ALMAN SİMİDİ TARİFİ

ALMAN SİMİDİ TARİFİ
MAZEMELER
4 su b. un
1 p. kuru maya
1 çay b. süt...
yarım çay b. zeytinyağı
1 çorba k. tereyağı
alabildiği kadar su

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
toz şeker
zeytinyağı

Hazırlanışı

Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın Unun üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Unun ortasına havuz açıp içine 1 paket kuru maya ilave edip karıştırın. Daha sonra unun ortasına 1 çay bardağı süt,1 çorba kaşığı tereyağı yarım çay bardağı zeytinyağı ilave edin Birazda ılık su ilave edip ilk önce havuzun içini karıştırın Daha sonra unu da karıştırarak
hamuru yoğurun. Hamuru uzun fitil olarak şeritler yapın Daha sonra hamurun uç kısımlarını birleştirin. Birleştirdiğiniz hamurun uç kısımlarını iç içe geçirip fırın tepsisine alın. Üzeri için bir kapta 1 yumurta sarısı toz şeker ve zeytinyağı ilave edip KARIŞTIRIN ALMAN simitlerinin üzerine sürün. Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

CEVİZLİ ŞEKER PARE TARİFİMAZEMELER

CEVİZLİ ŞEKER PARE TARİFİMAZEMELER
1.şekerpare için
1 paket margarin, oda sıcaklığında
•1 su bardağı pudra şekeri
•4 yemek kaşığı irmik...
•2 yemek kaşığı HİNDİSTAN cevizi
•2 yumurta
•4 su bardağı un
•1 paket vanilya
•1 paket kabartma tozu

2.şerbeti için: •3 su bardağı şeker
•4 su bardağı su
•yarım limonun suyu

3.üzerlerine: •fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması:

1. 1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı HİNDİSTAN cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)

2. Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.

3. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:

1. 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.

2. Ateşten alıp ılıtın. 3. Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin.

3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.

4. Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar