30 Haziran 2014 Pazartesi

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ
MALZEMELER
1 tüm tavuk
8 dilim tost ekmeği veya normal ekmek
1,5 küçük su bardağı su tavuk suyu
1\2 kahve fincanı süt...
1 soğan,1 havuç
3 dal maydanoz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 diş sarımsak
1 küçük soğan rendesi
tuz
kimyon
karabiber
üzeri için 3 yemek kaşığı ZEYTİN YAĞI
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
8 adet tüm ceviz tavuk parçaları
YAPILIŞI

• Tavuğunuzu önce iyice yıkayın ve limonlu suda biraz bekletin Sonrada yıkayın ve büyükçe bir tencerede 5 su bardağı su, soğan havuç maydanoz ve bir çay kaşığı tuzla beraber iyice haşlayın..

• Haşlanmış tavuğunuzu, haşladığınız sudan çıkarın ve suyu başka bir kaba iyice süzün İyice pişen tavuğunuzun derisi varsa soyun ve etini bir tabağa iyice ayıklayın..

• Ekmeklerinizi bir karıştırma kabına koyun ve üzerine 1\2 kahve fincanı sütü,1,5 su bardağı tavuk suyu dökün iyice YUMUŞASIN SARIMSAKLARI ekmeklerin üzerine rendeleyin ve ekmeklerinizi hafifçe RONDODAN çekin Daha sonra ayıkladığınız tavuklardan üzerini SÜSLEYECEK kadar ayırın geri kalanını iyice ezmeden RONDODAN 1 kere çekin.[Arzu ederseniz ELİNİZLE incecik DİDİKLİYE bilirsiniz RONDODAN çektiğiniz ekmekleri tavuğu soğan rendesini ve iyice dövülmüş cevizleri genişçe bir karıştırma kabına koyun içine 1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı kimyon,2 çay kaşığı tuz ekleyin ve iyice karıştırın Eğer koyu kıvamdaysa biraz daha tavuk suyu ekleyin Daha sonra hazırladığınız ÇERKEZ tavuğunu servis tabağına alın Üzerini tüm ceviz tavuk parçaları ve kırmızı pul biberle SÜSLEYİN en sonda servis edeceğiniz zaman zeytinyağını iyice ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi koyun sonrada ÇERKEZ tavuğunun üzerine dökün ve servis yapın..

• AFİYET OLSUN..
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUK SOTELİ PİLAV

TAVUK SOTELİ PİLAV
•pilav için;
•1 su bardağı pirinç
•2 su bardağı sıcak su
•sıvıyağ tuz...
• Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavurun Sonra tuz ve suyunu döküp pişirin Pişince bir örtüye sarıp 15-20 DK demlendirin(pilavınız tane tane olur.)
•tavuk sote için;
•1 tavuk göğsü
•sıvıyağ
•tuz 1pulbiber
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı

•Tavuk etlerini küp doğrayıp sıvıyağda istediğiniz kadar tuz ile iyice kavurun.
•Pişince altını kapatıp biberini atın.
•Bir kasenin dibine tavukları koyun üzerine pilavı boşaltın kaşıkla biraz bastırıp servis tabağına ters çevirin.
•Yemeye hazır.
www.sefabdullahusta.com

DOMATES SOSLU MAKARNA TARİFİ

DOMATES SOSLU MAKARNA TARİFİ
MAZEMELER
1 Paket MAKARNA
3 adet Domates
1 Kaşık Biber Salçası
1.5 Yemek kaşığı un...
İsteğe göre kaşar peyniri rendesi
1 Soğan
1Sarmısak
1 havuç
Zeytinyağı
1Tereyağ Tuz ,karabiber
1 Adet şeker
Yeteri kadar su
YAPILIŞI
1.Küçük olarak doğranmış soğan zeytinyağı ile kavrulur.
2.Rendelenmiş havuç ve doğranmış SARIMSAKLAR ilave edilir.
3.1.5 Yemek kaşığı un ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
4.Rendelenmiş domates ve biber salçası ilave edilip pişirmeye devam edilir.
5.Sıcak su veya isteğe göre / tavuk suyu ilave edilip suyunu CEKENE domates sosu pişirilir.
6.Başka bir tencere içine tuz ilave edilip su kaynatılır.
7.Kaynayan su tenceresine kelebek makarna konulup suda 10 DK haşlanır.
8.Haşlanan Makarnaların diri olması için soğuk suda süzülür.
9.Tencere içine konulan makarnaların üstüne küçük parçalar halinde TEREYAĞ konulup 15-20 DK dinlenmeye bırakılır
10.isteğe göre tuz ilave edilir.
11.Servis tabağına alınan makarna üstüne sıcak domates sosu dökülür.
12.İstenirse kaşar peynir rendesi serpilip servise hazır hale getirilir
WW.COMW.SEFABDULLAHUSTA

ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ

ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler (4-6 kişilik)

1 kg elma
5 su bardağı süt
1’er paket krem ŞANTİ VE NİŞASTA ...
2′ser çorba kasığı un ve NİŞASTA
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pasta süsü üzerini süslemek için

Yapılışı

Bir su bardağı süt ile krem ŞANTİYİ çırparak kenara alın. Kalan sütü tencereye alıp, un. nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, krem ŞANTİ ilave edin. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Yarım su bardağı toz­şeker ve tarçın ilave edip pişirin. Elmalı karışımın bir kısmını servis yuvarlak bir tepsiye yayalım pay edin. Üzerlerine MUHALLEBİ yayın. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip, so­ğuk olarak servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ

PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Muhallebi için Malzemeler:

•1 litre süt
•Yarım paket margarin (125 gr)
•1 çay bardağı portakal suyu...
•3 silme çay bardağı un
•3 silme çay bardağı şeker
Portakallı Sos için Malzemeler:
•3 su bardağı portakal suyu
•2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
•2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebinin Yapılışı:•Tencereye margarini koyup erittikten sonra unu ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Unun koyusu çıkıp rengi koyulaşmaya başlayınca sütü, portakal suyunu ve şekeri de koyup çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Muhallebimizi daha çabuk yapabilmek adına bu sırada ocağımızın altını orta ateşe alıyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar muhallebimizi pişiriyoruz.

Ben muhallebiyi kaseler yerine cam bir kaba dökmeyi planladığım için biraz daha fazla koyulaşmasını bekledim. Muhallebinin cam kaptan kolay çıkabilmesi için kabımızı suyla ıslattıktan sonra muhallebiyi döküyoruz.
Portakal Sosun Yapılışı:
•Taze sıkılmış portakal suyumuzu, nişastamızı ve şekeri küçük bir tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirdikten sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.
•Ben üzerini pasta süsü Hindistan cevizi ve turunç reçeli ile süsledim Portakal suyunuzun tadına bakarak şeker miktarınızı ayarlamanızı tavsiye ederim yoksa sos çok ekşi olabilir PORTAKAL VE MANDALİNA LA SÜSLEYE BİLİRİZ
www.sefabdullahusta.com

ARPACIK SOĞANLI ET SOTE TARİFİ

ARPACIK SOĞANLI ET SOTE TARİFİ
MAZEMELER
500 gr kadar kuşbaşı dana etini TENCEREDE su katmadan orta ateşte haşlıyoruz.(ben yemeklere katacağım ETLERDE bu şekilde öncen pişiriyorum dana eti sert oluyor malum. bu şekilde 10 DK da pişiyor.... yok ben tencerede yaparım derseniz tavsiyem çok kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeniz yoksa etler sertleşir. ( Bu aşamada tuz atmayın etler sertleşir.)

sonrası çok kolay haşlanıp suyunu çekmeye başlamış etlerimize 7-8 adet arpacık soğan( . Bütün soğanları yemeğe onu için varsa 2 adet iri doğranmış yeşil biber tuz, karabiber, PULBİBER çok azcık kekik, çok azcık kimyon katıp kavurma işlemine geçiyoruz. Ben pişmesine yakın 1 su bardağı kadar domates sosu kattım. Suyuna ekmek banmak isteyenler isterseniz sade yapabilirsiniz

Etler pişmiş soğanlar yumuşamışsa pişmiştir efenim afiyetler olsun...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

GUVEÇTE TAVUK ETLİ TÜRLÜ TARİFİ

GUVEÇTE TAVUK ETLİ TÜRLÜ TARİFİ
MAZEMELER
450-650 gr tavuk göğsü sote (1 paket)
• 2 orta boy soğan
• 2 orta boy patates
• 2 orta boy domates...
• 1 orta boy kabak
• 4 çorba kaşığı bezelye (haşlanmış)
• 5 çorba kaşığı sıvıyağ
Tarif
Tencereye sıvıyağı aktarıp kuşbaşı tavuk etini piyazlık doğranmış soğanları ilave edelim. 4-5 DK karıştırarak kavuralım. Sonra sırasıyla soyulmuş küp doğranmış kabağı ilave edip 2-3 DK kavuralım. Küp doğranmış patatesi, sarımsakları ilave edip 2-3 DK daha kavuralım. Salçayı ilave edip birkaç kez çevirelim. Haşlanmış bezelyeleri ve küp doğranmış domatesleri ilave edelim. Sebzelerin seviyesine ulaşacak kadar sıcak su ilave edip ağır ateşte sebzeler yumuşayana dek pişirelim. Ateşten almadan 10DK önce tuz ve karabiber ekleyelim. Yemeği tek kişilik güveç kaplara paylaştırıp arzuya göre üzerine kaşar serperek ısıtılmış 230° ısılı fırında 15 dakika pişirelim. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ZEYTİN YAĞLI KARNIBAHAR TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI KARNIBAHAR TARİFİ
mazemeler
1 tane orta boy KARNIBAHAR
1 tane kuru soğan
1 tane havuç
1 tane patates...
tuz
1/2 çay bardağı zeytin yağı

Tarif

Soğan ve havuçlar halka şeklinde doğranır ve yağda kavrulur.
üzerine küp doğranmış patates ve parçalanmış KARNIBAHAR eklenir tuzu atılır.
çok az su ilavesiyle kısık ateşte pişirilir

ZEYTİN YAĞLI YER ELMASI TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI YER ELMASI TARİFİ
MAZEMELER
1 kilo yerelması
1 adet havuç
1 baş soğan
1 kahve fincanı pirinç ...
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
limon suyu
dereotu

Yerelmalarını yıkayıp ayıklayın. kuşbaşı doğrayın, havucu kazıyıp tavla zarı şeklinde doğrayın, soğanı rendeleyin, tencereye soğanı, havucu ve yerelmasını koyun, üzerine zeytinyağını dökün, şeri ve tuzu ilave edin. Pirinçleri yıkayıp ekleyin, 2 bardak sıcak su ekleyip karıştırın. Tencereyi kapatıp hafif ateşte pirinçler uzayıncaya ve yer elması pişinceye kadar pişirin, ateşten alıp soğumaya bırakın. DEREOTU ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın.

TERBİYELİ SULU KÖFTE TARİFİ

TERBİYELİ SULU KÖFTE TARİFİ
MAZEMELERİMİZ
200 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
1 yemek kaşığı galeta unu...
1 yemek kaşığı pirinç
Birkaç dal ince doğranmış maydanoz
Tuz, karabiber, kimyon
2 adet küp doğranmış patates
1 adet küp doğranmış iri havuç (2 adet orta boy da olabilir)
5 su bardağı su

Terbiyesi İçin:
1 adet yumurtanın sarısı
1/4 limonun suyu
1 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay bardağı su

Kıyma, yıkanmış pirinç, soğan maydanoz, tuz ve baharatları derin bir kapta yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Tencereye sıvıyağ döküp önce havuçları kavurun. 3-4 dakika sonra patatesleri ilave edip bir kaç dakika daha patateslerle birlikte kavurmaya devam edin. 5 su bardağı suyu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca köfteleri çorbaya ekleyin. Havuçlar yumuşamaya başlayınca bir kasede çırptığınız terbiye malzemelerini çorbaya ilave edin ve karıştırın. 5-6 dakika daha kısık ateşte kaynatıp ocağın altını kapatın.

Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ÇEKME ARPA ŞEHRİYE TARİFİ

ÇEKME ARPA ŞEHRİYE TARİFİ
MAZEMELER
4 su bardağı arpa şehriye
500 gr dana kuşbaşı veya kemikli et kuzu olabilir
6 su bardağı su...
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz-karabiber

Yapılışı:

Öncelikle eti yağsız tencereye (ben düdüklü tencere kullanıyorum, ama normal tencere de olur tabii) alalım ve kavurmaya başlayalım. Yapışmaya başlayınca zeytinyağını ekleyelim ve bir-iki defa daha karıştıralım. Tencereye su ve tuz-karabiber ekleyip eti pişmeye bırakalım.

Et haşlandıktan ve biraz ılındıktan sonra başka bir tencerede tereyağı hafifçe kızdırılır ve şehriyeler rengi dönene kadar kavrulmaya başlanır. Ilınan et suyu şehriyelere eklenir ve pilav şeklinde pişirilir. Suyunu çekmeye yakın etler de şehriyelere katılır ve karıştırılır. Ocak söndürülür, tencerenin kapağını kapatılırken tencerenin üzerine bir kağıt havlu serilir ve on dakika dinlendirilip servis yapılır. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar