30 Haziran 2014 Pazartesi

MEYVE AŞURE TARİFİ

MEYVE AŞURE TARİFİ
MAZEMELER

2 ADET ELMA
2 ADET MANDALİNA...
1 ADET PORTAKAL
2 ADET KİVİ
2 ADET KAYSI
200 GR KİRAZ
1 ADET NEKTALİ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
2 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
1 ADET NAR
YAPILIŞI

TENCEREMİZE SUYUMUZU KOYUP KAYNATIYORUZ MEYVELERİMİ DOĞRUYORUZ SIRASINA GORE ELMA MANDALİNA PORTAKAL KATIP
DİYER MAZELERİ SONRA İLAVE EDİP KAYNATIYORUZ ŞEKERİ İLAVE ETİKTEN SONRA NİŞASTAYI SUYLA ACIYORUZ
KAYNAYAN AŞUREMİZE İLAVE EDİYORUZ NAR. I İSTERSENİZ İÇİNE VEYA SUTUNE SULEME YAPIP KABLARA BOLDUKTEN
SONRA SOĞUDUKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SOSLU SANDALDA CİYER FIRIN TARİFİ

SOSLU SANDALDA CİYER FIRIN TARİFİ
MAZEMELER
4 ADET PATATES
1 KG DANA CİYER
1 ADET KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIMSAK...
2 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER KEKİK
1 TUTAM MAYDANOZ

SOSU İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI SALÇA
2 ADET YEŞİL BİBER
2 ADET DOMATES
1 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI

KIZARTMAK İÇİN
1 SU BARDAĞI SIVI YAĞ

YAPILIŞI

PATATESLERİ SOYUYORUZ ORTADAN 2 YE BOLUP İÇİNİ OYUYORUZ YAĞDA KIZARTIYORUZ TEPİMİZE KOYUYORUZ SOĞANLARI DOĞRUYORUZ
KAVURUYORUZ CİYERLERİ İLAVE EDİP İYİCE KAVURUYORUZ İÇİNE BİBER DOMATESLERİ İLAVE EDİP PİŞİRİYORUZ BAHARATLARI
VERDİKTEN SONRA CANAK PATATESLERİN İÇİNİ DOLDURUYORUZ SOSUMUZU HAZIRLAYIP USTUNE DOKTUKTEN SONRA
170 DERECE 30 DAKİKA FIRINLADIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KABAK BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLA TARİFİ





KABAK BEĞENDİLİ KUZU PİRZOLA TARİFİ
MAZEMELER
•4 adet kuzu pirzola
•2 adet KABAK
•1 çay bardağı süt...
•1 çorba kaşığı un
•2 çorba kaşığı kaşar peyniri ( rendelenmiş )
•1 adet domates
•2 adet sivri biber
•2 çorba kaşığı tereyağı
•3-4 dal maydanoz
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kekik
•Yeteri kadar tuz

HAZIRLANIŞI

Pirzola etleri kekik, karabiber ve tuzla ovarak MARİNE edip bekletelim. 2 adet kabak bir bıçak yardımıyla birkaç yerinden delerek iyice közleyelim. Közlenmiş kabakları hafif soğuduktan sonra sapını keserek temizleyip ince ince kıyalım.

Bir tavaya tereyağını ilave edip kısık ateşte yağı eriterek unun kokusu çıkıp sararana kadar karıştırarak kavuralım. Kavrulan unun üzerine kıyılmış kabakları ekleyip iyice karıştıralım. Üzerine sütü ve kaşar rendesini ilave edip birkaç taşım kaynatarak ocaktan alalım.

Kekik ve karabiberle MARİNE halinde beklettiğimiz pirzola etleri pişirmek için kalın tabanlı bir teflon tavayı ocağa alarak iyice ısıtıp pirzolaları arkalı önlü çevirerek kızartalım. Aynı tavada etlerin ardından sivri biberleri ve domatesleri dilimleyerek közleyelim.

Önceden hazırladığımız beğendiyi geniş bir servis tabağına yayarak üzerine kızartılmış pirzolaları ve közlenmiş domates dilimlerini ve biberleri döşeyelim. Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyerek sıcak olarak servise sunalım
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KREM KREMALI MUHALLEBİ TARİFİ

KREM KREMALI MUHALLEBİ TARİFİ
MAZEMELER

Muhallebi:
----------------------------...
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un (ben 1 ölçü un, 1 ölçü nişasta kullanıyorum)
*8 çorba kaşığı şeker
*Vanilya veya dövülmüş damla sakızı
*Dilerseniz 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

Kakao sosu:
--------------------------------------
*1 kahveci çay bardağı kakao
*1 çay bardağı su
*4 çorba kaşığı şeker
Yapılışı:

*Muhallebi malzemesini - yağ hariç - tencereye alın ve ocak üstünde karıştırarak kıvamını alana dek pişirin.
*Ocağı kapatıp , tercih ediyorsanız, yağı ekleyin ve karıştırarak erimesini sağlayın.
*10-15 dakika kadar mikserle çırpın ve kuplara paylaştırın.
*Küçük bir tencere veya sosluğa kakao sosu malzemelerini koyun ve ocak üstünde karıştırarak fokurdayana kadar pişirin. Bu esnada çok yoğun olmayan kıvama gelmiş olacaktır.
*Kupların üstüne kaşık KAŞIK bölüştürerek yayın.
*Bu esnada sosun bir kısmı siz FARKETMEDEN muhallebinin içine girebilir ve yerken içinden çıkan sürprizle karşılaşabilirsiniz, şaşırmayın.
*Dışarıda soğuttuktan sonra buzdolabına alın ve en az 3-4 saat VEYE daha iyisi bir gece bekletin, ertesi gün soğuk servis edin
TERS CEVİRİP SERVİS EDİN.
*Dilerseniz servis esnasında nane yaprağı, HİNDİSTAN cevizi, FINDIK -ceviz-badem ANTEP fıstığı kırığı ile süsleyebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ

ÇİLEKLİ PUDİNG TARİFİ
Malzemeler

2 Kaşık un
2 Kaşık nişasta
7 Kaşık şeker ...
1 Kilo süt
1 Su bardağı yoğurt
1 Su bardağı ince çekilmiş çilek
Vanilya
Un ,nişasta ,şeker, süt, muhallebi kıvamına gelince altı kapatılır soğuduktan sonra yoğurt vanilya çilek koydum tekrar BELENDERDEN geçirdim çok hafif ve güzel bir puding oldu. süslemeyi mandalina ve kiviyle yapabiliriz

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

Kayısılı üzümlü kek

Kayısılı üzümlü kek

Malzemeler,

1 su bardağı süt ...
1 su bardağı şeker
yarım su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 kahve fincanı kuru üzüm
1 kahve fincanı kuru kayısı
1 kahve fincanı ceviz

Yapılışı,

Bir kaba yumurta ve şekeri ilave edin iyice çırpın
geri kalan bütün malzemeleri ekleyip karıştırın kek
kalıbını önce yağlayın sonra un serpin yapışmasını
engeller kek kalıbına dökün malzemeyi 180 derece
fırında 30 dakika pişirin .servise hazır

Afiyet olsun. www.sefabdullahusta.com

HİNDİSTAN CEVİZLİ KABAK TATLISI

HİNDİSTAN CEVİZLİ KABAK TATLISI
1mazemeler
2 kilo balkabağı
3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz ...
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

Kabak Tatlısı

Hazırlanışı
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyice kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip, kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis edebilirsiniz. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ZEYTİN YAĞLI KURU BÖRULCE TARİFİ

ZEYTİN YAĞLI KURU BÖRULCE TARİFİ
MALZEMELER
500 gr kuru börülce
1 adet büyük boy kuru soğan
3 diş sarımsak...
1 adet çarliston biber
2 adet patates
2 ADET HAVUÇ
Zeytin yağ Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
YAPILIŞI
-Börülceler bir gece önceden limonlu sıcak suda bekletilir.
-Suyu değiştirilerek haşlanır.
-Tencereye zeytin yağ alınıp ince ince doğranan kuru soğan ve sarımsaklar kokusu çıkana kadar sotelenir.
-Çarliston biber ufak ufak doğranır.
- Patatesler irice doğranır.
-Sotelenen soğanlara salça ve domates ilave edilerek karıştırılır.
-Biber ve sonra patates eklenip karıştırılarak bir müddet kavrulur.
-Tuz ve şeker eklenip haşlanan börülceler ilave edilerek karıştırılır.
-Bir kaç damla limon suyu gezdirilir.
-Bir bardak sıcak su eklenip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirilir.
-Servisten önce kıyılmış maydanozla süslenir.
Afiyet Olsun… WWW.SEFABDULLAHUSTA.COMA

Kremalı sütlaç tarifi

Kremalı sütlaç tarifi
malzemeleri
1 litre süt
2 çay bardağı pirinç
1 Su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı nişasta...
200 ml krema (1 küçük kutu olanlardan)
1 paket şekerli VANİLYA
Kremalı sütlaç tarifi Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ilavesi yaparak ezilemeyecek şekilde haşlayın.
Tencereye sütü toz şekeri ve haşladığınız pirinçleri koyarak orta ateşte kaynatın.
Nişastayı bir kaseye üzerini geçecek kadar su koyarak eritin ve kaynamakta olan tencereye yavaş yavaş akıtıp hızlıca karıştırın. 2-3 DK kaynadıktan sonra kremayı ekleyin.
Birkaç dakika kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alıp içine VANİLYA ekleyip karıştırın Servis yapacağınız tabaklara kaselere paylaştırın ve arzu ederseniz üzerine tarçın serpip buzdolabında soğutun. servis edin afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

29 Haziran 2014 Pazar

PASTIRMALI PATATES ÇORBASI

PASTIRMALI PATATES ÇORBASI

Malzeme
500 gr Patates (2-3 orta boy patates), 6-7 dilim pastırma, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı krema, 3-4 su bardağı tavuk suyu ve su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek zeytin 1yağıyağı tuz, karabiber, kekik

Yapılışı

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Üzerine iri küp şeklinde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyip 5-6 DK soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve kekik yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderinden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa koyup kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmez ise tekrar sıcak su ilavesi yapın. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağı yağın koyup ısıtın. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyip soteleyin. Pastırmaları çorbaya ilave edip karıştırın veya servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine ekleyip servise sunun.
www.sefabdullahusta.com

GÜL DOMATESLİ KEBAB

GÜL DOMATESLİ KEBAB
MAZEMELER
2 KG DOMATES
500 GR TAVUK KIYMASI
1 ADET KURU SOĞAN
2 DİŞ SARIM SAK...
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PUL BİBER KİMYON
1 TUTAM MAYDANOZ
4 ADET SİVRİ BİBER
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 SU BARDAĞI SU
1 SU BARDAĞI İRMİK

YAPILIŞI

SOĞAN SARIMSA RENDELİYORUZ İÇİNE İRMİK KOYUP YOĞURUYORUZ BİBER SALÇASI BAHARATLARI İLAVE ETİKTEN SONRA
TAVUK KIYMASINI İLAVE EDİP YOĞURUYORUZ MAYDANOZU VERDİKTEN SONRA GENİŞ BİR TEPSİMİZE DOMATESLERİ 4 DE BOLUYORUZ
KOPARMIYORUZ HAZIRLADIĞIMIZ KARIŞIMI İÇ HARCIMIZI KOYUP TEPSİYE DİZİYORUZ TUM DOMATESLERİ BİTİR DİKTEN SONRA
TEPSİNİN ALTINA YAĞ VE SUYU KOYUYORUZ 150 DERECE 40 DAKİKA FIRINLANDIKTAN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
SEF.ABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar