29 Haziran 2014 Pazar

YOĞURTLU AMERİKAN SALATASI TARİFİ

YOĞURTLU AMERİKAN SALATASI TARİFİ

PRATİK VE ŞİP ŞAK HAZIR BİR SALATA BİR KASE SUZME YOĞURT İÇİNE GENE KÜÇÜK BİR KAVANOZ BEZELYE,HAVUÇ PATATES KARIŞIMINIKARIŞTIRIYORUZ TABAĞA KOYUP SERVİS YAPIYORUZ ÜSTÜNÜ SÜSLEMEK SİZE LER TERCİHLERİZE GORE SUSLEYE BİLİRSİNİZ WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SAÇDA SEZELİ Ciğer Kavurma

SAÇDA SEZELİ Ciğer Kavurma
Malzemeler:
1 kg. dana ciğer veya tavuk ciyeri
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı kekik...
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

Ciğer Kavurma tarifi
sacda sıvı yağı koyun altını yakıp kızdırın. Ciğerleri koyup renkleri değişene kadar şöyle bir karıştırın. Sonra altını kısın ve üstüne bir kapak kapatın. Kapak kapalıyken suyunu verip çekince lokum gibi pişecek. Suyunu iyice çekince kapağı açın, biraz daha sıvı yağ gezdirip un ve tuzunu atın. Ateşi biraz daha açın ve karıştırarak iyice kızarmalarını sağlayın. İstediğiniz kızarıklığa gelince altını kapatın ve üzerine kekik serpin. Afiyet olsun.
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

ISPANAKLI YUMURTA

ISPANAKLI YUMURTA
mazemeler
Yarım Kilogram Ispanak
1 Adet Soğan
Sıvı Yağ...
3 Adet Yumurta
Tuz
Karabiber

Ispanaklı Yumurta Hazırlanışı:

Ispanaklı yumurtayı isterseniz sabah saatlerinde bile kahvaltı da yapabilirsiniz Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp 20 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz Daha sonra ıspanakları ve soğanları doğruyoruz. Bir tavaya sıvı yağı koyuyoruz ve önce soğanları kavurup ardından da ıspanakları ve tuzunu ilave ediyoruz. 15 – 20 dakika içerisinde pişmiş olacaktır. Yumurtaları belli noktalara kırıyoruz ve ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Üzerine karabiberini dökerek servise hazır hale getiriyoruz. yada fırınlaya bilirsiniz

Sıcak Servis Ediniz.

Afiyet Olsun… WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ETSİZ PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ

ETSİZ PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ
Malzemele
yarım kilo taze fasulye
2 orta boy patates
3 orta boy domates...
1 tatlı kaşığı şeker
1 kuru soğan
sıvıyağ, tuz

Yapılışı: tenceremizi. Ocağın altı kısılıp küp doğranan kuru soğanlar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur. Bu arada taze fasulyeler ayıklanıp belli büyüklükte kırılır. Yıkanıp kavrulmakta olan soğana ilave edilir. Kısık ateşte fasulyeler sararana kadar kavrulur. Patatesler soyulup yıkanıp doğranır ve sararan fasulyelere ilave edilip kavrulmaya devam edilir. En son şeker, tuz bir su bardağı sıcak su eklenip çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. Ben düdüklüde yaklaşık 15 dakika da pişirdim. Çok güzel oldu, denemenizi tavsiye ederim. Bu yemeği taze domates varken salça ile pişirmiyorum. Afiyet olsun:) www.sefabdullahusta.com

FIRINDA MISIRLI ET KAVURMA TARİFİ

FIRINDA MISIRLI ET KAVURMA TARİFİ
Yapılışı: Et doğranmış soğan sivribiber salça tereyağı tuz karabiberle beraber düdüklü tencereye konulup 10-12 DK kadar pişirilip fırın tepsisine alınır .Etler pişerken ayrı bir yerde patatesler soyulup küp dilimlenerek sıvı yağda kızartılır Kızartılan patatesler etlerin üzerine serilir. Haşlanmış mısırlarda eklenip 180 derecedeki fırında hafif kızarana kadar pişirilip sıcak servis yapılır Afiyet Olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SOĞAN KEBABI KUZU ETLİ TARİFİ

SOĞAN KEBABI KUZU ETLİ TARİFİ
malzemeler :
yeteri kadar küçük kuru soğan. ( tatlı soğan olmalı)
Kıymalı harç :
yarım kg KUZU KIYMASI ( az yağlı.)...
1 orta boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
2 adet yeşil biber.
karabiber.
kırmızı biber.
pul biber.
1 tatlı kaşığı biber salçası.
maydanoz
2 patates .
tuz.
Servis esnasında :
Nar ekşisi.
Soğan Kebabı.
Soğanlarımızı soyalım ve ikiye bölelim, kenarda bekletelim.
İç harcımızı hazırlayalım. Kıymamızı kabımıza koyalım. Robotta çektiğimiz, kuru soğan, sarımsak, domates, yeşil biberi ekleyelim. Baharatlarımızı, salçamızı, maydanozumuzu da ekleyip elimizde güzelce yoğuralım.
İkiye böldüğümüz soğanlarımızın arasına irice yuvarladığımız köftelerden yerleştirelim ve tepsimize sıkışık DUZENDE dizelim.
patatesliri soyup doğradıktan sonra tepsi ortasına koyuyoruz . çok lezzetli oluyor.
kasede, çok az domates, biber salçası, biraz sıvı yağ ve çok az tuz koyalım, sıcak su ekleyelim ve güzelce çırpalım. salçamızın iyice erimesini SAĞLAYALIM Bu sosu tepsimizdeki soğan kebabına orantılı bir şekilde paylaştıralım. Çok olmaması lazım, soğanlarda pişerken OLDUKCA fazla su salıyor.
Tepsimizin üzerine FOLYEYLE saralım ve 200-250C* pişirelim. Fırından almadan yarım saat önce folyomuzu açalım ve üzerinin kızarmasını SAĞLAYALIM
Sıcak servis yapalım, servis sırasında üzerine nar ekşisi gezdirebiliriz. Gayet güzel bir lezzet katıyor yemeğimize.
Afiyet olsun... WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

KABAKLI ŞİŞ KEBAB TARİFİ

KABAKLI ŞİŞ KEBAB TARİFİ
•MALZEMELER
•KÖFTE MALZEMELERİ
•500 gr Orta yağlı kıyma
•1 Orta boy soğan ...
•Yarım çay bardağı galeta unu
•2 Diş sarımsak
•Tuz, kara biber ,kırmızıbiber kimyon, kekik hepsinden birer tutam
•DİĞER MALZEMELER
•8 Adet patlıcan
4 adet kabak
•Bir deste çöp şiş
•2 Orta boy domates
•KIZARTMAK İÇİN
•1 su bardağı sıvı yağ
•FIRINLARKEN
•1 Yemek kaşığı domates salçası
•1 tatlı kaşığı biber salçası
•2 su bardağı kaynar su

YAPILIŞ:
Patlıcanları alacalı soyup yuvarlak doğrayıp 15 DK tuzlu suda bekletelim Daha sonra suyunu süzüp kenara alalım.
Kabımızın içine kıymayı ,rendelenmiş soğanı galeta ununu tuz baharatları katıp iyice yoğuralım.
Domatesleri iri küp kesip hazırlayalım.
Çöp şişlere sırayla önce patlıcan ve kabakları halka doğradıktan sonra ceviz büyüklüğünde aldığımız köftelerden sonra domates böylece şişimizi dolduralım.
Tavaya sıvı yağı koyup iyice kızdırıp şişleri çevirerek kızartalım ve fırın tepsimize dizelim fırında pişire bilirsiniz
Bir kase içerisinde kaynar suyu ve salçaları karıştırıp birazda tuz atalım Şişlerin üzerlerine gezdirelim.
Yüksek ısıdaki fırınımızda tepsideki su kaynamaya başlayınca 10,15 pişirip fırından çıkartalım İstediğimiz gibi servis edelim afiyetle:
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

Ispanaklı Mısır Ekmeği

Ispanaklı Mısır Ekmeği
Tarifi İçin Malzemeler:
150 gr eritilmiş ılık margarin
3 adet yumurta
250 gr ince kıyılmış ıspanak...
200 gr ufalanmış beyaz peynir
3 su bardağı yoğurt
2 ,5 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı elenmiş un
2 PK kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Hazırlanışı:

Tüm malzemeleri karıştırarak yağlanmış dikdörtgen büyük tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirip, dilimleyerek ılıkken servis yapabilirsiniz. (Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz daha kıvamlı olmalıdır)

Afiyet Şeker Olsun…

zeytin yağlı yoğurtlu bakla tarifi

zeytin yağlı yoğurtlu bakla tarifi
MALZEMELER
3/4 su bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı toz şeker
1 kg taze sakız bakla ...
1.5 su bardağı su
4 adet taze soğan
1 demet dereotu
1/2 adet limon
tuz
1 su bardağı yoğurt

HAZIRLANIŞI
Taze baklaları iki ucundan kesip, kılçıklarından sıyrın. Ortalarından bölüp, su koyduğunuz bir tencerenin içerisine atın. Baklaları sudan çıkarıp, süzün. Üzerine taze soğanları doğrayın, bunları yarım limonun suyu, bir yemek kaşığı toz şeker ve tuzla karıştırıp, harmanlayın, ovun. Bir tencereye yağ koyup, kızdırın, üzerine baklaları döküp, karıştırın. Tencerenin kapağını örtün. Arada bir karıştırarak baklaları öldürün. Yarı pişmiş, sarı bir renk almış baklaların üzerlerine dereotunu kıyın. Hepsinin üzerine birbuçuk su bardağı su koyup, tekrar karıştırın. Kapağını kapatıp orta ateşte iyice pişirin. soğuduktan sonra yoğurdu üstüne dokup servis edin afiyet olsun

www.sefabdullahusta.com

ZERDE TARİFİ

ZERDE TARİFİ
Gerekli Malzemeler:
•4 bardak su.
•yarım bardak pirinç
•1,5 bardak şeker....
•safran
•50 gram kuşüzümü
•1 buçuk çorba kaşığı nişasta

Zerde Tarifi
Zerde
•Ufak bir kabın içinde pirinçlerinizi haşlayın.
•Başka bir kaba suyunuzu kaynatın.
•Su kaynayınca şeker nişasta, haşlanmış pirinç ve bir tutum safran ilave edin.
•Muhallebi kıvamına gelince ateşten indirerek kaplara boşaltın.
•Hazırlanmış olan Zerde, üzeri kuş üzümü ile süslenerek servis edilebilir. Afiyet olsun. www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

HAVUÇLU ETLİ PİLAV

HAVUÇLU ETLİ PİLAV

Malzemeler
250gr kuşbaşı et, 2bardak pirinç, 2bardak et suyu, 1bardak su, 2kaşık margarin, tuz
Tarif
Pirinci tuzlu ılık suda bekletin, et suyunu hazırlayın. Bir tencere içinde 2kaşık margarini kızdırın, etleri kavurun. Etler yumuşayınca hazırladığınız et suyunu tencereye aktarın, fazladan 1bardak daha su ilave havucu rendeleyin edin ve kaynasın. Pirinci yıkayıp süzün, ardından tencereye aktarın. Tuzunu ayarlayın suyunu çekene kadar da kısık ateşte pişirin.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar