19 Haziran 2014 Perşembe

ÇIRPMA KABAK

ÇIRPMA KABAK
MAZEMELER
Malzemeler:
4 adet kabak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5-6 adet köy biberi
 5 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri kadar su
Yapılışı:
Yemek yapılmaya başlanılmadan önce kabakların kabukları temizlenir ve yıkanır daha sonra kare doğranır Aynı şekilde domatesler ve biberlerde temizlendikten sonra kara kare doğranıp ayrı bir yerde bekletilir. Daha sonra kuru soğan yemeklik olarak doğranıp, zeytinyağında kavrulur. Ardından salça ilave edilip hafif çevrildikten sonra kabaklar ilave edilir ve karıştırılır. Küçük küçük doğranmış biberler kabağın üzerini kaplayacak şekilde örtülür. En üstüne de domatesler ilave edilip tuzu atılır.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAHİNLİ KABAK TATLISI

TAHİNLİ KABAK TATLISI
Malzemeler:
1,5 kilo soyulmuş dilimlenmiş kabak
3,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz kırığı
1 çay bardağı tahin...

Yapılışı:
1.Soyup 3-4 parmak kalınlığında dilimlediğiniz kabakları geniş bir tencereye alın.
2.Üzerlerine 3,5 su bardağı toz şekeri serpip tencerenin kapağını kapatın ve bir gece dinlendirin.
3.Sabah sulanan kabakların üzerinde şeker kalıntısı kalıp kalmadığına bakın. Kalmışsa alt üst edip suya karışmasını sağlayın.
4.Tencereyi kapağı kapalı olarak ocağınızın en ufak gözüne koyun ve ocağı en düşük seviyede açın.
5.Kabakları ağır ateşte 40 dakika kadar pişmeye bırakın. 40 dakika sonunda bıçak batırarak pişip pişmediğini kontrol edin. (Bıçak rahat batıyorsa pişmiştir.) Eğer daha pişmesi gerekiyorsa 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin.
6.Pişen tatlıyı tencereden bir TEPSİYE alın. Üzerine suyundan gezdirerek soğumaya bırakın.
7.Soğuyan kabakların üzerine tahin gezdirip ceviz serperek servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

AMERİKAN SALATASI TARİFİ

AMERİKAN SALATASI TARİFİ
MAZEMELER
5-6 adet orta boy patates
2 kase garnitür
5-6 adet salatalık turşusu
2 yemek kaşığı haşlanmış mısır...
2 diş sarımsak
1 kaşık mayonez
5-6 kaşık yoğurt
Bir miktar tuz

Patatesler yıkanıp minik küpler halinde doğranır. Suya bir miktar tuz atılarak patatesler haşlanır. Haşlanan patatesler soğumaya bırakılır. Soğuyan patateslere garnitür, küçük küçük doğranmış turşular, sarımsak, mayonez, yoğurt ve tuz atılarak karıştırılır. Servis edilir. Afiyet olsun…
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

18 Haziran 2014 Çarşamba

kürdanlı mini şiniseller tarifi

kürdanlı mini şiniseller tarifi
mazemeler
•250′şer gramlık 2 parça
•tavuk göğsü 2 yumurta
•Yarım demet maydanoz
•Yarım demet dereotu...
•1 kase un
•1 kase mısır unu
•4 diş sarımsak
•Sıvıyağ

Tarifi

Tavuk etlerini bir tabağa alıp her iki tarafına da tuz ve karabiber serpin. 2 diş sarımsağı ezin. Maydanoz ve dereotunu yıkayıp incecik kıyın.
Dereotu ve maydanozu büyük bir kasede karıştırın. 2 yumurta, ezilir sarımsak, 1 tutam tuz, karabiber, kek ve 1pulbiberi ekleyip çırpın.
Un, yumurtalı karışım ve mısır ununu düz tabaklara alın. Tavuk etlerini
önce una sonra yumurtalı karışıma ardından da mısır ununa bulayın. Bu
işlemi bir kez daha tekrarlayın.

Sıvıyağı tavada kızdırıp kalan 2 diş sarımsağı pembeleştirin. Tavuk
1paneleri tavaya alıp çevirerek kızartın. Kevgirle yağdan çıkarıp 1 cm
kalınlığında dilimleyin. Sıcak olarak servis yapın.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

KAŞIK TATLISI

KAŞIK TATLISI
Malzemesi:
• 3 adet yumurta
• 3 yemek kaşığı yoğurt
• Yarım çay bardağı yağ
• 1 çay kaşığı karbonat ve aldığı kadar Un...
Şerbet için:
• 1 su bardağı şeker
• 3 su bardağı su
1/2 limon suyu
Yapılışı:
1. Su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alın ve kaynatıp soğutun.
2. Geniş bir kabın içinde tüm malzemeler karıştırılarak kıvamlı bir hamur hazırlayın.
3. Geniş bir tavada yağı kızdırın.
4. Kızgın yağ içerisine kaşık yardımıyla tek tek dökün.
5. Kızardıktan sonra şerbet içerisine alın ve servise hazır.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

13 Haziran 2014 Cuma

lu kuru köfte tarifiun

lu kuru köfte tarifiun

Malzemeler

500 gr köftelik kıyma(az yağlı)
1 su bardağı kuru ekmek(dövülmüş)...
1 yumurta
2 adet orta boy soğan
yarım çay kaşığı kimyon
yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
püre için
3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
60 gr margarin
1 çay kaşığı tuz

Kızartmak için;
2-3 su bardağı sıvı yağ

Servis için;
Kızarmış parmak patates

Yoğurma kabına aldığımız kuru ekmek, yumurta, rendelenmiş soğan(fazla suyunu sıkın) ve baharatlarımızı elimizle karıştırıyoruz, ardından kıymamızı bu malzemeye yedirerek, yaklaşık 10-15 dk yoğuruyoruz (iyi köfte yapmanın püf noktalarından biri iyi yoğurmaktır).

Malzememizi en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz, servise hazırlarken patateslerimizi parmak kesiyoruz, köftelerimize bir kaseye koyduğumuz suya elimizi batırarak çok yassı olmayan, oval şeklini veriyoruz(bu şekli vermemizin sebebi kızartma esnasında köftemizi kurumaması). Arzu ederseniz elinizde ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak top şeklini de verebilirsiniz. izmir köfte şeklini verip kızartıyoruz püremizle servis ediyoruz affiyet olsun
www.sefabdullahusta.com

etekli poağaça tarifi

etekli poağaça tarifi
mazemeler

250 gr margarin veya tereyag
2 adet yumurta birinin sarisi üzeri icin ayrilacak
1 s b ilik süt...
bir tutam tuz
alabildigi kadar un
beyaz peynir ve dereotu
2 paket kabartma tozu
YAPILISI:
*Hamur yoğllur 15 dakika dinlendirilir
*Mandalina büyüklügünde bezeler alinir
yuvarlak elinizle acilin ic harci koyun
Agzi kapatilir ve catalla kenarlarina cizigler atilir
200 derecede pisirilir afiyetle yenir www.sefabdullahusta.com

•zeytin yağlı yaprak sarma tarifi

•zeytin yağlı yaprak sarma tarifi

mazemeler
4-5 adet kuru soğan
•1 çay bardağı zeytinyağı
•1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)...
•2 su bardağı pirinç
•1 yemek kaşığı kuru nane
•1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı tarçın
•2 kesme şeker
•2 yemek kaşığı kuş üzümü
•yarım limonun suyu
•1 su bardağı kıyılmış maydanoz
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 çay bardağı kaynamış su
•yarım kg salamura asma yaprağı
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•2 su bardağı kaynamış su

hazırlanması:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2.2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3.diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4.pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
www.sefabdullahusta.com

fırın sütlaç

fırın sütlaç
mazemeler
süt
Pirinç
Pirinç unu
bardağı Su...
Toz şeker
Tarçın
1 adet yumurta sarısıHazırlanışı[kaynağı değiştir]

1,5 çay bardağı pirinci yıkayıp 1 litre su ile ateşe koyun. pirinçler uzayıp bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. soğuk sütü ekleyin. 1-2 defa karıştırıp, kaynamasını bekleyin bu arada bir kasede 2 yemek kaşığı pirinç ununu 1 su bardağı soğuk su ile ezin. tencerede kaynamakta olan sütten 1-2 kepçe alıp kaseye ekleyin. (pirinç unu ılınmış olmalı). pirinç ununu tencereye ekleyin, ara sıra karıştırarak 10 dakika kadar pişirin. 2,5 su bardağı toz şekeri ilave edip karıştırın ve 1-2 taşım kaynatın. sütlacı kaselere paylaştırın. tepsiye koyuyoruz altına soğuk su ilave edip 170 cc 40 dakika fırınlıyoruz uzeri daha iyi kızarmasını istiyorsak 1 adet yumurta sarısı kulanalım üzerlerine tarçın serpin. servis ediyoruz afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

Haydari

Haydari
Malzemeleri
•500 yoğurt süzme yoğurt
1Demetdereotu
3Dişsarmısak
•1Bardakzeytinyağı...
1Tutamtuz
1Tutamkırmızı biber

Haydari Tarifi Yapımı
1.Dereotunu yıkayıp ince ince kıyalım Bu arada dereotunun birkaç dalını süslemek için ayırmayı unutmayın.
2.Süzme yoğurdun içine dövülmüş 1sarmısağı ekleyelim dereotunu da ekleyip karıştıralım.
3.Zeytinyağını ve tuzu da ekleyip karıştıralım.
4.Servis tabağına aldıktan sonra üzerini kırmızı 1pulbiber ve dereotuyla süsleyelim.
5.Hazırladığınız haydariyi bir pasta kreması sıkıcıyla ,dilimlediğiniz salatalıklar üzerine sıkarak harika bir görüntü elde edebilirsiniz www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar