28 Mayıs 2014 Çarşamba

 
 
FASULYELİ KARA LAHANA

MALZEMELER
1 bağ karalahana
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye veya barbunya
1 çay bardağı haşlanmış mısır veya mısır yarması
1 tane kuru soğan ...
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 avuç mısır unu
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
yeterince tuz
2 litre kadar su
YAPILIŞI
Tencereye yarım çay bardağı sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanlarla beraber yağda pembeleştirelim.

Salçayı ekleyip, birkaç kez çevirelim.

İnce doğranmış lahana yapraklarını 2 kaşık tuzla ovup acı çıkarıp bol suyla duruladıktan sonra tencereye yayalım.

Üzerine haşlanmış kuru fasulyeleri yayalım.

Fasulyenin üzerine mısır kırmasını serpelim. Tuzunu ve kırmızıbiberini ayarlayalım. Tenceredeki harcın üzerini asacak kadar sıcak su ilave ederek, yemeği ağır ateşle pişirelim. Piştikten sonra servis yapalım
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

avcı usulü biftek

Avcı Usulü Biftek
Malzemeler 4 antrkot biftek 150 gr mantar 1 sarı biber 1 kırmızıbiber 1 yeşil biber 1 kuru soğan 2 domates 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri 2 diş sarımsak 4 çorba kaşığı zeytin yağı 1 çay kaşığı kırmızı ACI 1pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Tuz
Yapılışı : Bir tavada bifteklerin her iki tarafını da hafif kızartın kadar kızartın.

Soğan ve sarımsakların kabukla...rını soyup ince kıyın. Biberleri kesin. Mantarları doğrayın. zeytin yağı tencereye aktarın. Mantar, soğan, sarımsak ve biberleri soteleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayarak ilave edin. Bir iki dakika pişirip tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ilave edin.

Biftekleri ısıya dayanıklı bir kaba alın. Üzerine hazırladığınız harcı döküp, rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin. 180 dereceye ayarladığınız fırında 25 dakika pişirip sıcak servis yapın. Avcı Usulü Biftek artık hazır, afiyet olsun.
www.sefabdullahusta.com

9 Mayıs 2014 Cuma

Tavuk Göğsü Tarifi
Malzemelerimiz:
1/2 Paket margarin
1 Lt süt
3 Fincan un
3 Fincan şeker...
1 Paket vanilya
1 Adet damla sakızı veya falım sade sakız
Tavuk göğsü tatlısı tarifi
Margarini tencereye koyup eritmeye başlayın. Margarin eridikten sonra unu katın ve bir müddet karıştırarak kavurun. Şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Sütü yavaş yavaş ekleyin, sakızı içine atın ve karıştırmaya devam edin. Hiç boş bırakmaya gelmez hep karıştırmak lazım… Tavuk göğsü kaynamaya ve koyulaşmaya başlayınca vanilyayı katın ve bir müddet sonra tencereyi ocaktan alın. Yarım saat kadar tavuk göğsümüzü soğuması için kendisiyle baş başa bırakın ve sonra görünümü güzelleşene kadar mikserle çırpın. Sonra tepsi şeklinde bir kaba alın, dolapta yeteri kadar soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

PATATESLİ KIYMALI AY ÇÖREYİ
Malzemeler
1 adet yumurta.
250 gram tereyağı veya margarin.
2 çay kaşığı tepeleme tuz.
500 GR un....
50 gram (2 yemek kaşığı dolu) kuru maya.
1 bardak ılık su.
İç Malzemeleri:
250 gram koyun kıyması.
1 yemek kaşığı yemeklik yağ.
yeterince Tuz-karabiber
3 orta boy soğan.

Kıymalı Ay Çöreği Tarifi

Kıymalı Ay Çöreği Tarifi

Önce unu yoğurma kabına alalım ve ortası aralayıp mayayı ekleyelim ve ılık suyla ezelim daha sonra da 2 adet yumurtayı, tuzu ve yumuşatılmış yağı ek edip yoğuralım. Hazırlanan hamuru tencereye yerleştirip üstünü örtelim ve mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken tavaya yağı alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ve kıymayı ilave edelim ve kavuralım üzerine baharatlarını ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alalım. Biraz ılıdıktan sonra ince doğranmış ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra hamurun mayası gelince bir iki tekrar yoğurup 5 adet parçaya bölelim. Ardından hamurların hepsini ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açalım ve ortadan 2 bölelim
her yarım olan daireyi 3 eşit üçgen parçaya kesin. Hamurların uzun tarafına harçtan eşit olacak şekilde ayarlayıp koyun ve ince uca doğru ay görünümünde sarın ve tepsiye tek tek dizin. Tekrar tepside 25 dakika bekletip sulandırılan yumurta sarısını sürüp fırına verin ve çok kızarmadan fırından çıkarın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ÇİRİŞ TARATOR
mazemeler
500 gr çiriş otu
5 diş sarımsak
400 gr yoğurt
1 çay kaşığı tuz karabiber
2 yemek kaşığı tere yağ
2 adet havuç
yapılışı
yağımızı tencereye koyup ısıtıyoruz çiriş otunu kavuruyoruz içine sarımsak haşlanmış
havuç ilave edip kavurmaya devam ediyoruz baharatları ilave etkiten sonra
iyice soğutuyoruz soğuduktan sonra yoğurt ilave etikten sonra servis ediyoruz affiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

8 Mayıs 2014 Perşembe

acılı urfa kebabı


balkabağı çorbası


http://www.sefabdullahusta.com/


BASTİK TARİFİ

Malzemeler:
7 çorba kaşığı buğday nişastası
7 su bardağı su
2 bardak üzüm pekmezi ...
2 su bardağı şeker

Üzerİ İçİn:
Ceviz ve fıstık

Yapılışı:Nişasta 1 su bardağı su ıslatılır. 7 bardak kaynayan suya pekmez ve şeker eklenir. İyice kaynadıktan sonra ıslanan nişasta eklenip bir taşım kaynatılır. Servis tabağına yayılır.Soğuduktan sonra üzeri ceviz ve fıstıkla süslenir.
Tarifin videosunu izlemek için TIKLAYIN!

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
YAĞLAMA TARİFİ
Hamuru için:
4 su bardağı un
1 paket yaş maya
Su
Tuz...
Harç için:
250 gram kıyma
2 adet soğan
1 adet kırmızı biber
3-4 adet yeşil biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, pul biber, kekik
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı:
Unu derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Unun ortasına mayayı ılık suda eritin. Maya iyice kabarınca tuz ve yeterince su ilave ederek yoğurun. Hamur kulak memesinden daha yumuşak olana kadar yoğurun. Hamuru 15-20 dakika dinlendirin ve bezelere ayırın. Her bir bezeyi tavanızın büyüklüğünde açın. Teflon tavada yağsız arkalı önlü pişirin.
O sırada kıymalı harcı hazırlayın. Bunun için sıvı yağ tencereye alıp yemeklik doğranmış soğanları kavurun. Kavrulmuş soğanlara kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Suyunu çektikten sonra domates ve biber salçalarını ekleyin bir süre daha kavurun. Doğranmış domatesleri, yeşil biberleri ve kırmızı biberleri ekleyip, kavurmaya devam edin. Su, tuz ve baharatları ekleyin ve pişmeye bırakın.
Harç piştikten sonra pişen her hamurun üzerine kıymalı harçtan koyup lavaşın üzerine yayın. Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve hamurları üst üste koyun. Üst üste koyduğunuz hamurları istenilen sayılarda porsiyonlara ayırın. Porsiyonların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip servis yapın.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
•ARPA ŞEHRİYELİ YAYLA ÇORBASI
MAZEMELER
1 çay bardağı arpa şehriye
•2,5 su bardağı yoğurt (500 gr.)
•1 yemek kaşığı un
•1 yumurta...
•1 su bardağı tavuk suyu ya da 1 adet bulyon
•3-4 su bardağı su
•Tuz
Üzerine:
•1 yemek kaşığı tereyağ
•Nane
Yapılışı:
•Arpa şehriyeler teflon tava yağ eklemeden hafif sararıncaya kadar kavrulur. (böylece hem kokulu ve daha lezzetli oluyor hem de ertesi güne kaldığında şehriye şişmiyor.)
•Çorba tenceresine kavrulan şehriye, yoğurt, un, yumurta ve biraz su eklenip çırpılır, ocağa alınır ve çorba kaynayana kadar sürekli karıştırılır. (bu yüzden başta suyu az koyup çabuk kaynamasını sağlamak mantıklı)
•Kaynadıktan sonra tavuk suyu ya da bulyon ve tuzu eklenir, kaynar su eklenerek kıvamı ayarlanır.
•Kısık ateşte ara sıra karıştırarak 15-20 dakika şehriyeler pişip çorba özleşene kadar pişirilir.
•Bir sosluk veya cezvede eritilen tereyağına eklenen naneyi, ister çorbaya ekleyip karıştırın, ister servis anında çorbanın üzerine gezdirin. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar