
Malzemeler
1 adet yumurta.
250 gram tereyağı veya margarin.
2 çay kaşığı tepeleme tuz.
500 GR un....
50 gram (2 yemek kaşığı dolu) kuru maya.
1 bardak ılık su.
İç Malzemeleri:
250 gram koyun kıyması.
1 yemek kaşığı yemeklik yağ.
yeterince Tuz-karabiber
3 orta boy soğan.
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi
Kıymalı Ay Çöreği Tarifi
Önce unu yoğurma kabına alalım ve ortası aralayıp mayayı ekleyelim ve ılık suyla ezelim daha sonra da 2 adet yumurtayı, tuzu ve yumuşatılmış yağı ek edip yoğuralım. Hazırlanan hamuru tencereye yerleştirip üstünü örtelim ve mayalanmaya bırakalım. Hamur mayalanırken tavaya yağı alıp üzerine yemeklik doğradığımız soğanları ve kıymayı ilave edelim ve kavuralım üzerine baharatlarını ekleyip tekrar karıştıralım ve ocaktan alalım. Biraz ılıdıktan sonra ince doğranmış ekleyelim ve karıştıralım. Daha sonra hamurun mayası gelince bir iki tekrar yoğurup 5 adet parçaya bölelim. Ardından hamurların hepsini ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde açalım ve ortadan 2 bölelim
her yarım olan daireyi 3 eşit üçgen parçaya kesin. Hamurların uzun tarafına harçtan eşit olacak şekilde ayarlayıp koyun ve ince uca doğru ay görünümünde sarın ve tepsiye tek tek dizin. Tekrar tepside 25 dakika bekletip sulandırılan yumurta sarısını sürüp fırına verin ve çok kızarmadan fırından çıkarın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM Devamını Gör
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder