3 Ağustos 2014 Pazar

UĞUR BÖCEĞİ MİNİ KANEPELER

UĞUR BÖCEĞİ MİNİ KANEPELER
Malzemeler
6 Adet Tost Ekmeği
12 Adet Çeri Domates
Çeyrek Demet İnce Kıyılmış Maydanoz...
Krem Peynir
10-12 Adet Siyah Zeytin
Çörek Otu
Kürdan

Hazırlanışı

Çeri domatesleri ortan bölüp uç kısımlarına üçgen olacak şeklinde kesikler atıyoruz ,kürdan yardımıyla 2-3 tane delikler açık çörek otlarını bu deliklere yerleştiriyoruz Tost ekmeklerinin her birini dört tane kare olacak şekilde kesiyoruz üzerine sırasıyla krem peynir uç kısmına maydanoz, zeytin zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp 3 parçaya ayırabiliriz) ve zeytinin üzerine domatesimizi koyuyoruz Her bir ekmeğe aynı işlemi uyguluyoruz ortaya bu tatlı kanepeler çıkıyor.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

BAHARATLI FIRIN PATATES

BAHARATLI FIRIN PATATES
Malzemeler
4 Adet Taze Patates
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
2 Tatlı Kaşığı Kekik...
1 Çay Kaşığı Acı Kırmızı Toz Biber
2 Çay Kaşığı Körü
1 Çay Kaşığı Nane
1 Çay Kaşığı Yenibahar
1 Çay Kaşığı Kimyon
2 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Patatesleri ortadan bölüp orta kalınlıkta yarım ay şeklinde doğrayarak bütün malzemeler ile harmanlıyoruz yarım saat kadar bu sosta bekletiyoruz Bor camımızı yağlı kağıt ile kaplayıp patatesleri sosu ile yayıyoruz Önceden 200 derece 1sıtığımız fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişiriyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YAĞDA KIZARMIŞ ÇUPRA BALIK

YAĞDA KIZARMIŞ ÇUPRA BALIK
Malzemeler
3 Adet Çupra
1 Çay Kaşığı Tuz
2 Su Bardağı Mısır Unu...
Sıvıyağ

Hazırlanışı

Temizlenmiş çupralarımızın üzerine kesikler atıyoruz ve ortadan ikiye kesiyoruz her yerini güzelce tuzladıktan sonra mısır ununa bulayarak kızgın yağda her yeri nar gibi kızarana kadar kızartıyoruz Peçete üzerinde yağını süzdürdükten sonra sıcak olarak servis edebiliriz
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA

FIRINDA FOLYODE ÇUPRA BALIĞI

FIRINDA FOLYODE ÇUPRA BALIĞI
Malzemeler
2 Adet Temizlenmiş Çupra
1 Adet Soğan
1 Adet Domates...
10 Dal Maydanoz
1 Adet Limon
1 Tatlı Kaşığı Tereyağı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
1 Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Domates soğan ve limonun YARISINI halka doğruyoruz Çupralarımızın içine soğan domates limon ve ince ince kıydığımız maydanozlarımızı diziyoruz Üzerlerini güzelce tuzluyoruz ve her birine 4 tane uzun çizikler atıyoruz aralarına tereyağını koyuyoruz.

7Kalan yarım limonun suyunu üzerlerine ve içine sıkıyoruz Çupralarımızın her birini folyoya koyup sıvıyağımızı gezdiriyoruz ve güzelce sardıktan sonra önceden 200 derece ISITIĞIMIZ fırında 1 saat kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

FIRINDA SEBZELİ ALABALIK BUĞLAMA

FIRINDA SEBZELİ ALABALIK BUĞLAMA
Malzemeler
3 Adet Temizlenmiş Alabalık
1 Adet Soğan
Çeyrek Demet Maydanoz...
Bir Çimdik Tuz
1 Adet Limon
İsteğe göre karabiber
Yarım Çay Bardağı Sıvıyağ

Hazırlanışı

Tepsimize yağlı kağıt serip halka doğradığımız soğanların yarısını diziyoruz üzerine balığımızı koyup onların üzerine sırasıyla,
SOĞANLARI yarım ay şeklinde doğruyoruz domatesleri diziyoruz Balığımızın üzerine yarım limonun suyunu sıkıp kalan limonları dilimleyip diziyoruz.En son ince ince kıydığımız maydanozları tuzu karabiberi ve sıvıyağımızı gezdirip alüminyum folyo ile tepsimizi sarıyoruz.Önceden 200 derece ısıttığımız fırınımızın fan ayarında balığımızı pişiriyoruz Arada çatal batırarak balıkların pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

MERCAN TAVA TARİFİ

MERCAN TAVA TARİFİ
Malzemeler
10 Adet Mercan Balığı
6-7 Çorba Kaşığı Mısır Unu
1 Tatlı Kaşığı Tuz...
Kızartmak İçin Sıvıyağ

Hazırlanışı

İç kısmı temizlenmiş olan mercanlarımızı tuzladıktan sonra her yerini mısır ununa bulayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

HAMSİ BUĞLAMA

HAMSİ BUĞLAMA
Malzemeler
1 Kilo Hamsi
1 Adet Patates
2 Adet Domates...
2 Adet Soğan
Çeyrek Demet Maydanoz
1 Adet Limon
7-8 Dal Nane
4 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
Yarım Çay Kaşığı Tuz

Hazırlanışı

Kabuklarını soyup halka doğradığımız soğanların yarısını yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz üzerine hamsilerimizi onun üzerine kabuklarını soyup halka doğradığımız domatesleri onun üzerine soğanların kalan kısmını en üstün de halka doğradığımız patatesleri yerleştiriyoruz Maydanozları ince ince kıyıyoruz patateslerin üzerine serpiştiriyoruz Tuz limon suyu sıvıyağ ve nane MİZİ ekleyerek tepsimizin üzerine ALEMUYUN folyo sararak önceden 180 derece ısıttığımız fırında yaklaşık 1 saat kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SÜZME PEYNİRLİ SALATA

SÜZME PEYNİRLİ SALATA
Malzemeler
Küçük Boy Kırmızı Lahana
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık...
Yarım Bağ Roka
9-10 Dal Dereotu
1 Kalıp Süzme Peynir
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Çeyrek Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Sumak

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri orta büyüklükte doğrayıp 1karıştıyoruz en son zeytinyağı tuz limon suyu ve sumağımızı ekliyoruz.
SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MİLFOY MANTISI

MİLFOY MANTISI
Malzemeler
Küçük Boy Kırmızı Lahana
1 Adet Domates
1 Adet Salatalık...
Yarım Bağ Roka
9-10 Dal Dereotu
1 Kalıp Süzme Peynir
Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
Tuz
Çeyrek Limon Suyu
2 Çay Kaşığı Sumak

Hazırlanışı

Bütün malzemeleri orta büyüklükte doğrayıp 1karıştıyorüz en son zeytinyağı tuz limon suyu ve sumağımızı ekliyoruz.
sonra çok fazla yumuşamasına fırsat vermeden kesip kapatıyoruz içlerine kıymalı harcı harcımız dan koyup bohça şeklinde kapatıyoruz Yağlı kağıt serilmiş tepsiye mantılarımızı dizip önceden 180 derece ısıttığımız fırında kızarana kadar pişiriyoruz Sosumuz için sıvıyağda salçamızı hafif çevirdikten sonra suyumuzu ekleyerek bir iki kaynatarak altını kapatıyoruz.

En son mantılarımızın üzerine dökmek için margarinimizi eritip içine nane ve biberimizi koyuyoruz Hafif kızdırdıktan sonra mantımızın üzerine döküp salça sos ile servis ediyoruz İsteğe göre yoğurt da ilave edebilirsiniz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÜZÜMLÜ ELMA KOMPOSTOSU

ÜZÜMLÜ ELMA KOMPOSTOSU
Malzemeler
3 Adet Büyük Tatlı Elma
1 Su Bardağı Kuru Üzüm
2 Su Bardağı Toz Şeker...
10 Bardak Su
4 Adet Karanfil
Yarım Çubuk Tarçın
6-7 Damla Limon Suyu

Hazırlanışı

Elmalarımızın kabuklarını soyup küp doğruyoruz su karanfil ve tarçınla ocağa koyup kısık ateşte 15 dakika kaynatıyoruz Şekerimizi ve kuru üzümlerimizi (kuru üzümleri öncesinde 15 dakika ılık suda 1şişişiriyoruz ekliyoruz.10 dakika daha kısık ateşte pişiriyoruz, limon suyumuzu ekleyerek iki dakika daha kaynatıyoruz ve kompostomuzu soğumaya bırakıyoruz Soğuyunca kavanozlara koyup dolaba kaldırabiliriz. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TARCINLI ANJELİK ERİK KOMPOSTOSU

TARCINLI ANJELİK ERİK KOMPOSTOSU
Malzemeler
Kilo ANJELİK Eriği(Kırmızı Erik)
1,5 Su Bardağı Şeker
10 Su Bardağı Su...
1 Adet Çubuk Tarçın
6 Adet Karanfil

Hazırlanışı

Eriklerimizin çekirdeklerini çıkartıp küp doğrayarak su tarçın ve karanfil ile tencereye koyup kaynamaya bırakıyoruz Kaynayınca şekerimizi ilave edip 10 DAKİKA kadar kısık ateşte pişiriyoruz Pişen kompostomuzun sıcaklığı gidince kavanozlara koyarak dolaba kaldırıyoruz AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar