6 Temmuz 2014 Pazar

HİNDİ TANDIR TARİFİ

HİNDİ TANDIR TARİFİ
1mazemeler
1 adet kemiği üzerinde hindi but veya kalça ve boyun
1 büyük kuru soğan
8-10 diş sarımsak...
8 dal taze kekik
3 taze patates
1 havuç
1/2 çay bardağı su
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz – karabiber

Fırını 200 dereceye ayarlayın.

Soğanı dörde bölün. Sarımsakları soyup bütün bırakın. Patatesleri ve havucu iri küp şeklinde doğrayın.
Hindi etinin üzerine bıçakla küçük çizikler atın ve fırın kabınıza alın.
Zeytinyağı tuz ve karabiberle etin her tarafını bulayın.
Soğan, sarımsak, havuç, patates ve taze kekik dallarını etin üzerine ve kenarlarına dağıtın. Üzerine su serpin.
Alüminyum folyo ile kapatarak 1/2 saat pişirin.
Sonra fırının ısısını 180 dereceye düşürün ve 1 saat daha pişirin.
1 saatin sonunda folyoyu alın, ısıyı 160 dereceye düşürün ve üstü kızarana kadar yaklaşık 1/2 saat daha fırında tutun.
Bütün veya didikleyerek servis edin.

WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

FAKİR POĞAÇA TARİFİ

FAKİR POĞAÇA TARİFİ
MAZEMELER
1 su bardağı yağ,
2 su bardağı ılık su,
Yarım çay bardağı kuru maya,...
1 yumurta, (akı içine sarısı üstüne)
1 çay bardağı toz seker,
Aldığı kadar un
1 tatlı kaşığı tuz
1 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
İki su bardağı ILIK suyu kuru mayayı ve ŞEKERİ kabart. Beklesin.
GERİ kalan MAZEMELERİ KARIŞTIR GUZELCE BİR ŞEKİLDE hamur yoğur.
1 saat dinlendir. Şekil verip tepsiye diz. UZERİNE SUSAM VERDİKTEN SONRA 175 derecelik fırına VERİN PİŞTİKTEN SONRA SERVİS EDİN AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ISPANAKLI TAVUK SARMA TARİFİ

ISPANAKLI TAVUK SARMA TARİFİ
MAZEMELER
600 gram tavuk eti
500 gram ıspanak
1 soğan...
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
Yapılışı:
Tavuk etini ince dövüp hazırlayın. Derin bir yoğurma kabının içine kıyılmış ıspanakları, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz, salça ve sarımsağı ekleyip yoğurmaya başlayın. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğanı ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Bu karışımı dövülmüş tavuk etlerinin içine sarın, şekil verip buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Daha sonra ızgara olarak pişirin ya da tavada pişirin. Servis yapmadan önce tereyağında bir miktar suyla kaynatıp pişen tavukları içine yerleştirin. 10 dakika daha pişirin, servis tabağını domates ve biberlerle süsleyip ikram edin.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUK KANAT IZGARALI PİLAV TARİFİ

TAVUK KANAT IZGARALI PİLAV TARİFİ
MAZEMELER
1 KG tavuk kanat
•1 kaşık yoğurt
•1 kaşık biber salçası...
•1kaşık domates salçası
•2 kaşık sıvı yağ
•2,3 diş dövülmüş sarımsak
tuz karabiber nane kimyon kekik arzunuza göre pul biber
YAPILIŞI
kanatları yıkayın bir kevgire süzülmesi için koyun , bir kasenin içine salçaları yoğurdu sıvı yağı sarımsağı tuzu ve baharatların hepsini koyup karıştırın karıştırdığınız sosu kanatların üzerine döküp elinizle kanatlara sosu yediriniz üstünü örtüp sosu çekmesi için buzdolabına kaldırınız, bu sos ile uzun süre kalabilir , elektrikli ızgarada arkalı önlü kızartın yazın mangalda bu sos ile birlikte çok güzel oluyor .yanında salata ve pilav ile birlikte servis yapabilirsiniz .afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUKLU PİLAV TARİFİ

TAVUKLU PİLAV TARİFİ
Malzemeler :
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı pirinç
2 parça tavuk göğsü...
8 adet kuru kayısı
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
Tuz

Hazırlanışı :
Öncelikle bir kabın içerisinde ılık su ile pirinçlerimizi 20-25 dakika kadar bekletiyoruz Ardından suyunu süzüp duruluyoruz.Devamın da tavuk GOĞSUNU küçük parçalara ayırıp 4 su bardağı su ile tavuklar yumuşayana kadar haşlıyoruz Başka bir tavada tereyağını eritiyoruz ve pirinci de tavaya ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz Kavrulan pirince küçük doğradığımız kuru kayısıları da ilave edip üzerine de 3 su bardağı sıcak tavuk suyunu ekliyoruz Daha sonra tuzunu da atıp kısık ateşte pişiriyoruz Tavuk etlerini elimizle parçalayıp pilavımıza ekliyoruz Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatıp tavanın ağızına kağıt havlu kapatıp üzerine de kapağı kapatıyoruz ve 15 dakika dinlendirip servis ediyoruz Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MISIRLI TAVUK SALATASI TARİFİ

MISIRLI TAVUK SALATASI TARİFİ
1mazemeler
1 tavuk göğsü
•1 kutu konserve mısır
•kırmızı lahana ve kornişon turşusu (istediğiniz miktarda)...
•2 dal taze soğan
•Yarım bağ dereotu
•Zeytinyağı siyah zeytin
•Limon suyu ve tuz
yapılışı
Tavuğu haşlayın ve küp doğrayın. Suyu süzülmüş mısırları küçük doğranmış turşuları taze soğanları ve kıyılmış dereotunu da ekleyin. Zeytinyağını limon suyunu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇITIR ÇITIR MİNİ TAVUK TARİFİ

ÇITIR ÇITIR MİNİ TAVUK TARİFİ
MAZEMELER
1 kg kuşbaşı tavuk eti
,1 yumurta,
1 çorba kaşığı un...
,5 çorba kaşığı galeta unu
Kızartmak İçin zeytin yağı
yapılışı
Yumurta geniş bir kabın içerisine kırılır Ayrı bir kabın içerisine un ve galeta unu konulup az tuz eklenerek karıştırılır.

Yağ tavanın içerisine konulup kızdırılır ve önce yumurtaya sonra da una bulanan tavuklar kızgın yağa atılıp iyice kızartılıp kağıt havlunun üzerine alınır yanında kızarmış patates ve bol salatayla servis yapılır
AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

5 Temmuz 2014 Cumartesi

KIYMALI YUMURTA TARİFİ

KIYMALI YUMURTA TARİFİ
MAZEMELER
350 g kıyma
2 adet kuru soğan
2 adet domates...
2 adet acı yeşil biber
maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
4 adet yumurta

Soğanları ince ince doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp soğanları pembeleştirin. Kıymayı ekleyip kavurun, sırasıyla biber, domates, baharat ve salçayı ekleyin. Kavurmaya devam edin. Suyunu çekince maydanozlarını ekleyin ve yumurtaları kırın. Zevkinize göre tamamen dağıtabilir ya da göz pişirebilirsiniz.
Afiyet olsun. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ETLİ TURLU TARİFİ

ETLİ TURLU TARİFİ
1mazemeler
500 gr. et
250 gr. taze fasulye
3 adet patlıcan
2 kaşık tereyağı ...
200 gr. bamya
250 gr. kabak
150 gr. dolmalık biber
250 gr. domates
2 kuru soğan
tuz

Bir tencere içinde 3 kaşık yağ, kıyılmış soğan, et beraber kavrulur, domates ve su ilave edilerek yarı pişmiş hazırlanır. Sebzeler temizlenmiş, kesilmiş, yıkanıp süzgece çıkartılır. Tuzlanıp 15 dakika bırakılarak karıştırılır. Birkaç su yıkandıktan sonra SUZGECE çıkarılır. Yarı pişmiş etle beraber pişirilir. Arzu edilirse sebzeler yağda ayrı ayrı öldürülür. Pişecek kaba düzgünce hazırlanır, et ilave edilerek pişirilir. tepsiye konulup fırın da 170 drece 20 dakika fırınladıktan sonra servis edelim afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

KIYMALI PEYNİRLİ ERİŞTE TARİFİ

KIYMALI PEYNİRLİ ERİŞTE TARİFİ
MAZEMELER
200 GR DANA KIYMASI
1 PAKET ERİŞTE
200 GR BEYEZ PEYNİR...
100 GR CEVİZ İÇİ
3 YEMEK KAŞIĞI TERE YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI TUZ PULBİBER KEKİK
1 LT SU

YAPILIŞI

TEREYAĞIMIZI ERİTİP KIYMAZI KAVURUYORUZ ERİŞTEMİZİ KAVURUYORUZ BAHARTLARI VERDİKTEN SONRA SICAK SUYUMUZU
VERİYORUZ DEMLEDİKTEN SONRA UZERİNE CEVİZ VE PEYNİRİ USTUNE KOYUP SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

NOHUTLU ETLİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

NOHUTLU ETLİ YOĞURT ÇORBASI TARİFİ
Malzemeler:
•200 gr kuş başı et haşlanmış olacak
•1,5 litre su
•3 su bardağı yoğurt...
•2 çorba kaşığı un
•1 yumurta
•1 çorba kaşığı TERE YAĞ
•1 tatlı kaşığı nane
•1 su bardağı haşlanmış nohut
•1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı
tencereye etimizi koyup pişiriyoruz normal suyu ilave edip NOHUDU İLAVE EDİP diğer taraftan ayrı bir karıştırma kabında yumurta, yoğurt tuz ve unu çırpma teli yardımı ile çırptım. Burada önemli olan bu karışımı kaynamakta olan hemen ilave etmemek çünkü yoğurt kesilir. Önce sıcak olan nohutlu sudan bir kaç kaşık alıp yoğurdu ılıtmamız gerekli. Bu işlemden sonra yavaş yavaş çorbaya yoğurtlu karışım ilave edilip, bir taşım kaynadıktan sonra tencerenin altı kapatılır. Ayrı bir tavada kızdırdığımız TERE YAĞ ve naneyi çorbayı ekleyip sıcak iken servis edebiliriz.

Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar