30 Haziran 2014 Pazartesi

İRMİK ÇORBASI TARİFİ

İRMİK ÇORBASI TARİFİ

MALZEMELER:

2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı irmik
2 çorba kaşığı yağ1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam maydanoz ve dere otu isteye göre

YAPILIŞI:

2 kaşık yağ eritildikten sonra üzerine 1 su bardağı irmik konup, hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.

Sonra ateşten indirilir. Üzerine 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı süt ilave edilir.

1 tatlı kaşığı tuz ilave edildikten sonra hafif ateşte, devamlı karıştırılarak 15 dakika pişirilir. Soğumadan servis yapılır. www.sefabdullahusta.com

buğdaylı maydanoz yemeyi tarifi

buğdaylı maydanoz yemeyi tarifi
mazemeler

2 bağ maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut...
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı yarma buğday haşlanmış
4 adet karışık biber
1 adet domates
3 dal taze soğan

yapılışı

tenceremizi ocağa alıyoruz yağımı koyuyoruz yağımız ısındıktan sonra salçamızı ilave ediyoruz salçamız ve baharatımız ilave ediyoruz iyice
kavuruyoruz ve sıcak suyumuzu ilave ediyoruz kaynadıktan sonra nohut ve yarma buğdayı ilave edip iyice kaynatıyoruz biber ve yıkadığımız maydanozu
ilave ediyoruz kaynamaya devam ediyor tuz ve domatesle 15 dakika kaynadıktan sonra servis ediyoruz

www.sefabdullahusta.com

EVDE PIRATİK EV YAPIMI DÖNER TARİFİ

EVDE PIRATİK EV YAPIMI DÖNER TARİFİ
1mazemeler
5 PARÇA ORTA YAĞLI DANA ANTRİKOT
KIYMALI HARÇ:
250 GR ORTA YAĞLI DANA KIYMA...
1 SOĞAN(RENDE)
3 DİŞ SARIMSAK(RENDE)
1 TAZE KR.BİBER-İNCE KIYILMIŞ,GÖRÜNÜCEK ŞEKİLDE-
2 YEŞİL BİBER-İNCE KIYILMIŞ,GÖRÜNÜCEK ŞEKİLDE-
1tatlı kaşığı KEKİK
1tatlı kaşığı TUZ
1Çay kaşığı K.BİBER
YAPIMI:
TÜM MALZEMELERİ YOĞURALIM VE RONDODAN GEÇİRELİM .
SIRASIYLA 1 ANTRİKOT 1 KIYMALI HARÇ OLARAK 10 KAT YAPALIM .ÖNCE STREÇ FİLMLE DAHA SONRA FOLYOYLA RULO YAPALIM(TAM RULO OLAMAYABİLİR ÇOK KATLI OLDUĞU İÇİN ZOR OLUYOR .)BUZLUĞA KALDIRALIM .DONUNCA İNCECİK KESELİM .1 GÜNÜ GEÇERSENİZ KESMENİZ ÇOK ZOR OLUR .BEN SABAH BUZLUĞA KOYDUM AKŞAM BUZLANINCA İNCECİK KESİP tavamıza yağımızı koyup kızartıyoruz yanında pilavla servis ediyoruz afiyet olsun

AFİYET ŞİFA OLSUN.............
www.sefabdullahusta.com

TAVUK İNCİK HAŞLAMA TARİFİ

TAVUK İNCİK HAŞLAMA TARİFİ
Malzemeler
6 adet tavuk incik veya baget
2 adet küçük boy kuru soğan
2 adet orta boy havuç
2 adet küçük boy patates...
2 adet defne yaprağı
Yeteri kadar su
Fındık yağı
Tuz

Yapılışı

İncikleri tencereye alıyoruz Üzerine su koyup ocağın altını yakıyoruz İncikler kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz İncikleri süzüp derilerini alıyoruz Teflon tencerenin içine fındık yağı koyuyoruz Parmak şeklinde havuç ve soğanı doğrayıp ilave ediyoruz.2-3 dakika kavuruyoruz Üzerine incikleri dahil ediyoruz.2-3 dakika daha kavuruyoruz Yeteri kadar suyunu ilave ediyoruz İçerisine defne yaprağı koyuyoruz Kapağını kapatıp kaynamaya bırakıyoruz Haşlamamız kaynamaya başlayınca üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alıyoruz Havuçlar ve tavuklar yarı pişmiş kıvama gelince parmak şeklinde doğranmış patatesleri ilave ediyoruz Tuzunu ilave edip suyunu ayarlıyoruz Pişince servis tabağına alıyoruz Üzerine maydanoz ve limon suyu ilave ediyoruz.

Afiyet Olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PORTAKAL AROMALI ZEYTİN YAĞLI SARMA

PORTAKAL AROMALI ZEYTİN YAĞLI SARMA
malzemeler:
•4-5 adet kuru soğan
•1 çay bardağı zeytinyağı
•1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
•2 su bardağı pirinç...
•1 yemek kaşığı kuru nane
•1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı tarçın
•2 kesme şeker
•2 yemek kaşığı kuş üzümü
•yarım limonun suyu
•1 su bardağı kıyılmış maydanoz
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 çay bardağı kaynamış su
•yarım kg salamura asma yaprağı
•yarım çay bardağı zeytinyağı
•2 su bardağı kaynamış su
1 adet portakal

hazırlanması:
1. 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun.
2.2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin. 1-2 dakika daha kavurun. sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz portakal kabuğunu rendeleyin içine ilave edin ekleyip karıştırın. tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin. çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin. pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun.
3.diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın. yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın. her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun. yaprağı sigara böreği gibi sarın.
4.pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz). üzerlerine sarmaları dizin. en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu yada portakal suyunuda ekleyebilirsiniz)
5. yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin. tencereyi ateşe koyun. su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin. piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin. limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ

ÇERKEZ TAVUĞU TARİFİ
MALZEMELER
1 tüm tavuk
8 dilim tost ekmeği veya normal ekmek
1,5 küçük su bardağı su tavuk suyu
1\2 kahve fincanı süt...
1 soğan,1 havuç
3 dal maydanoz
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 diş sarımsak
1 küçük soğan rendesi
tuz
kimyon
karabiber
üzeri için 3 yemek kaşığı ZEYTİN YAĞI
2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
8 adet tüm ceviz tavuk parçaları
YAPILIŞI

• Tavuğunuzu önce iyice yıkayın ve limonlu suda biraz bekletin Sonrada yıkayın ve büyükçe bir tencerede 5 su bardağı su, soğan havuç maydanoz ve bir çay kaşığı tuzla beraber iyice haşlayın..

• Haşlanmış tavuğunuzu, haşladığınız sudan çıkarın ve suyu başka bir kaba iyice süzün İyice pişen tavuğunuzun derisi varsa soyun ve etini bir tabağa iyice ayıklayın..

• Ekmeklerinizi bir karıştırma kabına koyun ve üzerine 1\2 kahve fincanı sütü,1,5 su bardağı tavuk suyu dökün iyice YUMUŞASIN SARIMSAKLARI ekmeklerin üzerine rendeleyin ve ekmeklerinizi hafifçe RONDODAN çekin Daha sonra ayıkladığınız tavuklardan üzerini SÜSLEYECEK kadar ayırın geri kalanını iyice ezmeden RONDODAN 1 kere çekin.[Arzu ederseniz ELİNİZLE incecik DİDİKLİYE bilirsiniz RONDODAN çektiğiniz ekmekleri tavuğu soğan rendesini ve iyice dövülmüş cevizleri genişçe bir karıştırma kabına koyun içine 1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı kimyon,2 çay kaşığı tuz ekleyin ve iyice karıştırın Eğer koyu kıvamdaysa biraz daha tavuk suyu ekleyin Daha sonra hazırladığınız ÇERKEZ tavuğunu servis tabağına alın Üzerini tüm ceviz tavuk parçaları ve kırmızı pul biberle SÜSLEYİN en sonda servis edeceğiniz zaman zeytinyağını iyice ısıtın ve içine 1 tatlı kaşığı kırmızı biberi koyun sonrada ÇERKEZ tavuğunun üzerine dökün ve servis yapın..

• AFİYET OLSUN..
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUK SOTELİ PİLAV

TAVUK SOTELİ PİLAV
•pilav için;
•1 su bardağı pirinç
•2 su bardağı sıcak su
•sıvıyağ tuz...
• Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavurun Sonra tuz ve suyunu döküp pişirin Pişince bir örtüye sarıp 15-20 DK demlendirin(pilavınız tane tane olur.)
•tavuk sote için;
•1 tavuk göğsü
•sıvıyağ
•tuz 1pulbiber
1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı

•Tavuk etlerini küp doğrayıp sıvıyağda istediğiniz kadar tuz ile iyice kavurun.
•Pişince altını kapatıp biberini atın.
•Bir kasenin dibine tavukları koyun üzerine pilavı boşaltın kaşıkla biraz bastırıp servis tabağına ters çevirin.
•Yemeye hazır.
www.sefabdullahusta.com

DOMATES SOSLU MAKARNA TARİFİ

DOMATES SOSLU MAKARNA TARİFİ
MAZEMELER
1 Paket MAKARNA
3 adet Domates
1 Kaşık Biber Salçası
1.5 Yemek kaşığı un...
İsteğe göre kaşar peyniri rendesi
1 Soğan
1Sarmısak
1 havuç
Zeytinyağı
1Tereyağ Tuz ,karabiber
1 Adet şeker
Yeteri kadar su
YAPILIŞI
1.Küçük olarak doğranmış soğan zeytinyağı ile kavrulur.
2.Rendelenmiş havuç ve doğranmış SARIMSAKLAR ilave edilir.
3.1.5 Yemek kaşığı un ilave edilip karıştırmaya devam edilir.
4.Rendelenmiş domates ve biber salçası ilave edilip pişirmeye devam edilir.
5.Sıcak su veya isteğe göre / tavuk suyu ilave edilip suyunu CEKENE domates sosu pişirilir.
6.Başka bir tencere içine tuz ilave edilip su kaynatılır.
7.Kaynayan su tenceresine kelebek makarna konulup suda 10 DK haşlanır.
8.Haşlanan Makarnaların diri olması için soğuk suda süzülür.
9.Tencere içine konulan makarnaların üstüne küçük parçalar halinde TEREYAĞ konulup 15-20 DK dinlenmeye bırakılır
10.isteğe göre tuz ilave edilir.
11.Servis tabağına alınan makarna üstüne sıcak domates sosu dökülür.
12.İstenirse kaşar peynir rendesi serpilip servise hazır hale getirilir
WW.COMW.SEFABDULLAHUSTA

ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ

ELMALI MUHALLEBİ TARİFİ
Malzemeler (4-6 kişilik)

1 kg elma
5 su bardağı süt
1’er paket krem ŞANTİ VE NİŞASTA ...
2′ser çorba kasığı un ve NİŞASTA
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı pasta süsü üzerini süslemek için

Yapılışı

Bir su bardağı süt ile krem ŞANTİYİ çırparak kenara alın. Kalan sütü tencereye alıp, un. nişasta, vanilya ve 1 su bardağı tozşeker ilave edin. Kaynayıp, kıvam alana dek sürekli karıştırın. Ocaktan alıp, krem ŞANTİ ilave edin. Mikser yardımıyla çırpıp kenara alın. Ayrı bir yerde elmaların kabuklarını temizleyip, dilimleyin. Yarım su bardağı toz­şeker ve tarçın ilave edip pişirin. Elmalı karışımın bir kısmını servis yuvarlak bir tepsiye yayalım pay edin. Üzerlerine MUHALLEBİ yayın. Kalan elmalı karışımla üzerlerini süsleyip, so­ğuk olarak servis yapın.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ

PORTAKAL SOSLU MUHALLEBİ TARİFİ
Muhallebi için Malzemeler:

•1 litre süt
•Yarım paket margarin (125 gr)
•1 çay bardağı portakal suyu...
•3 silme çay bardağı un
•3 silme çay bardağı şeker
Portakallı Sos için Malzemeler:
•3 su bardağı portakal suyu
•2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
•2 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebinin Yapılışı:•Tencereye margarini koyup erittikten sonra unu ekleyerek kısık ateşte kavuruyoruz. Unun koyusu çıkıp rengi koyulaşmaya başlayınca sütü, portakal suyunu ve şekeri de koyup çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Muhallebimizi daha çabuk yapabilmek adına bu sırada ocağımızın altını orta ateşe alıyoruz. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar muhallebimizi pişiriyoruz.

Ben muhallebiyi kaseler yerine cam bir kaba dökmeyi planladığım için biraz daha fazla koyulaşmasını bekledim. Muhallebinin cam kaptan kolay çıkabilmesi için kabımızı suyla ıslattıktan sonra muhallebiyi döküyoruz.
Portakal Sosun Yapılışı:
•Taze sıkılmış portakal suyumuzu, nişastamızı ve şekeri küçük bir tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar pişirdikten sonra muhallebimizin üzerine döküyoruz.
•Ben üzerini pasta süsü Hindistan cevizi ve turunç reçeli ile süsledim Portakal suyunuzun tadına bakarak şeker miktarınızı ayarlamanızı tavsiye ederim yoksa sos çok ekşi olabilir PORTAKAL VE MANDALİNA LA SÜSLEYE BİLİRİZ
www.sefabdullahusta.com

ARPACIK SOĞANLI ET SOTE TARİFİ

ARPACIK SOĞANLI ET SOTE TARİFİ
MAZEMELER
500 gr kadar kuşbaşı dana etini TENCEREDE su katmadan orta ateşte haşlıyoruz.(ben yemeklere katacağım ETLERDE bu şekilde öncen pişiriyorum dana eti sert oluyor malum. bu şekilde 10 DK da pişiyor.... yok ben tencerede yaparım derseniz tavsiyem çok kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeniz yoksa etler sertleşir. ( Bu aşamada tuz atmayın etler sertleşir.)

sonrası çok kolay haşlanıp suyunu çekmeye başlamış etlerimize 7-8 adet arpacık soğan( . Bütün soğanları yemeğe onu için varsa 2 adet iri doğranmış yeşil biber tuz, karabiber, PULBİBER çok azcık kekik, çok azcık kimyon katıp kavurma işlemine geçiyoruz. Ben pişmesine yakın 1 su bardağı kadar domates sosu kattım. Suyuna ekmek banmak isteyenler isterseniz sade yapabilirsiniz

Etler pişmiş soğanlar yumuşamışsa pişmiştir efenim afiyetler olsun...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar