10 Haziran 2014 Salı

hamsili karnıyarık

hamsili karnıyarık
mazemelerimiz
6 adet patlıcan
500 gr temizlenmiş hamsi
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak...
3 adet domates
4 adet karışık biber
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber
1 tutam maydanoz

patlıcanları kızartmak için
1 su bardağı zeytin yağı

yapılışı

patlıcanları karnıyarıklık soyup tuzlu suda bekletip yıkandıktan sonra kızartıyoruz yağını suzuyoruz içini
acıp tepsiye diziyoruz hamsileri doğruyoruz içine soğan sarımsak ve domates biberleri doğrayıp harmanlıyoruz
baharatları maydanoz içine katıktan sonra patlıcanların içini dolduruyoruz zerine domates biberleri koyduktan sonra isteye gore sos vere bilirsiniz
175 cc 35 dakika fırınladıktan sonra servis ediyoruz affiyet olsun www.sefabdullahusta.com

8 Haziran 2014 Pazar

FARKLI, LEZZETLİ BİR TİRAMİSU TARİFİ

FARKLI, LEZZETLİ BİR TİRAMİSU TARİFİ
Malzemeler
1 paket kedi dili bisküvi(yaklaşık 20 adet)
5 yemek kaşığı şeker
250 gr labne peyniri
150 ml iyice çırpılmış ve sertleşmiş krema
2 yumurta( eğer yumurta kullanmak istemiyorsanız peynir ve krema miktarını arttırarak da hazırlayabilirsiniz)
1 kahve fincanı filtre kahve
1 yemek kaşığı limon suyu...
kakao

Tarif
Şeker, limon suyu ve eğer kullanacaksanız yumurta sarılarını bir kapta iyice çırpın. Daha sonra labne peynirini ayrı bir kapta karıştırın. İçine krema da ekleyip yumurta akını kaşık kaşık ekleyin. Daha sonra karışımı 10-15 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
Soğuttuğunuz kahveye kedi dili bisküvilerini teker teker batırın. Kahveyi fazla çektirmeden sunum yapacağınız tabağa, bisküvileri dizin. Aralarda boşluk olmamasına özen gösterin. Hazırladığınız kremayı bisküvilerin üzerine iyice yayın. Ve daha sonra tekrar bisküvi dizip kremaları üstüne yayın. Bu işlemi 2-3 sefer tekrarlayabilirsiniz.
Daha sonra tabağı streç film ile kaplayın ve en az 1 gece buzdolabında bekletin. Tiramisuyu servis yapacağınız zaman, üzerine bolca kakao serpiştirin.

ISPANAK MÜCVERİ

ISPANAK MÜCVERİ
Malzemeler
-1/2 kg ıspanak
-1/2 bardak haşlanmış pirinç ya da pilav
-2 yumurta
-2-3 yk un...
-1 baş soğan
-Tuz, karabiber, tavayı ıslatacak kadar sıvıyağ

Tarif
-Temizlenmiş ıspanakları 2 parmak kalınlığında doğrayalım
-Ispanakları süzgece alıp üzerlerinden 1-1,5 litre kadar sıcak su gezdirelim
-Ispanakları sıkıp karıştıracağımız kaba alalım
-Üzerine soğanları yemeklik doğrayalım ve diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım
-Yağlanmış kızgın tavaya döşeyelim, alt üst çevirip kızarana kadar pişirelim
-Sıcak veya soğuk servis yapalım.
AFİYET OLSUN..
Devamını Gör

BOSTAN KEBABI

BOSTAN KEBABI
Malzemeler
4 adet bostan patlıcanı
500 gr. kuşbaşı doğranmış kırmızı et
1 adet kuru soğan
2 adet domates...
1-2 adet çarliston biber
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz

Kızartmak için;
1 su bardağı kadar sıvı yağ

Üzerine;
domates, biber ve kaşar peyniri dilimleri

Tarif
Patlıcanlar alacalı soyulur, boyuna ikiye kesilir ve tuzlu suda acısının çıkması için bekletilir. Sonra yıkanıp kurulanır ve kızgın yağda kızartılır. Fazla yağlarının süzülmesi için kağıt havlu üzerinde bekletilir.
Etler 2-3 yemek kaşığı yağla birlikte tencereye alnır ve kendi sularını bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar da eklenip pembeleştirilir. Küp doğranmış domates ve biber de eklenip bir süre daha kavrulur. Yeterince su ve tuz eklenip, etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Patlıcanlar bir fırın kabına alınıp ortaları hafifçe çukurlaştırılır. Pişen etler patlıcanlara paylaştırılır. Üzerlerine domates dilimi, biber ve kaşar peyniri dilimi yerleştirilir. Tepsiye bir miktar salçalı su dökülüp, önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Devamını Gör

MISIR GEVREKLİ BÖĞÜRTLEN TATLISI

MISIR GEVREKLİ BÖĞÜRTLEN TATLISI
Malzemel
250 gr corn flakes
3 paket bıtter cıkolata 80 gramlık
100 gr fındık yada cevız
200 gr labne peynır....
2 paket vısne jole
500 gr bogurtlen
2 paket sakızlı muhallebı
1 kılo sut 1 cay bardagı hındıstan cevızı

Tarif
Derin bir kapta mısır gevregı ve benmari erıtılmıs bıtter krema cevız karıstırılır.
Kelepçelı kalıbın alt kısmına fırın kağıdı konur karışım ıyıce bastırılarak yayılır.
Sut ve muhallebı karıstırılarak pısırılır..Pısen muhallebının ıcıne labne peynır ılave edılır mıkserle 3 dakıka cırpılır ve 1 cay bardagı hındıstan cevızı eklenır.
Kelepcelı kalıptakı mısır gevreklerının uzerıne dıkkatlıce dokulur uzerı duzeltılır.
Buz dolabında sogutulan tatlının uzerıne bogurtlenler dızılır.
Jole sıcak su ılavesı ıle hazırlanır bogurtlenlerın uzerıne dokulur buzdolabında ıyıce sogutulur. Servise hazır, afiyet olsun..
Devamını Gör

KARA LAHANA DOLMASI

Malzemeler

KARA LAHANA DOLMASI

Malzemeler
...
Bir deste kara lahana

iç harcı için:
1 adet soğan
1 kase domates
½ demet maydanoz
½ bardak zeytinyağ
250 gr kıyma
1,5 bardak pirinç
1 kaşık biber salçası
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Kuru nane

Tarif
Lahanaları saplarını kesip haşlayın. Süzdükten ve Soğuduktan sonra büyüklüğüne göre ikiye yahut 3’e bölün.

iç harcını bildiğimiz dolma içi gibi bütün malzemeleri karıştırarak hazırlayın. Lahanalara 1 tatlı kasığı pirinçli harçtan koyup iki kenarını içe doğru büküp yuvarlayın.

Bütün lahanaları bu şekilde bitirdikten sonra tencereye yerleştirin. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak su gezdirip orta hararetteki ocağa alın. Suyun tamamını çekene dek pişirin.
Devamını Gör

PATLICAN OTURTMA

PATLICAN OTURTMA
Malzemeler
2 adet bostan patlıcanı
200 gr orta yağlı kıyma
1 adet irice soğan
2 diş sarımsak
2 adet irice domates ( bir tanesi üzeri için)
2-3 adet sivri biber
1 yemek kaşığı biber salçası...
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber

Tarif
Alacalı olarak soyup,bir parmak kalınlığında doğradığınız patlıcanları derin bir kapta,hazırladığınız tuzlu suya koyun.Bu hem patlıcanların kararmasını önleyecek,hem de acısının çıkmasını sağlayacak.

Diğer tarafta,yemeklik doğradığınız soğanları ve sarımsakları, bir çay bardağı sıvıyağda kavurmaya başlayın.İsterseniz ,margarin ya da tereyağ da kullanabilirsiniz.Fakat fazla yağ kullanmanızı önermem çünkü patlıcanlar da , kızaracağı için yemeğiniz çok yağlı olur.

Bir miktar öldürdüğünüz soğan ve sarımsakların içine ,kıymanızı ilave edin.Kıyma bir miktar suyunu salıp , çektikten sonra, kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ilave edin.Sonraki sıra salçaları ilave edip , biraz da bu şekilde kavurmak.En son tuz ve karabiberi kendi damak zevkinize göre ilave edip , ocağı söndürebilirsiniz.

Tuzlu suda beklemiş patlıcanlarını kuruladıktan sonra, kızgın yağda,önlü arkalı kızartıp,kağıt havlu serilmiş bir tabağa aldınız mı,yemek neredeyse bitmiş demektir.

Fırına vereceğiniz bir tepsiye ya da bir borcama, birer sıra patlıcanları dizip, üzerlerine, bir miktar kıymalı harçtan koyup , bir patlıcan dilimini üzerine koyun.En üste de birer dilim domates ve bir parça biberle süsünü ihmal etmeyin.İki bardak kadar sıcak suyu ilave edip ,servisten önce yaklaşık bir yarım saat fırınlayın.

Afiyet osun.
Devamını Gör

SOĞAN KEBABI

SOĞAN KEBABI
(Yöre:Gaziantep)
Malzemeler
500 gr. Yağlı Kıyma
1 kilo küçük olacak şekilde kuru soğan
Nar pekmezi/ekşisi
Kırmızı biber
Karabiber
Tuz...
Limon suyu
Zeytin yağ

Tarif
Öncelikle soğanların kabuklarını soyun, soymayarak ta yapabilirsiniz, orijinali öyledir. Sonra etinize bir miktar tuz,karabiber,kırmızı biber atın ve karıştırın.sonra etinizden ufak parçalar koparın ve yuvarlayarak bir soğan bir et şekilden tepsiye dizin. Dilerseniz; ortasına patates koyun, sonra bir kap da limon suyu zeytinyağı, kırmızı biber ve az tuz atarak soğan ve etin üstüne dökün. Önceden ısıtılmış fırına koyarak 1-1,5 saat kadara pişirin. Piştikten sonra üzerine nar ekşisini dokun ve hafif tepsiyi oynatın ama dikkat edin şekli bozulmasın.
AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

ALİ NAZİK

ALİ NAZİK

Malzemeler
-5-6 adet közlenmiş patlıcan
-1 kase süzme yoğurt
1-2 diş sarımsak
-tuz/karabiber
500 gr kıyma
-1 yemek kaşığı salça ...
-2 adet sivri biber
-2 adet domates
-yarım çay bardağı sıvı yağ
-2 kaşık tereyağı

Tarif
-Patlıcanlar çok ince doğranır.Yoğurt,sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır.
-Tavada kıyma yağla birlikte kavrulur.Zar büyüklüğünde doğranan biber ve domatesler kıymaya eklenir.Kavurma işlemine devam edilir.
-Salça ,tuz ve karabiber kıymaya eklenir 5 dakika daha kavrulur.
-Patlıcan karışımı Servis kabına alınır.Üzerine hazırlanan kıymalı sos dökülür.
-Son olarak eritilmiş tereyağı üzerine gezdirilir.
AFİYET OLSUN

MİDYE TATLISI

MİDYE TATLISI
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
un...
ceviz
150 gr tereyağ
nişasta

Şerbet:

4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Tarif
Öncelikle şerbet için su ve şeker ocakta kaynatılıp ılımaya bırakılır. Hamuru hazırlamak için , nişasta, tereyağ ve ceviz hariç malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığın da bir hamur elde edilir.Hamur 20 eşit parçaya bölünür ve yarım saat dinlendirilir.Öncelikle 10 tane beze nişasta yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır ve açılan bezeler üst üste koyularak açabildiğimiz kadar oklava ile hamur büyültülür.Açtığımız hamuru rulo şeklinde sıkıca sarılır.Sardığımız hamur bir parmak genişliğinde kesilir ve yan yatırarak elimizle yada merdane ile biraz açılır ve arasına ceviz koyularak midye şekli verilir. Diğer 10 bezede bu şekilde yapılır ve tepsiye dizilir.Üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirilerek fırında pişirilir.Fırından çıkan tatlı ,soğutularak ılık şerbet üzerine dökülür ve 1-2 saat bekletilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

KAYMAKLI İNCİR TATLISI

KAYMAKLI İNCİR TATLISI

MALZEMELER
25 adet kuru incir
25 adet yarım ceviz
1 su bardağı irice doğranmış ceviz
1 su bardağı süt veya su (tamamen sizin tercihinize kalmış)
1 çay bardağı toz şeker
100 g kadar kaymak...
İsteğe bağlı olarak limon kabuğu rendesi

TARİF
İncirlerin saplarını kesip 1 saat kadar sıcak suda bekletiniz. 1-2 defa suyunu değiştirirseniz kurutulurken üzerine yapışan toz ve topraklardan kurtulmuş olursunuz. İncirler biraz yumuşayınca sapının altından ortasını yarıp içine aldığı kadar iri ceviz kırıkları ile doldurup, bir tencereye diziniz. Üzerine 1 çay bardağı toz şeker ve 1 su bardağı süt veya su ekleyip, 20-25 dk pişiriniz.
Pişen incirleri servis yapacağınız tabağa dizip bir parça kaymak ve kaymağın üzerini yarım ceviz ile süsleyiniz. Ben son dokunuş olarak limon kabuğu rendesini eklemeyi seviyorum tatlıya bir ferahlık katıyor. Ama eklemek tamamen sizin damak zevkinize kalmış.
Afiyet olsun.
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar