29 Haziran 2014 Pazar

KIRMIZI SAKSIDA SEBZE SALATASI

KIRMIZI SAKSIDA SEBZE SALATASI
MAZEMELER
3 ADET KIRMIZI PANCAR
2 ADET HAŞLANMIŞ HAVUÇ
2 ADET HAŞLANMIŞ PATATES...
100 GR KONSERVE BEZELYA
2 ADET SİVRİ BİBER
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TUTAM MAYDANOZ

YAPILIŞI
PANCARLARI HAŞLIYORUZ KABUĞUNU SOYUP ORTADAN 2 YE AYIRIP İÇİNİ ALIYORUZ HAŞLADIĞIMIZ SEBZELERİ DOĞRAYIP
HARMANLIYORUZ İÇİNE YOĞURT VE MAYDANOZU İLAVE ETİKTEN SONRA PANCARLARIN İÇİNİ DOLDURUYORUZ SERVİS EDİYORUZ
AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MİSKET KÖFTELİ KUS KUS TARİFİ

MİSKET KÖFTELİ KUS KUS TARİFİ
MAZEMELER
2 KUS KUS
1 adet soğan...
2 adet sivri biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı

SOS İÇİN
1 YEMEK KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
Su
-----------KÖFTE MALZEMELERİ------------
300 gr kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz - karabiber PUL BİBER KİMYON

Tarif Aşamaları

Adım1

Yemeklik doğradığımız soğan ve sıvı yağda kavuralım. Salçasını ilave ederek kavurmaya devam edelim.

Adım2

kus kusu ilave edelim biraz kavuralım ve suyunu katarak kısık ateş de pişirelim. Köftenin malzemesini kasemize alalım ve karıştırıp yoğuralım.

Adım3

Elimizin ortasında yuvarlayalım. Tavaya bir kaç kaşık sıvı yağ alıp kızarana kadar pişirelim. Yazın hazırladığımız bir şişe domates sosunu ilave ederek pişirmeye devam edelim.

Adım4

Pişen köftemizi servis tabağına hazırladığımız pilavın üzerine gezdirelim. sosumuzu uzerine doktukten
sonra servis ediyoruz Afiyet olsun .. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ALBURA BASTI

KALBURA BASTI
mazemeler

3 su bardağı un+2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı yoğurt...
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

İçi için;
1 kase iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti;
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Çeyrek limon suyu

Tatlının şerbetini hazırlayıp soğumaya bırakın.Hamuru için olan malzemeleri bir kaba alın iyice yoğurun.Unu eklerken 2 çorba kaşığını kontrollü olarak ekleyin un kalınlığımız farklı olabilir.Yumuşak ve şekil verilen bir hamur elde edin.30 dakika hamuru dinlendirin.Rendeyi alın ceviz büyüklüğündeki hamuru rendeye bastırarak açın.İçine cevizi koyup hamuru şekli bozmadan sarın.Yağlanmış tepsiye dizin.200 derecede iyice kızartın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SICAK TATLIYA SOĞUK ŞERBETİ DÖKÜN.

HAŞHAŞLI POĞAÇALAR

HAŞHAŞLI POĞAÇALAR
MALZEMELER
•Hamuru İçin;
•125 g oda sıcaklığında TEREYAĞ
•1 adet yumurta...
•1 çay bardağı AYCİCEK YAĞI
•1 çay bardağı ılık süt
•1 çay bardağı ılık su
•1 tatlı kaşığı toz şeker
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 paket Yuva Kuru Maya
•Aldığı kadar un
•İç Malzeme;
•3 adet haşlanmış patates
•1 su bardağı dolusu rendelenmiş kaşar peynir
•1 çay kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı PULBİBER
•Üstü İçin;
•2 yemek kaşığı pekmez
•1 çay bardağı su
•Mavi haşhaş

HAZIRLANIŞI

Hamur için derin bir kaseye toz maya ılık su süt tozşeker ve tuz alınıp KARIŞTIRIP maya eritilir. Üstüne bir tepsi örtülüp 5 dakika bekletilir. Yumurta ve TEREYAĞ eklenip iyice elle karıştırılır. Unu yavaşça eklenerek yumuşak fakat ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurun üstü kapatılarak 1 saat bekletilir. Bu arada iç malzeme için patatesler haşlanıp çatalla iyice ezilir İçine tuz ve PULBİBER eklenir en son rendelenmiş kaşar peynir ilave edilip iyice karıştırılır. Bir kasede pekmez ve su karıştırılarak eritilir.

Mayalanan hamurdan parçalar alınıp elle açılır içine malzeme konulup kapatılarak yuvarlanır. Pekmezli suya batırılıp pişirme kağıdı serili tepsiye dizilir. Tüm hamur bitince üstlerine haşhaş serpilip bıçakla iki kenarlarına çizikler atılır. Tekrar 30 dakika bekletilir. Önceden ISILTILMIŞ 240 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir. ben üzerini karışık süsledim siz sade haşhaşlada yapa bilirsiniz

AFİYET OLSUN...
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

sivasın etli pilavı

sivasın etli pilavı

mazemeler
Yarım kg koyun eti
Yarım kg bulgur...
1 soğan
1 kaşık tereyağı
1 su b. nohut

Alatı için:
tane karabiber
karanfil
5 baharat

HAZIRLANIŞI:
Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat , tane karabiber ve karanfil
ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da
terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu
ve ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek servis edin afiyet olsun
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

DİYET KEBABI

DİYET KEBABI
MAZEMELER
1 PAKET YUFKA
500 GR TAVUK KIYMASI
1 ADET KURU SOĞAN...
2 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 TUTAM MAYDANOZ
UZERİ İÇİN
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 TATLI KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER

YAPILIŞI

ÖNCE SOĞAN SARIMSAKLARI RENDELİYORUZ TAVUK KIYMASINI VE DİYER MAZEMELERLE HARÇ HAZIRLIYORUZ
YUFKALARI SERİP HARCI İÇİNE KOYUYORUZ RULO ŞEKLİNDE SARIYORUZ YARIM ŞAR PARMAK ŞEKLİNDE KESİYORUZ
TEPSİYE DİZİYORUZ 170 CC 35 DAKİKA FIRIN LADIKTAN SONRA USTUNE YOĞURT TERE YAĞ DOKUP SERVİS EDİYORUZ AFİYET
OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

mantarlı pirzola tarifi

mantarlı pirzola tarifi
MALZEMELER
1 Çorba Kaşığı Margarin
4 Adet Pirzola
1 Adet Soğan ...
100 gr Mantar
1 Adet Biber
1 Adet Domates
Tuz , Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
Tavaya margarini alın. Karıştırarak eritin. Pirzolaları yağda çevirin. İyice pişince tavadan alın. Yemeklik doğranmış soğanları tavaya koyup, üzerine iri iri doğranmış mantarları ekleyin. Domates ve biberi küçük küçük doğrayıp, tavada karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin. 10 dakika daha pişirin. İçine yeniden pirzolaları ekleyip, pişirin. Sıcak olarak servis yapın
www.sefabdullahusta.com

soya soslu kürdanlı şişler tarifi

soya soslu kürdanlı şişler tarifi
Malzemeler
500 gr tavuk goğsu eti
2 çorba kaşığı soya sosu
1 su bardağı zeytinyağı...
1 diş sarımsak
1 tutam karabiber
Tuz
3 adet sivri biber
3 adet domates

Yemeğin Yapılışı
tavukları kuşbaşı doğrayın sonra kuşbaşı
Geniş bir kapta, 2 çorba kaşığı soya sosunu, 1 su bardağı zeytinyağını, 1 diş sarımsağı, 1 tutam karabiberi ve tuzu karıştırın. Kuşbaşı doğradığımız
hazırladığınız tavukları bu sosta yaklaşık 2 saat bekletin.
Sonra çöp şişe dizin. Orta ısılı kömür veya fırın ızgarasında çevirerek, pişirin. Sıcak servis
AFIYET OLSUN...
www.sefabdullahusta.com

YOĞURTLU AMERİKAN SALATASI TARİFİ

YOĞURTLU AMERİKAN SALATASI TARİFİ

PRATİK VE ŞİP ŞAK HAZIR BİR SALATA BİR KASE SUZME YOĞURT İÇİNE GENE KÜÇÜK BİR KAVANOZ BEZELYE,HAVUÇ PATATES KARIŞIMINIKARIŞTIRIYORUZ TABAĞA KOYUP SERVİS YAPIYORUZ ÜSTÜNÜ SÜSLEMEK SİZE LER TERCİHLERİZE GORE SUSLEYE BİLİRSİNİZ WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

SAÇDA SEZELİ Ciğer Kavurma

SAÇDA SEZELİ Ciğer Kavurma
Malzemeler:
1 kg. dana ciğer veya tavuk ciyeri
1 tatlı kaşığı un
1 çay kaşığı kekik...
1 tatlı kaşığı tuz
2-3 çorba kaşığı sıvı yağ

Ciğer Kavurma tarifi
sacda sıvı yağı koyun altını yakıp kızdırın. Ciğerleri koyup renkleri değişene kadar şöyle bir karıştırın. Sonra altını kısın ve üstüne bir kapak kapatın. Kapak kapalıyken suyunu verip çekince lokum gibi pişecek. Suyunu iyice çekince kapağı açın, biraz daha sıvı yağ gezdirip un ve tuzunu atın. Ateşi biraz daha açın ve karıştırarak iyice kızarmalarını sağlayın. İstediğiniz kızarıklığa gelince altını kapatın ve üzerine kekik serpin. Afiyet olsun.
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

ISPANAKLI YUMURTA

ISPANAKLI YUMURTA
mazemeler
Yarım Kilogram Ispanak
1 Adet Soğan
Sıvı Yağ...
3 Adet Yumurta
Tuz
Karabiber

Ispanaklı Yumurta Hazırlanışı:

Ispanaklı yumurtayı isterseniz sabah saatlerinde bile kahvaltı da yapabilirsiniz Öncelikle ıspanakları iyice yıkayıp 20 dakika kadar sirkeli suda bekletiyoruz Daha sonra ıspanakları ve soğanları doğruyoruz. Bir tavaya sıvı yağı koyuyoruz ve önce soğanları kavurup ardından da ıspanakları ve tuzunu ilave ediyoruz. 15 – 20 dakika içerisinde pişmiş olacaktır. Yumurtaları belli noktalara kırıyoruz ve ağzını kapatıp pişmeye bırakıyoruz Üzerine karabiberini dökerek servise hazır hale getiriyoruz. yada fırınlaya bilirsiniz

Sıcak Servis Ediniz.

Afiyet Olsun… WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar