26 Temmuz 2014 Cumartesi

çingene pilavı

çingene pilavı

Dilerseniz et suyu da ekleyebilirsiniz. Çingene Pilavını yanında sarımsaklı cacık ile servis edebilirsiniz. İçine soğan, domates
YAPILIŞI
1- Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı koyun ve kızdırın.

2- Çukur bir kaba 1 su bardağı pirinç ve 1 su bardağı bulguru koyun, iyice yıkayın ve süzün.

3- Yağ kızınca yıkadığınız bulgur ve pirinci tencereye ilave edin. Üzerine tuz ve karabiberi serpin ve karıştırın.

4- Üzerine 2.5 su bardağı sıcak suyu dökün ve kısık ateşte 10 dakika kaynatın. demledikten sonra servis edelim afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUK KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI

TAVUK KAVURMALI MERCİMEK ÇORBASI
MAZEMELER
1 su b. kırmızı mercimek
1 patates
1 havuç...
1 soğan
1 çorba k. un
1 çorba k. tereyağı
1 su b. tavuk suyu
100 gr. kavurma TAVUK
1 çorba k. salça
tuz
YAPILIŞI
Kırmızı mercimeği yıkıyoruz ve süzüyoruz. Soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencerede tereyağını eritiyoruz. Soğanı ilave ediyoruz ve kavuruyoruz. Unu ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz. Salçasını koyuyoruz ve karıştırıyoruz.

Mercimeği ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. TAVUK suyunu veriyoruz. Sıcak su ekliyoruz. Patatesi ve havucu rendeliyoruz, tencereye ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz ve pişiriyoruz. Servis ederken üzerine kavurma koyarak servis ediyoruz. AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

MEYVELİ SÜTLAÇ TARİFİ

MEYVELİ SÜTLAÇ TARİFİ
malzemeleri
1 elma
1 su bardağı kırık pirinç
1 fincan nişasta...
2 su bardağı şeker
3 portakal suyu
50 gr kayısı
50 gr kuş üzümü
10 bardak su
Tarçın, ceviz

yapılışı
1- Elmalar soyulup rendelenir. Rendelenmiş elma, yıkanmış pirinç, suyla beraber bir müddet pişirilir. Doğranmış kayısı ve üzüm ilave edilir.
2- Pirinçler iyice piştikten sonra az bir suyla eritilmiş nişasta karıştırılır. Şeker ve sıkılmış portakal suyu ilave edilip koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirilir. (Sütlaç Tarifleri)
3- Ateşten alınıp kâselere dökülüp soğutulur. Üzerine toz tarçın, arzuya göre dövülmüş ceviz serpilerek sütlaç servis yapılır. AFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

RAMAZANIN GULLU GÜLLAÇ TARİFİ

RAMAZANIN GULLU GÜLLAÇ TARİFİ
MALZEMELER:
7,8 yaprak güllaç
1,5 LT süt
2 su bardağı tozşeker...
1 paket vanilya
Fıstık
vişne veya nar taneleri
YAPILIŞI
Sütü şekerle kaynatıp içine vanilyayı koyalım Güllaçları tepsimize yaprak YAPRAKLI koyup her kata kaynar haldeki sütten dökelim En son YAPRAĞINDA koyduktan sonra üstüne kalan tüm sütü döküp soğumaya bırakalım.(Sütün çok olması gözünüzü korkutmasın yarım saate kadar tüm sütü çekiyor Soğuyunca fıstık serpip dolaba koyalım Servis sırasında frambuazla süsleyelim AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ÇİYERLİ ELLİ BÖRUNDE KEBAB TARİFİ

ÇİYERLİ ELLİ BÖRUNDE KEBAB TARİFİ
MAZEMELER
1 KG DANA CİYER
500 GR KURU SOĞAN
500 GR DOMATES...
500 GR SİVRİ BİBER
50 GR SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI ZEYTİN YAĞI
1 TATLI KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER KEKİK

YAPILIŞI

MAZEMEYİ DOĞRAYIP AYRI AYRI KAPLARA KOYUYORUZ CİYERİ DOĞRADIKTAN SONRA
BAHARTLARLA VE YAĞLA HARMANLAYIP TEPSİNİN BİR KÖŞESİNE DOKUYORUZ
YANINA BİBER ONUN YANINA DOMATES VE SARIMSAK KOYUYORUZ YAĞIMIZI DOKTUKTEN
SONRA UZRİNİ ALEMUYON FOLYEYLE ORTUP 170 DERECE FIRINLIYORUZ 45 DAKİKA FIRINLANDIKTAN
SONRA YANINDA YEŞİLİKLE SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

YUFKA SARILI TAVUK KEBAB TARİFİ

YUFKA SARILI TAVUK KEBAB TARİFİ
MALZEMELER
1 PAKET YUFKA
500 GR TAVUK KIYMASI
1 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GALATA UNU...
2 DİŞ SARIMSAK
1 ADET KURU SOĞAN
1 TUTAM MAYDANOZ
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER PULBİBER KEKİK
2 YEMEK KAŞIĞI TUZ
2 ADET KIRMIZI BİBER

YAPILIŞI
SOĞAN SARIMSAKLARI RENDELİYORUZ KOFTEMİZİ HAZIRLIYORUZ YUFKAMIZI TEZGAHA
SERİP HARCIMIZI İÇİNE KOYUYORUZ DURUM ŞEKLİNDE KATLIYORUZ YARIMŞAR
PARMAK ŞEKLİNDE KESTİKTEN SONRA ARALARINA BİBERLE ÇOP ŞİŞLERE GECİRİYORUZ
IZGARAMIZDA CEVİREK PİŞİRİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar