ŞEF ABDULLAH USTA İLE ANADOLU MUTFAĞI TGRT EU TGRT EU DA SUNUÇU YAPIMCI ŞEF ŞEF ABDULLAH USTA
22 Haziran 2014 Pazar
19 Haziran 2014 Perşembe
VANIN KIYMALI ÇILBIR TARİFİ
VANIN KIYMALI ÇILBIR TARİFİ
MAZEMELER
8 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
250 gr kıyma
1/2 su bardağı sirke ...
2 çorba kaşığı su ya da et suyu
yumurta kıyma un SİRKE
SEFABDULLAHUSTA 15 dakika Hazırlanışı
Tencereye kıymayı koyup harlı ateşe oturtunuz. Kıyma suyunu çekene kadar karıştırınız. Unu ilave ediniz. Biraz karıştırıp baharat koyunuz. Diğer tarafta çılbır olarak hazırladığınız yumurtaları delikli kepçe ile alıp kıymanın üstüne diziniz. Az kızdırılmış yağ ve karabiber ekerek servis yapınız
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
8 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
250 gr kıyma
1/2 su bardağı sirke ...
2 çorba kaşığı su ya da et suyu
yumurta kıyma un SİRKE
SEFABDULLAHUSTA 15 dakika Hazırlanışı
Tencereye kıymayı koyup harlı ateşe oturtunuz. Kıyma suyunu çekene kadar karıştırınız. Unu ilave ediniz. Biraz karıştırıp baharat koyunuz. Diğer tarafta çılbır olarak hazırladığınız yumurtaları delikli kepçe ile alıp kıymanın üstüne diziniz. Az kızdırılmış yağ ve karabiber ekerek servis yapınız
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
TAHİNLİ ÇİPURA BALIĞI TARİFİ
TAHİNLİ ÇİPURA BALIĞI TARİFİ
MAZEMELER
4 adet orta boy çipura balığı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
1 demet dereotu ...
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı tahin
Salata için;
Arzu ettiğiniz salata malzemeleri
4 çay kaşığı diyet mayonez
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullanın)
SOSLU ÇİPURA BALIĞI IZGARASI YAPILIŞI
Bu yemek için ızgaraya çok yakışan çipura balığını kullanabileceğiniz gibi lüfer de kullanabilirsiniz. Temizlenmiş balıkları yıkayıp süzün. Diğer taraftan, kuru soğanı rendeleyip derin bir kaba aktarın. Yeşil taze soğanları ayıkladıktan sonra incecik doğrayarak aynı kaba koyun. Dereotunu da ince ince kıyıp ilave ettikten sonra tahin tuz ve karabiberi serpip zeytinyağı ve limon suyunu katın. Sosu çatal yardımıyla iyice karıştırın. Süzdüğünüz balıkların karın kısmını iyice açıp hazırladığınız soslu sebzeyi kaşıkla içlerine doldurun. Kalan sosu bir fırça yardımıyla ya da elinizle balıkların her tarafına sürün. Balıkları önceden ısıttığınız fırınızda 180 cc 30 dakika pişirdikten sonra tabaklara koyup Salatayı hazırlamak için; salata için malzemeleri bir kaba koyun. Sosu hazırlamak için; diyet mayonez, hardal, limon suyu ve sirkeyi bir kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Salatayı ızgarada pişirdiğiniz balığın yanında servise sunun. tahin istemeseniz sade yapa bilirsiniz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
MAZEMELER
4 adet orta boy çipura balığı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
1 demet dereotu ...
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı tahin
Salata için;
Arzu ettiğiniz salata malzemeleri
4 çay kaşığı diyet mayonez
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullanın)
SOSLU ÇİPURA BALIĞI IZGARASI YAPILIŞI
Bu yemek için ızgaraya çok yakışan çipura balığını kullanabileceğiniz gibi lüfer de kullanabilirsiniz. Temizlenmiş balıkları yıkayıp süzün. Diğer taraftan, kuru soğanı rendeleyip derin bir kaba aktarın. Yeşil taze soğanları ayıkladıktan sonra incecik doğrayarak aynı kaba koyun. Dereotunu da ince ince kıyıp ilave ettikten sonra tahin tuz ve karabiberi serpip zeytinyağı ve limon suyunu katın. Sosu çatal yardımıyla iyice karıştırın. Süzdüğünüz balıkların karın kısmını iyice açıp hazırladığınız soslu sebzeyi kaşıkla içlerine doldurun. Kalan sosu bir fırça yardımıyla ya da elinizle balıkların her tarafına sürün. Balıkları önceden ısıttığınız fırınızda 180 cc 30 dakika pişirdikten sonra tabaklara koyup Salatayı hazırlamak için; salata için malzemeleri bir kaba koyun. Sosu hazırlamak için; diyet mayonez, hardal, limon suyu ve sirkeyi bir kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Salatayı ızgarada pişirdiğiniz balığın yanında servise sunun. tahin istemeseniz sade yapa bilirsiniz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
ıspanaklı hamsi köfesi tarifi
ıspanaklı hamsi köfesi tarifi
Malzemeler:
•500gr. hamsi
•3-4 dal yeşil soğan veya 1 orta boy kuru soğan
•4-5 yaprak pazı veya 2-3 kök ıspanak
•1 tutam maydanoz...
•3/4 su bardağı mısır unu (2 çay bardağı)
•1/4 su bardağı un ( çay 1badağından az)
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•tuz, karabiber
•yeterince su
•kızartmaz için sıvıyağ
Yapılışı:
1.Hamsilerin kafalarını koparıp karın kısmını ayıklayın.
2.Bir iki defa yıkayıp bu defa üst kısmından başlayarak kılçığını kırmadan alın.
3.Bütün hamsileri bu şekilde ayıkladıktan sonra bir kez daha yıkayıp süzgeçte süzülmesi için bekletin.
4.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın.
5.Süzülmüş 1hamsileride doğrayıp hepsini bir kaba alın. Mısır unu, un, yağ ve baharatları ekleyin.
6.Çok katı olmayacak ve birbirine yapışacak hale gelene kadar su ilavesiyle karışımı hazırlayın.
7.Tercihen teflon büyük tavada 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın.
8.Karışımıhazırlandıktan sonra ve kenarlarını düzelterek
9.Orta ateşte altını kızarttıktan sonra düz balık kızartma kapağıyla kapatıp ters çevirin ve diğer tarafını kızartın. Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Malzemeler:
•500gr. hamsi
•3-4 dal yeşil soğan veya 1 orta boy kuru soğan
•4-5 yaprak pazı veya 2-3 kök ıspanak
•1 tutam maydanoz...
•3/4 su bardağı mısır unu (2 çay bardağı)
•1/4 su bardağı un ( çay 1badağından az)
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•tuz, karabiber
•yeterince su
•kızartmaz için sıvıyağ
Yapılışı:
1.Hamsilerin kafalarını koparıp karın kısmını ayıklayın.
2.Bir iki defa yıkayıp bu defa üst kısmından başlayarak kılçığını kırmadan alın.
3.Bütün hamsileri bu şekilde ayıkladıktan sonra bir kez daha yıkayıp süzgeçte süzülmesi için bekletin.
4.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın.
5.Süzülmüş 1hamsileride doğrayıp hepsini bir kaba alın. Mısır unu, un, yağ ve baharatları ekleyin.
6.Çok katı olmayacak ve birbirine yapışacak hale gelene kadar su ilavesiyle karışımı hazırlayın.
7.Tercihen teflon büyük tavada 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın.
8.Karışımıhazırlandıktan sonra ve kenarlarını düzelterek
9.Orta ateşte altını kızarttıktan sonra düz balık kızartma kapağıyla kapatıp ters çevirin ve diğer tarafını kızartın. Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
ETLİ HINGEL TARİFİ
ETLİ HINGEL TARİFİ
Hamur için
4 su bardağı beyaz un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz...
1,5 su bardağı su
İç Harcı için
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Sosu için
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı TERE YAĞ
5-6 diş SARIMSAK
İsteğe bağlı salça, pul biber, nane
Yapılışı
Bir kaba, unu, yumurtayı, tuzu ve suyu koyarak karıştırın. Hamur kıvamına gelince yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı. İyice yoğurun ve özleşmesini sağlayın. Hamurun yoğurulması tamamlandıktan sonra, hamuru 3 eşit parçaya bölerek yumak yapıp bir tepsiyi hafifçe unlayıp içine koyun. Üstüne nemli bir bez örtmeyi unutmayın yoksa hamurunuz kuruyacaktır
Hamur tahtasına biraz un alın ve yumaklardan birisini hafifçe unlayarak merdane veya oklava ile hazır yufkadan biraz daha kalın bir hamur açın. Açtıktan sonra bir bıçak yardımıyla 2,5 – 3 cm ‘ kareler kesin.
Daha önce küp doğranmış soğan, kıyma, tuz ve biberle hazırladığınız harca 2 yemek kaşığı su ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harçtan kare şeklinde kestiğiniz hamurun ortasına küçük parçaları yerleştirin ve üçgen olacak şekilde kapatın. Kapama işlemini mümkün mertebe hızlı yapmalısınız ki hamurlar kurumasın. Aksi taktirde kenarları kapanmayacaktır.
Tüm bu işlemleri hallettikten sonra, hamurları birbirine ve zemine yapışmayacak şekilde bir tepsiye dizin. Bir tencereye 8 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayan suya, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip hazırladığınız hamurları suya atın. Hamurları yaklaşık 4 dk kadar haşlayın ve süzüp geniş ve yayvan bir kaba alın. Yoğurdu çırpın ve içine dövdüğünüz 1sarmısakları katın. Eğer yoğurt katı gelirse hamuru kaynattığınız sudan 3-4 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Pişmiş mantının üstüne yoğurdu dökün. Kızdırdığınız sade tereyağını veya tereyağında hafifçe kavurduğunuz salça, 1pulbiber’li sosu yoğurdun üstüne ekleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Hamur için
4 su bardağı beyaz un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz...
1,5 su bardağı su
İç Harcı için
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Sosu için
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı TERE YAĞ
5-6 diş SARIMSAK
İsteğe bağlı salça, pul biber, nane
Yapılışı
Bir kaba, unu, yumurtayı, tuzu ve suyu koyarak karıştırın. Hamur kıvamına gelince yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı. İyice yoğurun ve özleşmesini sağlayın. Hamurun yoğurulması tamamlandıktan sonra, hamuru 3 eşit parçaya bölerek yumak yapıp bir tepsiyi hafifçe unlayıp içine koyun. Üstüne nemli bir bez örtmeyi unutmayın yoksa hamurunuz kuruyacaktır
Hamur tahtasına biraz un alın ve yumaklardan birisini hafifçe unlayarak merdane veya oklava ile hazır yufkadan biraz daha kalın bir hamur açın. Açtıktan sonra bir bıçak yardımıyla 2,5 – 3 cm ‘ kareler kesin.
Daha önce küp doğranmış soğan, kıyma, tuz ve biberle hazırladığınız harca 2 yemek kaşığı su ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harçtan kare şeklinde kestiğiniz hamurun ortasına küçük parçaları yerleştirin ve üçgen olacak şekilde kapatın. Kapama işlemini mümkün mertebe hızlı yapmalısınız ki hamurlar kurumasın. Aksi taktirde kenarları kapanmayacaktır.
Tüm bu işlemleri hallettikten sonra, hamurları birbirine ve zemine yapışmayacak şekilde bir tepsiye dizin. Bir tencereye 8 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayan suya, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip hazırladığınız hamurları suya atın. Hamurları yaklaşık 4 dk kadar haşlayın ve süzüp geniş ve yayvan bir kaba alın. Yoğurdu çırpın ve içine dövdüğünüz 1sarmısakları katın. Eğer yoğurt katı gelirse hamuru kaynattığınız sudan 3-4 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Pişmiş mantının üstüne yoğurdu dökün. Kızdırdığınız sade tereyağını veya tereyağında hafifçe kavurduğunuz salça, 1pulbiber’li sosu yoğurdun üstüne ekleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
VANIN KUZU PİRZOLA TAVASI
VANIN KUZU PİRZOLA TAVASI
MAZEMELER
10 adet kuzu pirzola
sos için...
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kekik
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
pilav için
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
3 adet karışık biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber nane
1 adet kuru soğan
yapılışı
pirzolrarı sosu hazırlıyoruz ızgarada pişiriyoruz pilav için soğanları yağda kavuruyorur bulguru ilave edip kavurmaya
devam ediyoruziçine biber ve domateslri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz baharatları verdikten sonra
sıcak suyu veriyoruz uzerine pirzola ları diziyoruz sulu bir şekilde fırınlıyoruz 175 cc 30 dakika pişirip
servis ediyoruz vanda olduğu gibi imkanınız varsa tandırda enfes oluyor affiyet olsun sefabdullahusta www.sefabdullahusta.com
MAZEMELER
10 adet kuzu pirzola
sos için...
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kekik
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı
pilav için
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
3 adet karışık biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber nane
1 adet kuru soğan
yapılışı
pirzolrarı sosu hazırlıyoruz ızgarada pişiriyoruz pilav için soğanları yağda kavuruyorur bulguru ilave edip kavurmaya
devam ediyoruziçine biber ve domateslri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz baharatları verdikten sonra
sıcak suyu veriyoruz uzerine pirzola ları diziyoruz sulu bir şekilde fırınlıyoruz 175 cc 30 dakika pişirip
servis ediyoruz vanda olduğu gibi imkanınız varsa tandırda enfes oluyor affiyet olsun sefabdullahusta www.sefabdullahusta.com
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK
Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ
-
▼
2022
(44)
-
▼
Haziran
(43)
- Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) ...
- Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)'
- Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
- Fırınlanmış Peynir Helvası
- Süt Helvası
- Sabuniye Helvası
- Dondurmalı İrmik Helvası
- Fıstık Ezmeli Melty Kek
- Çikolatalı Melty Kek
- Pırasalı ve Yufkalı Frittata
- Brokolili Frittata
- İtalyan Kabaklı Frittata
- Jambonlu Frittata
- Mantarlı Domatesli Frittata
- Sebzeli Frittata
- Çikolatalı Sufle
- Ispanaklı Lazanya
- Köz Patlıcanlı Bruschetta
- Kestaneli Kup
- Sofistike Somon Füme (Peynirli)
- Kolay Tiramisu
- Soslu Biftek
- Deniz Ürünleri Salatası
- Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Fasulye Konservesi
- Patlıcan Konservesi
- Biber Konservesi
- Domates Konservesi
- Karışık Sebze Konservesi
- Vegan Waffle Tarifi
- Çilek Soslu Kuzu Kol
- Portakal Soslu Tavuk Eti Haşlama
- portakal soslu hindi bonfile
- portakal soslu et
- Orman Meyveleri Soslu Bonfile
- Böğürtlen Soslu Bonfile
- Enginarlı Sufle
- Www.sefabdullahusta.com
- Yemekler www.sefabdullahusta.com
- Hatay Peynirli İrmik Helvası
- Fırınlanmış Peynir Helvası
-
▼
Haziran
(43)
-
ETSİZ PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ Malzemele yarım kilo taze fasulye 2 orta boy patates 3 orta boy domates ... 1 tatlı kaşığı şeker ...
-
TAVUK SOTELİ PİLAV •pilav için; •1 su bardağı pirinç •2 su bardağı sıcak su •sıvıyağ tuz ... • Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavu...
SİNEMA VE KİTAP
- ANNA KARENİNA