19 Haziran 2014 Perşembe

VANIN KIYMALI ÇILBIR TARİFİ

VANIN KIYMALI ÇILBIR TARİFİ
MAZEMELER
8 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
250 gr kıyma
1/2 su bardağı sirke ...
2 çorba kaşığı su ya da et suyu
yumurta kıyma un SİRKE
SEFABDULLAHUSTA 15 dakika Hazırlanışı
Tencereye kıymayı koyup harlı ateşe oturtunuz. Kıyma suyunu çekene kadar karıştırınız. Unu ilave ediniz. Biraz karıştırıp baharat koyunuz. Diğer tarafta çılbır olarak hazırladığınız yumurtaları delikli kepçe ile alıp kıymanın üstüne diziniz. Az kızdırılmış yağ ve karabiber ekerek servis yapınız
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAHİNLİ ÇİPURA BALIĞI TARİFİ

TAHİNLİ ÇİPURA BALIĞI TARİFİ
MAZEMELER
4 adet orta boy çipura balığı
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet taze yeşil soğan
1 demet dereotu ...
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3-4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
3 yemek kaşığı tahin
Salata için;
Arzu ettiğiniz salata malzemeleri
4 çay kaşığı diyet mayonez
2 çay kaşığı tatlı hardal
1 adet limonun suyu
4 yemek kaşığı sirke (elma sirkesi kullanın)

SOSLU ÇİPURA BALIĞI IZGARASI YAPILIŞI

Bu yemek için ızgaraya çok yakışan çipura balığını kullanabileceğiniz gibi lüfer de kullanabilirsiniz. Temizlenmiş balıkları yıkayıp süzün. Diğer taraftan, kuru soğanı rendeleyip derin bir kaba aktarın. Yeşil taze soğanları ayıkladıktan sonra incecik doğrayarak aynı kaba koyun. Dereotunu da ince ince kıyıp ilave ettikten sonra tahin tuz ve karabiberi serpip zeytinyağı ve limon suyunu katın. Sosu çatal yardımıyla iyice karıştırın. Süzdüğünüz balıkların karın kısmını iyice açıp hazırladığınız soslu sebzeyi kaşıkla içlerine doldurun. Kalan sosu bir fırça yardımıyla ya da elinizle balıkların her tarafına sürün. Balıkları önceden ısıttığınız fırınızda 180 cc 30 dakika pişirdikten sonra tabaklara koyup Salatayı hazırlamak için; salata için malzemeleri bir kaba koyun. Sosu hazırlamak için; diyet mayonez, hardal, limon suyu ve sirkeyi bir kasede çırpıp salatanın üzerine gezdirin. Salatayı ızgarada pişirdiğiniz balığın yanında servise sunun. tahin istemeseniz sade yapa bilirsiniz afiyet olsun WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ıspanaklı hamsi köfesi tarifi

ıspanaklı hamsi köfesi tarifi
Malzemeler:
•500gr. hamsi
•3-4 dal yeşil soğan veya 1 orta boy kuru soğan
•4-5 yaprak pazı veya 2-3 kök ıspanak
•1 tutam maydanoz...
•3/4 su bardağı mısır unu (2 çay bardağı)
•1/4 su bardağı un ( çay 1badağından az)
•4 yemek kaşığı zeytinyağı
•tuz, karabiber
•yeterince su
•kızartmaz için sıvıyağ
Yapılışı:
1.Hamsilerin kafalarını koparıp karın kısmını ayıklayın.
2.Bir iki defa yıkayıp bu defa üst kısmından başlayarak kılçığını kırmadan alın.
3.Bütün hamsileri bu şekilde ayıkladıktan sonra bir kez daha yıkayıp süzgeçte süzülmesi için bekletin.
4.Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Soğanı ince yemeklik doğrayın.
5.Süzülmüş 1hamsileride doğrayıp hepsini bir kaba alın. Mısır unu, un, yağ ve baharatları ekleyin.
6.Çok katı olmayacak ve birbirine yapışacak hale gelene kadar su ilavesiyle karışımı hazırlayın.
7.Tercihen teflon büyük tavada 3-4 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırın.
8.Karışımıhazırlandıktan sonra ve kenarlarını düzelterek
9.Orta ateşte altını kızarttıktan sonra düz balık kızartma kapağıyla kapatıp ters çevirin ve diğer tarafını kızartın. Sıcak olarak dilimleyerek servis yapın. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

ETLİ HINGEL TARİFİ

ETLİ HINGEL TARİFİ

Hamur için
4 su bardağı beyaz un
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz...
1,5 su bardağı su

İç Harcı için
250 gr kıyma
1 adet orta boy soğan
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber

Sosu için
4 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı TERE YAĞ
5-6 diş SARIMSAK
İsteğe bağlı salça, pul biber, nane

Yapılışı

Bir kaba, unu, yumurtayı, tuzu ve suyu koyarak karıştırın. Hamur kıvamına gelince yoğurmaya başlayın. Kulak memesinden daha sert bir hamur olmalı. İyice yoğurun ve özleşmesini sağlayın. Hamurun yoğurulması tamamlandıktan sonra, hamuru 3 eşit parçaya bölerek yumak yapıp bir tepsiyi hafifçe unlayıp içine koyun. Üstüne nemli bir bez örtmeyi unutmayın yoksa hamurunuz kuruyacaktır

Hamur tahtasına biraz un alın ve yumaklardan birisini hafifçe unlayarak merdane veya oklava ile hazır yufkadan biraz daha kalın bir hamur açın. Açtıktan sonra bir bıçak yardımıyla 2,5 – 3 cm ‘ kareler kesin.

Daha önce küp doğranmış soğan, kıyma, tuz ve biberle hazırladığınız harca 2 yemek kaşığı su ilave edin ve iyice karıştırın. Hazırladığınız bu harçtan kare şeklinde kestiğiniz hamurun ortasına küçük parçaları yerleştirin ve üçgen olacak şekilde kapatın. Kapama işlemini mümkün mertebe hızlı yapmalısınız ki hamurlar kurumasın. Aksi taktirde kenarları kapanmayacaktır.
Tüm bu işlemleri hallettikten sonra, hamurları birbirine ve zemine yapışmayacak şekilde bir tepsiye dizin. Bir tencereye 8 su bardağı su koyup kaynatın. Kaynayan suya, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip hazırladığınız hamurları suya atın. Hamurları yaklaşık 4 dk kadar haşlayın ve süzüp geniş ve yayvan bir kaba alın. Yoğurdu çırpın ve içine dövdüğünüz 1sarmısakları katın. Eğer yoğurt katı gelirse hamuru kaynattığınız sudan 3-4 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.

Pişmiş mantının üstüne yoğurdu dökün. Kızdırdığınız sade tereyağını veya tereyağında hafifçe kavurduğunuz salça, 1pulbiber’li sosu yoğurdun üstüne ekleyerek sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

VANIN KUZU PİRZOLA TAVASI

VANIN KUZU PİRZOLA TAVASI

MAZEMELER

10 adet kuzu pirzola
sos için...
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber kekik
1 adet kurusoğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytin yağı

pilav için
2 su bardağı bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 adet domates
3 adet karışık biber
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 çay kaşığı tuz karabiber pulbiber nane
1 adet kuru soğan

yapılışı

pirzolrarı sosu hazırlıyoruz ızgarada pişiriyoruz pilav için soğanları yağda kavuruyorur bulguru ilave edip kavurmaya
devam ediyoruziçine biber ve domateslri ilave edip kavurmaya devam ediyoruz baharatları verdikten sonra
sıcak suyu veriyoruz uzerine pirzola ları diziyoruz sulu bir şekilde fırınlıyoruz 175 cc 30 dakika pişirip
servis ediyoruz vanda olduğu gibi imkanınız varsa tandırda enfes oluyor affiyet olsun sefabdullahusta www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar