13 Haziran 2014 Cuma

nohutlu borana

nohutlu borana
mazemeler
2 yumurta
yoğurt
sarımsak
tereyağ...
kırmızı 1pulbiber
2 su bardağı nohut

kaynayan tuzlu suya yumurtaları kırıyoruz. piştiklerinde süzgeçle alıp direkt tabaklara koyuyoruz. üzerine sarımsaklı yoğurt ve sonra da kızdırılmış tereyağında kırmızı pulbiber sosunu döküyoruz tabağımıza haşlanmış nohut dokup hazırlıyoruz. işte bu kadar. yağda yumurtadan çok farklıdır bunun yemeyin lezeti farklıdır afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

ACILI LAHMACUN TARİFİ

ACILI LAHMACUN TARİFİ
mazemeler
2 su bardağı un
• 2 çay kaşığı tuz
• 3 gr kuru maya
• ½ tatlı kaşığı şeker...
• ¼ su bardağı ılık su
• 150 gr yoğurt

İç malzemesi:

• 500 gr kıyma
• 500 gr domates
• 500 gr soğan
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• Yeterince tuz
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 demet maydanoz

Yapılışı:

1. Öncelikle hamurunu hazırlamakla başlayın.
2. Unu yoğuracağınız geniş bir kaba eleyin içinden 2 yemek kaşığı unu ayırın.
3. 2 çay kaşığı tuz ilave edip elenen unu karıştırın.
4. Mayayı şekerli suyu ve yoğurdu iyice karıştırın.
5. Unun içine ilave edip kıvamında yumuşak bir hamur elde edin.(ele yapışmayacak kıvama gelecek)
6. Hamurunuzun üzerine nemli bezle örterek 30 d kadar dinlendirin.
7. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlamaya başlayın, öncelikle soğanları soyup incecik doğrayın, domateslerin kabuklarını soyun ve minik küp şeklinde doğrayın.
8. 1 demet maydanozu temizleyip ince ince doğrayın.
9. Doğrama işlemi bittikten sonra kıymanızı geniş bir kaba alın ve sırasıyla soğan, domates, maydanoz ilave edip iyice karıştırın daha sonra tuz, karabiber ve salça ilave edip harmanlayın.
10. Hamur dinlendikten sonra düz bir zeminde hamuru yemek tabağı büyüklüğünde ince açın ve harcı ortasına yayın hamurun kenarlarını taşmayacak şekilde iç harcı dağıtın.
11. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 d pişirin.
12. Yanında yeşillikler ve limon, ayran yanında süper olur. Acı severle içine acı pul biberde koyabilir.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

vanın fincan böreyi

vanın fincan böreyi

Malzemeler
2 su bardağı un
1,5 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
İçi için:

400 g ıspanak
1 adet soğan
karabiber, tuz 1pulbiber
Sıvı yağ
İlk olarak hamuru hazırladım. Hamur yoğurma kabınıza unu alarak ortasını çukurlaştırıp yumurtayı kırdım. Tuzu ve suyu azar azar ekledim. Aslında su bir buçuk bardaktan birazcık daha az kullandım ama malzemeler kısmında onu tam olarak ifade edemedim. Suyu azar azar ekleyeceğiniz için sorun olacağını sanmıyorum. Hamuru hazırladığınızda 4 parçaya bölerek üzerini bir bez ile 1kapatım yarım saat kadar dinlenmeye ayırdım. Bu arada da iç malzemesini hazırladım.

Tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ alarak doğramış olduğum soğanları ilave ettim ve pembeleşinceye kadar kavurdum. Ardından yıkayıp doğramış olduğum ıspanakları ilave ettim ve baharatlarını, tuzunu ekleyip bir süre kavurdum. İç malzeme hazır olduğunda onun bir müddet soğuması için bıraktım. Bu arada da hamurum hazır hale geldi.

4 eşit parçaya böldüğüm hamurların her birini merdane yardımı ile açtım. Sonra bir fincan ile hamuru kesmeden hafif işaretler koydum. İç malzemesini yerleştirebilmek için hamurda izler bıraktım. Sonra o kısımlara iç malzemesinden yaklaşık birer tatlı kaşığı kadar koydum. Açmış olduğum diğer hamuru üzerine kapatarak fincan ile daireler şeklinde kestim. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra sıvıyağ da kızarttım. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAVUK PİRZOLA

TAVUK PİRZOLA
mazemeler
8 adet tavuk pirzola
1’er çay kaşığı kekik, tuz ve kırmızı toz biber
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet karışık biber...
4 adet domates
Sos için:
4 adet domates
2 çorba kaşığı dilim siyah zeytin
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
•Tavuk pirzolaları kırmızı toz biber, tuz, kekik ve sıvı yağ karışımına bulayın tavukları hazırladıktan sonra ızgarada pişirin yanında domates biber ve soğan közleyin hazırlayın isterseniz sosta yanında hazırlayıp suna biliriz
•Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye koyup dilimlenmiş sarımsakları ekleyin. 1-2 kez çevirip domatesi ilave edin. Sos kıvamını almaya başlayınca tuz, kekik ve zeytinleri ekleyin. Karıştırıp bir fiske karabiberle tatlandırın. Bir taşım daha kaynatıp pirzolaların yanında servis yapın.
www.sefabdullahusta.com

Çilek Reçelli Kek

Çilek Reçelli Kek
maemelerz

3 Yumurta
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt...
Yarım Su Bardağı Çilek Reçeli

2 1/2 Su Bardagi Un
1 1/2Su Bardagi Toz Seker
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
Bir Fiske Tuz

Derin bir kaba yumurtayı alıp mikserle çırpmaya başlayın.
Köpürünce yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Kuru malzemeleri bir kaba alıp(şeker, un, kabartma tozu ve tuz) yumurtalı harca ilave edin.
Harcı tahta kaşıkla homojen bir karışım elde edinceye dek karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına harcın yarısını dökün arasına çilek reçelini sürüp kalan harcı da üzerine ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya dek pişirin.
www.sefabdullahusta.com

tavuklu sucuk köfte tarifi

tavuklu sucuk köfte tarifi
Malzemeler
•Yarım kg tavuk kıyması
•1 su bardağı galeta unu
•1 adet minik kuru soğan
•6 diş sarımsak...
•1 çay kaşığı köfte baharı
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kırmızı toz biber
•1 çay kaşığı kimyon
•2 çay kaşığı tuz
•Kızartma yağı

Tarif
•Soğan rendelenir, sarımsak ezilir.
•Üzerine diğer malzemeler eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur.
•Sonra yuvarlak köfteler yapılır.
•Az yağda kızartılır. isterseniz ızgarada pişire bilirsiniz ben ızgada pişirdim affiyet olsun www.sefabdullahusta.com

KREMALI SÜTLU ISPANAK

KREMALI SÜTLU ISPANAK
MALZEMELER :
YARIM KİLO ISPANAK
1 BAŞ SOĞAN
AZ SIVIYAĞTUZ
KARABİBER...
KİMYON (TARİFTE YOKTU BEN KULLANDIM)
1 BARDAK SÜT (AYARINI SİZ KENDİNİZE GÖRE YAPARSINIZ BENİMKİ ÇOK SULU DEĞİLDİ)
YARIM PK KREMA ( TARİFTE YOKTU BEN EKLEDİM )
ÜZERİNE KAŞAR PEYNİR RENDESİ ( BUDA YOKTU BEN EKLEDİM)
YAPILIŞI:
ISPANAKLAR AYIKLANIP YIKANIR DOĞRANMADAN TENCEREDE HAŞLANIR UFAK UFAK DOĞRANIR.TAVADA YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ BİR BAŞ SOĞANI SIVIYAĞDA ÖLDÜRÜP HAŞLAYIP DOĞRADIĞIMIZ ISPANAKLARIDA İLAVE EDİP KARABİBER, KİMYON VE TUZU KOYUP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. KAPATMAMIZA YAKIN SÜTÜNÜ İLAVE EDİYORUZ ÖZLEŞTİRİYORUZ (KISIK ATEŞTE 5 DK KADAR) KREMASINIDA DÖKÜP KARIŞTIRIYOUZ KAŞAR RENDESİNİDE ÜSTÜNE SERPİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ 2 DAKİKA SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATALIM. AFİYET OLSUN.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COMM

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar