10 Haziran 2014 Salı

MİDYE TATLISI

MİDYE TATLISI
Malzemeler
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su...
1 yemek kaşığı sirke
yarım paket kabartma tozu
un
ceviz
150 gr tereyağ
nişasta

Şerbet:

4 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su

Tarif
Öncelikle şerbet için su ve şeker ocakta kaynatılıp ılımaya bırakılır. Hamuru hazırlamak için , nişasta, tereyağ ve ceviz hariç malzemeler karıştırılıp, kulak memesi yumuşaklığın da bir hamur elde edilir.Hamur 20 eşit parçaya bölünür ve yarım saat dinlendirilir.Öncelikle 10 tane beze nişasta yardımı ile tabak büyüklüğünde açılır ve açılan bezeler üst üste koyularak açabildiğimiz kadar oklava ile hamur büyültülür.Açtığımız hamuru rulo şeklinde sıkıca sarılır.Sardığımız hamur bir parmak genişliğinde kesilir ve yan yatırarak elimizle yada merdane ile biraz açılır ve arasına ceviz koyularak midye şekli verilir. Diğer 10 bezede bu şekilde yapılır ve tepsiye dizilir.Üzerlerine eritilmiş tereyağ gezdirilerek fırında pişirilir.Fırından çıkan tatlı ,soğutularak ılık şerbet üzerine dökülür ve 1-2 saat bekletilerek servis yapılır.

AFİYET OLSUN.
Devamını Gör

MISIR GEVREKLİ BÖĞÜRTLEN TATLISI

MISIR GEVREKLİ BÖĞÜRTLEN TATLISI
Malzemel
250 gr corn flakes
3 paket bıtter cıkolata 80 gramlık
100 gr fındık yada cevız
200 gr labne peynır....
2 paket vısne jole
500 gr bogurtlen
2 paket sakızlı muhallebı
1 kılo sut 1 cay bardagı hındıstan cevızı

Tarif
Derin bir kapta mısır gevregı ve benmari erıtılmıs bıtter krema cevız karıstırılır.
Kelepçelı kalıbın alt kısmına fırın kağıdı konur karışım ıyıce bastırılarak yayılır.
Sut ve muhallebı karıstırılarak pısırılır..Pısen muhallebının ıcıne labne peynır ılave edılır mıkserle 3 dakıka cırpılır ve 1 cay bardagı hındıstan cevızı eklenır.
Kelepcelı kalıptakı mısır gevreklerının uzerıne dıkkatlıce dokulur uzerı duzeltılır.
Buz dolabında sogutulan tatlının uzerıne bogurtlenler dızılır.
Jole sıcak su ılavesı ıle hazırlanır bogurtlenlerın uzerıne dokulur buzdolabında ıyıce sogutulur. Servise hazır, afiyet olsun..
Devamını Gör

zeytin yağlı maydanoz yemeyi

zeytin yağlı maydanoz yemeyi
mazemeler
2 bağ maydanoz
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı zeytin yağı...
1 tatlı kaşığı tuz karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay bardağı yarma buğday haşlanmış
4 adet karışık biber
1 adet domates
3 dal taze soğan

yapılışı

tenceremizi ocağa alıyoruz yağımı koyuyoruz yağımız ısındıktan sonra salçamızı ilave ediyoruz salçamız ve baharatımız ilave ediyoruz iyice
kavuruyoruz ve sıcak suyumuzu ilave ediyoruz kaynadıktan sonra nohut ve yarma buğdayı ilave yemeyimizi iyice kaynatıyoruz biber ve yıkadımız maydanozu
ilave ediyoruz kaynamaya devam ediyor tuz ve domatesle 15 dakika kaynadıktan sonra servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

tavuklu borokoli yemeyi

tavuklu borokoli yemeyi
mazemeler
500 kg kemiksiz tavuk goğsu
1adet kuru soğan
1kg 1BORokoli
3 adet sivri biber...
1 tutam maydanoz
1tumam dere otu
1 tatlı kaşığı tuz kara biber
1adet domates
3 yemek kaşığı zeytin yağı

yapılışı

tavukları kup küş başı doğruyoruz tenceremize yağımızı koyuyoruz tavukları ilave ediyoruz kavuruyoruz ve kup doğradığımız
soğanlar ilave ediyoruz
kavurmaya devam ediyoruz doğradığımız biberleri ve baharatları verdikten sonra sıcak suyumuzu veriyoruz 10 dakika kaynadıktan
sonra 1temizlediyimiz 1borokoliler sapları 1aşağa gelecek şekilde diziyoruz buharla 10 dakika kaynatıyoruz maydanoz ve dere otu
nu DOĞRAYIP ilave ediyoruz altını kapatıp servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

sütlu kaysı muz tatlısı

sütlu kaysı muz tatlısı
mazemeler
3 adet muz
200 gr kuru kaysı
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta...
1 lt süt
1 paket vanilya

suslemek icin
1 yemek kaşığı pasta Süsu
yapılışı

kaysı ları yıkayın kup küp doğrayın. ocağa tencereyi koyuyoruz sütumuz ilave ediyoruz sut kaynadıktan sonra kaysı ve şekeri
ilave ediyoruz kaynatıyoruz 2 yemek nişastayı sulandırıyoruz vanilyayı verdikten sonra koyu kıvama geldikten sonra servis
tabaklara 3 adet muzu doğrayıp eşit bir şekilde paylaşıyoruz ve uzerine hazır ladığımız pudingimizi ilave ediyoruz pasta
susuyle susledik ten sonra soğuttuk tan sonra servis ediyoruz www,sefabdullahusta.com

saray yahnisi

saray yahnisi
mazemeler
500 gr süt dana eti
3 yemek kaşığı tere yağ
5 diş sarımsak
2 adet domates...
2 adet dolmalık biber
2 yemek kaşığı domates salçası
300 gr arpacık soğan
2 adet patates
1 tatlı kasığı un
1 tatlı kaşığı tuz karabiber pul biber

yapılışı

etleri küş başı doğruyoruz yağla beraber tencerede kavuruyoruz etleri kavurur ken kara biber ilave edip kavurmaya devam ediyoruz
etleriz iyice kavrulduk tan sonra soganları ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz sarımsakları ilave ediyoruz salcayı ve baharatları
verdikten sonra unumuzu veriyoruz suyumuzu ilave ediyoruz ve dolmalık biberli doğrayıp ilave ediyoruz yemeyimiz kaynamaya devam ediyor
ve patatesleri parmak doğrayıp yemeyimize ilave ediyoruz 10 dakika kayna dıktan sonra doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz
5 dakika piştikten sonra servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

kuru meyveli sütlu irmik tatlısı

kuru meyveli sütlu irmik tatlısı
mazemeler
500 gr irmik
1 paket margarin
100 gr kuru kavun
100 gr kuru uzum...
100 gr kuru kaysı

şerbeti için
1lt süt
1.5 su bardağı toz şeker

şerbet
suslemek için
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı pasta susu
yapılışı
yağımızı tenceremize koyup eritiyoruz iriklerimizi koyup kavuruyoruz irmi yimizi kavururken tenceremize süt ve şeker
le şebetimizi hazırlıyoruz irmiklri iyice kavurduktan sonra kuru meyveleri kuçuk kup doğrayıp ilave ediyoruz
karıştırdıktan sonra şerbetimi verip kaynadıktan sonra servis tabağına koyup duzeltiyoruz susledikten sonra servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

paskalya çöreği

paskalya çöreği
mazemeler
1/2 kg. un
►1 kaşık bira mayası
►100 gr. 1tereyağ veya margarin
►100 gr. pudra şeker...
►3 yumurta
►10 gr. mahlep
►1 bardak süt
►1 fiske tuz

Paskalya Çöreği Tarifi:
Maya ılık sütle ezilir. İki avuç unla hamur yapılır, ılık bir yerde Paskalya Çöreği mayalandırılır kabarınca kalan unun ortası açılır. Etrafına pudra şeker, mahlep, tuz serpilir. Ortasına yağ ve maya ile iki yumurta konup 1ymuşak bir hamur yapılır. Üzerine yaş bez örtülerek tekrar mayalandırılır. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır, avuç arasında ortası kalın, kenarları ince yuvarlanır. Üç tanesi 1biraraya getirilerek saç örgüsü şeklinde çörekler yapılır. Yağlanmış tepsiye seyrek dizilir, ılık bir yerde kabarmaları beklenir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek orta ısıdaki fırında pişirilir www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar