8 Haziran 2014 Pazar

ev yapımı sucuk

ev yapımı sucuk

Ev Yapımı Sucuk İçin Gerekli Malzemeler
•1 kg (dana, kaburga eti) kıyma
•1 silme yemek kaşığı tatlı kırmızı toz biber
•1 silme yemek kaşığı karabiber...
•1 silme yemek kaşığı acı kırmızı toz biber
•1 silme yemek kaşığı kimyon
•6-7 diş sarımsak
•1 tepeleme yemek kaşığı tuz
•Kurutulmuş sucuk için bağırsak

Ev Yapımı Sucuk Tarifi

•Sarımsakları dövün.
•Bir büyük kabın içine baharatları ve kıymayı ekleyin.
•Hepsini karıştırın, yoğurun.
•Kurutulmuş bağırsağı kıyma makinesinin içine resimdeki gibi ekleyin.
•Sucuklar nemsiz bir yerde asılarak kurutulacak
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

HİNDİ DOLMASI

HİNDİ DOLMASI
Malzemeler:
1 adet bütün hindi
1 adet soğan
kekik, fesleğen, kırmızı toz biber, kara biber-
iç pilavı için;...
1.5 su bardağı pirinç
1 adet orta boy kuru soğan
100 gr paket tereyağı
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
Tuz karabiber tarçın

Yapılışı içine kuru soğanı rendeleyin, baharat ve sarımsakları ekleyip karıştırın. Bu karışımı iyice temizlediğiniz tütsülediğini hindiye sürün, iyicene yedirin ve iki saat bekletin. Diğer yandan, iç pilavı hazırlayın. Yarım paket 1tereyağ içinde ince doğranmış bir adet soğanı kavurun. Çam 1fıstıklarınıda ilave edin ve kavurun. Daha sonra pirinci ilave edin ve 10 dakika kadar kavurun. Pirinçleri ekleyin, bir çay kaşığı karabiber, tarçın, kuş üzümü, tuz, bir tatlı kaşığı toz şekeri ilave edin. Üzerine 1.5 bardak su katın. 20 dakika kadar kaynatın. hazır pilavı demlenmeye bırakın. Hindinin i1çersine demlenen iç harcı doldurun ve hindiyi dikin. Tepsinin yarısına kadar su koyup fırına verin ve 4 saat kadar fırında pişirin. Arada sırada suyundan üzerine dokun ki hindi kurumasın.
WWW.SEFABULLAHUSTA.COM

leziz sebzeli pufu

Leziz Sebzeli Pufu
Malzemeler
Malzemeler: Hamuru İçin: 4 su bardağı un 1 yumurta 1 yemek kaşığı sirke 1,5 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu Su İç Malzemesi: 3 orta boy kabak 1 orta boy havuç 1 baş kuru soğan ...Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu Karabiber, Pul Biber 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz

Tarif
Yapılışı: Kabakları rendeleyin, su da haşlayın ve suyunu sıkın. Soğanı rendeleyin, sıvı yağda soteleyin. Rendelenmiş havucu da ekleyin soteleyin. Kabağı da ekleyin, soteleyin. En son tuz, karabiber pul biber maydanoz ve dereotunu da ilave edin karıştırın. Soğumaya bırakın. Hamuru için tüm malzemeleri karıştırın, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edin. Hamuru küçük mandalina kadar bezelere ayırın. Her bezeyi çok ince açın. Açılmış yufkanın bir kenarına kabaklı harçtan yayın. Harcın yukarı kısmında kalan kısmı sıvı yağla yağlayın. Yufkayı harçlı kısımdan sarın. Silindir halindeki yufkayı kendi etrafında döndürerek Şekil verin, tepsiye dizin. Bu şekilde hazırlanan yufkaların üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağla beraber çırpılmış yumurta sarısı sürün.170 derece fırında pişirin. WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

kedi dili pastası

kedi dili pastası
Malzemeler:
•1 paket kedi dili(300 gr.)
•3 yumurta
•1 kg süt
•1 paket vanilya ...
•10 kaşık şeker (ben 8 kaşık şeker kullandım)
•3,5 kaşık un
1 paket çikolata sos
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
•Yarım paket margarin
•Arzuya göre mevsim meyvesi(Muz çilek)
•Kullanılan meyveye göre jöle

Hazırlanışı: Önce tüm malzemeler karıştırılarak muhallebi kıvamında pişirilir. Mikserle 15 dk. çırpılır. En büyük kare Kenarları yüksek bir tepsi tercih edilmeli çünkü kalın bir pasta oluyor)içine kedi dilleri dizilir. Üstlerine biraz muhallebi dökülür. Bir sıra daha kedi dili dizilir. Kalan muhallebi üzerlerine dökülür Muhallebi biraz soğuyunca Muzlar tek tek dilimlenir Pastamızın üzeri tamamen muzla kaplanır. En üstede 1 paket muz jölesi arkasındaki tarife göre hazırlanıp muzların üzerine dökülür. (Bu işlemi yaparken ben muzların üzerine kürdan batırıyorum, çünkü hafif oldukları için jölenin etkisiyle havaya kalkıyorlar, soğuyunca çıkarıyorum)Pastamız buzdolabına koyularak soğutulup servis yapılır. ister seniz çikolata sosu sütle açıp üzerine dokup Hindistan ceviziyle süsleye bilirsiniz affiyet olsunwww.sefabdullahusta.com

ton balıklı pizza

ton balıklı pizza
Hamuru İçin:
1 bardak ılık su
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
3 su bardağı un...
1 kaşık sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
3 kutu ton balığı
200 gr kaşar peyniri
1 kaşık salça ve çeşitli baharatlar
Yarım bardak siyah zeytin ve mısır
1 adet soğan

Tarif

Hamuru için:
unu bir kaba koyup ortasını havuz şeklinde açın ve diğer malzemeleri unun içerisine ekleyip hamur hâline getirin.
Hamuru yarım saat kadar dinlendirdikten sonra tepsinin boyutu kadar açın.
Tepsinin altını yağlayıp açtığınız hamuru tepsiye döşeyin.
Salçayı baharatlarla karıştırıp hamurun üzerine yayın.
Ton balığını hamurun üzerine döşeyin.
Soğanı halka olarak doğrayıp serpiştirin.
Zeytinleri ve mısırları da serpiştirin.
Üzerine kaşar peynirini de serpip 200 derecedeki fırında pişirin.
www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

çikollata soslu yoğurt tatlısı

çikollata soslu yoğurt tatlısı
Malzemeler:
3 yumurta
1 su b. toz şeker
1 çay b. irmik
1 çay b. sıvıyağ...
1 çorba k. kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket bitter çikolata

Şerbeti için:
4.5 su b. su
4 su b. şeker
yarım limom
1 paket beyaz çikolata sos sütle açıp üzerine dokuyoruz
revanimsi tatlılardan pek hoşlanmadığım için 2 su bardağı su ve 2 su bardağı şeker kullandım hafif ıslağımsı bir tatlı oldu öyle de çok hoş oldu
Üzerin çekilmiş fındık olur
Yapılışı Yumurta ve şekeri mikserle 4-5 dakika çırpıyoruz. Sıvıyağ, yoğurt, kakao, irmik, kabartma tozu, vanilya, 6 çorba kaşığı tepeleme un ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı koyup karıştırıyoruz.
Yağlanmış fırın kabına karışımımızı döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, su, şeker ve limonu 8-9 dakika pişiriyoruz.
Fırından çıkan tatlımızın ilk sıcağı çıktıktan sonra ılık şerbeti döküyoruz. Üzerini cevizi ile süsleyip servis ediyoruz.
çikolata sosla servis ediyoruz affiyet olsun www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

yufkada perde pilavı

yufkada perde pilavı
Malzemeler:
2 su bardağı baldo pirinç
1 adet tavuk göğüs
1 adet yufka
3 çorba kaşığı tereyağı...
1 su bardağı badem
1.5 çorba kaşığı kuş üzümü
1.5 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı karabiber
200 gr mantar
Yeterince tuz

Yapılışı:
Ayıkladığım pirinçleri büyük bir cam kaseye aldım Üzerine 1 çorba kaşığı tuz ekledim Pirinçlerin üzerini iki parmak geçecek sıcak su ilave ettim ve yaklaşık 2-3 saat dinlenmeye bıraktım Dinelen pirinçleri nişastası akana kadar yıkadım ve süzgeçte süzülmeye bıraktım.
Yıkadığım mantar üzerini iki parmak geçecek kadar su ekleyip düdüklü tencerede haşladım Haşlanan tavuk etini orta kalınlıkta parçalara ayırdım Suyunu pilavda kullanmak üzere ayırdım.
Kabuklarının yumuşayıp kolay çıkması için büyük bir kaseye bademi ve üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave ettim.Yumuşayan bademleri bir süre sonra soydum ve suyunu süzdürdüm.
Kuş üzümünü bir kaseye aldım üzerine su ekledim ve şişmeye bıraktım Şişen üzümleri süzdürdüm.
Tavaya çok az bir sıvıyağ ilave ettim üzerine soyduğum bademler ve dolmalık fıstıkları ilave ettim pembeleşinceye kadar kavurdum.
Pişirme tenceresinde tereyağını erittim Üzerine süzülen pirinçleri ekledim ve kavurdum Kavrulan pirinçlerin üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu ve tuz hazırladığım kuş üzümü badem(hamurun üzerine kadarını ayırdım),dolmalık fıstık ilave ettim Önce açık ateşte kaynayınca en kısık ateşte yavaş yavaş pişirdim.
Pişen pilavın içine hazırladığım tavuk etleri ve karabiberi ekledim pirinçleri ezmeden karıştırdım ve dinlenmeye bıraktım.Pilavın soğuğa yakın ılınmış olması gerekiyor aksi taktirde hamuru delebilir.
Pişirme kalıbı ben kelepçe kalıp kullandım Kelepçe kalıbı ile güzelce yağladım Çok az bir un serpiştirdim kalıbı sallayarak unu tüm yüzeye yaydım.
Üzerine bademleri yerleştirdim Üzerine yufkanın uçları yanlardan sarkacak şekilde kalıba Üzerine dinlenmiş pilavı ilave ettim Kalıbın her yerine eşit miktarda yaydım Yufkaların dışarı sarkan kısımları ile üzerini kapattım.Üzerine tekrar yumurta fırçası yardımıyla erittiğim tereyağını sürdüm.180C ısılı fırında hamur kızarana kadar pişirdim.
Pişen pilavı büyük bir servis tabağına ters çevirdim Sıcak sıcak dilimleyip servis yaptım.
Afiyet olsun,
www.sefabdullahusta.com

milano uslu makarna

Milano usulü makarna
mazemeler
1 kg makarna
1 kaşık yağ
50 gr beyaz peynir
1/2 çay fincanı gravyer rendesi ...
1/2 çay fincanı kaşar peynir

Makarnalar kırılmadan haşlanır ve süzülür. Bir tencerede yağ eritilir üzerine makarnalar dökülerek, kap silkelenerek ısıtılır. Bir fincan ılık suda veya et suyunda s eritilir ve peynirlerle birlikte makarnaya ilâve edilerek karıştırılır.

kadayif dolma

kadayif dolma tatlısı

500 gr tel kadayıf
100 gr ceviz ici

şerbeti icin...
3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1 dilim taze limon

kızartmak için
6 adet yumurta sarısı
1su bardağı sıvı yağ

yapılışı

şerbetimi.zihazırlıyoruz ve soğutmaya bırakıyoruz yumurtanın sarısını çırpıyoruz yağımızı tavaya koyuyoruz ve.ısıtıyoruz.kadayifi
tel tel acıyoruz ve bir avuç kadar alıp seriyoruz icine çeviz içi koyup sarıyoruz sardığımız kadayifleri önce yumurtaya ve kız gın yağda
kızartıyoruz kızardıktan sonra şerbetin icine koyuyoruz şerbeti çektiten sonra servis ediyoruz. afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

çemenlı yufkalı börek

çemenli yufkalı börek
mazemeler
1 paket yufka
250 gr çemenli pastırma
5 adet karışık biber
2adet domates...
1 tutam maydanoz
yarım paket margarin

yapılışı

pastırmarı ince doğrayıp geniş kaba alıyoruz biberli ince doğrayıp ilave ediyoruz domates ve maydanoz doğrayıp ilave etikten son ra
harmanlıyoruz yufkamızı tezgaha seri yoruz ve iki ye boluyoruz yufkanın iç mazemesini koyuyoruz ve paçanga boreyi gibi kapatıyoruz butun
yufkaları tamam ladıktan sonra tavada kızartıyoruz cevirirken margarinimi surup iki tarafı pişirdikten sonra servis ediyoruz
afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

havuçlu sütlaç

havuçlu sütlaç
mazemeler
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 su bardağı su...

yapılışı

havuçları haşlıyoruz ve rendeliyoruz tenceremizi ocağa koyuyoruz sütumuzu ilave ediyoruz sütümüz kaynarken icine şeker
ve rendelediyimiz havuçları ilave ediyoruz sütumuz kaynarken cukur tabağa 3 yemek kaşığı nişasta ve suyla acıyoruz nişastamızı verdikten
sonra 5 dakika kaynadıktan sonra servis ediyoruz soğuduktan sonra servisediyoruz
www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar