baba dağ keşkeyi
mazemeler
3 su bardağı yarma buğday
1.5 lt suyla ıslatıyoruz
500 gr gerden eti
1 lt suda haşlıyoruz...
200 gr tere yağ
1tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
1 tutam maydanoz
yapılışı
buğdayı bir gun öncesinden ıslatıyoyuz ertesi gun yıkayıp. bol suda haşlıyoruz buğdayımız haşlanınır ken etleri iyice
haşlıyoruz ve buğdayı. suzuyoruz etlerin suyla kaynatıyoruz icine tuz ve 2 yemek kaşığı tere yağ veriyoruz iyice kaynatıyoruz
yemeyimiz kaynarken etlerimizi didikliyoruz keşkeyimizin icine ilave ediyoruz 30 dakika kaynayıp özleştik ten sonra
servis tabağına alıyoruz uzerine tere yağ ve kırmızı toz biberirimi ısıtıp uzerine gezdiriyoruz maydanozla susledikten sonra servis e
ediyoruz www.sefabdullahusta.com
mazemeler
3 su bardağı yarma buğday
1.5 lt suyla ıslatıyoruz
500 gr gerden eti
1 lt suda haşlıyoruz...
200 gr tere yağ
1tatlı kaşığı tuz ve kırmızı toz biber
1 tutam maydanoz
yapılışı
buğdayı bir gun öncesinden ıslatıyoyuz ertesi gun yıkayıp. bol suda haşlıyoruz buğdayımız haşlanınır ken etleri iyice
haşlıyoruz ve buğdayı. suzuyoruz etlerin suyla kaynatıyoruz icine tuz ve 2 yemek kaşığı tere yağ veriyoruz iyice kaynatıyoruz
yemeyimiz kaynarken etlerimizi didikliyoruz keşkeyimizin icine ilave ediyoruz 30 dakika kaynayıp özleştik ten sonra
servis tabağına alıyoruz uzerine tere yağ ve kırmızı toz biberirimi ısıtıp uzerine gezdiriyoruz maydanozla susledikten sonra servis e
ediyoruz www.sefabdullahusta.com