24 Haziran 2014 Salı

JOLELİ YULAFLI TATLI TARİFİ

JOLELİ YULAFLI TATLI TARİFİ

mazemeler
1 LT VİŞNE SUYU
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
4 YEMEK KAŞIĞI VANİLYA...
2 PAKET YULAFLI BİSKÜVİ
1 PAKET PASTA SUSU VE HİNDİSTAN CEVİZİ
SUSLEMEK İÇİN PORTAKAL VE KAYSI KULANIYORUZ
YAPILIŞI
VİŞNEYİ TENCEREYE KOYUN KAYNATIN İÇİNE TOZ ŞEKER VANİLYAYI İLAVE EDİN NİŞASTAYI SUYLA ACIN
JOLEMİZ KAYNAMA BAŞLAMAYA YAKIN İLAVE EDİP İYİE KAYNATIYORUZ KOYU BİR KIVAMDA ALTINI KAPATIYORUZ
TEPSİYE BİSKUVİLERİ DİZİP USTUNE JOLEYİ DOKUYORUZ 2. KATTA DA AYNISINI YAPIP USTUNU SUSLUYORUZ
SERVİS EDİYORUZ AFFİYET OLSUN WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

TAHİN SOSLU TAVUK PİRZOLA

TAHİN SOSLU TAVUK PİRZOLA
MAZEMELER
4 ADET TAVUK PİRZOLA
4 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
4 YEMEK KAŞIĞI ZEYTİN YAĞI
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ KARABİBER...
1 ÇAY KAŞIĞI PULBİBER KEKİK
3 ADET DOMATES
4 ADET KARIŞIK BİBER

YAPILIŞI

GENİŞ BİR KABA YAĞIMIZI KOYUP TUM MAZELERİ İLAVE EDİP SOSU HAZIRLIYORUZ TAVUKLARI
İLAVE EDİP MARİNE EDİYORUZ DİNLEDİRİYORUZ 2 SAAT DİNLENDİKTEN SONRA IZGARADA PİŞİRİYORUZ
YANINDA DOMATES VE BİBERLERİ KÖZLEYİP PİŞİRDİKTEN SONRA SERVİS EDİYORUZ AFİYET OLSUN
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

DİYET DENİZ BÖRÜLCESİ

DİYET DENİZ BÖRÜLCESİ
mazemeler
3 demet deniz börülcesi
1,5 adet limonun suyu
4 diş sarımsak
1 çay bardağı sızma zeytinyağı...
Yapılışı:
Deniz börülceleri sapları kesilmeden 2 saat sirkeli suda bekletilir.
Daha sonra iyice yıkanarak, kaynamakta olan suyun içine atılır.
20 dakika sonra eğer yeşil kısımlar köklerden itibaren kolayca sıyrılıyorsa, süzülerek ılınmaya bırakılır.
Ilıkken temizlenen deniz börülcelerinin üzerine, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsak ilave edilir.
Yeşil rengin korunması için servisten hemen önce limon suyu ilave edilir.
Afiyet olsun…
www.sefabdullahusta.com

PORTAKALLI KEREVİZ ZEYTİN YAĞLI

PORTAKALLI KEREVİZ ZEYTİN YAĞLI
Malzemeler
750 gr. – 1 kg. kereviz
3 adet havuç
1 adet iri soğan
1 çay bardağı bardağı zeytinyağı...
1 adet büyük patetes
1 tatlı kaşığı şeker
2 su bardağı portakal suyu
Tuz

Yapılışı
1.Kerevizleri ayıklayın ve küp küp doğrayın, pişirme işlemine geçene kadar belirttiğim gibi unlu suda bekletin.
2.Soğanı yemeklik doğrayın ve tencereye alın, şeker, zeytinyağı ve tuz ilave ederek pembeleşene kadar kavurun
3.Pateteslerin kabuklarını soyduktan sonra kerevizler gibi doğrayın.
4.Havuçları soyun ve enine doğrayın.
5.Pembeleşen soğana havuçları ilave edin ve 1-2 dakika kavurun.
6.Daha sonra kereviz ve patatesleri ilave edin. 1-2 kez karıştırın ve 2 su bardağı portakal suyunu ilave edin.
7.Yüksek ateşte 1 taşım kaynatın ve ocağı en kısığa alarak kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
8.Kerevizleri 1 gece dolapta bekletirseniz lezzeti dahada güzel olacaktır.
9.Soğuk olarak servis yapmanızı öneririm.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM

semizotu salatası

semizotu salatası
malzemeler
1 bağ semiz otu
1/2 çay bardağı zeytin yağı
500 gr yoğurt
3 tane sarımsak...
tuz
hazırlanışı
Semizotunun sadece üst kısımlarını alıp güzelce yıkayın (diğer kısmını semizotu yemeği yapabilir yada hepsini salataya kullanabilirsiniz) suyunu iyice süzdürdükten sonra üzerine z yağın yarısını, ezilmiş sarımsakları, yoğurdu ve tuzunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerine nane pulbiber le süsleye biliriz afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

DOĞABA(Doğu Anadolu Bölgesi)

DOĞABA(Doğu Anadolu Bölgesi)
mazemeler

• 1,5 su bardağı aşurelik buğday
• 750 gram kemikli et (kol veya kaburga)
• 500 gram süzme yoğurt...
• 1 adet yumurta
• 1 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Nane, kekik, tuz, kırmızı PULBİBER

Köfte malzemesi;
• 500 gram kıyma
• 1 su bardağı pirinç
• Tuz, nane, kekik, karabiber
yöresel2
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yıkayıp süzün. Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurun. Buğdayı ve kemikli eti ilave edip kısık ateşte pişirin.
Köfte için; pirinci 1-2 saat ıslatın. Süzüp robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Köfte harcından fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın.
Süzme yoğurdu bir kaba alın, içine yumurta ve unu ekleyip çırpın. Birazda su ekleyip boza kıvamında bir karışım elde edin.
Yoğurtlu karışımı etli buğdaya ilave edin. Kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip pişirin. Tencereyi ocaktan alın. Tavada 2 kaşık tereyağını kızdırın. Tuz ve baharat ekleyip karıştırın ve hazırlamış olduğunuz sosu yemeğin üzerine gezdirip servis yapın.
Afiyet olsun.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
Devamını Gör

KAYMAKLI KUNEFE TATLISI TARİFİ

KAYMAKLI KUNEFE TATLISI TARİFİ
mazemeler
•1/2 kg tel kadayıf,
•1 paket tereyağı,
•150 gr ceviz içi
•1 paket 200 gr kaymak...
•Şerbet için:
•3 bardak şeker ,
•3 bardak su

Tarif
•Önce şurubu hazırlayıp soğutun.
•Şurup kıvamlı olmalıdır.
•Bir fırın tepsisi hafifçe tereyağıyla yağlayın, kadayıfın yarısını fırın tepsisine yayın,. Üzerine hafifçe eritilmiş tereyağının yarısı gezdirin.
•Elinizle kadayıfın üzerinden bastırıp sıkıştırın.
•Çekilmiş cevizi tepsinin her tarafına gelecek şekilde serpiştirin.
•Kadayıfın diğer yarısını üzerine ilave edip üzerinden elinizle her tarafını bastırarak sıkıştırın.
•Böyle yaparak biraz incelmesini sağlayın.
•180 derecede 45 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin..
• Fırından çıktıktan sonra şurubu soğuk olarak dökün.(Tatlı sıcak, şurup soğuk olmalıdır) Ilık olarak kesip üzerine kaymak koyup servis yapın.
•AFİYET OLSUN
www.sefabdullahusta.com

PASTIRMALI PATATES ÇORBASI

PASTIRMALI PATATES ÇORBASI

Malzeme

½ kg Patates (2-3 orta boy patates), 6-7 dilim pastırma, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 çay bardağı krema, 3-4 su bardağı tavuk suyu ve su, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek zeytin yağıyağı, tuz, karabiber, ...kekik

Yapılışı

Tencereye 1 yemek kaşığı tereyağını koyup eritin. Üzerine iri küp şeklinde doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyip soteleyin. Soğanlar yumuşayınca kabuklarını soyup yine küp şeklinde doğradığınız patatesleri ekleyip 5-6 DK soteleyin. Patateslerin rengi hafif döndükten sonra üzerine 3 su bardağı sıcak tavuk suyu veya suyu, tuzu, karabiberi ve kekik yapraklarını ekleyip kaynamaya bırakın. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Daha sonra el blenderinden geçirip pürüzsüz olmasını sağlayın. Tekrar ocağa koyup kaynatın. Üzerine 1 çay bardağı krema ekleyip karıştırmaya devam edin. Su yeterli gelmez ise tekrar sıcak su ilavesi yapın. Ayrı bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytin yağı yağın koyup ısıtın. Üzerine birkaç parçaya böldüğünüz pastırmaları ekleyip soteleyin. Pastırmaları çorbaya ilave edip karıştırın veya servis sırasında kaselere koyduğunuz çorbanın üzerine ekleyip servise sunun.
www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar