vanın fincan böreyi
Malzemeler
2 su bardağı un
1,5 çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 adet yumurta
İçi için:
400 g ıspanak
1 adet soğan
karabiber, tuz 1pulbiber
Sıvı yağ
İlk olarak hamuru hazırladım. Hamur yoğurma kabınıza unu alarak ortasını çukurlaştırıp yumurtayı kırdım. Tuzu ve suyu azar azar ekledim. Aslında su bir buçuk bardaktan birazcık daha az kullandım ama malzemeler kısmında onu tam olarak ifade edemedim. Suyu azar azar ekleyeceğiniz için sorun olacağını sanmıyorum. Hamuru hazırladığınızda 4 parçaya bölerek üzerini bir bez ile 1kapatım yarım saat kadar dinlenmeye ayırdım. Bu arada da iç malzemesini hazırladım.
Tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ alarak doğramış olduğum soğanları ilave ettim ve pembeleşinceye kadar kavurdum. Ardından yıkayıp doğramış olduğum ıspanakları ilave ettim ve baharatlarını, tuzunu ekleyip bir süre kavurdum. İç malzeme hazır olduğunda onun bir müddet soğuması için bıraktım. Bu arada da hamurum hazır hale geldi.
4 eşit parçaya böldüğüm hamurların her birini merdane yardımı ile açtım. Sonra bir fincan ile hamuru kesmeden hafif işaretler koydum. İç malzemesini yerleştirebilmek için hamurda izler bıraktım. Sonra o kısımlara iç malzemesinden yaklaşık birer tatlı kaşığı kadar koydum. Açmış olduğum diğer hamuru üzerine kapatarak fincan ile daireler şeklinde kestim. Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra sıvıyağ da kızarttım. afiyet olsun
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COM
ŞEF ABDULLAH USTA İLE ANADOLU MUTFAĞI TGRT EU TGRT EU DA SUNUÇU YAPIMCI ŞEF ŞEF ABDULLAH USTA
13 Haziran 2014 Cuma
TAVUK PİRZOLA
TAVUK PİRZOLA
mazemeler
8 adet tavuk pirzola
1’er çay kaşığı kekik, tuz ve kırmızı toz biber
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet karışık biber...
4 adet domates
Sos için:
4 adet domates
2 çorba kaşığı dilim siyah zeytin
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
•Tavuk pirzolaları kırmızı toz biber, tuz, kekik ve sıvı yağ karışımına bulayın tavukları hazırladıktan sonra ızgarada pişirin yanında domates biber ve soğan közleyin hazırlayın isterseniz sosta yanında hazırlayıp suna biliriz
•Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye koyup dilimlenmiş sarımsakları ekleyin. 1-2 kez çevirip domatesi ilave edin. Sos kıvamını almaya başlayınca tuz, kekik ve zeytinleri ekleyin. Karıştırıp bir fiske karabiberle tatlandırın. Bir taşım daha kaynatıp pirzolaların yanında servis yapın.
www.sefabdullahusta.com
mazemeler
8 adet tavuk pirzola
1’er çay kaşığı kekik, tuz ve kırmızı toz biber
1/2 çorba kaşığı sıvı yağ
4 adet karışık biber...
4 adet domates
Sos için:
4 adet domates
2 çorba kaşığı dilim siyah zeytin
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
•Tavuk pirzolaları kırmızı toz biber, tuz, kekik ve sıvı yağ karışımına bulayın tavukları hazırladıktan sonra ızgarada pişirin yanında domates biber ve soğan közleyin hazırlayın isterseniz sosta yanında hazırlayıp suna biliriz
•Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye koyup dilimlenmiş sarımsakları ekleyin. 1-2 kez çevirip domatesi ilave edin. Sos kıvamını almaya başlayınca tuz, kekik ve zeytinleri ekleyin. Karıştırıp bir fiske karabiberle tatlandırın. Bir taşım daha kaynatıp pirzolaların yanında servis yapın.
www.sefabdullahusta.com
Çilek Reçelli Kek
Çilek Reçelli Kek
maemelerz
3 Yumurta
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt...
Yarım Su Bardağı Çilek Reçeli
2 1/2 Su Bardagi Un
1 1/2Su Bardagi Toz Seker
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
Bir Fiske Tuz
Derin bir kaba yumurtayı alıp mikserle çırpmaya başlayın.
Köpürünce yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Kuru malzemeleri bir kaba alıp(şeker, un, kabartma tozu ve tuz) yumurtalı harca ilave edin.
Harcı tahta kaşıkla homojen bir karışım elde edinceye dek karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına harcın yarısını dökün arasına çilek reçelini sürüp kalan harcı da üzerine ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya dek pişirin.
www.sefabdullahusta.com
maemelerz
3 Yumurta
1 Su Bardağı Sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt...
Yarım Su Bardağı Çilek Reçeli
2 1/2 Su Bardagi Un
1 1/2Su Bardagi Toz Seker
1 Paket Hamur Kabartma Tozu
Bir Fiske Tuz
Derin bir kaba yumurtayı alıp mikserle çırpmaya başlayın.
Köpürünce yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam edin.
Kuru malzemeleri bir kaba alıp(şeker, un, kabartma tozu ve tuz) yumurtalı harca ilave edin.
Harcı tahta kaşıkla homojen bir karışım elde edinceye dek karıştırın.
Yağladığınız kek kalıbına harcın yarısını dökün arasına çilek reçelini sürüp kalan harcı da üzerine ilave edin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya dek pişirin.
www.sefabdullahusta.com
tavuklu sucuk köfte tarifi
tavuklu sucuk köfte tarifi
Malzemeler
•Yarım kg tavuk kıyması
•1 su bardağı galeta unu
•1 adet minik kuru soğan
•6 diş sarımsak...
•1 çay kaşığı köfte baharı
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kırmızı toz biber
•1 çay kaşığı kimyon
•2 çay kaşığı tuz
•Kızartma yağı
Tarif
•Soğan rendelenir, sarımsak ezilir.
•Üzerine diğer malzemeler eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur.
•Sonra yuvarlak köfteler yapılır.
•Az yağda kızartılır. isterseniz ızgarada pişire bilirsiniz ben ızgada pişirdim affiyet olsun www.sefabdullahusta.com
Malzemeler
•Yarım kg tavuk kıyması
•1 su bardağı galeta unu
•1 adet minik kuru soğan
•6 diş sarımsak...
•1 çay kaşığı köfte baharı
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı kırmızı toz biber
•1 çay kaşığı kimyon
•2 çay kaşığı tuz
•Kızartma yağı
Tarif
•Soğan rendelenir, sarımsak ezilir.
•Üzerine diğer malzemeler eklenir, bütünleşene kadar yoğrulur.
•Sonra yuvarlak köfteler yapılır.
•Az yağda kızartılır. isterseniz ızgarada pişire bilirsiniz ben ızgada pişirdim affiyet olsun www.sefabdullahusta.com
KREMALI SÜTLU ISPANAK
KREMALI SÜTLU ISPANAK
MALZEMELER :
YARIM KİLO ISPANAK
1 BAŞ SOĞAN
AZ SIVIYAĞTUZ
KARABİBER...
KİMYON (TARİFTE YOKTU BEN KULLANDIM)
1 BARDAK SÜT (AYARINI SİZ KENDİNİZE GÖRE YAPARSINIZ BENİMKİ ÇOK SULU DEĞİLDİ)
YARIM PK KREMA ( TARİFTE YOKTU BEN EKLEDİM )
ÜZERİNE KAŞAR PEYNİR RENDESİ ( BUDA YOKTU BEN EKLEDİM)
YAPILIŞI:
ISPANAKLAR AYIKLANIP YIKANIR DOĞRANMADAN TENCEREDE HAŞLANIR UFAK UFAK DOĞRANIR.TAVADA YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ BİR BAŞ SOĞANI SIVIYAĞDA ÖLDÜRÜP HAŞLAYIP DOĞRADIĞIMIZ ISPANAKLARIDA İLAVE EDİP KARABİBER, KİMYON VE TUZU KOYUP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. KAPATMAMIZA YAKIN SÜTÜNÜ İLAVE EDİYORUZ ÖZLEŞTİRİYORUZ (KISIK ATEŞTE 5 DK KADAR) KREMASINIDA DÖKÜP KARIŞTIRIYOUZ KAŞAR RENDESİNİDE ÜSTÜNE SERPİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ 2 DAKİKA SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATALIM. AFİYET OLSUN.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COMM
MALZEMELER :
YARIM KİLO ISPANAK
1 BAŞ SOĞAN
AZ SIVIYAĞTUZ
KARABİBER...
KİMYON (TARİFTE YOKTU BEN KULLANDIM)
1 BARDAK SÜT (AYARINI SİZ KENDİNİZE GÖRE YAPARSINIZ BENİMKİ ÇOK SULU DEĞİLDİ)
YARIM PK KREMA ( TARİFTE YOKTU BEN EKLEDİM )
ÜZERİNE KAŞAR PEYNİR RENDESİ ( BUDA YOKTU BEN EKLEDİM)
YAPILIŞI:
ISPANAKLAR AYIKLANIP YIKANIR DOĞRANMADAN TENCEREDE HAŞLANIR UFAK UFAK DOĞRANIR.TAVADA YEMEKLİK DOĞRADIĞIMIZ BİR BAŞ SOĞANI SIVIYAĞDA ÖLDÜRÜP HAŞLAYIP DOĞRADIĞIMIZ ISPANAKLARIDA İLAVE EDİP KARABİBER, KİMYON VE TUZU KOYUP KAVURMAYA DEVAM EDİYORUZ. KAPATMAMIZA YAKIN SÜTÜNÜ İLAVE EDİYORUZ ÖZLEŞTİRİYORUZ (KISIK ATEŞTE 5 DK KADAR) KREMASINIDA DÖKÜP KARIŞTIRIYOUZ KAŞAR RENDESİNİDE ÜSTÜNE SERPİP KAPAĞINI KAPATIYORUZ 2 DAKİKA SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATALIM. AFİYET OLSUN.
WWW.SEFABDULLAHUSTA.COMM
11 Haziran 2014 Çarşamba
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)
ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK
Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri
Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ
-
▼
2022
(44)
-
▼
Haziran
(43)
- Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) ...
- Lahmacun Tarifi (Ev Yapımı)'
- Ev Yapımı Etsiz Çiğ Köfte Tarifi
- Fırınlanmış Peynir Helvası
- Süt Helvası
- Sabuniye Helvası
- Dondurmalı İrmik Helvası
- Fıstık Ezmeli Melty Kek
- Çikolatalı Melty Kek
- Pırasalı ve Yufkalı Frittata
- Brokolili Frittata
- İtalyan Kabaklı Frittata
- Jambonlu Frittata
- Mantarlı Domatesli Frittata
- Sebzeli Frittata
- Çikolatalı Sufle
- Ispanaklı Lazanya
- Köz Patlıcanlı Bruschetta
- Kestaneli Kup
- Sofistike Somon Füme (Peynirli)
- Kolay Tiramisu
- Soslu Biftek
- Deniz Ürünleri Salatası
- Kinoalı Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Patatesli Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Evde Vegan Çiğ Köfte Tarifi
- Fasulye Konservesi
- Patlıcan Konservesi
- Biber Konservesi
- Domates Konservesi
- Karışık Sebze Konservesi
- Vegan Waffle Tarifi
- Çilek Soslu Kuzu Kol
- Portakal Soslu Tavuk Eti Haşlama
- portakal soslu hindi bonfile
- portakal soslu et
- Orman Meyveleri Soslu Bonfile
- Böğürtlen Soslu Bonfile
- Enginarlı Sufle
- Www.sefabdullahusta.com
- Yemekler www.sefabdullahusta.com
- Hatay Peynirli İrmik Helvası
- Fırınlanmış Peynir Helvası
-
▼
Haziran
(43)
-
ETSİZ PATATESLİ TAZE FASULYE TARİFİ Malzemele yarım kilo taze fasulye 2 orta boy patates 3 orta boy domates ... 1 tatlı kaşığı şeker ...
-
TAVUK SOTELİ PİLAV •pilav için; •1 su bardağı pirinç •2 su bardağı sıcak su •sıvıyağ tuz ... • Sıvıyağda yıkanıp süzülmüş pirinçleri kavu...
SİNEMA VE KİTAP
- ANNA KARENİNA