8 Haziran 2014 Pazar

ıspanaklı rulo pasta

ıspanaklı rulo pasta
Malzemeler :
3 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1/2 paket kabartma tozu
1 çimdik tuz...
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ıspanak püresi (haşlanmış ıspanak yaprakları robotta çekilecek)
3 yemek kaşığı su

Krema;
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket kremşanti

Yapılışı :
Un, kabartma tozu ve tuz bir kapta karıştırılır. Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınıp; şeker eriyinceye kadar çırpılır, ıspanak püresi ve su eklenip karıştırılır. Unlu karşım eklenip hafifçe çırpılır. Hazırlanan hamur yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın (büyük fırın tepsisi kullanın, tepsi küçük olursa hamur kalın olacağından rulo olmaz, kek kırılır.) tesisine dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 13-15 dakika pişirilir. Sıcakken yağlı kağıt ile birlikte rulo şeklinde sarılıp soğumaya bırakılır.
Bir tencerede un, şeker, nişasta ve süt karıştırılıp muhallebi kıvamında pişirilir. Soğuyunca toz kremşanti eklenip mikser ile 3-4 dakika çırpılır. Kek rulosu açılıp üzerine krema yayılır, isteğe göre muz yerleştirilip, tekrar rulo şeklinde sarılır ve buzdolabına kaldırılır. Birkaç saat (bir gece) bekletilip dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre üzeri krema ve nar taneleri ile süslenir. www.sefabdullahusta.com
Devamını Gör

köfteli orman kebabı

 
köfteli orman kebabı
Köftesi İçin:
150-200 Gr Kıyma
1 Adet soğan
2 Yemek Kaşığı 1Galetaunu
Tuz-Karabiber
Kızartmak İçin:...
Sıvıyağ
Sebze Kısmı İçin:
500 Gr Bezelye
1 Adet İrice Patates
1 Adet Havuç
1 Adet soğan
2-3 Adet Domates
4-5 Yemek Kaşığı sıvıyağ
Tuz
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Kekik



Kıyma soğan rendeliyoruz 1galetaunu tuz ve karabiber ile köfte yoğrulur Bilye büyüklüğünde toplar yapılır.
Yemeğin hazırlanacağı tencerede önce soğan kavrulur Rengi altın sarısı olunca üzerine sırasıyla küp kesilmiş havuç patates ve bezelye Köfteli Orman Kebabı Köfteli Orman 1Kebabıkoyup kavurmaya devam edilir Domatesler de küp doğranıp sotelenen sebzelerin üzerine ilave edip kavrulur Yemeğe zevke göre su ilave edilir.
Küçük bir tavaya konan sıvıyağ kızdırılır Köfteler kızgın yağda tavayı sallayarak pembeleştirilir Kevgir ile yağı süzülerek yağdan alınan köfteler tencereye aktarılır Yemeğin tuzu ve şekeri atılıp pişirilir En son kekik atılıp bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır.
afiyet olsun www.sefabdullahusta.com

fındıklı katmi

fındıklı katami
mazemeler

1 kg tavuk but
2 su bardağı piriç
4 su bardağı tavuk suyu...
2 yemek kaşığı kırılmış fındık
1 yemek kaşığı susam
5 diş sarımsak
1çay kaşığı tuz kara biber pulbiber

yapılışı

tavuğumuzu iyice haşlıyoruz ve kemiklerinden ayırıyoruz pirnçleri yıkayıp suzuyoruz tenceremize yağımızı koyuyoruz
pirnçleri kavuruyoruz kavururken önce susam sonra fındıkları ilave ediyoruz baharatları verdikten sonra tavuk suyumuzu
veriyoruzdiklediyimiz tavukların yarısını ilave edip 15 dakika dinlendiriyoruz ve servis ediyoruz servis tabağına
koyduğumuz yemeyimizin ustune kalan tavukları koyup servis ediyoruz

www.sefabdullahusta.com
köz patlıcanlı gece gündüz yemeyi
mazemeler
3 adet bostan patlıcan
500 gr kemiksiz tavuk goğsu
500 gr dana kuşbaşı et
2 adet kuru soğan ...
2 adet domates
4 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı domates salçası
5 diş sarımsak
yarım çay bardağı zeytin yağı
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı tuz karabiber pul biber

yapılışı

patlıcanları közleyip soyuyoruz yağla kavuruyoruz 1 adet kırmızı biberle hazırladıktan sonra ocağımıza 2 tane tencere
koyuyoruz etleri ayrı ayrı koyup kavuruyoruz soğanları ve sarımsakları doğrayıp tavuk ve etlerimize pay ediyoruz kara
biber defne yaprağını pay ediyoruz tavuğumuza ayrı kırmızı etlerimize ayrı baharat ve salçayı verdikten sonra sıcak suyu
veriyoruz domates biberleri verip suyunu çekene kadar kaynatıyoruz tuzu ilave edip altını kapatıyoruz servis tabağına ortasına
patlıcan sosumuzu koyuyoruz kenarına kırmızı etleri koyuruz diyer yanına beyaz etleri koyup servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

ödemiş köftesi
1mazemeler

25o gr dana kıyması
250 gr kuzu eti kıyması
1 çay bardak irmik...
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı kimyon tuz karabiber

kızartmak için
4 yemek kaşığı zeytin yağı

sosu için
1 adet bayat ekmek
1yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

yapılışı

geniş bir kaba soğanımızı rendeliyoruz içine kuzu kıyması ve dana eti kıyması ilave ediyoruz irmik ve baharatları verdikten
sonra iyice yoğuruyoruz 6 parçaya 1bölüyorüz uzun 1kebab şeklini veriyoruz köftelerimi hazırladık tan sonra tavamıza
yağımızı koyuyoruz köfteri kızartıyoruz kızartma işimiz bittikten sonra ekmeyi dilimliyoruz aynı tavada kızartıyoruz
kızardıktan sonra servis tabağına ekmekleri diziyoruz üstüne köfteli koyuyoruz salçayla sos hazırlıyoruz köftelerin üstüne dokuyoruz
1susledikten sonra servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

sütlu kadayif tatlısı

sütlu kadayif tatlısı
mazemeler
500 gr tel kadayif
200 gr tere yağ150 gr çeviz ici
şerbeti için
...
3 su bardağı sut
3 su bardağı toz şeker

yapılışı

sütlu ve şekerle kaynatıyoruz bir yanda tepsimizin altını yağlıyoruz taze kadayifi tel tel acıyoruz 10 parcaya boluyoruz
bolduğumuz parcaları acıyoruz icine ceviz koyuyoruz yumurta şeklinde kapatıyoruz yağladığımız tepsiye koyuyoruz 170 derece
20 dakika fırınlıyoruz fırından cıktıktan sonra 5 dakika ılıkdık tan sonra sütlu veriyoruz şerbeti cektik ten sonra susluyoruz servis
ediyoruzuz www.sefabdullahusta.com

yaprak pidesi

yaprak pidesi
mazemeler

1 su bardağı yoğurt
6 adet taze soğan
2 yemek kaşığı su...
2 su bardağı mısır unu
25 adet asma yaprağı
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tutam taze nane
1 tatlı kaşığı tuz

yapılışı

yaprakları iyice yıkayın geniş bir kaba yoğurdu mısır ununu tuzu ilave ediyoruz soğanları ve taze naneyi ince ince doğrayıp
ilave ediyoruz iyice yoğuruyoruz tavamızın altını yağlı 1yoruz yağladıktan sonra yaprakları seriyoruz içine iç 1mazememiz
koyuyoruz 1ustunu yaprakla kapatıyoruz ve ocakta kızartıyoruz bir yüzeyi kızardıktan sonra ters 1cevirip obur yüzeyini kırattık tan
sonra servis ediyoruz www.sefabdullahusta.com

ŞEF ABDULLAH USTA ABDULLAH HAKİM YAVRUTÜRK

Hangi Tür Yemekler İlk Tercihiniz Olur

Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri

  Yoğurt Tatlısı (Şerbetini Tam Çeken Harika Tatlı) Tarifi'nin Malzemeleri 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı yoğurt 1 çay b...

GALERİ

SİNEMA VE KİTAP

  • ANNA KARENİNA
Powered By Blogger

Sayfalar